ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    08. Studeni 2019. 07:24

Lucille ne kuzim ovo za hzzo i 4,5 mj. Zar nije normalno do 6 mj? Meni isto na doznakama stoji neki datum u 5 mj al su mi rekli da se ne obazirem na to. Ona kucica pored “pocetka” porodiljnog gdje je kao “kraj” je prazna pa se valjda tamo upise tih 6 mj
    Lorija jer ti bas receno da je nisko? Ja svog osjetim doslovno doslovno od stidne kosti do cica. Sa 20i nesto tt mi je gin komentirala da je nisko i kao nek malo usporim (iako nas i nisam🙈), al sad s 31 kad sam bila na pregledu nije nis rekla, kao sve je ok i normalno. Tak da ti to ne mora mizda nista znacit 😉

Točkica37
    08. Studeni 2019. 07:26

Mrgud kakav sistematski?

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Frajla
    08. Studeni 2019. 07:32

mrgud_zg

Loshajako mi je drago procitat da si dobro i da ste i dalje u komadu! Drzim fige da cim dulje potraje 🤞
    Mikiokupila sam octanisept u spreju (https://www.krenizdravo.rtl.hr/korisno/upute/octenisept-doziranje-nuspojave). Nama je sestra na tecaju rekla da se pupak samo s tim tretira. Da ne treba nikakav prasak. Osim ak se bas nes ne zakomplicira. Al uvijek se moze kupit naknadno. I mislim jos uzet fiziolosku. Ne znam dal jos kaj treba, mislim da ne 🙈

Pupak sa Sv. Duha se ne dira nist dok ne otpadne, a onda se samo cisti s octeniseptom ako bude sukrvice
    Nije svugdje isto jer ga drugacije rezu ovisno o rodilistu. Ovdje bude bas mini, ko gumbić....
    Imaju negdje i upute o djetetu i pupku sto se dobiju kad se ide doma sto sam nekad davno stavila, ako kog zanima potrazim, pa stavim link

PetraB
    08. Studeni 2019. 07:33

Jutro!
    Sretno danas svima na pregledima 🤗
    Sarita super za malenog i drzim fige da nalazi briseva budu danas gotovi i da su u redu. Moj je ovu noc bio kaos. Mm je otisao na put a kako je zadnjih par noci mali u fazi nekog vristanja usred noci, on se dize i smiruje (em se njemu brze smiri em ga ja stvarno ne mogu nosit, ima 15 kg i ogroman je 92 cm visok pa mi je i tesko i nespretno za trbuh)... E ovu noc se gospodin budio nekih 3-4 puta, bacao, plakao... Jedva bi ga smirila, da bi na zadnjem budjenju vec poceo kasljat i opet se javila promuklost. Danas ne ide u vrtic pa cu vidjeti stanje kad se probudi... Iscrpljena sam, jos je mala spavala s nama u sobi pa sam ga morala iznosit iz sobe da nju ne probudi i po stepenicama nanasat dolje u dnevnu. 🤦🏻‍♀️... Nadam se samo da nije opet na pragu neki laringitis kod njega.
    A da... Kaos je poceo vec navecer jer je frajer ugurao onaj mali nastavak za usisavanje nosa u cijev od usisavaca 🙈... Sat vremena je trajalo spremanje za spavanje, na kraju sam uspjela usisati taj nastavak pa raskopat vrecicu od usisavaca da bi dosla do njega... Svaki put kad mm ode na put je neko sr...🤬 😅

url=https://lilypie.com][/url

Lavica27
    08. Studeni 2019. 07:40

Jutro cure. Netko je pitao da li su nam aktivni, ja sam jedva sto odspavala kolko se bacakao.Procitala sam i ja Grizli sto se dogodilo i to je prestrasno...
    Lorija nisam skuzila,pripreme za Bozic?

• Zarica
    08. Studeni 2019. 07:53

kl1v

Dobro jutro cure! Losaneka si nam dobro. Javi nam se tu i tamo kad nemas posjete.
    Drage moje, osjetite li intenzivnije bebu ovih dana? Mi kad smo na okupu, mislim da zeli van koliko se baca na sve strane. Btw danas 32tt

Ja je bas jako osjetim zadnjih par dan. Cak je i meni proslo kroz glavu da oce van:) Nekad mi majca onako poskoci kad me kikne:) Sinoc mi se cinilo ko da mi rasteze sve iznutra s jedne na drugu stranu kao tijesto:) Ne znam ako se sjecate al davno sam pisala da mi muz ide na poslovni put dva mjeseca. Sad je vec dosta proslo tako da se vraca za 20tak dana. Bas i mene stalno hvata nemir da se nesto ne dogodi prije nego se vrati. S njim bi sve bilo lakse. Nije mi tako bilo do nedavno al valjda smo svi svijesniji svega kako se blizi termin...

Inace stvarno suosjecam s vama sto ne mozete spavati. Ja svaki dan odspavam 7 sati u komadu (nekada i vise) i osjetim da mi ni to nije dosta...

Dalindas
    08. Studeni 2019. 07:56

Jutro cure ,i ja budna od 6 🥴 moj mali se sinoć toliko ritao da je bilo čak na trenutke bolno ,nije mi bas bilo svejedno 

• lucille9
    08. Studeni 2019. 08:01

U vezi porodiljnog- to im program izbaci ukupno 6mj., od dana početka porodiljnog (meni 45dana prije termina). U HZZO su rekli da im stalno nose te 'krive' doznake. Pitala sam da li su im poslali dopis- da nisu već su mene poslali da to riješim. Sestra u ginekološkoj opet kaže da je po instalaciji programa odmah obaviješten HZZO ali da su oni rekli da je to sve ok. Uglavnom, nije potrebna nikakva korekcija već se do mjesec dana starosti djeteta javljate radi korekcije datuma i konačnog izračuna tih 6mj. starosti djeteta. Isto, ako je dijete rođeno dosta ranije onda se radi i zahtjev te ima se pravo prolongirati porodiljni još za dodtne dane koliko je dijete ranije rođeno, tj. ostaje se na porodiljnom duže od 6mj.

Grizli
    08. Studeni 2019. 08:09

PetraB a joj tebi je bas bilo "uzbudljivo" nocas vidim. Nadam se da ce malcu biti bolje.
    Lavice bas strasno to sa Lemon. 
    Bozic ajme ja obozavam Bozic i obozavam kitit bor i vec najavila mm da bi ga vec sad okitila od muke da ga poslije necu moc. Naravno da sam ispala ludjakinja, a bilo bi da pretjerano, ali... 

Lavica27
    08. Studeni 2019. 08:16

Mikio vrecice za skupljanje mokrace🤦‍♀️ Ajme majko. Pa da ti i novorodjena beba dobije temp ionako se odmah moras javiti na hitnu i tamo to skupljaju. Nentreba ti i bivacyn, zapravo ili octenisept ili tyrosur,ovisi sto patronazna preferira pa ti pokaze (jedne kazu da octenisept vlazi ranu  i da je bolji tyrosur, druge obrnuto i tako). Ja se a orvom obruzala sa tim popisom na kraju joj u bolnici ispao pupak. Pitala me sestra da mi ga spakira. Reko sta?? Pa kao neke mame to cuvaju. Sta ce mi otpali nastavak pupka🤔?
    Iva eto tebe na 37 tjedana🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.