Ovo je moj popis što sam dobila od jedne mame i više manje je kao i ovi gore:
za mamu:
-jednokratne gaćice
-puno paketa onih velikih uložaka (preporuka Vir)
- japanke za tuš,
-papuče
- ručnici
- ogrtač
- krema za bradavice (purelan)
- komprese za grudi
- grickalice za svaki slučaj kad ogladnimo nakon poroda
- 2-3 spavaćichttp://organizirajtese.com.hr/2016/04/popis-osnovnih-stvari-za-bebu/
https://www.maminacarolija.hr/beba/popis-za-kupovinu-sve-sto-novoj-bebi-i-mami-treba/
https://www.maminacarolija.hr/novosti/popis-za-rodiliste-sto-sve-treba-biti-u-torbi/
evo Goga tu je više manje sve :) uvijek netko nešto nadoda ili oduzme
Hvala Mare 🤗
Ajme Ena koji cudan doktor.. gdje si to bila? Ima ih, takvih kojima smo samo broj, ko po traci sve.. bez osjecaja ikakvog. Ili je mozda stvarno ustao na "lijevu" nogu. No bitno da je tvoja bebica ok!
Dok sam sve procitala vec sam i zaboravila o cemu ste pisale i sto sam htjela prokomentirati.. aha.. sto sr tice vrtica, nama je u Cph bio na dve minute udaljenosti.. mala je isla 2 godine gore, sad smo eto doma, dok ne nadjemo stan u Zg, onda bi ju negdje upisali.. moguce isto privatni ako bude $$. Grad inace placa pola, ali bi morali mjenjati adresu..
A sad da pitam. Da li je neka od vas osjetila ikad u trbuhu onako na sekundu kao da sjevne, osjecaj kao elektricni sok, struja?? Pocelo mi se to javljati u zadnjih tj dana.. nedavno u autu kad sam sjedila pa se htjela namjestit, pa kod gin dok mi je radila uzv i pritiskala na jednom dijelu (taman mjerila glavicu tad) i danas dok sam stajala i da cu popravit rub tajica gore na trbuhu. Precudan osjecaj! Dobro da traje samo sekundu.. citam da su ligamenti u pitanju.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Onako kao menstrualni grcevu ali puta 100... nekome krecu od leda prema.naprijed. meni su samo bili naprijed poput tih grceva.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Meni krece u donjem dijelu trbuha i lagano se siri jedan neugodan pritisak prema dolje i trbuh bude na dodir tvrd kao kamen. Mislim da je i to drugacije kod svake, isto kao i trudovi kad krene porod. Meni recimo niti su kretali od ledja niti se prema njima sirili, sve u trbuhu meni. 🤷♀️
url=https://lilypie.com][/url
Nikako da vas ulovim ni za glavu ni za rep. Meni je gin u prvoj trudnoći okretao malca kad su me ulovili trudovi. Već sam pisala, ali evo da ponovim. Bio je skroz ispružen u meni. Od 28. tjedna tokoliza i moja gin je stalno govorila da idem na carski. No kad su me uhvatili trudovi u noći, dežurni gin me pregledao i uslijed pregleda ga uspio okrenuti na zadak tj. odmaknuti nogice od ušća. To je užasno boljelo, ali niti je išta govorio, a kamoli me pitao da li smije. Samo je rekao, mala spremi i vidimo se u rađaoni. Ja sam usred noći vikala za njim da ne idem u nikakvu rađaonu nego u salu. Samo se okrenuo i nasmijao. Kaj sam ja uslijed toga trebala napraviti? Stisnuti noge i reći da ne idem roditi? Jest da je porod bio težak, srećom ne i dug, svega 6 sati od prvih trudova, ali ne mogu reći da li bi bio uopće lakši da je beba bila s glavicom prema dolje. Barem sam imala "čast" da me porađaju 4 ginića, a s njima još i babice i brdo praktikanata jer očito se takav porod ne viđa svaki dan.
LoSa ja se uopće ne slažem s ovim "možda je ustao na lijevu nogu"jer briga mene na kojoj je nozi, nije mu ona krava na stocnom sajmu,a tako se ponaša samo zato što je ocito kroz godine vidio da može jer mu zene ne vracaju. Naravno da je najbitnije da je beba dobro ali postovanje učiš u vrtiću a kamoli kad radiš s ljudima koji su Btw pristojni prema tebi. Moje nadredjene na poslu nije briga na kojoj sam nozi taj dan... Ena zao mi je zbog iskustva,jel te on zapao ili bas k njemu ides?
Juno Pa to je horor 😳😳😳😳
Petra ja ne znam koji još znak trebaš da usporis😡
Ajme zadnjih par dana nista ne stignem procitati, dane provodim u autu i obavljajuci svasta nesto. Danas pregled, sve uredni, bebasc oko 1800g, ali sad se lagano skracuje cerviks, danas 36mm i rekao je da se umirim radije dok ne dodjem u sigurnije tjedne. Inace beba je u prosjeku, uredni protoci. A sad idem probati barem nesto poloviti.
Kengurica ja sam sad zbunjena.. pa to je najnormalniji cerviks za tjedne u kojima jesi,čak iznad prosjeka. 32-36 tt je normalno od 30-35mm. Jedino ako si uloziva ili je to neki nalaz koji je brzo napredovao...
Moj pregled bio kratak, ali sladak :D sve je super, malecka ima 1.2kg, zatvorena sam. Nije spominjala veličinu cerviksa iako je meni još na zadnjem pregledu bio kraći nego po tim smjernicama koliki bi trebao biti po tjednima. Kaže da je bitno da sam zatvorena.
Idući pregled 22.10.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji