ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Rujan 2019. 22:53

ee da 3x rucnika za kupanje ona s kapicom 
    od pocetka me drzi da cu bar 2 tj ranije rodit 
    a i u svakom slucaju roba je oprana i spremljena u kofer koji stoji otvoren u ormaru tako da joj nista ne moze biti .. 

mrgud_zg
    11. Rujan 2019. 23:00

DeeDee

mrgud_zg

a kak sam kolica dobila, samo sam ih pospremila. sad kak je zahladilo mi je bas palo na pamet da sam mozda jos dok je toplo trebala oprat sve dijelove, lakse ce se osusit. al ko da jos nisam do kraja svjesna svega pa se nikak pokrenut
    prvi podi i neke carape i pidjamicu sam kupila jer se ovo dogada u lidlu, a to mi je u kvartu pa kao steta ne otic. al svidjelo mi se pa mozda i nastavim kupovat
    sto se pokreta tiče ja ga sad vec osjetim svaki dan. a stvarno sam dosta aktivna prek dana, pa je najveci tulum kad legnem navecer. i onda se cijeli trbuh trese i uvijek kad uzmem mob da posnimim on se smiri. bit ce neka sramezljiva beba

Ma mi smo planirali u podstanarstvo od 1.10. no kako sam ja vrlo neplanirano dobila stan u nasljedstvo, logično, preselit cemo se u njega. Pozitivno je to što cu bit stan iznad mojih, a vjerujem da ce mi mama jako dobro doc prvih tjedana, inače imamo izrazito friendly odnos. Ugl. stan je tu i u pravilu se mozemo sutra preselit ali voljeli bi napravit adaptaciju kupaonice jer je koma, a kad nam vec nije frka sa selidbom, onda bi u startu uredili jos neke stvari. Mislim, planiramo tu bit do daljnjeg, mozda i zauvijek pa si želimo napravit comfie gnijezdo. Meni je vise psihicki problem jer se raspadnem kad dođem gore jbg, još mi je presvježe.
    Ali ugl. kuzimo se, meni to kao neka daleka budućnost, jao kad nas dočeka iza ugla 🙈😂😂😂

moj savjet ti je da cim vise napravite prije nego uselite. iz iskustva. mi smo s nekim stvarima pozurili, ali mi smo maltene gradili sve ispocetka pa je trajalo beskonacno, i na kraju neke sitnice koje su bile kao ma joj dovrsit cemo kad uselimo, eto stoje i dan danas nedovrsene. jednostavno nam je bilo too much i doslo do zasicenja i neda nam se. sad smo neke sitnice odlucili prije neg dode beba pa se nadam da ce nam to kroz 10 mj bit neki poticaj. tad planiram i ic kupit namjestaj za sobu, bas da ne bude zadnji cas. 

Grizli
    11. Rujan 2019. 23:08

Thinkpink ma joj pa ko bi sve popamtio o svima nama kad nas je cijelo cudo i sa hrpom dijagnoza. Vidjet cemo sto je kozda je zbilja ovo sto cure kazu jednostavno stvar vena. Mozda sam to sad primjetila jer sam vise dana na nogama dugo i u tenisicama.
    Javljam se u klub "nista kupljeno još za bebu" sve nekako imam vremena jedino sta zelim bas uskoro vidit uzivo su kolica. 
    Evo ja isto znam super iskustvo sa bebama palcicima. Od muzevog prijatelja zena je rodila u 8 mj trudnoce neznam sad tocno koji tjedan je bila, al malena je rodjena sa 1800 gr. Danas je to prava curka od 4 godine prekrasna i zdrava. U pocetku su imali malo tegoba al sve su vrlo brzo doveli u super stanje. A kolegica rodila trojke prelezala u Petrovoj cijelu trudnocu todila malene sa 1000 gr i sve tri su vec 2 osnovne. Eto tako da ja vjerujem cak i u slucaju prikevremenog poroda u happy end. 

PetraB
    11. Rujan 2019. 23:09

Grizli

Thinkpink hvala za pretrage. Mene su na fragmin stavile hematologica i gin specijalist fetalne medicine. Bila kod njih istovremeno jer tako rade u ambulanti di odmah dodjele curama koje imaju pravo na hzzo to. Ja sam na minimalnoj dobzi fragmina 2500 i samo su kao pretragu napisali kontrolu koagulacije i ono protrombinsko ili kako vec se zove sad nemam nalaze tu da pogledam. To mi je sve stalno u granicama normalne i posto je to kao najmanja doza ne treba vise od toga pretraga. Ja i inace lako bi dobila kodrice al sad bas odmah. Sad 17. idem kod MPO pa cu i nju pitat misljenje doduse ona bi me bila drzala samo na andolu, al ovi drugi dvoje nisu bili za to da sam na andolu 100. E sad jos da te pitam jer tebi tece ponekad krv iz mejsta gdje se piknes kad izvadis injekciju? Meni kad se u desnu stranu uvijek bez obzira dal u trbuh ili nogu si dala.
    Klistiranje… Torba za rodiliste… 😕😕 Kako se to meni cini daleko! Morat cu jos pricekat sa tim info jer sad imam osjecaj kao ono joj pa to meni jos ne treba 😆, a mos mislit trebat ce mi dok se okrenem.

Ja sam vec trecu trudnocu na clexanu al nemam nikakve posebne pretrage niti sam bila kod hematologa, pretpostavljam jer nikad nisam imala nikakvih problema vec sam radila pretragu na mutacije kad sam prvi put ostala trudna po savjetu bratove hematoligice... On je imao dvije duboke venske tromboze pa se tako otkrilo da se radi o nasljednoj trombofiliji. 
    Sto se tice pikanja...ja u trbuh ne mogu, frka me 🤪, pa se pikam u noge a nekad muz uleti pa me pikne u ruku. U ovoj trudnoci nakon svakog uboda se pojavi masnica i bolna kvrzica. Vjerojatno su je u potkozju nastalo puno oziljaka od prethodnih uboda/trudnoca pa mi je cak i tesko naci mjesto nekada 🙄.
    Inace, salim se sa svojom sogoricom, buraz i ona su vec imali 5 transfera, na zalist neuspjesna, pa usporedjujemo dojmove... Ona je stomatolog, ja veterinar a pikamo ko da smo frizerke 🤣... I ona je sva u masnicama, isto vise na jednoj strani.
    I da... Ponekad i meni krene koja kapljica krvi nakon uboda... Al sve je to ok. Ja si bas jako velike masnice i bolne mazem heparinom. 

url=https://lilypie.com][/url

DeeDee
    11. Rujan 2019. 23:10

mrgud_zg

DeeDee

mrgud_zg

a kak sam kolica dobila, samo sam ih pospremila. sad kak je zahladilo mi je bas palo na pamet da sam mozda jos dok je toplo trebala oprat sve dijelove, lakse ce se osusit. al ko da jos nisam do kraja svjesna svega pa se nikak pokrenut
    prvi podi i neke carape i pidjamicu sam kupila jer se ovo dogada u lidlu, a to mi je u kvartu pa kao steta ne otic. al svidjelo mi se pa mozda i nastavim kupovat
    sto se pokreta tiče ja ga sad vec osjetim svaki dan. a stvarno sam dosta aktivna prek dana, pa je najveci tulum kad legnem navecer. i onda se cijeli trbuh trese i uvijek kad uzmem mob da posnimim on se smiri. bit ce neka sramezljiva beba

Ma mi smo planirali u podstanarstvo od 1.10. no kako sam ja vrlo neplanirano dobila stan u nasljedstvo, logično, preselit cemo se u njega. Pozitivno je to što cu bit stan iznad mojih, a vjerujem da ce mi mama jako dobro doc prvih tjedana, inače imamo izrazito friendly odnos. Ugl. stan je tu i u pravilu se mozemo sutra preselit ali voljeli bi napravit adaptaciju kupaonice jer je koma, a kad nam vec nije frka sa selidbom, onda bi u startu uredili jos neke stvari. Mislim, planiramo tu bit do daljnjeg, mozda i zauvijek pa si želimo napravit comfie gnijezdo. Meni je vise psihicki problem jer se raspadnem kad dođem gore jbg, još mi je presvježe.
    Ali ugl. kuzimo se, meni to kao neka daleka budućnost, jao kad nas dočeka iza ugla 🙈😂😂😂

moj savjet ti je da cim vise napravite prije nego uselite. iz iskustva. mi smo s nekim stvarima pozurili, ali mi smo maltene gradili sve ispocetka pa je trajalo beskonacno, i na kraju neke sitnice koje su bile kao ma joj dovrsit cemo kad uselimo, eto stoje i dan danas nedovrsene. jednostavno nam je bilo too much i doslo do zasicenja i neda nam se. sad smo neke sitnice odlucili prije neg dode beba pa se nadam da ce nam to kroz 10 mj bit neki poticaj. tad planiram i ic kupit namjestaj za sobu, bas da ne bude zadnji cas.

Da, to mi svi kažu.. Zato smo sad s kupaonice već došli na skidanje parketa i tapeta i stavljanje laminata i farbanje zidova i kupnju nove komode u dnevnom hahah. Kauč necu mijenjat, majke mi 😂
    Ali generalno je sređeno pa me to tiješi..nije da su prazni zidovi, osim te kupaone je čisto preuređivanje.
    Piše u priručniku za vlasnike novih beba 😛 da ono što se, od uređenja kuće, ne završi do rođenja djeteta možeš smatrat odgođenim jedno 18 godina 😁

[/url

Lavica27
    11. Rujan 2019. 23:30

Cure koje se pikate ...svaka vama cast❤ Ne komentiram jer se ne razumijem al uvijek mi prodje kroz glavu pa da napokon napišem da vam se divim. 
    BabyD pobogu što će ti 40 bodija do 3mj starosti🙈😁 jel te bila frka pa si višak nakupovala ili si pustila srce kako se kaže😁? Apropo tetra, ja kupila u prvoj T 10 bijelih, 10 šarenih, 10 onih malih bijelih za bljucanje...ugl dzaba bačene pare. Meni bile...Ako sam ih 10 koristila sve skupa,puno sam rekla. Jos sam 2 muslin naknadno kupila i tri dobila iz lidla. Tetre na izvoz🙈

• Kengurica
    11. Rujan 2019. 23:43

Ajme, a meni neki dan prijateljica kaze da mi treba bar 50 tetri (naravno to ne mislim poslusati).
    Ne znam hoce li ikoga utjesiti, al evo ja tek preuredjujem stan i ni do avojih stvari lako ne dolazim, a kamoli da se spremim za bebu. Valjda se nece beba pozuriti 🙈
    Dobila sam tako puno robe da cu morati ponovno sortirati i reducirati plus i sama sam kupovala. Oprala sam jedan dio da imam ako se pozuri bebač i kod svekrve spremila s uputama. Unutra su mi i dvije spavacice oprane te tetre i deka. A kad kazem da za ime nemamo ni opciju jer se nama nijedno musko ime toliko ne svidja onda cete pretpostaviti da nas dvoje nismo bas normalni.

Reserved123
    12. Rujan 2019. 00:15

Lakse mi je kad vidim da vas je jos cura u useljenju 😅
    Nama sutra dolazi namjestaj a da vam ne pricam kako spavamo na podu jer smo sve renovirali, al ajde bar svako jutro bude vjezba skocit iz "kreveta" 🤣🤣
    A robicu mislim od rodbine skoro sve posudit jedino uzest novo kombinezon za izlazak iz rodilista.
    U petak moramo preuzest prematalicu pa kad se sredi namjestaj sam imala u planu se uhvatit djecji stvari

♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
    2017-dermoid 9,2cm
    2019- 🩵 T
    2021-biokemijska
    ♂️1992/ asthenozoospermia
    Radimo na 👣 od 1/23

PetraB
    12. Rujan 2019. 00:16

Kengurica imena 🤣... Imali smo svaki svoje zelje i ispunili ih u prvoj i drugoj trudnoci (Magdalena i Juraj)... I ostanem ja sad neplanirano trudna i panika nastane, sta sad... I dogovorimo se da, izgleda da je trece bilo sudjeno, ako je curka bit ce Vesna po mojoj mami a decko Ivan po njegovom tati (umrli prije nego smo se ozenili i sve je nekako imalo gorak okus, i vjencanje i klinci kad su dosli, ugl tesko nam je to bilo uzasno). I pred dva tjedna saznamo da su blizanci... I sad opet muku mucimo 🤣... Tj ja sam za curku odabrala Karmen a sad je red na njemu za decka.
    Tako da nista cudno sto nemate jos imena 😉

url=https://lilypie.com][/url

• Kengurica
    12. Rujan 2019. 00:35

Petra bas su ti twinsi odlučili napraviti pomutnju. Mišeki, oni su odlucili u dvoje doci. Bas sam komentirala sta bismo tek da su dva decka. I bas si zanimljiva imena dala. Ja sam prvo htjela tradicionalno i to tako godinama razmisljaM i sad kad sam trudna nijedno mi takvo nekako ne paše, a premoderno nijedno me nikad nije osvojilo. Kaj je najgore nisu meni ruzna imena nego mi nijedno ne klikne. Na kraju cemo izmisliti neko ime. 
    Ovo za preminule roditelje te razumijem. Meni je tata umro i na svadbi brata sam plakala sto to nije dozivio pa kad se rodio necak, a sad cu valjda dusu ispustiti kad moj dodje. U rodilistu cu prvo od srece plakati. On je nama cetvrti transfer i zato suosjecam s tvojom sogoricom i bratom i drzim im fige.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.