Uff, morat cu onda nazvati i provjeriti.
Iz dz Zapresic di sam prvi put bila su mi javili da ako sam ja prosla tecaj prvi put, ne trebam opet dolaziti, ali da trebam potvrdu, e sad ne kuzim jel misli na novu ili da samo donesem staru. Jer nema smisla njemu ic na tecaj kad ne kuzi hrvatski i to sam im prvi put objasnila, nije bilo nikakvih problema.
Cure jel vas muce nocne more vezano za trudnocu i porod?? Sa prvom se sjecam da sam imala snove oko dojenja, cice male, nema mlijeka, dijete gladno.. a evo jutros se probudim, koji cudan san.. Da sam rodila, al dosla doma odma prvi dan bez bebe. Vrtim se po krevetu, kao u nekom polusnu, nis mi nije jasno.. trbuh mlohav, cice pustile, promocile plahtu, dole krvarim.. di mi je beba?? Odem u bolnicu, kazu poslali me doma jer nije bilo neke glavne doktorice. Daju mi neko dijete plave kose plavih ociju, uopce mi ne lici (osim plavih ociju), al to nije beba, kao da ima vec 2-3 godine bar, napredno skroz kazu, pokazuju mi krvnu sliku, savrsena, brblja, igra se s legicima, pa spomene nesto da me vidjela i cula jos iz trbuha. Onda odjednom donose neko drugo djetesce, to nam vec nekako lici, kao prvorodjena, al ono majusno u dlan mi stane, pokusavam dojit, al premalo je, skoro mi ispadne iz ruku.. ma svasta..
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Omerta koliko znam kod nas je praksa da dodjes samo kod njih po novu potvrdu i broj patronazne koja je na tbom terenu. A muza posaljes tamo da sjedi to 1 predavanja koje mora da dobi papir i adio. S nama je bio jedan tata koji je talijan i sjedio tamo ko stup tih 2h samo da dobi potvrdu.
Jutro cure! Cestitke Mare, bas mi je drago cuti da je bilo dobro❤❤ Mrgud stara moja svaka tebi cast. Zadnji put sam bila u ikei,lesnini i jos brljala uokolo pred tipa mjesec dana i imala sam filing ok,porodit cu se sad i odmah,sve me bolilo.
Simbalija,jesi ti sigurna da to nisu pravi trudovi? Nadam se da je proslo... sve cure s nelagodnim bolovima,nadam se da je spavanc odnio. Grizli ti si ko ja. Ja svom govorim od 10.mjeseca e ovo je sve sto smo trebali kupiti😂
Joj Lorija...na kraju i vi? Kako je noc prosla? Kod nas kaos. Al mislim da sam ja zeznula. Isla se tusirati oko 9 i dala sam joj prije spavanja u 9.15 sirup Neofen (ibuprofen). Za dva sata joj mjerimo temp 40.1 u uhu. . Sirup uopce nije djelovao insjetim se da je nisam smjela tusirati prije sirupa. Ili obrnuti redoslijed s 30 min pauze izmedju inace je neka shema da ne reagiraju termoreceptori🙄 Budala. Luppcet nemam doma jer ga ne podnosi,a jedino se on u kombinaciji s Ibuprofenom na 2 sata daje... onda sam bila budna kraj nje do 1.15 da joj mogu sirup opet dati,jadnica tresla se cijelo vrijeme. Sad je spala temp (38.2u uhu) i iskrneo se nadam da bude bolje danas...
Jutro curke! Moj mali je na foto, dobio je blagu žuticu pa to saniraju od jucer navečer i danas cijeli dan. Kaze pedijatrica nije to nista lose niti strasno ali zele to rijesiti da mozemo mirno doma .. vjerojatno onda sutra idemo doma ako je sve okej... bas mi je teško palo kad su ga jucer uzeli, rastulila sam se ko dijete... mišić moj...
Dojim, ali mu očito nije dosta jer je plakao, pa sam im rekla. Kaze pedijatrica da jos imam kolostrum ali kao vidi da bi trebalo nadoci mlijeko...kazu da ga dojim i onda njih zovem i daju mu dohranu ako treba. Sad kako nemam iskustva u dojenju, primjetila sam npr. Da je je jucer uzeo siku i cicao, odmarao, cicao i nije ju puštao. Predhodno bi mu neznam ispala i onda je dugo trajalo namještanje. Strasno je nestrpljiv bio. A evo jucer jucer i sad ujutro je uhvatio i sisao 15 min bez prekida da bi ju ispala pa bi namjestali. Rekli su dajte mu i na drugu drugih 15 min al nije htio. Zaspao je pa sam ga razbudivala i kao ajde jos ali zatvorio je usta i nije dao. Nadam se da jeto znak da napredujemo u dojenju...
Zelim vam lijep dan sa sto manje tegoba. Dječica koja su boles!a neka sto prije ozdrave!
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
➕07.12.2021. 👶🏻
Jaivanpa ajme bas mi je drago da ste dobro u principu. To malo sto je zut proci ce, svo zlo u tome bilo i da nista strasnije od toga vas ne strefi u zivotu.😘 Sretno s dojenjem, nemam iskustva al izgleda mi kao dobar smjer! 🤞
Cure kojima klinci imaju visoke temp, moja kuma ima 3 malca i bas smo se trebale nac al su se razboljeli pa mi je rekla da im snizava temp sa rakijom/alkoholom. Carapice im napopi sa alkoholom i stavi kratko na nogice i da im temp padne jako brzo onda ih otusira i namaze nogice. Rekla je da nije to bas najidealnije al kad s nicim ne pomogne onda s time i dugo budu bez temp.
Uff, morat cu onda nazvati i provjeriti.
Iz dz Zapresic di sam prvi put bila su mi javili da ako sam ja prosla tecaj prvi put, ne trebam opet dolaziti, ali da trebam potvrdu, e sad ne kuzim jel misli na novu ili da samo donesem staru. Jer nema smisla njemu ic na tecaj kad ne kuzi hrvatski i to sam im prvi put objasnila, nije bilo nikakvih problema.
Cure jel vas muce nocne more vezano za trudnocu i porod?? Sa prvom se sjecam da sam imala snove oko dojenja, cice male, nema mlijeka, dijete gladno.. a evo jutros se probudim, koji cudan san.. Da sam rodila, al dosla doma odma prvi dan bez bebe.Vrtim se po krevetu, kao u nekom polusnu, nis mi nije jasno.. trbuh mlohav, cice pustile, promocile plahtu, dole krvarim.. di mi je beba?? Odem u bolnicu, kazu poslali me doma jer nije bilo neke glavne doktorice. Daju mi neko dijete plave kose plavih ociju, uopce mi ne lici (osim plavih ociju), al to nije beba, kao da ima vec 2-3 godine bar, napredno skroz kazu, pokazuju mi krvnu sliku, savrsena, brblja, igra se s legicima, pa spomene nesto da me vidjela i cula jos iz trbuha. Onda odjednom donose neko drugo djetesce, to nam vec nekako lici, kao prvorodjena, al ono majusno u dlan mi stane, pokusavam dojit, al premalo je, skoro mi ispadne iz ruku.. ma svasta..
Bože, uzas. Ma i ja sam znala gluposti sanjati...
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➕07.12.2021. 👶🏻
Jaivanpa ajme bas mi je drago da ste dobro u principu. To malo sto je zut proci ce, svo zlo u tome bilo i da nista strasnije od toga vas ne strefi u zivotu.😘 Sretno s dojenjem, nemam iskustva al izgleda mi kao dobar smjer! 🤞
Cure kojima klinci imaju visoke temp, moja kuma ima 3 malca i bas smo se trebale nac al su se razboljeli pa mi je rekla da im snizava temp sa rakijom/alkoholom. Carapice im napopi sa alkoholom i stavi kratko na nogice i da im temp padne jako brzo onda ih otusira i namaze nogice. Rekla je da nije to bas najidealnije al kad s nicim ne pomogne onda s time i dugo budu bez temp.
Hvala Grizli :) ❤️
👨👩👦
➡️Pcos desni jajnik
➕07.12.2021. 👶🏻
DeeDee,porod je prekrasno iskustvo,a rezultat savrsenstvo❤
Lagala bih da napisem da nije boljelo,ali..svaki put kad je bol postala jaca,zamislila sam si svoju mrvicu kako se trudi izaci van i znala da joj moram malo pomoci.
Malo snage,puno ljubavi i nakon par sati najveca sreca u rukama😍
Da sam pisala iz boxa,sigurno post ne bi izgledao tako😂hvala Bogu,pa nitko ne pise tada dozivljaje☺
Sve u svemu,meni je sve proslo divno i isto zelim svima vama 🌷🤗
Vjerujem :)
Istovremeno me je užasno strah ali i jedva čekam da je primim u ruke ❤
Vidim da vi super napredujete s papanjem o vraćanjem težine. Super za pupak, baš brzo, jedna briga manje tj smanjena:)
Uživajte ❤
[/url
Lavice noc je bila dobra,do 38 maximalno. Ona light temperatura koja je meni najmrza. Nikakvih vele simptoma al je prisutna!!
Ljuta sam i ja na sebe zao mi sto nemam u kuci svinjsku mast da mu stavim na prsa,moram cekat sutra jer danas nista ne radi,pa bisnim po kuci. S obzirom da je nedjelja necemo nigdje mogao je to nosati i sinoc prispavati s tim 😤😤😤
Bojim se vode i tusiranja,nekad kad sam to radila znala mu je skociti naglo pa onda jos gore napravim.
Takodjer koristim Neofen sirup,al jednom kad je imao jako visoku oko 40 i kad se tresao,letila sam po cepic i vjeruj da mu je samo on pomogao. Volim da imam i njega u kuci za Ne daj Boze. Tada nije ni kasljao nit ista,ako se sjecas pisala sam o tome al mu je opet doktor nasao nakupinu slajma na plucima 😒
Grizli opet ti spominjes moju rakiju,ja na se a ti u se 😁 salim se. Mama mi je takodjer skidala temp s njom i najbrze djeluje zaista,al ja se jos nikako se usudim s malom djecom,al cim bude stariji prelazim na to.
Sortiraj odgovore
Najstariji