Sto se isofixa tice meni se to sve bio sf dok nisam prvi put isla malo googlat. Danas nema cega nema na youtubeu, sve montaze i gluposti. A i na stranici proizvodaca as mozes vidjet u koje sve aute ide. Mi imamo stvarno stari auto a ima isofix. Dok mi sad nije trebao nisam ni znala da to ima jer nisam obracala paznju. A ustvari je fakat jednostavno
E, još jedna stvar me muči, kada planirate namjestiti krevetić, staviti ogradicu, plahticu i to? Sve nešto mislim ako to napravim prerano da će samo skupljati prašinu.. A opet nemam pojma kad ću roditi, rekla je moguće ranije, ali to je samo pretpostavka.
Možda da netko namjesti dok sam u bolnici?
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Cure ja sam sebi narucila ovaj set, cula sam da su njihovi proizvodi jako dobri pa da probam🤗 vec dugo planiram narucit njihove ove balzame za strije, sad imam sve ovo😍 kazu da su i ove kapi za grceve dobre, i ove za dojenje, svasta ima pa eto ako koga zanima iskoristite akciju 😁😂
https://plant.hr/proizvodi/akcija/black-friday-crni-petak-set/?utm_source=IGShopping&utm_medium=Social
I meni se cine proizvodi bas super! 😍Stalno gledam da nesto narucim, al trenutno mi je puno za ovaj set, a ne treba mi sve.
Inace, top ponuda👌
I mi smo kupili isofix 🙂 a da li ide u svaki auto, iskreno pojma nemam 😂🙈
Joj tako i ja, i stavim u kosaricu pa izađem 😂 uvijek mi je kao skupo, i sad za vikend vidim ovaj set i podivljam i narucim😂 mogla sam kupit komodu za te novce 😂😂😂 ali kao isplati se, imaju i ove kapi za dojenje i ovih par proizvoda za bebu pa kao mozda ce mi to sve trebat, a prirodno je 😂😂
Simbalija,ne brini, u redu je baza i na pojaseve,jer jaje je svako na pojas (bez baze), onda ne bi prodavali jaje bez mogucnosti baze na isofix. Sto se tice teorije da baza nije dobra jer dijete onda nema nagib ne bi se slozila jer je nagnuto prema sjedalu i s bazom i bez baze,i utor baze je "jajolik". A i ponavljam se, ne bi prodavali da je stetno ili lose.
Svi auti desetak god stari imaju isofix,bar mislim…
LoBi super set!
Simbalija,ne brini, u redu je baza i na pojaseve,jer jaje je svako na pojas (bez baze), onda ne bi prodavali jaje bez mogucnosti baze na isofix. Sto se tice teorije da baza nije dobra jer dijete onda nema nagib ne bi se slozila jer je nagnuto prema sjedalu i s bazom i bez baze,i utor baze je "jajolik". A i ponavljam se, ne bi prodavali da je stetno ili lose.
Svi auti desetak god stari imaju isofix,bar mislim…
LoBi super set!
Spremila sam sliku na kojoj je komentar rodine savjetnice za as zasto nije dobra baza prvih 6 mjeseci, ali nije mi opet poslalo sliku. Prepisat cu:
"što se jajeta tice najbolje je izbjegavati baze bar prvih 6 mjeseci jer su jako rijetke situacije u kojima ćete pomoću baze dobiti pravilan nagib naslona sjedalice u odnosu na tlo (45 stupnjeva). Naravno postoji opcija da ce u vasem autu baza bas dati dobar nagib, no najcesce to nije tako pa je preporuka vezivanje jajeta pojasom automobila. Prije kupnje isprobajte sjedalice u automobilu, kud vece srece ako s bazom pogodite kut. "
Cesto vidim takav odgovor da je bolje bez baze zbog tog nagiba zato sam i napisala, pa sam bas isla potrazit da nisam krivo zapamtila.
#suas
Za jaje isofix nije potreban. Svako jaje se moze ucvrstiti pojasom automobila.
Neka jaja imaju mogucnost montiranja na isofix bazu koja se dodatno kupuje. To je brze i jednostavnije jer jaje samo kliknete na nju, ali se cesto desava da je jaje prestrmo postavljeno na bazi. Jaje se montira pod kutom od 45°, naslon jajeta u odnosu na tlo. Pod tim kutom bebi ne pada glava, a kod padanja glave moze doci do gusenja. U slucaju da je na bazi jaje prestrmo, savjetujemo vezanje pojasom.
Kod vezanja pojasom automobila imate mogucnost namjestanja kuta. Na isofix bazi nemate tu mogucnost.
Najbolje je ono jaje koje vam odgovara u automobilu, odgovara bebi i financijama. Gledajte kod kupovine da ide do 13 kg, da se remenje moze visoko postaviti i da je do vece visine djeteta.
Ne znam bas koliko ce moje iskustvo biti ohrabrujuce 😂😂 uglavnom brz ali jako bolan i da kazem traumatičan porod.. Sve pocelo savrseno. U 6 stigli u radjaonu, ctg, pregled (ja i dalje na 3 cm), klizma i brijanje i u boks opet na ctg dok ne dodje doktor. Doktor dolazi u 8 i pregledava me, otvorena 5 cm, prokida vodenjak i pustaju mi 10 kapi dripa da malo ubrzaju.. To je negdje oko pola 9 bilo. Tu krecu jedan za drugim trudovi i u 9 mi daju dolantin i dolazi muz.. U pola 10 pregled govori da sam otvorena 8-9cm, a nesto prije pola 11 svih 10 cm.. Strasan nagon za tiskanjem a beba se nije spustila do kraja.. Tjeraju me da tiska, ne ide najbolje, mijenjamo poze, cucanj, klecanje, stajanje preko kreveta, bok, apsolutno sve.. Ta patnja i tiskanje da se spusti traje do nekih 15 do 12 kada dolaze i guraju mi i naskacu na stomak, no ni to ne djeluje. Na kraju doktor odlucuje da dvojica doktora skoce na stomak, babica razreze a on je bebu izvukao na vakum.. Rodjena u 12 i 15.. Svega 4 sata od ulaska u boks.. Ali zato imam savova u 3 reda, ne znam koliko, hematome od vakuuma, jako puno krvi izgubljene, jos uvijek ne mogu ustati iz kreveta, svakih par sati mi izvlace urin kataterom. Ali dobro, proci ce, doktor je ubrzano maksimalno da se sto manje mucimo, inace je spustanje moglo potrajati do navecer.. Sve u svemu, iduci puta carski 🙈
Ides Zoe 🤪
Prema prvom tvom prvom postu nije se dalo naslutiti da je porod bio ovakav. Svaka ti cast...odradila si to zmajski, a i Nika 💪🏼😎 Sad drzim fige da se sto prije oporavis i zaboravis ovo sve uz svoju curku. 😘🤗
url=https://lilypie.com][/url
O majko mila rasplakala sam se samo od ovog citanja 😫 i onda netko kaze da ga nije strah poroda. Svaka vam cast meni je to najveci strah 🙈
Zoe skidam ti kapu, trebalo je to izdrzat 💪. Zelim ti sto brzi oporavak. I da ti i tvoja curka sto prije zaboravite ovo iskustvo ❤️🤞💪🏆
Ne znam bas koliko ce moje iskustvo biti ohrabrujuce 😂😂 uglavnom brz ali jako bolan i da kazem thvala raumatičan porod.. Sve pocelo savrseno. U 6 stigli u radjaonu, ctg, pregled (ja i dalje na 3 cm), klizma i brijanje i u boks opet na ctg dok ne dodje doktor. Doktor dolazi u 8 i pregledava me, otvorena 5 cm, prokida vodenjak i pustaju mi 10 kapi dripa da malo ubrzaju.. To je negdje oko pola 9 bilo. Tu krecu jedan za drugim trudovi i u 9 mi daju dolantin i dolazi muz.. U pola 10 pregled govori da sam otvorena 8-9cm, a nesto prije pola 11 svih 10 cm.. Strasan nagon za tiskanjem a beba se nije spustila do kraja.. Tjeraju me da tiska, ne ide najbolje, mijenjamo poze, cucanj, klecanje, stajanje preko kreveta, bok, apsolutno sve.. Ta patnja i tiskanje da se spusti traje do nekih 15 do 12 kada dolaze i guraju mi i naskacu na stomak, no ni to ne djeluje. Na kraju doktor odlucuje da dvojica doktora skoce na stomak, babica razreze a on je bebu izvukao na vakum.. Rodjena u 12 i 15.. Svega 4 sata od ulaska u boks.. Ali zato imam savova u 3 reda, ne znam koliko, hematome od vakuuma, jako puno krvi izgubljene, jos uvijek ne mogu ustati iz kreveta, svakih par sati mi izvlace urin kataterom. Ali dobro, proci ce, doktor je ubrzano maksimalno da se sto manje mucimo, inace je spustanje moglo potrajati do navecer.. Sve u svemu, iduci puta carski 🙈
Zoe27,hvala Bogu da ste dobro..
Hvala ti na podijeljenom iskustvu..
Kad ti se buds dalo,napisi u kojoj si to bolnici rodila.
Ja moram priznati da meni to skakanje na trbuh zvuci prestrasno, a sve vise zena to doživi.
Nekako mi je to gore i od carskog i epiziotomije i svega.cini mi se da to rade jer ubrzavaju prirodan porod tim dripom i sl.glupostima,pa se bebica ne stigne spustiti do kraja.
Bas mi je zao sto imas takvo iskustvo.
Sto prije ga zaboravi i uzivaj u bebici🌷❤
Sortiraj odgovore
Najstariji