zato mi je drago što još uvijek delam. barem na poslu manje o hrani razmišljam jer nemam toliko vremena :/
Cure Jel ijedna od vas koja pije Novalac primjetila da joj povećavaju apetit?
Nisam primjetila.. al ti moze bit od zeljeza, meni je apetit normalan skroz. Skuzila sam jedino da se za rucak bas najedem, tako da poslije nisam uopce gladna.Poslije 6 ne jedem, eventualno bananu ako me uhvati zgaravica navecer 😢
ove haljine će biti dobre i za dojenje slijedeće godine. br 34 😀😀
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Prošao ispit, prošla i ja :) još jedan i nadam se kraj stresu, barem ovom vezano uz ispite. Sad sam malo nadoknadila i čitala...
Pikice pratila sam tvoju priču i strašno mi je žao zbog toga što se dogodilo, ali vjerujem da se sunce uvijek krije tu negdje između oblaka i čeka da izviri.
Truskawka prelijepe sličice tvojih mrvica. Njima je lijepo što se mogu zajedno grliti i družiti od početka.
I ja sam na tečaju u Merkuru jer bi tamo voljela roditi iako još razmišljam i o Petrovoj.
Što se tiče namještaja u Ikei, mi imamo Brimnes krevet s ladicama ispod i ladice su mu se počele raspadati nakon 2 godine, a počeo je i škripati. Stol i stolice za kuhinju su nam super, stabilne, a također i pisači stol.
Ja sam se raspitivala prije nego sam kupila prenatale i po iskustvima cura, dietpharm centravit je jedan od onih koji manje izazivaju napade gladi! Ja mogu potvrditi da nemam nista veci (ni manji) apetit nego prije...meni pase i ne sjeda mi tesko na zeludac. jucer kod doktora sam bila 3,5 kg u plusu od pocetka trudnoce, za sad sam zadovoljna s obzirom da ne biram sto i kada jedem
url=https://lilypie.com]
Ja se vodim kao da sam na dijeti od 1800kcal al je se ne mogu drzat, gladna sam ko vuk..jucer sam toliko toga pojela...puno jedem voća i mliječno ko da me baš traži...dnevno sigurno pojedem i bananu,jabuku,grožđe ma sve, krenem ujutro sa zobenima i ko da nisam nista pojela...nervozna sam kad sam gladna jos da ne jedem po njihovom nakon 19h..grozno..
Malaiva,
dobrodosla 😊 Koji je razlog mirovanja? Ima nas jos 😊😋
A za medo odijelce, konsultovala sam se i sa novopecenom mamom, rekla je da uzmem 62 za medo odijelo i trebala bi prezimiti u tome (jos ono otvaraju se stopice). Gegice uzimam velicinu 56 za sada. Odustala sam od vel. 50. Kako mi je ona objasnila: vel 56 - mjesec dana; vel 62 - do 3 mjeseca. Slazete li se i vi?
Hvala na dobrodošlici :) cerviks se skratio na 29 mm pa su me poslali na strogo mirovanje. A meni koja sam bila jako aktivna ležanja baš teško pada 😣 ali samo da sve bude uredu.
Salatice ti si istog razloga na mirovanju?
Daa, iste nam je duzine cerviks xD plus kod mene oblik Y, unutrasnje usce pocetno otvaranje. Terapija mirovanje i kontrola za 4 nedelje, 2 sam prosla, jos 2 ostalee 😋 Pobjegla kod svojih na mirovanje, ali ne mirujem kao na pocetku, svima nesto treba od mene, za sve moram traziti, govoriti. Pobjecu ja nazad kuci. 🤣 Ono poceli su "nije tebi nista" - bas ta politika. Upravo sam popizdila, a potrefi se da i tebi pisem haha. Kako ti mirujes? Imas li pomoc? Ma da, tebi je jos blaza dijagnoza. Ne brini 😊
Kod mene je još uvijek oblik T, al su me isprepadali da ako se stanje pogorša do idućeg tjedna da će me ostaviti u bolnici 😨, ali nadam se da će ostati isto. Tako da sad baš ležim i čekam taj utorak da vidimo šta će biti, čini mi se kao vječnost. Na pregledu prije ovog je sve bilo uredu, pa mi nije jasno kako je došlo sad do skraćivanja 😣
Rita
jedem Čokolino, ali ne pazim na prehranu. mislim da nije baš nešto za nekog tko mora ful paziti kaj jede. obožavam ga i nikad ga se ne bih odrekla. najveća nesreća mi je kad skužim da doma nema mlijeka za napravit čokolino :D
Potpisujem 😅😁 s tim da mi je drazi keksolino, pa kombiniramo jedan i dr, a zadnje smo uzeli onaj cokolino plus 😍
Bila sam do Kauflanda. Nemaju više baby gym. Ali uzela sam onu vreću za igru i spremanje igračaka i neku šarenu didaktičku zvečku za žvakanje za 3 mj pa naprijed.
Baci nam slicice 😁
Malaaiva, dobrodošla! Kad ti je termin (da te mogu ubaciti u tablicu)?
Klikerica, potpisujem Ivylee, čokolino (keksolino, rižolino) je puno šećera i totalno nutritivno prazno. Pokušaj u mlijeku skuhati obične zobene pahuljice pa dodaj meda (koliko ti treba da ti bude dovoljno slatko) i/ili kakao praha (za kolače, ne Kraš express ni Nesquik) i/ili raznorazne sjemenke i oraščići (u manjim količinama). Zašto kažeš da voće i povrće ne smiješ? Tjestenina i riža su, kao i voće, šećeri, samo složeni, pa kad se razgradi u želucu, dođe na isto.
Ne znam kakva ti je inače prehrana (zadnjih 10 godina), ali ima sve više stručnjaka - nutricionista koji tvrde da je upravo nemasna i škrobasta hrana (suprotno uvjeravanju većine doktora) uzrok žučnim kamencima jer se ne unosi dovoljno masti pa nema ni normalnog protoka žuči. Proguglaj malo što o tome kaže Anita Šupe, postoji njezin blog Istine i laži o hrani. Ona je pobornik hrane s malo UH, tj. UH iz povrća i malo voća, nikako ne iz žitarica i mahunarki. Evo što je o žuči napisala u jednom komentaru na svojoj grupi na Fejsu: "I nakon operacije mnogi imaju problem zato što su žučni kanalići u jetri i dalje začepljeni i žuč ne može normalno proticati (radi čega su se i stvorili kamenci). Onda nije rješenje ne jesti masnoće za koje treba protok žuči, nego treba odčepiti kanaliće i pomoći rad jetre, a tu pomaže što sam gore napisala (biljna sredstva koja pomažu rad jetre i čiste žučne puteve, kao što je sikavica, artičoka, maslačak. Ujutro natašte 1-2 žlice maslinovog ulja i sok od limuna i/ili grejpa isto pomaže), kao i pravilna prehrana naravno. Pomažu i gorke biljke, npr. švedska gorčica uz obrok. I ne grickati između obroka, to je ubitačno, treba pustiti hranu da se probavi u miru."
Eto, nadam se da te nisam zbunila previše, ali istraži malo, ako te zanima, čisto da si upoznata i s alternativom, jer jako puno ljudi je s ovakvom (LCHF) prehranom zaboravilo na žučne kamence i nije ih trebalo operirati.
Sortiraj odgovore
Najstariji