Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mina93
    06. Rujan 2018. 11:52

zadranka86

Dan klokanice moje…Ja evo orvi puta u 6mj.osjetim lagano moju kicmu tj.tocnije kriza..Iako imam diagnozu diskus hernije do sad nisan osjetila za nju..Od sinoc nakon sto san uvecer malo poredila po kuci osjetila san laganu bol u krizima nista strasno samo onaj osjecaj da ih osjetim …odem slavat u nadi da ce proc do jutra..i Vidim jutros osjetim ih..Da li vas bolu kriza da li ste dizale paniku oko toga il smatrate da je to popratnio dio trudnoce..Ja se odmah sjetim prica povezanih s otvaranjem ako bolu kriza…PANICAR TEZE VRSTE…dajte samo ovako nabacite koju iz oskustva i da ako pocne jace da li smijem tipa lupocet??hvala vam klokanice moje i pusa veelika

Mene bole jos tamo od 4mj, ne stalno, ali kad krenu onda ubijaju, ne shvacam to toliko ozbiljno, mislim shvaacam ko popratni dio trudnoce, odmorim se i prodje, ne pijem nikakve tablete otkad je bio plusic na testu 🤣😁 

Ana89
    06. Rujan 2018. 11:56

Mina93

Ana89

Bila sam do Kauflanda. Nemaju više baby gym. Ali uzela sam onu vreću za igru i spremanje igračaka i neku šarenu didaktičku zvečku za žvakanje za 3 mj pa naprijed.

Baci nam slicice 😁

Evo gore su 😀😀

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

Klikerica
    06. Rujan 2018. 11:56

Maggie85

Malaaiva, dobrodošla! Kad ti je termin (da te mogu ubaciti u tablicu)?

Klikerica, potpisujem Ivylee, čokolino (keksolino, rižolino) je puno šećera i totalno nutritivno prazno. Pokušaj u mlijeku skuhati obične zobene pahuljice pa dodaj meda (koliko ti treba da ti bude dovoljno slatko) i/ili kakao praha (za kolače, ne Kraš express ni Nesquik) i/ili raznorazne sjemenke i oraščići (u manjim količinama). Zašto kažeš da voće i povrće ne smiješ? Tjestenina i riža su, kao i voće, šećeri, samo složeni, pa kad se razgradi u želucu, dođe na isto.

Ne znam kakva ti je inače prehrana (zadnjih 10 godina), ali ima sve više stručnjaka - nutricionista koji tvrde da je upravo nemasna i škrobasta hrana (suprotno uvjeravanju većine doktora) uzrok žučnim kamencima jer se ne unosi dovoljno masti pa nema ni normalnog protoka žuči. Proguglaj malo što o tome kaže Anita Šupe, postoji njezin blog Istine i laži o hrani. Ona je pobornik hrane s malo UH, tj. UH iz povrća i malo voća, nikako ne iz žitarica i mahunarki. Evo što je o žuči napisala u jednom komentaru na svojoj grupi na Fejsu: "I nakon operacije mnogi imaju problem zato što su žučnikanalići u jetri i dalje začepljeni i žuč ne može normalno proticati (radi čega su se i stvorili kamenci). Onda nije rješenje ne jesti masnoće za koje treba protok žuči, nego treba odčepiti kanaliće i pomoći rad jetre, a tu pomaže što sam gore napisala (biljna sredstva koja pomažu rad jetre i čiste žučne puteve, kao što je sikavica, artičoka, maslačak. Ujutro natašte 1-2 žlice maslinovog ulja i sok od limuna i/ili grejpa isto pomaže), kao i pravilna prehrana naravno. Pomažu i gorke biljke, npr. švedska gorčica uz obrok. I ne grickati između obroka, to je ubitačno, treba pustiti hranu da se probavi u miru."

Eto, nadam se da te nisam zbunila previše, ali istraži malo, ako te zanima, čisto da si upoznata i s alternativom, jer jako puno ljudi je s ovakvom (LCHF) prehranom zaboravilo na žučne kamence i nije ih trebalo operirati.

Žučni kamenci su mi isključivo genetski jer sam ih naslijedila od tatebake,obje tetke i ja i brat ih imamo od rane dobi,mada se hranimo zdravo,po svim normativima broja obroka i kuhamo svaki dan.
    Svjeze voce i povrce ne smijem iz izazivaju tolike bolove trenutno da si to vise ne kogu dopustati,jer cu zavrsiti na operacijskom stolu. Hvala na savjetima! Cijenim svačiju teoriju ako je dokazana,ali kod nas je genetika učinila čuda.

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog

barbiemama
    06. Rujan 2018. 11:58

Zadranka, često me boli donji dio leđa. pogotovo npr ako 2-3 h ležim i gledam film u jednoj pozi. ne brinem i ne paničarim oko toga. normalno mi to.

Bruna, sretno na pregledu 😘

zadranka86
    06. Rujan 2018. 12:03

Ok...nadam se da ce proc..ja san u prosloj trudnoci imala jak problem jer me ukocilo skrozz tj dana nisan migla iz kreveta al doslovno me ukocilo i tad su i poceli moji prvi oroblemi..Nadam se da ce ova trudnoca oroc ko i do sad..Mozda san juce samo malo vise taj dio isforsirala..iako mislim da nisam da je to tako sto vi rekle popratni sindrom i suoer sto do sad san bila liso...Inace jako puno lezim i odmaram jer mi je takva trudnoca i zbog posteljice u nadi da ce se dignut..i vjerojatno polako i ti misici kistiju i okolnih tkiva slabe..to je tako jedno se likeci a drugoo...Drugo ugl.se slepa ovako..Aj fala vam..i kad je trudnoca u pitanju toliko panicarim za svaku sitnicu da si ne mogu pomoc inace uopce nisan panicar jedino po oitanju trudnice...jace od mene..🤔🤗

luks
    06. Rujan 2018. 12:04

Pikica ... nemam riječi, a često ste mi padali napamet. drž te se, i ohrabrujte, samo vrijeme i razgovori mogu pokrenuti dalje.

Lovre

zadranka86
    06. Rujan 2018. 12:04

Uzass gresaka imam tonu...nadam se da ste sve razumjele...i skuzajte na greskama..😂🤣

luks
    06. Rujan 2018. 12:07

što se tiče apetita, i meni je pojačan negdi od 20og tjedna, i vidim da kile idu gore, i vidim da jedem više....  samo da ja imam snage pekaru izbacit , uf :(  ujutro uz kavu malu buhtlicu čokolada il višnja, i onda kasnije nekad sendvić i onda ručak oko 15. al iza 6,7 mene uhvati glad, al glad tipa palaćinke, pizza, toast, topli sendvić itd.... hahahah pa od muke nekad ipak uzmem samo jogurt ili voćku. čak sam se uvatila da koji put samo odem spavat npr u 22 a ne 23.30 ko inače, da nebi još šta pojela hahahaha

Lovre

Pticaselicazgst
    06. Rujan 2018. 12:07

Bruna sretno na pregledu i da se malena pokaze 😍 pitaj i za to sto te boli, mozda ima neko objasnjene 😊 
    Zadranka mene isto donji dio leda boli, al kako sam pocela trenirat sve manje.. možda da se probas istegnut svaki dan pomalo, bilo bi ti sigurno lakse 🙂
    Ana super stvarcice 🔝 ja sam u potrazi za dobrim spavacicama za dojilje i bolnicu. Ak ima tko kakvu ideju slobodno javite 🤗

truskawka
    06. Rujan 2018. 12:10

barbiemama

jedem Čokolino, ali ne pazim na prehranu. mislim da nije baš nešto za nekog tko mora ful paziti kaj jede. obožavam ga i nikad ga se ne bih odrekla. najveća nesreća mi je kad skužim da doma nema mlijeka za napravit čokolino :D

Hahaha isto i kod mene..identicno 😅😅

❤N i V💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI