Imao je zuticu pa su onda rekli budjenje obavezno svaka 3 sata i tako nam i dalje patronaza govori.. meni se nekad cini da on previse pojede.. a i on se ne bi ni sad budio na 3 sta za jesti a vidim vama se bebe bude svakih 2 do 3 sata.. joj mene ta hranjenje bas zabrinjava..
Ja sam sarmu jela i nis nije bilo..nisam od voca friskog nista osim kruske a od hrane vise ni sama ne znam sta bi jela sve me strah tih grceva
Mislim da im se probavni sustav razvija 3 ili 4 mj. Tako sam ja shvatila da u tom periodu kogu grcevi
I meni se cini da sam ja duda.. evo cijelo jutro sam u istom polozaju ali u zadnjih 1 sat je bas kriticno tako da mu ni bocicu ne mogu zagrijati niti se izdojiti jer ako se pomaknem vristi tako jako da ljubicast dodje
Buffy si ti iskljucivo na sisi ili mu dajete i nadohranu?
Bebe na sisi obicno imaju manji interval.
Mi smo isto na 3 sata. A kako jede uglavnom adaptirano onda joj je 3 sata vrlo malo razmaka.
I zbilja je bude problem probuditi. Ona voli spavati na sisi. I spavati na bocici. I spavati dok je podrigujemo. Jedino kada je skinemo se razbudi.
Najgore mi je to spavanje na sisi. Od 45 minuta dojenja imam osjecaj da je vukla pet minuta a da smo ostalih 40 mi natezali nju . I svejedno mora bocicu nakon toga. I onda uz presvlacenje proslo je sat i pol i za jos toliko opet je budimo. Nije ni cudo da se ne zeli probuditi.
Ovo za djecu na sisi sam i ja cula jer oni za razliku od djece na adaptiranom ne pojedu svaki puta istu kolicinu. Preko dana ako ne spava jede svaka dva sata, nekad sat i pol. A po noci se budi kako kada, nekada svaka 3 sata nekada prvi dio duze odspava pa se onda za iduce budenje ranije probudi i tako.. a obicno podoj traje 10-15 minuta. Stvarno kratko ali najede se tako da se ne brinem bas. A za budenje vas kuzim, to je stvarno nemoguca misija. Nasoj pali samo presvlacenje al onda se dere
Buffy ja sam jela voca stvarno svakakvog i nista. Grah i kupus zasad nisam i ne pijem nista gazirano. To za gazirano mi je savjetovala patrobazna.
A za grceve se i ja bojim, sve strepim oce ih dobiti. Citala sam kao da ih djeca najcesce dobiju od 3-6tjedna i da zavrsavaju sa tri mjeseca.. znaci nema mi druge nego cekati da produ ta tri mj..
Jel vase bebe imaju flekice i sitne pristice kao po licu? Moja je imala u rodilistu i to se povuklo ali sada se opet javilo na licu, glavi i vratu. Neznam sto je,morati cu sutra pitati pedicu bas..
Joj Mrkvice opisala si tocno kako se i moja ponasa...ali ja sam se danas razocarala i rsstuzila jer ju je patronazna vagala..ispada da je ili prvi put vaga bila neispravna ili je opet izgubila. Sad smo 10 dana a ima 3270g a rodila se s 3520g i 3250 na izlasku iz bolnice....preporucila je nadohranu, tj.da joj ponudim nakon cice jedan obrok...lillany, tako vi radite? Mada je rekla da izgleda dobro i nije zabrinjavajuce ja sam u komi....a nocas je drapila 4sata u komadu na sto mi je patronazna rekla da ju moram buditi...a ja bila sretna sto smo napokon svi odspavali...veceras cu pocet s nadohranom pa cemo vidjeti dal ce htjeti
Ovaj put se slazem s renatom.. sumnjiva mi je ta vaga. Mislim da bi se vidjelo da nije nista dobila, a da je gladna mislim da bi to pokazala. Neznam stvarno.. a i 4 sata po noci mi se ne cini kao nesto pretjerano.. ako je kao moja onda jedan dio noci uvijek odspava duze a drugi krace pa ju ne budim.. mozda da ju pitas da ju opet proba izvagati..
Mi smo iskljucivo na mlijeku..na bocicu mu dajem izdojeno i prije i poslije bocice bude na sisi..a ovo je 3 dan da je ludnica samo sisu trazi... cak mislim da je gladan ali pelene uredno puni a ako mu povecan dozu bljucka...bas vise ne znam sta da radim
Sutra nam patronaznavdolazi bas me zanima dal je dobio...
A to s nadohranom je i meni rekao prvi dan i uspjeli smo pojesti 1 bocicu i vise nije niti htio..
Ma tri puta ju je vagala danas al je druga vaga u odnosu na prosli put. Na ovu smo probale stavit kilu brasna i tocno je pokazala. Po meni ona je vise izgubila kod prvog vaganja jer smo se mucili a i meni nije mlijeko jos doslo kak spada. Po svemu ja sam bila uvjerena da je dobila za vikend nesto. Ragade su mi se cak povukle pa pretpostavljam da dobro primi i vuce a i cujem kako guta. Na ciki je svakih sat i pol do tri...ovisi kako se probudi...cica cca.15min...nekad nakon odmora i spavanja od 20 min trazi jos i bude oko 5 min na cici. Uvijek zaspi na cici i rijetko ju dizem na podrigivanje. Isto rijetko kad bljucne. Ovu noc je spavala s nama pa pretpostavljam da je zato tak dugo u komadu. Pelenu joj mijenam prije podoja i ponekad izmedu kad cujem da kaka. Ugl.ima stolicu nakon podoja, ne bas svakog, mozda kojeg preskoci a piski svaki put. E sad isti je slucaj kao i kod mrkvice, ponekad nekih sat vremwna nakon podoja pocne plakati i grciti se i prducka ili stuca pa se smiri pa opet. To traje nekih 15min cca. i onda zaspi do sljedeceg podoja. Hvala svima na pomoci jer luda sam vec!
Na cicama nemam kvrgice poslije podoja a osjetim ih prije i mijenjam cicu kod svakog podoja osim kad trazi ovo dva puta kratko onda joj dam istu. Draza joj je desna a i ta mi je uvijek punija i na njoj nemam ragada vise uopce.
Inace, zilava je, luduje nogicama, rukicama i glavicom, nije precendrava osim kad ju to muci i kad trazi ciku. A kad ju muci zeludac onda odbija bilo kaj u usta. Oprostite, okupirala sam cijelu temu....borimo se jer se ni ja jos nisam oporavila i jedino vas tu imam
Sortiraj odgovore
Najstariji