Zimske bebe 2016./2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nutella
    09. Lipanj 2016. 09:22

Kad sam bila na pregledu,po izlasku sa sestrom dogovaram novi termin i u tome mi sestra dade 2kutije folne kiseline sa vitaminom D i jodom(neka kombinacija) i ja pitam dokad to trebam piti kaze mi-do kraja!
    😕????
    A u prvoj trudnoci sam pila samo do 12.tjedna. 
    Kad budem isla po nalaze vidjet cu opet s doktoricom.

Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
    A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....

katrin171
    09. Lipanj 2016. 10:10

Dandy Candy bas zbog poteškoća koje ti navodes razmišljam o uzimanju, ali opet nije nitko isti, i dok ne probam ne znam...zasad ću popiti folne što imam i do sljedeceg pregleda nista vise.
    Ne vjerujem da je to išta  štetno, ali ne želim uzimati nista sto meni i bebi nije prijeko potrebno.

• flove
    09. Lipanj 2016. 11:01

Bokić curke :) eto meni je ovo prva trudnoća, trenutno sam u 13.tjednu , često umorna :) Mučnine nemam svakodnevne, nego tu i tamo do te mjere da povraćam.. Meso trenutno ne mogu ni vidjeti.. Folnu pijem i dalje jer nisam potrošila prethodnu kutiju (popila sam već jednu ).

• Nutella
    09. Lipanj 2016. 11:15

Bok flove,dobro nam dosla i cestitam na bebici.

• Ceza
    09. Lipanj 2016. 11:33

Kaj se tiče ovih svih vitamina... Ja sam do 12 tt pila folnu čistu, mislim da je proizvodjac bio Khal. Sjećam se da sam ju kupila u dm, a onda mi je dr rekla prenatal do kraja zbog isto kao neznatne anemije.. uzela sam od twinlaba.. ogromne su!! Ne sjedaju teško na želudac ali se namucim dok ju progutam. S tim da da iskreno... Ne sjetim se popiti svaki dan.. ali mislim si.. koliko voća i povrća jedem da mi možda ni ne treba.. ali opet dr kaže zbog željeza je obavezan... Svaki dr o svemu ima svoje mišljenje.. 
    I da još uzimam donat mg.. netko je bio pisao o lošoj probavi. Otkad to pijem nemam problema, fakat je puno bolje, tu i tamo skuham kompot od suhih šljiva sa medom i to mi funkcionira isto super..

RosaNerra
    09. Lipanj 2016. 13:56

dobrodošla flove!

evo djevojke da malo updejtam.. danas sam rekla na poslu da sam preopterećena i da bi voljela nešto manje stresno. non stop me natrpavaju poslom, rokovi su kratki, a ja se dosta živciram, ne spavam dobro. sinoć sam se rasplakala usred noći. samo se želim opustit i uživat. radit neki mediokritetni poslić dok ne odem na porodiljni, a osjećam užasnu grižnju savjesti radi toga. mrzim tu dilemu između odgovornosti koju osjećam i potrebe da sebi udovoljim u ovom trenutku. znam da će me ovaj razgovor danas koštati pomicanja karijere unatrag, ali morala sam reći nadređenima kako stvari stoje.

• Nutella
    09. Lipanj 2016. 14:13

Meni je doktor u prvoj trudnoci rekao da se svi vitamini koje unesemo u organizam sakupljaju i vremenom trose koliko je potrebno organizmu,ali se zeljezo mora uzimati svaki dan ponovo,jer se ne zadrzava u tijelu za sutra.a hranom ga jako tesko unositi svaki dan u dovoljnoj kolicini.

Mallla
    09. Lipanj 2016. 14:14

Flov dobro dosla :) ako sam koga izostavila zelim dobrodoslicu. Ima nas tu u blizu s terminima, meni se za 5 dana promjenio sad je 17.12.

Blaubeere drago mi je da je na kraju sve u redu!

Nera ne zali za tim sto si se na poslu zauzela za sebe, sad ste ti i beba najvaznije.
    Ja bi isto volila smoci snage za takav korak ucinit. Bombardirana sam poslom i terenskim radom po ovoj vrucini kao da samo ja postojim. A stalno kontam ajde 2 tjedna mogu izdrzat takav tempo. Zao mi je sto se jace ne zauzmem za sebe!

url=https://lilypie.com]

RosaNerra
    09. Lipanj 2016. 14:39

MajaSocka, bas me zanima kako ce se ovo odrazit. Ne želim biti pi**ica koja se izvlači na to, ali kontam si da mi je trombofilija dovoljan stres. pljuvala sam krv godinu dana i dobila neku mizernu povisicu. zelim tu mizernu povisicu na porodiljnom. ali zelim radit manje naporan posao di necu svakodnevno biti izlozena pressingu. navodno će me zaštiti, ali sve se to jos stigne obit u glavu. ja sam kao htjela biti fer pa ostati raditi, a ne da samo donesem papire i kao "idem na bolovanje. bok!". nema me tko naslijedit na projektu, a stalo mi je da se to uspjesno nastavi. nadam se da je poslodavao to razumio. i nadam se da sam olaksala ostalim curama kad im bude trebalo jednog dana. iako sam dobila podrsku i uvjeravajuci tekst od sefa, ipak mislim da cu biti nevjerni Toma  i ne uzet sve 100% kao takvo.

RosaNerra
    09. Lipanj 2016. 14:44

p.s. 
    zasto si bombardirana terenskim radom? ti imas pravo traziti adekvatnu poziciju za vrijeme trajanja trudnoce. trudnice i invalidi spadaju u posebnu skupinu. znam da je to zakon na papiru, a da te u stvarnosti na poslu gledaju ko debila.. radi kolko možeš, kad ti bude dosta znaj da imas pravo na povlasteni polozaj. i ja sam cekala iz dana u dan da stane, ali posla je sve vise. ja sam umorna, spava mi se, povraća mi se, boli me glava, bole me leđa, plače mi se.. i evo.. od junačenja sam dobila samo neprospavane noci. pare mi trebaju,ali dokazat cu se ja ponovno kad dođe vrijeme za to.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.