ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    15. Lipanj 2022. 21:37

Angelly nema ti toga bas kod nas koliko sam cula od drugih mama koje traze i za djecu koja ne idu u vrtic, to navecer da bi netko cuvao djecu nema ni totalno nepoznatih osoba a kamo li da je pouzdana jer ipak ne bi bas bilo kome ju pustila i otišla prakticki na cijelu noc 100km dalje od nje. Mi smo ti u Istri na selu i to ti je tu tabu. Ovako jos preko dana da treba mogu susjedu pitat da ju pricuva sat dva al navecer nema sansa nac. 

Angelly
    16. Lipanj 2022. 06:45

A da da, e da si kod zga poslala bi ti ja svoju tetu cuvalicu. Bas mi je zao sto su, da moram rec, svi oko vas papci pa im takav problem. 
    E asistencija, haha, to ta rijec 😂 koja je mom muzu stalno potrebna. Mislim inace ko i vasi i on je bio ukljucen u sve al brate mili kad treba nes nac ko da zivimo u stanu od 1000 kvadrata. 

• Hani
    18. Lipanj 2022. 10:09

Jutro😊
    G još nije ostavljen na čuvanju. Nakon poroda isto nece nitko uskocit, vidit cu koliko ce muz pomoc oko G. Ostavljanje pelene...sada je oko kuce u mudantama i popiški ih svaki put, ne zove i ne skida ih sam. Ako je gol, onda ode sam piškit. 
    Borba oko pranja zubi na najjače😤

• Zarica
    18. Lipanj 2022. 22:15

Hani, kak to? Nema vam tko pomoci ili ne zeli?
    Evo mi se sutra vracamo s druge runde mora. Bili s mojom sestrom i njenim deckom. Mali je nekak bio bolji u drustvu s drugim ljudima. Zainteresira ga nesto oko njih pa dozvoli i da mu lakse obavimo te neke rutinske radnje koje su u zadnje vrijeme drama.
    mikio, ste vi prezivili? Sutra se vracate?
    Losa, kak vi? Jeste isli svi skupa na kraju? 

MaRe
    19. Lipanj 2022. 10:00

Hani ajoj... bome je teško ak nema nikog da uskoči ..makar sat dva povremeno. Kad sam rodila je mama tjedan dana bila sa mnom a sad smo dvije ulice od svekrve tako da znam da sad imam drugo da eto barem bi mi skuhano donijela 🤭 S A mi je trebala pomoć jer nisam znala ni kako držati dijete a kamoli šta drugo 😂😂 Kad se samo sjetim panike kad sam ga prvi put presvlačila a o pupku da ni ne pričam 😂😂
    .
    Mi smo isto tako s pelenom...već par dana je samo u gaćama preko dana,presvlačimo se i to je to..ali od jučer kao da je skužio i već je 4 puta sjeo na nonu bez da se popiškio u gaće 🥳🥳🥳🥳 napredujemo 
    Ne žuri mi se ..imamo cijelo ljeto da se odvikne prije vrtića.

Grizli
    20. Lipanj 2022. 08:29

Mikio evo mog iskustva... Mi smo to u sred zime dnevno skidanje isli odraditi. Nisam nis zasticivala ni kauc ni tepihe ni pod... Krevet sam stavila nepromocivu podlogu koju ima od rođenja na kreveticu. Naoruzala se sa hrpom gacica i zivaca. Meni su cak napomenuli ako se previse sve zastiti djete moze dobiti krivi dojam kao da je ok kad je ta zastita pisat po svemu. Ovo napred natrag u napretku je nama barem sasvim normalno i jos uvijek. Evo zadnjih 2 dana popiski gacice jer ne stigne na wc a ovito ima opet urinoinfekciju. Kad je prehladena ili ima urino, neispavana, onda joj se desi da se popiski ili pak kad se naljuti na nas onda iz inata. 🤷 Bez drame presvucemo se pobrisemo i idemo dalje. 
    Za tapeciran namjestaj - kauc i stolice, tepih u njenoj sobici koristim od DM sredstvo za cisnjenje tapeciranog namještaja i tepiha. U spreju je, samo se posprica i sa vlaznon krpom prebrise i to je to. Pa nakon 0ar puta operem navlake od kauca. Tepih cupavac u dnevnom nikad nije popiskila. Sve zajedno cistimo sudjeluje ako nista da ponese mokru krpu ili papirnatu pa kao brise samnom kad pocistim. Vazno je da sudjeluju u tom čišćenju. Meni M nije htjela poskit sjedeci dok je imala pelenu. Kad sam joj ju makla u 2 dana je pocela sama traziti piskit na wc. Nije imala opciju u pelenu do noci pa je relativno brzo i lako to prihvatila. A ona je stvarno lako to savladala, iako neke dane mi se cini ko da napravi kilometar unatrag, pa drugi dan opet sve savršeno. 

DeeSB
    20. Lipanj 2022. 13:12

Hej hej...evo i mene nakon 100 godina 🙈 Citam povremeno ali se nikako ukljuciti... Mikio bas mi je zao da opet niste dobili vrtic, nadam se da ce se pojaviti negdje neko mjesto bar privatno ili neka igraonica. 
    I bas mi je zao kad vidim da dosta vas nema pomoc sa strane, svakom treba mali predah. Mi smo zimus preselili pa nam je sad sveki na katu iznad i za sada se dobro slazemo, ja radim ona kuha hahah. Svekar i mm su terenci pa smo nas tri uglavnom same i sve se dogovorimo, a moji su 2 ulice dalje (i kod njih smo skoro svaki dan 🙈).
    Sefica je super, nije bila nesto bolesna iako to bolje da nisam sad napisala 🤦‍♀️ ali imamo borbu s kakanjem. Skinuli smo pelenu i super trazi piskiti...prvih par dana smo se 4-5 puta presvlacili ali sad je ok. Po noci joj stavim pelenu, al cak se probudi i trazi tutu ali...kakanje nikako... jutros smo obje sjedile i plakale, 9 dana nije kakala i nisam vise znala kako joj pomoci...i jedva nekako je uspjela... Davala sam joj kamilicu, laksol, sirup nije htjela...cepice, nista nije pomagalo. Jutros se vise nije mogla suzdrzavati ali bas se napatila jadna. 
    Jel imao jos tko takvu situaciju? Rekli su mi i ljekarni da joj dajem taj laksol (ili smokvan sirup ali njega ne zeli) svaku vecer nekih mjesec dana da jos omeksa stolicu i da se crijeva naviknu na praznjenje....

L 💛

DeeSB
    20. Lipanj 2022. 13:15

I kad vec pisem nakon 100 godina, moram s vama podijeliti novosti...kraljica ce za rodjendan dobiti bracu ili seku 🙈 
    Sad sam u 11 tj...bas sam bila na uzv, sve je ok za sada i nadamo se da ce tako ostati...
    Jos uvijek radim, nemam nekih vecih tegoba osim sto moram svaki sat, maksimalno 2 nesto jesti inace mi bude muka..🤪 

L 💛

• Zarica
    20. Lipanj 2022. 14:10

DeeSB, cestitam :)) Bas lijepe vijesti:) Drzim fige za super trudnocu:)
    A mislis da joj nije problem kakanja zbog stresa od skidanja pelena? Ili ste mozda imali i prije problem s tvrdom stolicom? Velim jer znam da djeca znaju tako odreagirati kad nisu jos spremna.
    mikio, zvuce kao normalni usponi i padovi na pocetku, bude ona vec to i skroz savladala, a ti se naoruzaj sredstvima i zivcima kak Grizli veli

MaRe
    20. Lipanj 2022. 14:39

DeeSb čestitam 🥳🥳🥳🥳
    Za stolicu ne znam jer nikad dosad nije imao problema. Otkako nema pelene po danu nije nijednom kakao na nonu al zato je jednom u dvorištu 😂😂😂😂
    Sad više ni ne želi pelenu...odmah se skida ujutro čim se probudi...još ima po noći i ostavit ću mu noćnu dokle god ne bude suha ujutro. Sinoć sam ga već spremila na spavanje kad se digao da mora piškit.
    Mikio kao što Grizli kaže...oboružaš se vešom,strpljenjem i sredstvima za čišćenje 😁 Ja imam od Vanisha onaj sprej za eliminaciju mirisa i čišćenje tepiha i tkanina...odmah sve obrišem i gotovo...posteljina ide na pranje i sve šta stane u mašinu al većinom ak mu pobjegne bude na podu pa nema neke štete 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.