Zarice nemam pojma, nismo uspjeli s ničim povezati. Imala je tu fazu s mojom i još ponekad ne želi k njoj, tipa kad odlazimo šalje pusu samo mom tati, kaže mu đenjaa nono, papaa, sva se rastapa, onda se okrene prema njoj i samo joj kaže "ne nona, ne" 🤷🏼♀️
Ali s tatom ima bas ekstremne promjene raspoloženja, ono vidi da dolazi doma, veseli se ful, nosi mi jaknu da je obučem da ga ide dočekat, kad ga vidi u plač i skrivanje 😭
Prekjučer se jadan rasplakao od muke, baš mu je teško. Ono, zvuči kao da je mlati u slobodno vrijeme, bas traumatične reakcije. I kad zavrsi s tom "seansom" ode do njega i zagrli ga i smiješka mu se onako kao najslađa sam.
.
Što se spavanja tiče, ona je jako dugo spavala od 7 do 7 s kojim kratkim buđenjem za bočicu ili presvlačenje, onda je počela ići oko 8i30, šta je i dalje ok, i nekako sam se nadala da će i ujutro produžit. Onda se odjednom počela sve češće budit i sad u zadnjih tjedan dana su nam baš muke i dnevna i noćna uspavljivanja, čak je dva dana preskočila skroz dnevno.
Sve se nadam da će se vratiti na staro kad se dobije od ovog svega, muči ju ful, jučer je prvi dan normalno jela ali je opet po noći plakala da je buba tako daaa..
Petra super da su napokon svi zdravi, za pričest nemam iskustva, nekako mi zvoni da i kod nas kupuju nakit
[/url
Je, Losa, pricest je u trecem i kod nas al ona je tek prosle godine krenula na vjeronauk pa smo se dogovorili i sa vjerouciteljicom da cemo pricekati. Pa je evo sad, odlucila da zeli na pricest ove godine (mislim skolske jel)...
Da, da Zarice, cetvrti razred je ona 😉
E vidis Mikio sad si mi dala ideju za narukvicu za te privjeske 😘😘😘😘😘😘
url=https://lilypie.com][/url
Petra vjeruj mi ja bi isto sve na svijetu mijenjala za taj noćni san al ak mi je grah pao. Doslovno više ne želi ni uc u svoj krevet, to je još gore 🙄
Ja s ničim ne povezujemo te faze. Znači bude cijeli dan sa mnom, grlimo se miljon puta na dan, i onda po noći čupanje i kad mu maknem ruku plač i ponašanje kao da ima traume da sam ga stoput po noći ostavila sa susjedima. Ne znam 🙄
Tako da suosjećam sa svima. Fakat je iscrpljujuće
Ja sve više razmišljam da tražim uputnicu za logopeda. Kak izgledaju ti pregledi? On i dalje priča svega 5 riječi. Al evo nakon ovog vikenda npr ima tolko dogodovština, on već 2 dana samo prepričava kaj se dogodilo, al to samo mi razumijemo jer smo bili s njim, al ono, gestikulira, pokazuje, baš imam dojam da želi pričat a ne može 🤷 ja mu naravno pomažem i stoput prepricavam jedno te isto al ko zna dal' ima neki drugi način
Petra ja imam dojam da su danas svi ti pokloni otišli u nebesa, isto kao i proslave. Nekad je to sve bilo puno skromnije. Kaj M kaže da dobivaju njene prijateljice?
Mrgud, naši su se pratili po "nepričanju". I ja sam mislila kod logopeda, ali evo u zadnja 2 tjedna napredak. Najprije to "pričanje gestukuliranjem" ko i kod vas, a onda preko noci pomak sa 10 riječi. Oponaša zvukove životinja i počeo je ponavljati riječi za nama pa sam odustala od pregleda.
Mislila sam mu mozda figurice zivotinja za Bozic uzeti, al da nisu ko u mullera od 35-75 komad. Ako naiđete negdje na njih, javite, tako da odem ciljano po to, ne znam kad sam zadnji put bila u nekom centru.
Hani u Pepcu bi moglo bit tih zivotinja i farme.
DeeDee i moj ti ima tak neko ponasanje....kad cuje muza u hodniku trci i vice tata,tata pusa...a kad muz uđe pobjegne i ne zeli mu ni blizu. I ak su neke stvari koje ja inace radim pa bi sad to muz napravio...nema sanse odmah dreka,tata ne i zove mene.Npr sad muz bio doma 4 dana i kad se mali probudio popodne muz ode po njega u sobu....ajme dreke,nece njega nego ga ja moram dici iz krevetica.
Petra po meni najbolji poklon su pare pa nek si kupi sta zeli...prije se ta zlatnina kupovala al ono nitko od nas to nikad nije nosio 🤣
Tnx cure na savjetima. Ma on govori mama i tata. Ostalo je sve brm, bum, vau, pipi, mene, i slično. Al sve točno upotrebljava. Čitamo često i svaki pojam zna pokazat. Al dobro, onda necu brinut
E baš je grozno ovo citat da se neki klinci "boje" tata. Mislim da su to sve faze. Kod nas isto ima aktivnosti koje samo ja smijem. Recimo to uspavljivanje. Izluđuje me to 🤣 ako ću ikad imat drugo dijete, muž će ga uspavljivat od prvog dana 🙈🤣 mi recimo imamo podrum koji nije dovršen i služi kao skladište i ja mrzim ic dole. A mm uvijek kao ima "nekog posla" dole 🤣 i mali obožava ic s njim. To je totalno njihova stvar. Ovaj mu je dole poligone složio, pistu za vozit bicikl i slično. Presiper mi je to 😁
Mrgud mislim da nemaš razloga za brigu, vidim da stručnjaci ne vide problem ukoliko dijete gestikulira, odaziva se, trudi se komunicirati na druge načine. Moja G ne voli ponavljati i nikad ne ponavlja riječi, ali priča u kratkim rečenicama (3-4-5 riječi), praktički cijeli dan melje riječi koje poznaje. Kad je pitam da ponovi neku riječ ljuti se i baš sam je jučer pitala je li ti teško to izgovoriti pa nećeš ponoviti i rekla je da. Tako da strpljenja, oni bi pričali, ali ne mogu.
Svakako puno čitati i pričati, nije na odmet.
G je još doma na antibiotiku, odmara od vrtića 😐
--
DeeDee jesu možda zubići? Moja se tako nemirno ponaša i po noći i po dani kad joj zubi izbijajaju.. I zna biti mrgodna naspram drugih članova obitelji, isto tako preferira babu jedan dan, drugi dan dida i sl. Doma uglavnom traži mene, osim kad me naljuti onda bježi tati. 😁 Ali ja je hranim, kupam, stavljam spavati, mijenjam pelene jer ona to želi, a MMu to odgovara. On se igra s njom.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Gumene zivotinje imate i u Tediju komplete.
Bolesnima sretno... M opet konjuktivitis ocito nismo zaljecilo onaj prosli tjedan pa je isto danas doma. Ujutro sama rekla buba Meni oko, ne ici vrtic, bubana sam. I moran priznat da mi je bilo super doma tako 1 dan s njom, uzivale smo skroz, odabrale na stranicama h&m haljinu za bozic neku kao baka mraz. Ja joj pokazala pa je rekla moze bit cu slatka. 😍😆
Igrale se lutkama, slusale cocomelon pjesmice, ma svasta. Bas mi nekad fale tako samo nasi dani.
M po noci zna plakat ako mm ode po nju ko da ju kolje, iako joj govori da je on kao da se boji i samo mene hoce. 🤷♀️ Kazu da je faza pa valjda ce proc.
Jel koja nasla u kojem kauflandu onu blagaju?
Slazem se s curama mrgud. Ocito dobro cuje (kazu da to zna biti problem), i sve razumije. To sto prica i te dvije rijeci puno znaci (odnosno da pricati moze). Ma super je mali
mikio, mislis da je moguce da se boji da ce se probuditi sama u mraku u kindacu po noci? Znam da ju obicno pustite da se isplace, al mozda ju je stvarno strah kad se probudi usred noci pa ne zeli ni zaspati tamo navecer. Znam da vam je to totalan kaos s budjenjem, al nekak ako zamislis i kad ce starija bit i htjet doc kod vas usred noci, doc ce.
Mikio fkt ti ne bih htjela pametovat jer znam kaj znači imati dijete nespavaca i kaj ste sve prošli, al možda da ju probate pustiti da spava s vama? Il' skinut stranicu kinderbeta pa da može sama izac i doć k vama ako se probudi?
To smo mi napravili. Jednostavno sam se pomirila s tim da ja loše spavam jer se on budi 100 puta kroz noć, al više nemamo drame oko odlaska na spavanje. Jednostavno spava s mamom i gotovo. Tak mi je pao grah.
I naravno da sam otvorena za to da netko drugi misli da radim krivo il' da mu previše popustam. Al jednostavno kao netko tko ima tako groznog spavača, ja sam odabrala ovaj način
Vjerojatno će i meni doći dan kad ću se skljokat od umora, al nekak živim s nadom da ipak što više raste će se te stvari ipak posložiti...
Sortiraj odgovore
Najstariji