DeeDee obzirom da su moje cure male, meni je nasa dr rekla da one nikad nece prec na visu liniju percetilnu. E sad, ako se radi o padu na nizu liniju ne znam kaj onda. Ali opet, Vita je u normalnim granicama. Mozda da probas uvesti AD tih veceri za koje sumnjas da je gladna pa nakon neka dva tjedna ponovis vaganje. 🤷🏻♀️
Tako bi ja napravila… tj tako sam i radila sa prvih dvoje. Trzni pedijatra pa se konzultiraj prvo naravno. 😉
Yes, takav mi i je plan 🙂
[/url
I ja se moram pohvalit za noc😮
Od 22.30-5...pa od 5.30-9. mi smo u šoku😂 ovo se duuugo nije desilo😍
imam jedno mozda glupo pitanje. mi sad trebamo prijavit vrtic jel da? al kakve su ovo opcije:
1. REDOVITI PROGRAMI U PETODNEVNOME RADNOM TJEDNU
1.1. za djecu koja do 31. kolovoza 2020. navršavaju jednu godinu života pa do polaska u osnovnu školu
- cjelodnevni 10-satni program (u pravilu od 7.00 do 17.00 sati) u svim dječjim vrtićima Grada Zagreba
- smjenski 10-satni program u Dječjem vrtiću Bajka, a u drugim dječjim vrtićima prema potrebama zaposlenih roditelja/skrbnika
1.2. za djecu koja do 31. kolovoza 2020. navršavaju od šest do jedanaest mjeseci života
-10-satni program u Dječjem vrtiću Medveščak i u Dječjem vrtiću Duga, za djecu zaposlenih roditelja/skrbnika koji ne koriste roditeljski dopust do godine dana života djeteta
mislim mi smo ovo pod 1,2 ali ovo je uzasno glupo sroceno...
ps rok je 5.6 pa da se ne zaboravi
DeeDee mogu samo potvrditi da izdojeno je daleko manje nego sto ona povuce. Ja sam nedavno mislila da cu morat u firmu nesto rijesavati a taman se poklapalo da ona treba jesti izdojila sam u 10 min koliko ona cica inace 100 ml. I rekla mm da ju izvaze da vidimo dal nam se podudara ml i gramaza kad ju nakon podoja vazem. Kad vise nije nis islo nista kao idem ja ca, zove sestra nemoj dolazit covjek ce doc drugi dan. I ja nju odmah automatski na tu izdojenu cicu i vuce ona nakon 3 min kaze mm sta nisi ti izdojila se da joj damo. I izvazemo ju ona povukla jos 45 ml sta je po meni puuno zaostalog mlijeka nakon izdajalice. Tako da se nemoj pouzdat u izdajalicu da nemas vise nakon sto ne curi vise kod izdajanja.
Mi obavile prvu samostalnu DM kupovinu. Djete mi tipicno zensko gugutala u DM-u sve dok nismo dosle među uloske onda je pocela grrr grrr grrr... Prodavacice umirale od smjeha.
Ma sve je to meni jasno, btw kamo sreće da ne bude na mater, neka je ona meni malo ispod prosjeka 🤣🤣
[/url
imam jedno mozda glupo pitanje. mi sad trebamo prijavit vrtic jel da? al kakve su ovo opcije:
1. REDOVITI PROGRAMI U PETODNEVNOME RADNOM TJEDNU1.1. za djecu koja do 31. kolovoza 2020. navršavaju jednu godinu života pa do polaska u osnovnu školu- cjelodnevni 10-satni program (u pravilu od 7.00 do 17.00 sati) u svim dječjim vrtićima Grada Zagreba- smjenski 10-satni program u Dječjem vrtiću Bajka, a u drugim dječjim vrtićima prema potrebama zaposlenih roditelja/skrbnika1.2. za djecu koja do 31. kolovoza 2020. navršavaju od šest do jedanaest mjeseci života-10-satni program u Dječjem vrtiću Medveščak i u Dječjem vrtiću Duga, za djecu zaposlenih roditelja/skrbnika koji ne koriste roditeljski dopust do godine dana života djeteta
mislim mi smo ovo pod 1,2 ali ovo je uzasno glupo sroceno…
ps rok je 5.6 pa da se ne zaboravi
Mrgud, mi koji imamo zimske bebe smo u problemu s upisom u vrtic jer klinci navrsavaju godinu dana nakon pocetka skolske/odgojne godine.
Ako ja dobro shvacam ovo pod tockom 1.2 je samo za prijavu u ova 2 vrtica i pod uvjetom da ne koristis punu godinu dana porodiljnog.
No bez obzira na sve ja sam predala zahtjev kroz aplikaciju u petak i zapravo samo izabires da li prijavljujes dijete za jaslice ili vrtic i koji program (10-satni redovni ili neki specijalni program -ako ga vrtic ima)).
Prijava kroz aplikaciju je mucenje i stvarno traze puno previse informacija a najdebilnije mi je bilo ispunjavati podatke za inicijalni u intervju (ili tako nekako) gdje su pitanja tipa sjedi li dijete samo, hrani li se samo, kada je reklo prvu rijec, kada je reklo prvi recenicu. Za dijete od 6 mjeseci nemas bas kaj puno napisati a dosta je polja obavezno. Ja sam tamo stavljala samo tocku da me pusti na iduce pitanje. 🤷🏼♀️
Dobila sam mail od njih da su zaprimili prijavu i bas su me maloprije zvali iz vrtica da mi kazu da mi je mala premlada za upis u vrtic i da cu definitivno dobiti odbijenicu ali da ce oni svejedno verificirati nasu prijavu pa cemo kada dijete napuni godinu dana moci opet aplicirati. Ako onda bude mjesta u jaslicama budu nas primili a ako ne-pusiona do iduce godine.
I jos da se pohvalim (valjda necu pozaliti): mi smo danas bili na cjepljenju (3. doze) i mala je bila super! Jedva da je zaplakala. Cak su joj i vadili krv iz prstica da provjere zeljezo i to je isto stoicki odradila.
Imamo 69 cm i 7420.
Za sad nema nikakvih reakcija, dapace bolje je volje nego zadnjih tjedan dana. 😳
Stavila sam joj frescopad i sad drzimo palceve da i ostatak dana bude dobra i bez temp.
Bas sam neki dan pisala o tom mukotrpnom procesu prijava:) Mi smo se javili za dva vrtica pa kud puklo da puklo:)
Zarica, odmah nakon tvog posta sam potjerala muza s kompa i isla odraditi prijavu da ne zaboravim. 😂😂
Nadam se da cemo ih uspjeti upisati ove godine. 🤞🏻
Anikka super da je krstenje proslo dobro :)) Javim kad i ako mi odgovore.
.
DeeDee kao što cure kažu...količina izdojenog nije pokazatelj prave količine...znam da ja npr ak sam bila pod stresom ne bi mogla nista izdojit iako bi bile pune. Sad kako je već veći i stariji uopće se više ne zamaram s time..većinom je na sisi i prije spavanja mu dam AD iako ponekad ak mislim da se nije dovoljno najeo ili ako brljavi (liže sise, gleda okolo, smije se i slično) mu znam i tokom dana napraviti jednu bocu.
Btw. svekrvaa mi dns kaže da mu umrvim plazmu u mlijeko i da će spavati cijelu noć hahahah samo sam okrenula očima i sjetila se mislim Lavicee da mu mogu odmah i normabel smrviti
.
Za djecu sam rekla da bi troje ako budemo financijski u mogucnosti...vidjet ćemo :) A porod je bio super..uhvatili me trudovi i pukao vodenjak u pola 10, u 11 usla u rađaonu, u 12 bila full otvorena i dobila drip jer se gospodin nije spuštao dolje i u 3 je bio vani Sad ga se bas ni ne sjećam hahah, znam samo dok je izašao da sam rekla ako je to to mogu odmah drugo
Fora je bila što je u boksu do mene bila cura koja je baš vikala i vrištala tak da sam ja stalno čekala tu neku neizdrživu bol da i mene uhvati al na kraju ništa prestrašno....takav bi porod svima poželjela. Disanje me spasilo jer ssam se uvijek kad bi nailazio trud koncentrirala na to kako dišem a i muž me masirao.
.
Superirko bravo za curku i držim fige da nema temp. :)
Sortiraj odgovore
Najstariji