Mi smo trenutno na 7 cicanja. Obicno odguli prvi period spavanja od 4 do 6 sati, a onda se nakon toga budi cca svaka 3 sata, nekad smo vece srece pa odguli duze i drugi period. Mislim naravno da tu i tamo upadnu grcevi ili stajaznam vec pa bude i vise nocnih problema. Sve skupa se dobro naspavam cca 1 tjedno I ja sam procitala u jednoj knjizi da se u ovo doba beba vec sa 6 obrokava moze lagano navikavati na 5 i da po noci spava duze (??).
Izglasano je ovo za porodiljni bas nedavno, taman prije korona krize na srecu. Ko zna jel bi sada usvojili da vec nisu.
.
Cure mi smo kupili danas aspirator na usisavac. Znaci horor. Nemam pojma kak vi to. Bas je bilo traumaticno:) a nije ni puno izvukao, mislila sam da ce bit vise toga kako kaslje. Moze mi neka objasnit postupak iz prve ruke? 😬
.
Takodjer imamo problema s vratom na pregibima. Kak je ful debeli tam se skuplja mlijeko i slina. Stalno skacem da ga brisem al on je bas slindravac i uvijek se tamo skupi svaceg i kolko god mi cistili (a to je isto mala trauma, nemos doc do tih zakutaka ispod 3 sloja slaufa) to se nekak svako malo upali. Dala nam danas u ljekarni teta bepanthen+ i sudocrem da mazemo. Jel ima neko da tretira to uspjesno? Probali smo sad prvo s bepantenom pa cemo vidit kak ce bit sutra...
Mi malog prebacimo ujutro u krevet nakon sto se on probudi za pocetak dana. Bas bude ujutro ful dobre volje i jos kad ga stavimo izmedju sebe procvijeta:) ne gasi se sa svojim gugutanjem:) to nam je preslatko pa smo zakljucili da cemo to radit:)
Pozdrav svima 🙂 Sad sam vas tek stigla popratiti pa kolko sam uspjela popamtiti 😂
Moram upozoriti da je med, osim sto je alergen opasan i zbog bakterije Clostridium botulinum i da se i zato ne smije davati djeci.
Kaj se tice nosiljke, netko je vec spomenuo, chicco nije bas najidealnija jer nije ergonomska. Mi imamo ergobaby omni 360 i obozavam ju vise nego kolica.
Kaj se tice hranjenja moj jede 5 puta na dan novalac i dva puta na dan cica (ujutro i navecer). Preko dana i dalje nece cicu i prestala sam se zivcirati oko toga, ovak nam skroz pase. Al bome ta dohrana kosta 😂 sad pojede kutiju u 4 dana 😂 zato dobro kazu da je dojenje usteda 😂
Kaj se tice spavanja, nas isto spava u svom kinderbetu, ujutro se malo mazimo u krevetu i prek dana nekad spavamo na kaucu, al to jaaaaako rijetko. Ja skoro nikad ne stignem spavati prek dana 🤦🏼♀️
I malac upravo hrce 😂 presmijesno😊
Ref fox koliko ml dajes ad?mi smo tu negdi sa bebicama pa me zanima...a koliko svog?
I ja sam skoro odustala od izdajanja i dojenja...dam joj dojit ujutro a popodne i navecer se izdojim za jedan obrok...neznam kako sam uspila od svih obroka dnevno doc na 2...kao da mi se u dan sve preokrenilo...odjednom nisam vise mogla izdojit vise od 50 60 ml pa sam kombinirqla 2 izdajanja za jedan obrok...i sve se poremetilo...malo me to kad razmisljam bas rastuzi...al trudim se ne mislit na to....
Mom gledam prema uputi na novalacu. Sad pise da bi trebao imati 5 obroka po 180. Al skuzila sam da on bljucne i na 150 i da mu je to nekad previse. Tak da ti ja njemu dajem po 150 ml, nekad pojede sve, nekad ostavi. Kak si pisem u aplikaciju, danas je npr.pojeo 720 ml i dva puta je cicao.
I moja kako koji obrok nekad pojede 150 ml nekad 120...ostane joj...al cesce jede onda...danas prvi dan da jede 150 cijeli dan....kad sam se izdajala stalno mislim da je mogla pojest puno vise...sad nece bas osjetim kad joj je dosta...
Meni se cini da sad kuze vise kad im je dosta. Moj je bas smijesan nekad 🤦🏼♀️ Ponudim mu kad se probudi nakon popodnevnog spavanja i nece, igra se s bocicom i pljuje, onda ga ne forsiram, a za pola sata je takva drama ko da nije jeo tri dana 😂
A kaj se tice ovog kaj si napisala da te rastuzi, tak je i meni bilo pa sam se pomirila s tim. Ak nis drugo barem dobiva malo mog mlijeka, a ovak ga moze nahraniti i tata i mozemo ga ostaviti i na cuvanje kod bake 😊 bitno da su oni nama siti i da lijepo rastu. Ne budemo se ni okrenule i vec cemo tu pisati recepte za kasice 😊
I jos sam vam zaboravila napisati danasnje otkrice 😂 zadnjih par dana opet navecer ima epizode plakanja, grci se i napreze dok ne prdne tak da jos traju ti grcevi koji kao traju do 3 mjeseca. I danas skuzimo da skroz prestane plakati kad ukljucilo kuhinjsku napun🤦🏼♀️ Zakaj to nismo skuzili prije 3 mjeseca 😂 eto ak kome jos pomogne 😆
Crnokosa dajem mu Sab simplex al po potrebi i to mu pomogne na početku su bili baš užasni grčevi sad je već bolje
Cure to nisam znala ali meni je stvarno to pomoglo više mu ne stavljam med jer se naviko na dudu ali kod navikavanja mi je baš pomoglo al nisam znala za te stvari ali eto imali smo sreće da nam med nije skodio
Sortiraj odgovore
Najstariji