zastoj u razvoju ili IUGR

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar pinkich

    pinkich

    Broj poruka: 66

    Prijavi adminu

    Pozdrav mame i trudnice! 
    Ima li vas ovdje kojima je dijagnosticiran IUGR? Ja sam 35-ti tjedan, beba je manja za 3 tjedna bila na 3 uzv-a koliko su do sada radili. Moram na uzv i cd 2 puta tjedno s tim da sam 2 puta dnevno na ctg-u. 
    Kako je kod vas zavrsila trudnoca? Jeste morali do kraja ostati u bolnici? Kako je beba nakon poroda?

  • Avatar Lilica

    Lilica

    Broj poruka: 1031

    Prijavi adminu

    meni sumnjaju na IUGR, beba je manja za 2-3 tjedna. u petak cu znati vise.. 
    kad su tebi to otkrili? i kako to da te nisu zadrzali u bolnici? jel beba na svakom uzv-u napreduje? koliko sam ja skuzila, bitno je da raste a sad ako ne pase tjednima mozda je samo manja ali njima je bitno da ona izmedu 2 ultrazvuka napravi neki pomak unaprijed i to je dovoljno, ako se ne varam?

  • Avatar pinkich

    pinkich

    Broj poruka: 66

    Prijavi adminu

    U bolnici sam ja vec 9 dana. Kod mene je zastoj 3-4 tjedna, a napreduje jako slabo. Ide samo oko 100g tjedno, a navodno je premalo. Prvo je moja dokt rekla samo da je mala, pa je u 32-om tjednu joj pokazivala za 28-29 tjedana pa me poslala da u 34-om odem u bolnicu na pregled i ostavili me. Rekli su da moram ostati do kraja.

  • Avatar Lilica

    Lilica

    Broj poruka: 1031

    Prijavi adminu

    a kakvi su ti protoci?

  • Avatar pinkich

    pinkich

    Broj poruka: 66

    Prijavi adminu

    Kazu da su dobri, ali moraju to strogo kontrolirati jer ako ne budu dobri salju odmah na porod.

  • Avatar Lilica

    Lilica

    Broj poruka: 1031

    Prijavi adminu

    da, tak su i meni rekli. hospitalizacija do daljnjeg ili porod hitno..
    a jel znaju u cemu je problem ako su protoci u redu? jel problem u posteljici ili sto?

  • Avatar pinkich

    pinkich

    Broj poruka: 66

    Prijavi adminu

    Jedva sam ih i ovo namolila da mi kazu.

  • luciana

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Bok!

    Evo moje priče, da vas utješim. Radi se o mojoj prvoj trudnoći, kad sam mislila da je sve što mi se dešava normalno i da tako mora biti.
    Dakle, beba je rasla i razvijala se normalno do 31.tjedna. Tad mi je učinjen zadnji ultrazvuk a beba je bila točno u dan po veličini i težini, kako je kompjuter izračunao. A onda, iz nekih razloga nisam poslana na nikakav UZ sve do 37. tjedna kad sam zbog neizdrživih bolova i krvarenja završila u bolnici. Tek tada su mi radili UZ i ostali šokirani kako mi je beba mala!!! Kad su me hitno porodili, carski naravno jer sam im skoro iskrvarila na stolu, posteljica je bila nekrirana, gotovo odumrla. Moja beba je veličinom bila u 33.tjednu, jedino je glavica bila normalne veličine. Pošto se u mom slučaju radilo o posteljici koja se tjednima pomalo ljuštila, beba je dobivala sve manje u trbuhu i prestala je rasti sve na račun mozga! Beba je bila normalno razvijena, pluća razvijena, sisala i gutala normalno, svi vitalni organi ok. Jedino je prestala rasti. Bebač je još neko vrijeme zaostajao za svojim vršnjacima sve do otprilike godinu i pol kad se izjednačio s njima. Danas je to sasvim normalan 10-godišnjak!

  • regica123

    Broj poruka: 487

    Prijavi adminu

    Pozdrav cure,
    Zanima me je li se koja susrela s dijagnozom asimetricnog IUGR-a?
    Jucer na pregledu 29+0 vidjeno je da je beba u 2tj dobila samo 100grama i da joj opseg trbuha (AC) nije nista porastao. Rekli su mi da ocito posteljica ne radi kako treba i da cemo sad pratit… Zanima me jel tko bio u toj situaciji, kako je sve zavrsilo i koliko su jos bebe uspjele ostati u Vasim trbusima i jesu uspjele doci do 2kg koje mi doktori spominju kao sigurnu kilazu?

    👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.