Baš me zanima s čim ove nafurane mamice kasnije hrane djecu,od toliko pametovanja i osuđivanja sigurno svaki dan svome djetetu spremaju domaću svježu kašicu a ne onu iz dućana.Il je možda bolje i ono kaj u dućanu stoji ko zna kak dugo,puno konzervansa,neznam čega il se i dalje trude biti pametne i davati svojoj djeci ono kaj je najbolje,spremati svaki dan svježe sa svog vrta.Al vjerojatno kolko su oko svega informirane nemaju vremena za to jer 50% svog vremena provode na internetu kako bi bile u sve upućene i mogle blatit ostale majke,koje su po njima manje vrijedne jer ne doje.
Tako ja imam susjedu koja je trudna 7 mjeseci i ima dečka od dvije kojeg doji.... zna sjediti vani na dvorištu, izvaditi pljugu, cicu i litrenku pive i tak lijepo dojiti. Onda joj dođe muž pijanac pa zajedno loču i zatvore dijete da gleda tv dok oni šalabajzaju okolo. Onda tu i tamo dođe policija koju pozovem, jer ne mogu slušati malog kako plače, jer mamek i tatek imaju izljeve bijesa. I tako se neki dan lik sruši od alkohola, dođe hitna i dr iz hitne šlag strefi kad je vidla kak mali živi. Zvala socijalnu, došli po dijete i odveli ga. Vjerojatno su ga odveli u dom kod dvojice braće koju ima. Oni su otišli, a ovi pustili muzikicu i pjevali. Bljuv... Poanta priče, moje skromno mišljenje je da treba mnogo više od cice da bi bili dobri roditelji. Dojila sam svoje dvoje, svakog točno godinu dana i za mame koje ne žele ili ne mogu dojiti to je njihova stvar. Bitno je da brinu i da vole svoje dijete.
Draga Tina, djeca su vam prekrasna i hvala sto ste podijelili svoje iskustvo. Meni je uvijek drago čuti iskustva drugih mama. I slažem se, nije lijepo osudivati nikog, zbog ničeg, pa tako ni radi dojenja ili bočice. Odgoj dijeteta je puno vise od toga doji li ili ne. No, mislim da ste došli na krivo mjesto dijelit iskustva, ovdje nažalost ima puno zločestih žena koje samo osuduju. Majke koje djetetu daju bočice posebno ali i one koje doje pa se nadu u problemu i dodu tražiti savjet, pa ne poslušaju u potpunosti njihove savjete, e pa onda i one dobiju dozu osude i pametovanja itd.
Nažalost to je tako, jednostavno postoje zločesti ljudi, koji jedino sebe uvažavaju a i hrane se tudom nesrećom.
Svatko ima pravo reci svoja iskustva i stavove, ali jednostavno ne na ovom portalu.
Ma neka su nam djeca živa i zdrava te vesela, sve ostalo je nebitno.
I uvijek, ali bas uvijek vrijedi ona mama zna najbolje.
Poozzzz
Svatko ima pravo na svoje izbore u životu, pa tako i ova majka čiju priču ovdje prezentirate. Ne mislim da je ona gora majka od mene zato što nije dojila, ali bogme ne mislim ni da je heroj kome se treba diviti. Svaka majka, pogotovo prvorotka, najviše od svega treba podršku i razumijevanje okoline. To je ovdje očito jako nedostajalo. I upravo je to najveći problem, ne samo u ovoj priči, nego u moru drugih priča koje slušam oko sebe. Ja sam dojila 20 mjeseci. Dojila bih i duže da nisam bila prisiljena prestati zbog objektivnih razloga, o kojima ovdje ne bih raspravljala.
Nije bilo glatko i jednostavno. Moja kći i ja smo prošle apsolutno sve probleme dojenja koji postoje, ali mi nije palo na pamet odustati. Bila je najzahtjevnija beba koju sam vidjela i nacicavala se danima i noćima i danima i noćima... sve do samog kraja.
Kao što rekoh, ne osuđujem nikoga - zapravo BRIGA ME za tuđe izbore. Ali da, ovaj me članak jako naljutio jer govorite da su mame koje su se trudile, noćima nespavale, hodale kao zombiji neoprane kose zapravo glupače. Sve što treba napraviti je dati djetetu bočicu, naspavati se kao čovjek i svi problemi roditeljstva će nestati. E pa neće. I neće kronični nespavač postati spavač samo zato što se najeo. I, da, znam mame nedojene djece nespavača. Hm, kako to pojasniti??
Sortiraj odgovore
Najstariji