Drage mame
Nisam vidjela ima li negdje vec ova tema.Zanimaju me vaša iskustva/savjeti
Ja naime imam,kako to često kazu,jednog "zahtjevnog"sina
Od prvoga dana je tako,nije imao nit 2 dana,a sestre su mi u rodilištu rekle,mama oboruzajte se strpljenjem
Sladak je,pametan,znatizeljan,lijepo napreduje i naravno da ga obozavm.Sada ima skoro 10 mj al je zahtjevan jako i nije mi lako;lose spava,tesko zaspiva,lako se budi,ima faze cendravosti,nervoze,osjetljiv je na podrazje,u danu,ma u satu nekada,izmijeni emocije od smijeha i vriskanja od zadovoljstva do urlanja kojem ne vidim razlog.Imate i vi takvu bebu,kako se nosite sa time?
Hej draga Jopica,bas mi je drago da si se javila.vec mislila da nikoga nema :-)Da,to sam i ja negdje pročitala,da su takva djeca često vrlo inteligentna :-) Nekako vjerujem da je tako,jer vec sad vidim koliko je znatiželjn,promatra,reagira,prepoznaje.Ali je tesko jako.Evo.iduci tj.puni 11mj,i dalje se budi svaka 3h nocu,i nije to više glad nego potreba da je uz mene,da osjeti sigurnost.Dojiw i dalje i samo to ga umiruje nocu.Al na rubu sam snaga,a za mjesec dva treba poceti raditi:-( daní su isto tako,zaspe jedva,u kolicima nikada,nekada se voli voziti,nekada poludi za 15 min.I ja zavidim katkad roditeljima koji imaju "laksu"djecu.Meni se cude neke prijat.da kako ne mogu izic navecer u kino,kazaliste,na pice,jer kao ima vec 11mj,p ostavi ga tati/baki na sat,dva.Ne razumiju kakva je to borba za spavnje :-( pa se ja osjetim frustrirana,gdje sam pogrijesila,zasto je moje dijete tako osjetljivo itd.Al duboko u sebi,kad poslusam razum,znam da nismo mi nista krive,tako nam se posložilo,takve bebe smo dobili,nemaju svi bebu kao iz Pampers reklame,koja spava u kreveticu cijelu noc a cijeli dan radosno guguce mami :-)
P.s.da i kod nas je krevetic pakao,bacene pare :-)
Hahaha, imam jedno jaaaaaaako zahtjevno dijete, u rodilištu su već sestre rekle da bude frke, jer je već u rodilištu plakala ko da ima par mjeseci, htjela se okretat, dizala glavu, a visila je na cici dan i pol nakon čega sam morala zvat sestre da ju odnesu jer sam od umora skoro pala s kreveta. Ona je doslovno cicoovisnik još s godinu i pol, noću još cica jer mora bit po njenom, a ja nakon 3 i pol godine nespavanja više nemam snage. Ona hoće jest ono što zamisli i u stanju je 10 jela tokom jednog obroka promijenit. S godinom i pol već sama slaže rečenice i brblja previše, pleše, skače, penje se svukud, postepenicama sama ide gore već dugo, crta svašta, pjeva, danas je očistila kuhana jaja tak odlično da nisam mogla vjerovat. Ja sam bila primorana ju s 15 mj ipak upisat u jaslice jer od 7 do 12 su se izmjenjivale prabaka, baka i teta u čuvanju jer jedna sama s njom nije mogla. Jednoj nije htjela jest, drugoj spavat, treća nije bila dovolno zanimljiva i tak :D U vrtiću joj je super jer je non stop akcija, sad je glavna i svima je šefica. Jedino je s jelom bilo malo problema, al to sam znala i nisam brinula. Ja nisam praktički cijelu prvu godinumogla otić na duže od sat i pol jer je ova urlala za cicom premda je već jela :D Jedino ju je tata mogao kolko tolko čuvat a da nije bio kaos. A spavanje drugima je koma, išli smo na svadbu prije mjesec dana i u 11 smo išli doma :D Jer se nije dala dedi s ruku dole, al deda nije smio ni sjesti :D :D :D
Moja starija curka je isto zahtjevnija. Mlađa ima svoje faze, ali imam osjećaj da smo tek krenuli.. hahahahhahahaa
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
...metode uspavljiavanja i opcenito smirivanja koje kod nas pale... ( ne znam kako bi to prevela na hrvatski)je super stvar ... Umotavanje da su ruke i noge cvrsto uz tijelo, a bebica je ( kako ja to kazem) zamotana kao babuška, samo joj glava viri ...kad ga zamotate , šuškajte mu na uho i hodajte, drmajte..poanta je da se simulira osjecaj iz maternice, osjecaj stisnutosti i sigurnosti, a šuškanje bi trebalo podsjecati na zvukove naseg disanja,krvotoka ...
Kod nas to uvijek upali kad skuzim da si V ne moze naci mira, spavao bi a nikako da zaspi..palilo je i kod grceva, a sad jos uvijek funkcionira kada mi se po noci budi zbog grcica nakon nocnog podoja...cim ga zamotam i stisnem uz sebe, spava kao mali top
Da ne duljim, ukucajte u you tube dr. Karp , bit ce jasnije kako zamotati i sto tocno napraviti, jer ako cu ja to objasnjavati, nebu dobro
Aha, sad vidim da mi nedostaje glavna stvar, koju ne znam kako bi prevela...:-)
Swaddling( umatanje)
Hvala Darija Z.pokusat cu naci to.mozda upali.kad je bio sasvim mali,znala sam ga tako zamatati pa je katkad upalilo.ak sad je to mrga od 11mj,hm ne znam.Ma jd sam vjerujem pogrijsila što sam samo sa cicom uspavljivala jer mi je iskreno,tako bilo najkomotnije.nakon cijelog dana bavjenja,guranja kolica,zabavljanja njega,navecer sam premorena.al moram ga oduciti od toga,barem za dnevna spavanja,jer sve ce mi bake,dide i tete cuvalice rastjerat,tko ce ga takvog cuvati :-)Jopice vidis i ja sam na kraju rodila na c.pa se isto pitam da nije zbog toga osjetljiviji i nije odmah imao taj kontakt samnom /stavili su mi ga istina na kozu,ali par sekundi/.ja sam pak kupila knjigu kako uspavati bebu bez plakanja i za sada ne pali :-(
Sortiraj odgovore
Najstariji