Veličina bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bjap
    14. Travanj 2014. 23:00

A možda draga priks! A možda za rođendan budete oboje išli doma 

bjap
    16. Travanj 2014. 22:58

Priks, kakva je situacija kod tebe? Šta kažu doktori? Jel se beba razvija ili?
    Evo i mene u sličnoj situaciji, danas sam bila kod doktora i donijela mu nalaz sa ultrazvuka (kod nas se pregled i ultr. rade odvojeno i različiti doktori  ), i uglavnom beba u trbuhu zaostaje za tjedan, a inače mi je ultrazvučno trudnoća manja 4-5 tjedana. E sad, rekao je da napravim ultr. za 3 tjedna i ako beba i dalje zaostaje da će me staviti u bolnicu. Ne brine me tih 4-5 tjedana, postavit ću se naglavu ako treba da im objasnim svoju kasnu ovulaciju, ali me muči to s mjerom trbuha.

venera
    17. Travanj 2014. 05:25

Bjap, u kojem si tjednu? Mene je isto doktorica isprepadala s mjerama jučer. Bedrena kost manja za 2 tjedna. Što je najbolje, tako je bilo i prije mjesec dana kada su mi radili uzv u bolnici. Samo mi je onda ginić rekao da je to normalno s obzirom na to da smo muž i ja niski. Mjerio je obje bedrene kosti i rekao da su proporcionalne. 
    Uopće ne znam šta da mislim više, ni spavati ne mogu od muke. Rekla mi je da odem sljedeći tjedan na pregled u bolnicu, a mene je toliko frka da bi odma danas išla, makar sumnjam da bi nešto s time postigla. Inače, sad sam u 35 tt s tim da je od početka trudnoća manja za tjedan dana po uzv.

Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

priks
    17. Travanj 2014. 13:59

Uglavnom, kod mene je situacija više-manje nepromijenjena....prate me svaki dan u bolnici, što je dobro, jer u slučaju da nešto krene po zlu, barem sam odmah ovdje i neće biti problema. Što se tiče razvoja, beba slabo napreduje ali još uvijek raste (bar po malo) iako doktorica kaže da ne zaostajem baš taaaako puno i da je beba u dobrom stanju Dok god je stanje takvo kakvo je, držati će me ovdje a kako sam sad već u 37t+4, moguće je da mi induciraju porod ranije (mislim, prije termina) ali to će mi ionako sve unaprijed objasnit pa ne brinem...

Što se tiče mjera trbuha i bedrene kosti, one mogu biti manje i bebe se onda rađaju manje (doktori imaju te neke svoje prosjeke po kojima gledaju), bitno je da doktori utvrde zašto beba slabije napreduje (u mom slučaju je to posteljica koja je malo ranije sazrijela) pa beba ne uspjeva dobiti dovoljno, onoliko koliko joj treba.... Ako vas i pošalju u bolnicu, bolje da ste pod kontrolom nego da neznate što se događa.... Ugl, moj pišulinac je dobro razvijen i zdrav, sad samo čekam da se odluči izaći

U početku me bilo strah (kao i vas) jer me to sve malo iznenadilo, ali sad sam se već opustila jer znam da je beba dobro i da će biti dobro kad se rodi....drugo mi ništa nije bitno, ako treba, mogu ležat još mjesecima u bolnici samo da mi dijete bude dobro

bjap
    20. Travanj 2014. 16:59

Priks, drago mi je da si toliko strpljiva i da si prihvatila situaciju koja te snašla. 

Venera, sad sam 31+3, ali ultrazvuk sam radila sa 30 tjedana. Inače, trudnoća mi je po ultrazvuku manja 4-5 tjedana, pa je zato doktru problem još to zaostajanje u trbuhu od tjedan dana. Moja šogorica kaže da su odstupanja od dva tjedna dopuštena, tako su njoj u Petrovoj govorili, ali naravno, ne mogu ja dotoru to reći. Valda će sve biti ok 

Tina0208
    21. Travanj 2014. 15:01

I meni je ginekolog rekao da mi je bebica po ultrazvuku manja za 6 dana...trebam li brinuti zbog toga???

Laura 21.08.2014 :-*

24. Travanj 2014. 08:54

Nemojte se opterecivati bas toliko. Moj pisulinac je od pocetka trudnoce bio manji tjedan dana. Tocno na termin je bio 2 tjedna manji. Ali to je zato sto se oni vode tim svojim nekim tablicama i grafovima. Normalno je da se ne uklapaju sve bebe u te tablicetine. Samo mirno, jer nerviranjem necete pomoci ni sebi ni nikome.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

5ra3
    24. Travanj 2014. 09:03

PRIKS kako si? još ste na "čekanju"?

5ra ;)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.