Urinarne infekcije u trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tamy24
    29. Prosinac 2014. 14:48

pomagajte,
    imam upalu mjehura već par dana. Kada popim šalicu , dvije uvin h čaja bol nestane i javi se ponovno slijedečeg dana ili za para cca. 6 h opet.

Danas sam otišla kod ginka i rekla mu za smetnju. bol oštra kod ustajanja i kod sjedenja učestalo piškanje. Rekla mu da pijem uvin  h čaj na što je on rekao da se to ne preporuča trudnicama??????????????????  
    dao mi je antibiotik nolicin 400mg , da pijem 2 puta na dan svega tri dana. Ja sam mu na to rekla da ja ne želim piti antibiotike, da sam inače strogo " ne" antibioticima, a pogotovo u trudnoči. Pročitam u upustvima da se ne preporuča trudnicama ...grrrr........
     Molim za savjet....  ja bih i dalje pila uvin h nego taj antibiotik???

Dali imate iskustva s tim antibiotikom? koliko je štetan?
    i da li ste i vi pile uvin h u trudnoći.??? da li šteti???

po meni šteti manje nego nekakav antibiotik.

zbunjena

LuKi5
    29. Prosinac 2014. 15:23

Jesi radila urinokulturu?

14.06.2014. L ♥

Gricko3
    29. Prosinac 2014. 17:17

ja san popila puno antibiotika u trudnoci i za sad je sve u redu. I moja prijateljica je isto pila antibiotike u trudnoci radi infekcija i ima 2 zdrave djece tako da mislin da je gora infekcija ili bakterija nego antibiotik a i za uvin h caj san cula da nikako nevalja u trudnoci. Rade kupi cistu brusnicu napravi caj ili ih jedi

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

• Loreen
    29. Prosinac 2014. 18:43

Iz iskustva dosta mojih poznanica bolje popij antibiotik i eliminiraj bakteriju nego na svoju ruku piti cajeve. Ja sam isto za 100 posto prirodno ali u trudnoci su bakterije jako opasne a i nijednoj od poznanica nije naskodio anitibiotik.

Prvo moras napravit urinokulturu tri dana da izoliraju koju bakteriju imas/ ako je imas. Znaci tri dana svako jutro nositi urin na analizu i tek onda ako ima kakva bakterija se daje antibiotik i tad se vec tocno zna koji. A nijedan antibiotik , tableta čak i neki biljni pripravci se ,,ne preporucuju,, trudnicama. Ja sam isto puno puta cula za uvin caj da se ne preporucuje u trudnoci a i ne kuzim zasto ga piti inace ako su bakterije u pitanju jer on je diuretik a ne lijeci tj ne istjeruje bakterije kao npr brusnica koja je djelotvorna pogotovo u slucaju e.coli... 

To je sto ja znam... Ja  bi napravila urinokulturu ili bar mokracu da vidim ima li puno bakterija ako ne stignes o nove godine tri dana zaredom nosit ne znam rade li za praznike bas... 

Uzasavam se e.coli, to sam vise puta pisala :D Ostavila mi je traume dugogodisnje...

Gricko3
    29. Prosinac 2014. 20:43

slazem se. Ja sam imala e.coli i pila punooo brusnice i naravno antibiotik i nije mi niti palo na pamet   ne pit ga jer je stetnija e.coli nego antibiotik po mom misljenju.

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

LuKi5
    29. Prosinac 2014. 20:55

Istina. Nije se za igrat sa urinarnim infekcijama. Bakterije se vrlo brzo razmnozavaju, I ne daj boze upala se prosiri dalje. Imala sam tokom trudnoce par infekcija I poslije op. esherihiju. Razmnozavanju bakterija pridonosi slatko, opcenito secer I kava. Brusnica se pokazala super sto se tice uklanjanja upala uz naravno antibiotik. Gin. ne bi propisao antibiotik koji moze nastetiti bebi. Zato je I bitan nalaz urinokulture I antibiograma kako bi se ustvrdilo o kojim bakterijama I u kojoj kolicini je rijec da se na osnovu toga propise odgovarajuci antibiotik I u nekim slucajevima vaginalete, posto antibiotici stvaraju gljivice kako bi se borile protiv bakterija te se preventive radi nakon sterilne urinokulture propisuju vaginalete da sprijece gljivicnu inf. Za prvu upalu mi nisu bile potrebne, ali poslije trece upale I dva bronhitisa sam ih morala stavljat. Ispticavam se na poduzem postu.

14.06.2014. L ♥

MalaMuca
    29. Prosinac 2014. 22:32

Cure ti dobro pišu, ne zezaj se sa urinarnim infekcijama, popij antibiotike, uzmi vaginalete i nemoj piti uvin h čaj, nego čisti čaj od brusnice (encianov je odličan)

• wookie
    07. Siječanj 2015. 15:09

Pozdrav svima.. u 8.tjednu trudnoce sam.. napravila sam nalaz krvi i urina.. krvna slika je u redu..ali zato urin kooooma.. sutra moran ici raditi urinokulturu.. nalaz je pokazivao slijedece: eritrocita na izvoz, 20-30, normalno je od 3-5.. bakterija mnogo, sluzi dosta i dosta plocastih stanica.. ovo mi je prva trudnoca i jako me strah.. jel ovo nesto opasno? Sorryte  ako pitam nesto sto je vec bilo...

Kety

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.