Devojke ne bih da vas plasim. Ali ureaplazma kad izazove infekciju je opasno u trudnoci. Muz mi je ginekolog a i sama sam je dobila u 22 nedelji. Cerviks mi je skratila na 2 cm i omeksala,takodje sam se i 1 prst otvorila. Moze da izazove cini mi se i pucanje vodenjaka tj prevremeni porodjaj. Ja sam lecila jednom dozom sumameda i eritromicin vaginaletama. Pri merenju cerviksa na ehu se cak oko cervijsa vudela velika infektivna masa,ovde kid nas doktori to zovu slach,i nije bezazleno. Mnogima nije jaka infekcija i nemaju problema ali ipak je opasno. Sad mi se infekt povukao,briseve nismo radili nove visto da ne cackamo po cerviksu,mirujem i ok je sad. Pozdrav
Borim se sa Ureaplasmom godinu dana popila 2 ture Doksiciklina i još 3 druga antibiotika i ništa nije pomoglo. Sad sam trudna i papa mi je uredan samo imam neku bakterijicu vaginalis nešto ne sjećam se kak se zove, radila sam bris i čekam nalaz u četvrtak. nadam se da uree-e više nema
I ja imam ureplazmu skoro otpocetka ove trudnoce, prvo sam dobila sumamed 3 tablete za 3 dana i geonistin vaginalete i prosli tjedan sam ponavljala bris i povecala se s 10na3 na 10na4 i sad sam dobila recept za jozamicin, koji se posebno narucuje u ljekarni na Dolcu, pa cemo vidjeti. Inace, sad sam skoro 19tt. Ima li koja od vas iskustva s josamycinom?
Pozdrav žemske….mi radimo na bebici i kad sam rekla svojoj gin za to, ocekivala sam da ce me poslati da napravim briseve za ovakve bestije, ali nije. Mene sad zapravo zanima jeste li imale kakve simptome ureaplazme? Ja nemam nikakvih tegoba, barem nisam primijetila, ali me to kopka.
Apsolutno nikakvih simptoma, da nisam spontani imala prije ove trudnoce i inzistirala na brisevima, ne bi ni znala da ju imam pa isto tako ne bih ni ponavljala bris mj dana nakon sumameda i saznala da je porasla s 10na3 na 10na4. Sad sam pila josamycin pa cemo vidjeti jel otisla. Imas pravo inzistirati na brisevima jer ti to pokriva hzzo 1 godisnje, svih 5 komada (mikoplazme, ureaplazma, klamidija i ne znam vise koja jos 2) i papatest. Nadam se da ces uspjeti napraviti briseve :)
Evo mozda koju utjesi. Prvi cervikalni brisevi su pokazali ureaplasmu. Nakon terapije sumameda 6 x 1 ponovili smo briseve I vise je nema. Sve za vrijeme trudnoce.
url=https://lilypie.com]
Kod mene je ureaplazma prisutna vec jako puno godina i sto god popila od lijekova nisam je se uspjela rijesiti. Sada sam trudna i imala sam terapiju sumamedom. Uzeli su mi bris i sad cekam nalaze da vidimo je li bestija nestala iako sumnjam. Ginekologica je rekla da sumnja da ce mi pomoci sumamed jer je ona doslovno postala dio mene obzirom koliko je godina imam.
Samo se nadam da nece lose utjecati na dijete i da ce sve ok proci.
Netko od cura je pitala za simptome: apsolutno nema nikakvih simptoma. Ja sam isla na prvi bris nekad jako davno jer imam kronicnu upalu mokracnih puteva..
u 16tt ureaplasma pozitivna. terapija: za mene makromicin, a za muža doksiciklin. 31tt ponovljen bris ureaplasma negativna. uspješno riješeno ☺️
Molim vas savjet.
Također mi je pronađena ureaplasma i doktorica je muzu i meni dala terapiju doksiciklinom 10 dana. Zadnja tri ciklusa radimo na bebi. Terapiju koristimo treci dan (znaci jos 7 dana pijemo)i zanima me sto sada- plodni su mi dani, da li da radimo 😊 ili sa cekamo sljedeci ciklus? Je li tko bio u istoj ili slicnoj situaciji? Bebu zelimo svakim danom sve jače i jače i kolovoz nam se cini tako dalekooo
U 9.tt radila prve briseve, izolirana ureaplasma. Popila makromicin. Kontrolni bris u 16.tt, opet pozitivna. Popila eritromicin. Kontrolni bris u 26.tt opet pozitivna.
Znaci nista ne pomaze. I s tim da sam jos odugovlacila s tim brisevima, da se moju ginekologicu pita slala bi me svaka 4 tjedna, jedva bih i terapiju stigla popiti. Pa jel to normalno uzimati toliko briseva i svega?
Jedna druga doktorica mi je rekla da me ona sad uopce ne bi slala nego bi pricekala tamo barem do 30.-32.tt pa bi nesto smislile. Mislim stvarno.. sad cu na sljedecoj kontroli reci da vise ne pijem nikakve antibiotike i ne idem na glupe briseve na svoju odgovornost jer mislim da stvarno nema smisla. Ocito da se ne mogu izlijeciti i bas me ljute.
Ja sam imala isto to, popila 2 kutije sumameda i oslo 😃
🙋♀️-24g
🙋♂️-34g
👨👩👦 🤰
Sortiraj odgovore
Najstariji