Ja se već vidim štreberski sa blokićem kak radim bilješke... renchii, sve ti prenesemo, nemaš brige!
ja isto sve zapisujem, jedino sto ja idem tek u 6 mj, a ti si vec 30 tjedan :D
ali javimo naknadno - tamo se prica i o dojenju i svemu poslje, tako da ce ti nesto sigurno dobro doci :)
možete odslušati tečaj i bez partnera. kad se upišete i platite tečaj upišete se oboje tako da oboje dobijete potvrdu da ste odslušali predavanja (obavezno čuvati uplatnicu jer vam je ona potrebna za izdavanje nove potvrde ukoliko dragi želi prisustvovati drugom ili kojem porodu). ukoliko dragi ne može prisustvovati predavanju, ako vas je strah da vam netko nešto ne kaže pozovete brata ili prijatelja. međutim, kad smo mi išli na tečaj, nitko nije posebno provjeravao da li su oba partnera prisutna. knjigica je uredno svaki dan došla do nas i mi smo upisali +, odnosno da smo bili prisutni na predavanjima.
dobije se zeleno odjelce za partnera i knjiga sa savjetima za roditelje.
predavanja drži osoblje bolnice. sa svime vas upoznaju, sve vam objasne. dolaze i stomatolozi koji pričaju o njezi zubi i dudama za bebe, dolaze i nutricionisti koji pričaju o pravilnoj prehrani tokom trudnoće i dojenja. psiholog koji vas upoznaje sa fazama djetetovog razvoja.
uvijek možete postaviti pitanje ako vam nešto nije jasno ili ako želite da vam se neke stvari malo detaljnije razjasne.
oprostite što sam vas malo udavila podužim postom.
p.s. slično predavanje organizira i Hrvatska komora primalja.
Ma zlatne ste! Bas mi je zao sto ne mogu ici, voljela bih sve to cuti jer me babe i strine ubijaju s pricama sta i kako... jedino moja baka kraljica kaze: A gle, mora izać, a poslije ćemo već smislit nešto...
i moja je mama znala reći "ni u jednoj nije ostalo, pa neće ni u tebi".
imaš jednu dobru knjigu, napisale su je hrvatske primalje zove se "moja trudnoća". može se kupiti na kioscima Tiska i košta 39 kn. ili... malo proguglaj i probaj skinuti knjigu "vodič za prirodni porođaj" autorice Ina May Gaskin, svjetski poznate primalje.
Imam super knjigu Što očekivati u trudnoći, neki američki autori, svjetski poznata knjiga i super je, dobila sam je od kolegice. Podjeljena na tromjesecja sa tisucu laičkih pitanja i odgovora. Obuhvacena i trudnoca i porod, dojenje, prehrana, vjezbe, ma enciklopedija... I mislila sam naci jos neku baš za porpd tako da hvala na preporuci!
A baka je totalna kraljica, njezina legendarna izjava je nas penzionere treba sa 65 sve smaknut, mi samo smetamo i uzimamo pare i mjesto kod doktora! Hahaha Obozavam ju!
Pozdrav!
Da se i ovdje javim, ja sam iz Samobora (vidjela sam da nisam jedina ), trudnica po 3. put.
Imam 2 decka doma i sada jos jedan na putu...
Spol smo saznali tek u 22.tj i to nam je za sad samo jedan dr potvrdio da je decko tako da se jos uvijek nadamo curki.
Sad sam trudna 25+4, a termin mi je 28.07. s tim da je od pocetka trudnoca manja za 7-10 dana, jos ako opet prenesem, znacvi da cu bit trudna cijelu vjecnost...
2 puta sam rodila na sv duhu i sad cu opet.
Na tecaje nikad nismo isli, a mm je bio oba poroda samnom...
To je to u kratko
Pozz da vam se i ovdje pridružim...iz zagreba sam (srednjaci)trudna sam 34+1 a po uzv 33+6...ovo mi je druga (uspješna) trudnoća...imam jednu curu od 6 godina i sad nam stiže još jedna curica..rodila bum u vinogradskoj..tam sam i prvi put i bila sam prezadovoljna...
Sutra idemo u west gate da vidim dal bum našla stvari koje mi još fale za bebicu...
Trudnoću vodim kod svog soc ginića u Sesvetama..dr Čukelj...preodličan mi je..
Meni je porod dosta blizu a niš nemam ni oprano ni pospremljeno ni pripremljeno..moram to sve sredit ovih dana
https://lb1f.lilypie.com/dRHOp1?r=1432636850
Sortiraj odgovore
Najstariji