Pozdrav . Evo da se malo pojadam. Sinoc kazem svome M.da krecu p.dani
A on meni ti i tvoji plodni dani i kalendar laze vec pola god. Da je se trebalo sta desit desilo bi se do sad. Cijeli dan se osjecam nikakvo . Zmaci to je to za njega nije se desilo nece se ni desiti.
Ma ne ocajavaj,kako kazu cure mozda samo los dan...I njima je tesko samo sto to svaki ne ispoljava I ne prica o tome...Meni je dosadilo to pracenje vise I ciljqnje a ne njemu...Oni vole kao I mi spontane odose...Ne brini,I ne budi ljuta, nadji pagodan trenutak I razgovaraj a njim...
38god.
Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
Spermio✔endo operisana 2011g.
Predlozen ivf,UZ 20.02'21
I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
Beta 10.05. Negativna,2,1
Nemamo vise smrzlica...😏
Pozdrav . Evo da se malo pojadam. Sinoc kazem svome M.da krecu p.dani
A on meni ti i tvoji plodni dani i kalendar laze vec pola god. Da je se trebalo sta desit desilo bi se do sad. Cijeli dan se osjecam nikakvo . Zmaci to je to za njega nije se desilo nece se ni desiti.
Nina razumijem te u potpunosti i shvatam tvoje raspolozenje..drzi se..😘
Dozvoli mi samo da ti kazem da mozda ne bi bilo lose da jedan mjesec preskocite i jednostavno imate seks radi seksa a ne zbog bebe...svo to ganjanje bebe i plodnih dana zna biti ubica strasti, i muski se osjecaju samo kao neko ko sluzi da ko robot odradi i ubaci sjeme...
Pricajte, probaj i njega shvatiti...odmorite jedan mjesec, niie lako ni za jedno od vas, vas zdrav odnos je najbitniji i treba se sacuvati, ako se to pokvari beba ce samo pogorsati stvari, ne treba dijete u takvu atmosferu...sorry ali eto htjela sam ti malo i iz drugog ugla ...😘😘
👱♀️- 34g
👨-42g
👶-7g
09.10-missed ab.
Papa✅ Brisevi ✅
➕ 16.03.2021
Dakle ja sam danima plakala i nismo bas razgovarali a i vidjela sam da je i on pogoden.
Medutim, nakon par dana smo sjeli lijepo ozbiljno u 4 oka i rekao mi je da nije tako mislio nego se jednostavno sokirao i tu je nastupio njegov strah i osjecao se nesposobno ("ja ne mogu napraviti dijete") i vise je to pogodilo tu njegovu muskost ajmo reci pa je zato tako reagirao
Daj si vremena, vjv nije mislio tako a i istrazite zajedno malo koliko ustvari parovima treba da zatrudne i koliki je red ljudi za potpomognutu oplodnju
Ja: 25 MM: 32
Pokusavamo od 7/20
Dakle ja sam danima plakala i nismo bas razgovarali a i vidjela sam da je i on pogoden.
Medutim, nakon par dana smo sjeli lijepo ozbiljno u 4 oka i rekao mi je da nije tako mislio nego se jednostavno sokirao i tu je nastupio njegov strah i osjecao se nesposobno ("ja ne mogu napraviti dijete") i vise je to pogodilo tu njegovu muskost ajmo reci pa je zato tako reagirao
Daj si vremena, vjv nije mislio tako a i istrazite zajedno malo koliko ustvari parovima treba da zatrudne i koliki je red ljudi za potpomognutu oplodnju
Sve stoji sto je svaka od vas napisala. Znam ja da to ne ide lako al izgleda da on ne shvaca. Svaki put kad bi rekla da sam dobila njegova reakcija je kako ? Mislim se kako mislis kako. I da stvar bude gora moja prijateljica je uatrudnila slucajno ne planirajuci . I tako da mi glava puna svega
💁♀️34g
👦30
Pokusavmo od 2.2020
30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol
3.11.2021 c.bris(ureoplazma 😔)
Planiran HSSG
Odgadam bris do daljnjeg(umorila se od antibiotika)
Uzimam Prenetal tab
....
28.5 + ❤👶
Sve stoji sto je svaka od vas napisala. Znam ja da to ne ide lako al izgleda da on ne shvaca. Svaki put kad bi rekla da sam dobila njegova reakcija je kako ? Mislim se kako mislis kako. I da stvar bude gora moja prijateljica je uatrudnila slucajno ne planirajuci . I tako da mi glava puna svega
Hej budi pametna, mi zene to radimo pametno...slkedeci mjesec lijepo ti prati plodne dane i sve ali nemoj ga zamarati sa kalendarima i peakovima, nego lijepo predlozi veceru i poslije na hopsanje totalno spontano i prirodno, nek se osjeca pozeljnim zbog njega a ne bebe...
👱♀️- 34g
👨-42g
👶-7g
09.10-missed ab.
Papa✅ Brisevi ✅
➕ 16.03.2021
Mislim da tvoj muz nije psihicki dovoljno jak i mali neuspesi ga frustriraju i ne moze se izboriti sa tim. Pokusaj da vidis u cemu je problem….i sta ga muci. Objasni mu da je potpuno normalno da ljudi rade na deci do dve godine cak i da je sve potpuno dobro! Ne brini, veruj da cete to resiti. ❤️
Hvala vam na rijecima utjehe. Normalno da ja necu odustati tako lako. Al mi se s njim sad stvarno ne razogovara. Misli da moze tako nesto reci i sve ok da bude.
💁♀️34g
👦30
Pokusavmo od 2.2020
30.7.21 spermiogram(smanjena progresivna pokretljivost. Ostali parametri uredni) profetil 2×1 3 mj
21.8.2021Cervikalni bris(e.coli,ureaplazna 10'5,candida)citeral tab,sumamed, funzol
Planiran HSSG
Uzimam Prenetal tab
....
28.5 + ❤👶
Cure mislim da je sve to normalno a isto ocekujem/o od M da nam bude utjeha i potpora a mozda je njega pogodilo jos vise nego nas a svi mi neku svoju tugu razocarenje prikazujemo na drugaciji nacin . Nina razumijem te da si tuzna i nije to uredu sa njegove strane ali nemojte ic ljuti u krevet :) ako nemozete mirno posteno se iz svadajte i rjesite sta imate za rijesit . Krevet je za neke druge stvari ;) ❤️❤️❤️❤️❤️
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Joj Nina, nemoj da te rastuzuje to, muskarci jednostavno nisu tako vezani za te stvari kao mi. Ne kazem da se ne vide u ulozi roditelja, nego njima ti osjecaji dolaze naknadno i nekako nisu tako izrazeni kao nama. Evo jedna situacija koja se meni desila, kada smo prije nesto vise od godinu dana odlucili da radimo na bebi, doslovno tih dana ja zavrsim na hitnoj sa pulsom 199 i ustanove mi hipertireozu, nakon koje je uslijedila stroga terapija, cak i mirovanje 2 mjeseca jer sam bas bila lose i nismo smjeli pomisliti na bebu dok se moja situacija ne smiri. U svemu tome sam samo molila Boga sto prije budem ok kako bismo mogli poceti raditi na tome, a on je samo govorio kako zeli da sam ja dobro, makar nikad ne budemo mogli imati djecu. Sada tek iz ove perspektove vidim koliko oni racionalnije i ispravnije razmisljaju u nekim situacijama od nas. Mi se previse opteretimo. I sada tek jedan mjesec radimo na tome, meni on vec kaze, daj molim te da imamo bar jedan seks bez razmisljanja o ovulacijama, implantacijama i ostalim acijama. 🤪
Sorry na dugom postu, ali zelim da znas da nisi sama i da razumijem tvoju zensku zelju, ali i njega razumijem vjeruj mi, mada tebi to mozda sada neopravdano zvuci. I da, poslusaj savjet od jednog mjeseca bez pracenja ovulacije, odmorite malo od toga i sve ce se srediti. Saljem ljubav ❤
Slažem se sa Sayuri i Mashaya. Ovulaciju,plodne dane, praćenje i razmišljanje o tome 24 h na dan ostavi za sebe (pričam to iz svog iskustva i perspektive, ti na kraju znaš sama što je za tebe najbolje). Oni jednostavno imaju drugačiji sklop. I ok, postoje muzevi koju će možda sa zanimanjem to popratiti,ali vjerujem da većina ipak nema kapacitet za takve stvari da ih na takav način prati,i to ne mora značiti da im nije stalo nego jednostavno su takvi. A ima jedna stvar, a to je da kad su ljudi jako bezobrazni prema drugima ili imaju takve "teške" komentare ,najčešće pričaju o sebi, i to ide iz neke njihove muke. Ne znam jesam li se dobro izrazila. Razumijem da te to pogodilo, i mene bi. I bila bi i ljuta,i tužna,i živčana,i ne bi vjerovala da tako nešto može reći... Ali to sam ja. Ljudi komuniciraju ma razne načine i izražavaju se razlicito, shvaćaju različito i gledaju na sve isključivo kroz svoje filtere jer je to jedino što znaju. Ljuti se i osjećaj što god želiš i što ti je potrebno u ovom trenutku. A kad se sve to smiri, otvoreno razgovarajte i onda vidi što ćeš dalje s tim.
Joj Nina, nemoj da te rastuzuje to, muskarci jednostavno nisu tako vezani za te stvari kao mi. Ne kazem da se ne vide u ulozi roditelja, nego njima ti osjecaji dolaze naknadno i nekako nisu tako izrazeni kao nama. Evo jedna situacija koja se meni desila, kada smo prije nesto vise od godinu dana odlucili da radimo na bebi, doslovno tih dana ja zavrsim na hitnoj sa pulsom 199 i ustanove mi hipertireozu, nakon koje je uslijedila stroga terapija, cak i mirovanje 2 mjeseca jer sam bas bila lose i nismo smjeli pomisliti na bebu dok se moja situacija ne smiri. U svemu tome sam samo molila Boga sto prije budem ok kako bismo mogli poceti raditi na tome, a on je samo govorio kako zeli da sam ja dobro, makar nikad ne budemo mogli imati djecu. Sada tek iz ove perspektove vidim koliko oni racionalnije i ispravnije razmisljaju u nekim situacijama od nas. Mi se previse opteretimo. I sada tek jedan mjesec radimo na tome, meni on vec kaze, daj molim te da imamo bar jedan seks bez razmisljanja o ovulacijama, implantacijama i ostalim acijama. 🤪
Sorry na dugom postu, ali zelim da znas da nisi sama i da razumijem tvoju zensku zelju, ali i njega razumijem vjeruj mi, mada tebi to mozda sada neopravdano zvuci. I da, poslusaj savjet od jednog mjeseca bez pracenja ovulacije, odmorite malo od toga i sve ce se srediti. Saljem ljubav ❤
Hvalaa❤
Ovako kad citam postove od sviju i koliko se svi mi trudimo oko toga da postanemo roditelji. Da drzimo to malo djete u svojim rukama ,to cudo zivota... Al s nekim razlogom kod nekih ne ide tako lako a neki to tako olako uzimaju i ne cijene. 🥺
💁♀️34g
👦30
Pokusavmo od 2.2020
Planiran HSSG
Uzimam Prenetal tab
....
28.5 + ❤👶
Sortiraj odgovore
Najstariji