Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bambina
    01. Lipanj 2021. 18:22

Lori🍀

Kamilice i Jelenko, ginekolozi su vam uzas🙄
    Da naravno da je svaka rana trudnoca rizicna ali na taj nacin razgovarati…ne znam meni je to bas nehumano.
    Kamilice kakvo je sad stanje, ima li jos krvi?
    Bambinajesi ti pitala kad da se narucis na pregled? Mislim da mozes vec sada bez obzira sto ti jos ne kasni, dat ce ti termin ionako prema zadnjoj menstruaciji, narucit ce te u 7. ili 8.tjednu. U 6.mj dosta njih ide na go pa im je guzva pa nd bi bilo lose cim prije.

Lori, thanks na info, baš sam maloprije poslala email ginekologu, čekam odgovor.. 🙂
    Kako si ti? Hoćeš li napraviti još koji kućni testić? 😄
    XOXO, sve si ispravno rekla.. 👍

Delia
    01. Lipanj 2021. 18:34

Bambina

Jutro, cure najdraže.. 🍀
    Ma ovo je najbolja tema, bez tenzija, sve smo u istim problemima i sa istim ciljem! Ponosna na sve vas.. 🤗❤️❤️❤️❤️

Tko piški danas, Kamilica?
    Lozice, kada kreće akcija? 😎
    Lori, samo ti obavljaj sve preglede pa ćeš biti na miru, sve je rješivo.. 😘
    Jelenko, držim fige da će nalaz biti negativan! 🤞
    Delia, kakvo je stanje kod tebe?

Nista, ja visim u zraku jos uvijek 😪 Nema ni M ni T 🤨 

👩-29 (trombofilija) 🧑🏻-28
    Krenuli po bebolinu 👶🏻 No.1 od 01/2021
    06.10. +
    16.10.21. Missed ab 6tt 😞
    13.04.22. - biokemijska trudnoća 😞

Delia
    01. Lipanj 2021. 18:40

Do sad sam se ponasala normalno, a sad vec budalim, jer ne znam sta je. I onaj moj je pod pritiskom, ne mogu ni njemu se žalit. 😥 

👩-29 (trombofilija) 🧑🏻-28
    Krenuli po bebolinu 👶🏻 No.1 od 01/2021
    06.10. +
    16.10.21. Missed ab 6tt 😞
    13.04.22. - biokemijska trudnoća 😞

Kamilica ♡
    01. Lipanj 2021. 18:44

Loza hvala ti, ali bojim se da nista od slavlja. Prerano sam se ponadala 😔
    Lori ima krvi malo, kao pocetak M 😔
    Xoxo slažem se s tobom, ali sama doma i u panici, nisam znala koga nazvati nego ginica. Cure govore vadi betu, a on mi mora dati uputnicu. Kad me on otkantao, ja se rasplakala jer sam se prerano ponadala. Ovo mi je prvi putu zivotu da sam radila test na T, i jos sam namjerno kasnila s njim, da budem 99 % sigurna. Da se ne ponadam bezveze. I opet bude neka blijeda crta da ne znam na čemu sam. Pa cure kazu mozda je lazni test, a ja od jutros sto filmova u glavi...i jos kad je krenula krv, bilo mi je previse. Inače sam panicar, a sad pogotovo. Eto da nisam radila test, bila bi mirnija. Sta je, tu je.

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

• Jagodica1988
    01. Lipanj 2021. 18:45

Delia, vjerojatno ti se ciklus pomaknuo pa ti je ovulacija bila kasnije, zato i M kasni. U tom slučaju bi ti i plusić kasnio ako ga ima :) Jednom mi je jedna ginekologica rekla da se 'tolerira' takvo kašnjenje M do 14 dana, a ako prođe to vrijeme a M nema i dalje (a da nije u pitanju trudnoća), da se onda ide na pregled vidjeti da nije neka cista ili nešto. Ja računam po ovulacijskoj boli da je ovaj mjesec moja O došla 6 dana kasnije od očekivanog, što znači da će mi i M ili pozitivan testić kasniti toliko. Držim fige da se uskoro riješiš dileme!

- MM 33, ja 32
    - rad na bebi od 03/2021., 6.6.2021. imamo plusić :)
    - rizična trudnoća zbog mioma, Duphaston od 6. tt do 20. tt
    termin: 7.2.2022., stiže nam curica <3

• XOXO
    01. Lipanj 2021. 18:54

Kamilica ♥️

Lozahvala ti, ali bojim se da nista od slavlja. Prerano sam se ponadala 😔
    Lori ima krvi malo, kao pocetak M 😔
    Xoxo slažem se s tobom, ali sama doma i u panici, nisam znala koga nazvati nego ginica. Cure govore vadi betu, a on mi mora dati uputnicu. Kad me on otkantao, ja se rasplakala jer sam se prerano ponadala. Ovo mi je prvi putu zivotu da sam radila test na T, i jos sam namjerno kasnila s njim, da budem 99 % sigurna. Da se ne ponadam bezveze. I opet bude neka blijeda crta da ne znam na čemu sam. Pa cure kazu mozda je lazni test, a ja od jutros sto filmova u glavi…i jos kad je krenula krv, bilo mi je previse. Inače sam panicar, a sad pogotovo. Eto da nisam radila test, bila bi mirnija. Sta je, tu je.

Samo bez panike, mozda je lazan mozda je pozitivan. Sa toliko stresa sto si si nabila danas neces nista postic. Betu mozes i privatno vadit, kod nas kosta 120kn vjerujem da je u zgu gdje ima vise mogucnosti i jeftinije. Uvijek ima neko rjesenje. Pa ja kad sam u 16tt saznala da bebica ima komosomeopatiju i da moram na inducirani nisam si dozvolila toliko si jos otezati s panikom. Sjela sam i razmislila sta i kako dalhe... Koji su mi koraci, sta mi moze pomoc a sta odmoc. Kao sto sama kazes jos ne znas 100% ni da li je trudnoca ili nije. A sta mora bit bit ce. Ako je to T sad je bitnije da se primiris. Kao sto je neko rekao opusti se lezi na lijevom boku.  I ako dr nemaju takta tu uvijek ima nekog spremnog za rijec podrske. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Kamilica ♡
    01. Lipanj 2021. 19:00

Xoxo tako je, ne znam što bi da nema vas cura tu 💓
    Ja se divim svima vama koje ste svasta prosle na svom putu do T.  Na vasoj snazi i hrabrosti.Ja sam prava mimoza, to mi je trebao biti nickname. 🤦🏽‍♀️
    Ne zivim u ZG, a privatno imam samo jednog dr od kojeg sam otisla prije par godina, pa se ne bi njemu vraćala. A i nema smisla vaditi betu kad ionako ne smijem na pregled 7 dana. Tako da, moram čekati...🤷🏼‍♀️😌

Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂

Jelenko93
    01. Lipanj 2021. 19:06

Jel znate neku trudnicu/mamu koja ima epilepsiju? Sad sam malo razmišljala o tome, nadam se da neću imat napadaja... Koncentracija lijekova se smanjuje kako trudnoća odmiče pa je tu rizik, a hormoni divljaju🤦‍♀️

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

Kamilica ♡
    01. Lipanj 2021. 19:19

ZaraZ

Kamilica ♥️

Xoxo tako je, ne znam što bi da nema vas cura tu 💓
    Ja se divim svima vama koje ste svasta prosle na svom putu do T. Na vasoj snazi i hrabrosti.Ja sam prava mimoza, to mi je trebao biti nickname. 🤦🏽‍♀️
    Ne zivim u ZG, a privatno imam samo jednog dr od kojeg sam otisla prije par godina, pa se ne bi njemu vraćala. A i nema smisla vaditi betu kad ionako ne smijem na pregled 7 dana. Tako da, moram čekati…🤷🏼‍♀️😌

Izvini sta upadam, procitan vas tu i tamo. ITEKAKO TI IMA SMISLA VADITI BETU.Po njoj ces bar znati dal je npr biokemijska, sto i nije toliko lose ako se dogodi, bar znas da mozes bit trudna ili je to ipak evaporacijska. Također po beti se moze znati i da li je vanmatericna, ako se pravilno ne dupla. A za 7 dana ako je i bila biokemijska trudnoca beta ce ispariti tako da ces ostati u neznanju. Za 7 dana i ako je trudnoca u pitanju nista se ne moze potvrditi, cure su ti vec napisale, prije 6tt trudnoca se ne moze potvrditi, klinicka trudnoca. Dalje, taj clearblue test je najgori test sto postoji. Otiđi u ljekarnu, dm, muller, nebitno i napravi neki sa rozim crtama, a taj vise nikada ne kupuj.

Hvala ti, ali ne mogu vaditi betu bez uputnice koju mi ginic ne da jos tjedan dana. Ja sam citala da je Clear Blue najpouzdaniji, a posto je najskuplji, mislila sam da je najbolji. Zato sam ga uzela. Iskreno, voljela bi da nisam ni radila test. Mislila bi dosla je M, i to je to. 😌

Loza 💙😇
    01. Lipanj 2021. 19:22

Kamilice a jesi li sigurna kad ti je bila o? Možda je o bila kasnije pa ti zapravo i ne kasni već si rano otkrila trudnoću, zato je crtica malo slabašnija. 🤷‍♀️ Kakva je sad situacija? 

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.