Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Z-MARTA
    01. Lipanj 2021. 17:05

E da, također, nisam znala ni da mace mogu spriječiti trudnoću ali, kako sam ispričao endokrinologu da sam se nasekirala jer sam morala udomiti mačku (a cijeli život imam mačke) , ona je pošizila i rekla da odmah uradim TORCH. Mislila sam da to rade samo trudnice. Još nisam, ali šta se dešava, mace navodno mogu prenijeti toksoplazmu koja može otežat/spriječiti zatrudnjivanje. 

🧘🏻‍♀️35

(izbalansiran TSH 1.5, prohodni jajovodi, AMH 0.64)

👨🏻‍💻41

( oligoasthenozoospermia)
    IVF: 28.1.23. Gonal, Femara, Cetrotide, Ovitrelle/11.2. aspiracija 4JS/16.2. transfer 2blastociste/27.2. Beta

Z-MARTA
    01. Lipanj 2021. 17:06

Sorry na tipfelerima, glupi autocorrect

🧘🏻‍♀️35

(izbalansiran TSH 1.5, prohodni jajovodi, AMH 0.64)

👨🏻‍💻41

( oligoasthenozoospermia)
    IVF: 28.1.23. Gonal, Femara, Cetrotide, Ovitrelle/11.2. aspiracija 4JS/16.2. transfer 2blastociste/27.2. Beta

• XOXO
    01. Lipanj 2021. 17:08

Monstera

XOXO

Monstera

Lori hvala ti puno na opsežnom odgovoru 🤗 Nisam shvatila da me odgovaraš od pretraga, bez brige 🤗 Po ovome šta sam gledala na Breyerovim stranicama, rade oni svakakve pretrage, ne samo na trombofiliju pa najvjerojatnije da ću tamo i otići to napraviti da onda rješim sve jednim udarcem i uzletić do Zagreba će mi dobro doći🙂 Jesi već napisala kad ideš na prvi pregled? Nisam vidila pa te opet pitam 🤗
    XOXO hvala na odgovorima za doktore, ako znaš iz prve ruke,ili druge, kakva je dr.u Poreču bila bi zahvalna 😘 U Croatia osig.sam bila ali bio mi je dr.Zoričić, nije loš ali čovjek je od malo riječi a to mi se baš i ne sviđa 😒
    Ameliee i Inna hvala vam na lijepim željama, nadam se da ću ubrzo i ja imati neke konkretne odgovore 🤗

Kamilica čestitam ti i neka ti bude uredna i mirna trudnoća 🥰

Koliko ja znam dr Zoricic vise nije u Croatiji. Sad su dr Modrusan, dr Markanovic i dr Belci svi odreda super strucni stvarno. Al kazem cula sam da ne vode trudnoce tamo zasto ne bi znala.
    Dr u Porecu je odlicna sto se uzv tice prepostavljam i za sve al nisam bila za drugo osim 4d uzv. Detaljna i stvarno si uzme vremena sve pogledati. Ako bacis oko po googlu ima dosta postova di ju jako hvale zene.
    Moguce da trudnocu mozes i u pulskoj bolnici vodit. Znam zene koje jesu al ne znam tocno kako dodes do toga. U Pulskoj bolnici ima stvarno odlicnih ginekologa, ja npr nikad pored tih doktora ne bi isla za Ri ili Zg ( em mi se ne da vozit se toliko em sam imala samo stvarno dobra iskustva sa ovima… I detaljni i strucni i pristojni bez nekih bespotrebnih ruznih ispada) . Osim one privatne preglede naravno to sve trudnice vole otic u ginekos ili tako negdje 🙂

Bila sam prošli mjesec tamo na sistematski pregled pa me on pregledao, tako da još uvijek radi tamo, da 🙂
    Ne tražim ginekologa za voditi trudnoću, nego nekoga tko će me uputiti na daljnje pretrage jer do trudnoće dolazi, ali se ona zbog nekog razloga ne zadrži. Ugl.hvala ti, raspitati ću se još, a nisu ni Rijeka ni Zg ipak tako daleko, naći će se jedan 😉

Odi si onda u croatiu kod dr Markanovic. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Loza 💙😇
    01. Lipanj 2021. 17:12

Jaoooo kamiliceee čestitaaaaam ❤️❤️ svaka čast što je iz prvoc puta, reci nam kako se to radi 😁
    Lori ticker ti je prekrasan 😍😍😍😍

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• Jagodica1988
    01. Lipanj 2021. 17:23

MartaZ12

E da, također, nisam znala ni da mace mogu spriječiti trudnoću ali, kako sam ispričao endokrinologu da sam se nasekirala jer sam morala udomiti mačku (a cijeli život imam mačke) , ona je pošizila i rekla da odmah uradim TORCH. Mislila sam da to rade samo trudnice. Još nisam, ali šta se dešava, mace navodno mogu prenijeti toksoplazmu koja može otežat/spriječiti zatrudnjivanje.

Hej, negdje sam pročitala da je toksoplazma opasna za plod samo u slučaju da se već trudna zaraziš time, a ako imaš antitijela od ranije, onda nije opasno. Ne znam je li to točno, ali eto. U svakom slučaju je dobor napraviti pretragu, mislim da je to jedna od obaveznih u trudnoći, no ne mislim da treba paničariti ako imaš mace. Znam mnoge koje imaju i imale su mace pa su najnormalnije ostale trudne i iznijele trudnoću. :) Također mislim da toksoplazma nije baš tako česta i nije da ćeš ju dobiti od svake mačke, čim si u kontaktu. Važno je da ne mijenjaš mačji pijesak bez rukavica ako već nemaš antitijela. Eto, to je ono što sam ja čula o tome, nadam se da pomaže! 

- MM 33, ja 32
    - rad na bebi od 03/2021., 6.6.2021. imamo plusić :)
    - rizična trudnoća zbog mioma, Duphaston od 6. tt do 20. tt
    termin: 7.2.2022., stiže nam curica <3

Jelenko93
    01. Lipanj 2021. 17:37

Ma gdje bi ja svoju macu sad izbacila, nema šanse... Ja baš i ne čistim pijesak maci ali ogrebla me sto puta, malo zna i gricnut ali što sada one su takve😁 Jednostavno možeš staviti rukavice da ne dođeš u doticaj sa pijeskom gdje obavlja to i možeš stavit i masku na lice sad ih barem imamo da spriječiš udisanje sitne prašine, a najbolja solucija neka netko drugi to radi umjesto tebe😅 Ja imam micu i dva velika peseka 🥰

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

Lori🍀
    01. Lipanj 2021. 17:39

Kamilice i Jelenko, ginekolozi su vam uzas🙄
    Da naravno da je svaka rana trudnoca rizicna ali na taj nacin razgovarati...ne znam meni je to bas nehumano.
    Kamilice kakvo je sad stanje, ima li jos krvi?
    Bambina jesi ti pitala kad da se narucis na pregled? Mislim da mozes vec sada bez obzira sto ti jos ne kasni, dat ce ti termin ionako prema zadnjoj menstruaciji, narucit ce te u 7. ili 8.tjednu. U 6.mj dosta njih ide na go pa im je guzva pa nd bi bilo lose cim prije.
    Monstera idem vec iducu sri na pregled, vise zbog konzultacija tj. drugog misljenja oko trombofilije ali odraditi cemo i uzv. A pravi pregled mi je 21.6.

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

Lori🍀
    01. Lipanj 2021. 17:40

Loza 🧙‍♀️🥀

Jaoooo kamiliceee čestitaaaaam ❤️❤️ svaka čast što je iz prvoc puta, reci nam kako se to radi 😁
    Lori ticker ti je prekrasan 😍😍😍😍

❤❤❤ Samo da ostane tu iducih 9 mj🙏🏻

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

• Jagodica1988
    01. Lipanj 2021. 17:45

Jelenko93

Ma gdje bi ja svoju macu sad izbacila, nema šanse… Ja baš i ne čistim pijesak maci ali ogrebla me sto puta, malo zna i gricnut ali što sada one su takve😁 Jednostavno možeš staviti rukavice da ne dođeš u doticaj sa pijeskom gdje obavlja to i možeš stavit i masku na lice sad ih barem imamo da spriječiš udisanje sitne prašine, a najbolja solucija neka netko drugi to radi umjesto tebe😅 Ja imam micu i dva velika peseka 🥰

Ma mace su najbolje!  Tako je, maska i rukavice kod čišćenja pijeska ili netko drugi čisti pijesak dok si ti trudna :)) Tako sam i od doktora čula tako da, nije panika. :) 

- MM 33, ja 32
    - rad na bebi od 03/2021., 6.6.2021. imamo plusić :)
    - rizična trudnoća zbog mioma, Duphaston od 6. tt do 20. tt
    termin: 7.2.2022., stiže nam curica <3

• XOXO
    01. Lipanj 2021. 17:57

Cure nemojte ovo krivo shvatiti. Vjerujem da bi puno doktora pa i ljudi opceniti trebali imati vise razumijevanja za ostale oko sebe. A s druge strane ko zna koliko njih dnevno zena nazove neke stvarno s hitnocama neke vjerojatno i ne. Mi sve cure tu na forumu stvarno zelimo te bebice i prolazimo sve i svasta da bi do njih dosle pa smo samim time pod dodatnim stresom i osjetljivije. Ja sam npr u prvoj trudnoci ( neocekivanoj) skuzila da "nesto ne stima" tek 10-15 dana nakon sto mi je kasnila M. Uopce se nisam stresirala ni kad sam u 12tt pocela krvarit, mirovala sam i sve je proslo ok.
    Ono sto sam htjela rec je da od silne zelje mi tu radimo testice i par dana pred M tako da jaaako rano zapravo saznamo za T.  Najraniji plegled koji moze stvarno potvrditi da je sve ok je tek sa 6-7tjedana kad se pocinju vidjet otkucaji.  Tako da vam dr u 4 tt ( sto je zapravo i puno manje  ako uzmemo u obzir da se gleda od 1. dana zadnjeg ciklusa) stvarno nema sta rec nego da dodete na pregled kroz tjedan dva.  S druge strane stvarno rani spontani (4-5tt) su jako cesti samo ih vecina zena ni ne razlikuje od obicne M ( jer ne rade testice svakodnevno kao mi npr) . Oni se u najvecem broju desavaju radi kromosomeopoatija i iz tog razloga plod ni ne ostaje nego ga nase tijelo "izbacuje". Nikakvi doktori, duphastoni ni mirovanja nemaju pomoci u takvim slucajevima. Iako bi i ja najrade bila 24h prikopcana na uzv ili ctg kasnije svih 9mj svijesna sam da to nema smisla.
    Nemojte trcat doktorima iste sekunde samo si stvarate dodatan stres. Tim bebicama je potrebna smirena mama a ne konstantan stres, koliko god je to ponekad tesko. 
    E sad najiskrenije svim trudnicama zelim da im sljedecih 9 mj prode sto smirenije i stvarno skolski. Ostalim trudilicama da sto prije ugledaju plusice. Nedajte da vas strahovi nadjacaju 💜

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.