Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ameliee
    01. Lipanj 2021. 08:06

Dobro jutro drage dame! 💕 Nadam se da će se ovaj trend plusića nastaviti i u lipnju. 🤞 Ma šta se ja nadam, čarobnica iz (L)Oza će isčarobirati i ovaj mjesec. 😘❤️

Marinci ne brigaj, sad će taj smajlić za koji dan, samo strpljivo. Nadam se da će nova taktika uroditi plodom. 🤞😘
    Monstera sretno s pretragama, nadam se da ćeš uspjeti pronaći dobrog gina s kojim ćeš biti zadovoljna. 🥰
    Kamilice nadam se da ti M ni danas nije došla, da si popiškila jedan pozitivac, ali si samo preeeuzbuđena da nam nakeljiš ovdje sliku. 🤞❤️
    Loza ako je već morala doći, neka onda brzo prođe da se možeš baciti na posao. Veselim se tvom pikolovstvu jer znam da je ovaj ciklus tvoj!! 💪❤️
    LaVi i Buhtlice želim vam objema svu sreću u poticanju i hvatanju O. Koliko god vaš put bio ispunjen strahovima i frustracijama, vrijeme je na vašoj strani i uspjet ćete u realizaciji vaših želja, sjat ćete na vrhu liste i imati ćete svoje bebice u rukama. ❤️❤️
    Jelenko žao mi je što si se morala susresti s takvim jednim netaktičnim čovjekom. Ne daj se, biti će to sve u redu! 🥰
    Angeleyes 🤞🤞
    Sekice pozdrav, držim fige da se ipak uhvatilo iz prve i da ćeš uskoro vidjeti svoj ➕! 🤞☺️
    XOXO sretno s hvatanjem O i neka ovaj bude dobitan! 🤞❤️
    Lori dobra dušo ovog foruma, cure su te toliko nahvalile i ukrale mi sve riječi, a zavrijedila si svaku pa i još toliko.❤️ Nemam ništa dodati jer... ne želim da ti slava opali u glavu i da se umisliš... 😂😂 Šalim se! Šaljem ti hrpu pusica 😘

👨🏼‍🦲 35 | 👱🏼‍♀️ 34
    👩‍❤️‍💋‍👨 2005.
    👰🏼‍♀️🤵🏻‍♂️ 2016.
    👶🏼 1
    🙏🤰🏼🔜 4/2021.
    UZV, Papa 3/2021. ✅
    💊 Almagea Prenatal Omega3+ od 8/2019.
    🫖 Vrkuta od 5/2021.
    💦 LH trakice (Betty roza) od 5/2021.

Sekica89
    01. Lipanj 2021. 08:11

Niki777

Sekica89

Kamilica ♥️

Sekicadobrodošla! 🤗

Hvala puno😊 Moze pitanjce,koliko je obavezno da vec krenem piti folnu ako planiram trudnocu? Za sad pijem macu

Draga Sekica, i ja pijem folnu zadnjih mj ipo dana. Ne popijem možda svaki dan ali 20/30 dana u mjesecu sigurno popijem. Možeš li mi reci zašto se pije maca? To sam čula da još neke žene uzimaju. Uzimaš li u prahu ili u tabletama/kapsulama? Hvala ti 

Koristim je radi hormonalne ravnoteze, radi stitnjace, poboljsanja plodnosti, povecavanja energije, smanjenja umora itd...ima dosta prednosti. Mozes proguglat 😊

Lori🍀
    01. Lipanj 2021. 08:15

Jutro cure
    Pročitala sam jučer sve, krenula tipkati prije spavanja i zaspala Prvo ću napisati post Monsteri o trombofiliji, unaprijed se ispričavam na off topic-u
    Monstera hvala ti puno puno na podršci i na lijepim riječima <3 
    Što se tiče pretraga trombofilije, ja sam dobila uputnicu na temelju obiteljske anamneze. Iskreno nisam mislila da ću je dobiti pa sam se prvo raspitala i koliko sve košta privatno - osnovne pretrage su 1200 kn (faktor II i V, PAI, MHFTR), a cijela obrada je oko 3000 kn. U Zagrebu to radi Breyer a za Rijeku i okolicu ne znam ali vidim da ti je XOXO sve lijepo napisala.
    Jučer sam bila kod vrhunskog hematologa privatno, čovjek ima hrpu istraživanja i radova napisanih na temu povezanosti trombofilije i trudnoće. Njegovo mišljenje je da moj missed ab nije mogla izazvati ova mutacija koju imam jer kad trombofilija radi probleme onda dolazi do zastoja u radu srca kod ploda i krvarenja (kod mene nije bilo otkucaja uopće) + moja mutacija je blaga. Pogledao mi je i druge nalaze, koagulogram, trombocite, MPV tako da je dobro napraviti detaljniju obradu. Pretpostavljam da je kod biokemijske onda isto stajalište. Inače se u trudnoći krv jače zgrušava i nažalost može se dogoditi tromb na posteljici kod žene koja nema nikakve mutacije. PAI 4g/5g povećava tu šansu za jedva 10%. 
    To je ono što mi je rekao on. Idući tjedan idem po drugo mišljenje sa ginekološke strane.
    Ovo ti Monstera ne pišem da te odgovorim od pretraga, nego da znaš ako ispadne ta mutacija PAI 4g/5g ili MHFTR, da su to blaže mutacije i da ne provedeš kao ja dan u suzama kad sam dobila dijagnozu. Ove jače mutacije tipa faktor II i V i antifosfolipidni sindrom e one su zeznute po njemu, rade probleme u 2. i 3. tromjesečju pa je tada potrebna terapija heparinom. Ja idem idući tjedan vaditi krv za taj fosfolipidni sindrom, zlu ne trebalo, iako hematolog na temelju svih ovih pretraga nema nikakvu indikaciju ali vidio je da sam preplašena pa mi je napisao preporuku i dobila sam uputnicu od svog gina. Rekao mi je čak da ne trebam piti aspirin 100 ali ću nastaviti po preporuci ginekologice makar do prvog pregleda.
    Sretno sa svime i bori se za sebe!

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

Lori🍀
    01. Lipanj 2021. 08:41

Kamilice hvala ti <3 XOXO ti je super napisala da se ne trebaš opterećivati godinama. Ja znam isto puno primjera gdje su žene vrlo brzo ostale trudne a bile su blizu ili preko 40. Probaj se umiriti malo, popij si kamilicu Nego kad ćemo mi taj test vidjeti??
    Jelenko blagi grčevi su ok, nemoj se brinuti. Ginekolog ti je debil, sva sreća pa je samo na zamjeni. Kako se danas osjećaš?
    Sandričak nadam se da će ti uskoro prestati mučnine, drži se! 
    Joj kad vidim ovu Lozinu listu od 5.mj  Za 6.mj želim da bude još više plusića. 
    Lozice čarobnice hvala što si ostala tu s nama i vodiš nam listu bez obzira što si bila na pauzi. Ali voljela bi da u 6mj prepustiš vođenje liste nekom drugom kada sebe upišeš gore. Znači M je krenula i sad odbrojavamo?
    Angeleyes jel ti krenula M? Ako nije možda je ono jučer bilo implantacijsko krvarenje 
    Ri draga <3 Sretno danas na pregledu, bit će sve ok
    Delia sretno, nadam se da je ipak trudnoća u pitanju! 
    Hope hvala ti, želim tebi i svim susjedama s druge teme skorašnji plusić!

Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

Inna_92
    01. Lipanj 2021. 08:48

Dobro jutro svima! Sa željom da nastavimo s plusićima 🥰

Lori, hvala ti puno na detaljnom objašnjenju vezano za trombofiliju. Taman sam htjela pitati vezano za to. Nisam radila pretrage u tom smjeru, a sam razmišljala da li da na svoju ruku krenem piti Aspirin 75, na isti način kako ga neki ljudi piju za cirkulaciju.
    Imam stalno hladne ruke i noge, nizak tlak, otkucaji u mirovanju 55-60/min, pa mi sve to nekako ukazuje na poremećaj cirkulacije.
    Loza točno kako si rekla - tek sad na 3. dan porasta mi je označilo O. 😊

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

Lori🍀
    01. Lipanj 2021. 08:49

XOXO <3 Još malo pa mi se pridružuješ
    Amelie ženo kako si? Kako je na poslu, jesi krenula skrivati trakice i čašice po ormarima Pa znaš šta sad se i jesam malo umislila Who run the world? Lori! Šalim se, hvala i tebi na komplimentima. Isto mislim i o tebi i o mnogim ženama ovdje. Kod nas ne vrijedi da je žena ženi vuk.

Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

Lori🍀
    01. Lipanj 2021. 08:55

Inna_

Dobro jutro svima! Sa željom da nastavimo s plusićima 🥰

Lori, hvala ti puno na detaljnom objašnjenju vezano za trombofiliju. Taman sam htjela pitati vezano za to. Nisam radila pretrage u tom smjeru, a sam razmišljala da li da na svoju ruku krenem piti Aspirin 75, na isti način kako ga neki ljudi piju za cirkulaciju.
    Imam stalno hladne ruke i noge, nizak tlak, otkucaji u mirovanju 55-60/min, pa mi sve to nekako ukazuje na poremećaj cirkulacije.
    Lozatočno kako si rekla - tek sad na 3. dan porasta mi je označilo O. 😊

Hej Inna! Meni ti je ginekologica rekla da aspirin u svakom slučaju ne može štetiti. Mislim da Ri nema trombofiliju ali je na preporuku ginekologa bila na aspirinu i prije trudnoće zbog bolje implantacije. Tako da se očito i u druge svrhe uzima. Čula sam i da se uzima za cirkulaciju koja je isto bitna kod implantacije pa sve skupa ima smisla. Ti ovaj cikus krećeš u napad? 

Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

Jelenko93
    01. Lipanj 2021. 09:00

Lori paa valjda sam oke, nisam stigla ni popratit stanje ujutro jer sam išla do po papire za testiranje na kovid, moja dr opće prakse me poslala, jer je zaručnik bolestan a bili smo sa njegovim stricem kad smo pozivali u svatove prošli tjedan i sad i on je bolestan a kako je vozač autobusa, vozio je neko dijete koje ima koronu, pa zlu ne trebalo me poslala preventivno na bris

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

Jelenko93
    01. Lipanj 2021. 09:01

E da i zvala sam rebro svog neurologa da mi kaže koja je sad procedura pošto imam terapiju za epilepsiju pa su mi rekli čim ostanem trudna da se javim, mi imamo drugačije protokole i puno češće kontrole. Sad čekam da mi se jave povratno sa informacijama i čekam nalaz brisa na mail

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

Bambina
    01. Lipanj 2021. 09:25

Jutro, cure najdraže.. 🍀
    Ma ovo je najbolja tema, bez tenzija, sve smo u istim problemima i sa istim ciljem! Ponosna na sve vas.. 🤗❤️❤️❤️❤️

Tko piški danas, Kamilica?
    Lozice, kada kreće akcija? 😎
    Lori, samo ti obavljaj sve preglede pa ćeš biti na miru, sve je rješivo.. 😘
    Jelenko, držim fige da će nalaz biti negativan! 🤞
    Delia, kakvo je stanje kod tebe? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.