Laranemoj se puno brinuti. Nije to ništa sto se ne da rijesiti. Znam da je to tesko, ali ionako ćes sve vidjeti sa ginekologom.
Samo da te pitam jesi li mirovala prije uzimanja krvi za prolaktin? On dosta reagira na stres i jako je bitno mirovati pola sata prije uzimanja uzorka.
A nisam mirovala, mislim nisam ni skakala, red je bio veliki u labaratoriju tako da sam stajala na stepenistu i onda otisla predati knjizicu kada sam dosla na red i sjela sam mozda 5min i vec su me zvali. Tako da nije bas da sam sjedila dugo, ali opet nije ni da sam malo prije toga trcala. A inace se i bojim vadenja krvi pa mi je mozda i od panike pred vadenje.
Moguce. Ako si pod stresom inace zbog nečega sa bude povisen. Mislim to Ce ti vjerovatno reci i gin. Mozda da ponovis nalaz?
🧔 30.g 👩💼 26.g ❤️
👶 Pokušavamo od 8/2020.g
A ne znam,meni su rekli da ako sam bila pod velikim stresom da to moze biti,a bila sam po jako velikim stresom i plus pcos također. Kao kod pcos-a bude povisen prolaktin,inzulin i tako dalje
Ali dva put sam vadila i oba puta nisam mirovala tako da sad koliko je taj nalaz vjerodostojan
29👩
31👨💼
PCOS
Neredovne menstruacije,amenorea
2020- Početak borbe za našu mrvicu 🙏🤍
11/2021 duphastone i klomifen
2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
2024- Belara
Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000
2/25- Petrova,MPO
6/25 - Letrozol,7.mj folikulometrije
Dapače, ja sam namjerno šetala jer mi je tako bilo rečeno pa sad baš gledan ko tu koga pravi blesavim.
29👩
31👨💼
PCOS
Neredovne menstruacije,amenorea
2020- Početak borbe za našu mrvicu 🙏🤍
11/2021 duphastone i klomifen
2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
2024- Belara
Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000
2/25- Petrova,MPO
6/25 - Letrozol,7.mj folikulometrije
Pozdravi cure,
Marty zao mi je zbog snjeska❤️
Keykey cestitaam🎉🎉🎉🎉
Bella tempica je top🤞🤞
Svima ostalima saljem big hugs🤗🤗
——-
Moram vam se malo pozalit danas. Ovo mi je definitivno najgori ciklus do sada. Trebao je biti opusten, lak i bez pracenja, no od ovulacije do danas sam skroz ispalila.
Znaci doslovno svakih sat vremena pipam cice jel bole- ne bole, piskila sam bezveze testove 5i 6 DPO (zbog sna da imam crticu), doslovno sam pretjerala- ko ovisnik se osjecam. Totalno mazohisticko ponasanje. Znam sve al eto, morala sam vam napisat samo da to izadje iz mene pa mi mozda bude bolje🤦♀️.
Lako se je pronaći u tvojim riječima 😁 mislim da sve imamo takve faze. Al da 5 i 6 dpo je nemoguće imati crtu . Tak da još ima nade. Nemam neki savjet,šaljem zagrljaj💗💗
Lori jesi odradila pretrage za ovaj tjedan?
👱♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze
7/2025 prve mpo konzultacije
Jutro cure, da javim da sam lagano krenula dobivati mjesečnicu, na peti dan kašnjenja (što se nikad ne događa) i iskreno zbunjena sam. Ovulacija je očito bila kasnije. Ići ću za desetak dana na pregled kada prođe, pa da vidim jesu li možda neke posljedice od spontanog. Ne znam.
Ne komentiram baš puno, ali me tješi da ima ovaj forum gdje se može razgovarati o ovome, i nada da ću i ja ugledati plus.
Čestitam svim curama koje imaju plus, stvarno je lijepo vidjeti to, i iskreno sam sretna radi vas, iako vas ne znam. 🤗
👩🏻🦳28
🧔🏼33
🤵👰05/2020
Pokušavamo 06/2020
Spontani 10/2020
Pokušavamo 01/2021
Belinda drži se Dođu takvi ciklusi. Svima bi nam bilo lakše da se možemo opustiti ali je lakše reći nego učiniti.
Bella u utorak sam trebala napraviti krvne pretrage, TSH, te s ginekološke strane uzv, papu i briseve. Briseve mi nisu napravili zbog nekih administracijskih gluposti pa ću još jednom morati tamo ići širiti noge. Čekam da mi jave termin.
Papa nalaz još nije stigao. Nalaz krvi je uredan, malo mi je kolesterol povišen, leukociti i volumen trombocita. Rekli su mi da je to sve i dalje u redu i odstupanja do 10% su normalna.
TSH mi je skočio na 2,9 i to me brine jer je bio niži prije trudnoće. Ići ću endokrinologu za to da vidimo hoće me slati vaditi anititijela i ostale hormone štitnjače i pojačat terapiju.
Jučer bila u bolnici vezano za tu trombofiliju i opere me tamo ginekolog da šta sam uopće došla, da mi je moj ginić trebao odmah hitno pustiti sve uputnice za vađenje krvi jer imam obiteljsku anamnezu (moj nije bio siguran treba li meni uopće ta pretraga pa je htio da se posavjetujem s ovima gore za visokorizičnu trudnoću). Uglavnom "malo" me isprepadao. Čula se sa svojim ginekologom, dobila uputnice, u pon idem vaditi krv.
I još jedna stvar, rekao mi je pričekajte s trudnoćom, nakon spontanog treba par mjeseci da se sve dovede u normalu. Znači ovo je 3. različito mišljenje po tom pitanju. Doktor iz bolnice rekao pričekajte 1 menstruaciju, na prvom uzv 2 tjedna nakon ginićka rekla možete odmah (znači prije prve M), mi smo odlučili da nećemo. 2. uzv sad ovaj u uto ista stvar možete odmah nemate šta čekati, ako i ispadne trombofilija piti ćete andole i to je to. Ako ostanete trudni prije nalaza pijte andole i riješen problem. Evo ne znam, zbunjena sam i frustirana lagano zbog svega. Ovaj ciklus nećemo još ali ne znam šta bi sa slijedećim.
Isprike na lektiri
37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
FET 9./10.mj ⏳️
Kejkej čestitke na pozitivnom testu, sigurno ne možeš doći k sebi nakon toliko godina pokušavanja, uživaj maksimalno i samo opušteno
Bubamara - a moguće da se malo poremetio ciklus poslije spontanog, kakva je bila situacija zadnjih par mjeseci? Doći će i tvoj plusić ponovno, sigurno
37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
FET 9./10.mj ⏳️
Prva menstruacija stigla točno mjesec poslije spontanog, i otada svaka na vrijeme osim ove. 🤷
👩🏻🦳28
🧔🏼33
🤵👰05/2020
Pokušavamo 06/2020
Spontani 10/2020
Pokušavamo 01/2021
Drage,
nova sam na forumu i nadam se da ne upadam naglo u postove. :) Samo da vidim je li neka od vas imala sličnu situaciju. Do trudnoće ne dolazi godinu i po. Do sada svi nalazi OK, a što se tiče HSG -a desni jajovod je proširen na donjem dijelu pa je vjerovatno i manje funkcionalan, a lijevi jajovod je funkcionalniji. Da li je sa ovom dijagnozom moguć VTO?
Cure hvala vam❤️❤️ Najbolje ste!
Lori, totalno kuzim i meni je tako bilo sa misljenjima- svako svoje. A najbolje mi je rekla doktorica u vinogradskoj nakon spontanog- ne brinite, tijelo je pametno, pobrinut ce se da napravi najbolje za sebe. To mi se nekak usjeklo u pamcenje.
To je Baš dobro i rekla. 👍
Lori jooj kako to stalno neke komplikacije i različita mišljenja oko iste stvari. Nemam ti još pametno za reć. Super što su krvne pretrage dobre,ovaj tsh ćeš riješiti s endokrinologom. A za trombofiliju držim fige da nalazi što prije stignu i da nećeš imati problema s tim💗 . Što sve od krvi tu vadiš?
👱♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze
7/2025 prve mpo konzultacije
Sortiraj odgovore
Najstariji