Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • roxanne95
    24. Siječanj 2022. 14:23

Kejsy to stipkanje zvuci jako obevajuce joj tko ce docekat taj nas 3.2. 🤣
    Ja pokusavam sto manje simptome trazit jer sam se time izludila par ciklusa i poslije oplakala i zesce slomove imala kad bi M dosla…
    Inace mislim da mi je veliki problem i to sta sam trenutno nezaposlena i trudnoca mi je nekako jedini fokus…bas se trudim sto manje misliti i stresirati i zbog tog prolaktina i svega, ali dzaba 🤦🏼‍♀️

👱🏻‍♀️27
    🧔🏻‍♂️32
    TTC od rujna 2021.
    dg. latentna hipotireoza i visok prolaktin = problemi s ovulacijom

Haleigh0302
    24. Siječanj 2022. 15:49

Kejsy  ❄️ ☃️

Haleigh0302

Pozdrav cure
    S obzirom da ova tema zraci optimizmom, odlucila se i ja prikljucit za dozu istog 😁
    Ukratko, nakon missed ab-a dobila zeleno svjetlo za nove pokusaje… Trenutno sam u fazi cekanja prve menstruacije i s obzirom da vidim da vas je puno proslo isto, cjenila bi ako bi podjelile koliko ste vi cekale na prvu vješticu (ubi me ovo cekanje s obzirom da su mi ciklusi inace tocni i hocu se bacit na posao) 🙃

Dobro nam dosla i jos brze otisla na trudnicke teme ( ali nama svratila s vremena na vreme da se javis ) .
    Jesi skoro radila UZV, da ne znas koliki ti je endometrijum? Po njemu mozes pretpostaviti kad bi vjestica mogla stici, ili znas mozda kad ti je beta pala na negativno?
    Moja biokemiska je trajala 52 ( tj taj ciklus je trajao 52 dana) na UZV se samo zadebljan endometrijum i pocetak raslojavanja vidjeo, tako da se vodi kao biokemiska, ma da za mene kojoj su ciklusi najcesce 27 dana nekd 29 i mozd adva puta godisnje 29 dana ciklus od 52 dan je bio za izluditi, tako da te razumijem u potpunosti, ali meni je beta rasla, padala, rasla, pa bila sumlja na vanmatericnu, pa haos, ali zato je dugo trajalo, beta sporo opadala, tako da zavisi. Najbolje mozes znati ako nisi radila UZV skoro, da ga sad uradis pa po debljini endometrija mozes znati kad bi moglo.

Da da, radila uzv, materište cisto, bila cak ovulacija, endo 8 mm... I meni ciklusi 27 inace dana, a sad sam vec blizu 40 🥱🥱🥱

🧞‍♀️31
    🧞‍♂️32
    Missed ab. 11tt 💔
    Gynositol
    OTP 24.3. 👧🏼💗

• mary1808
    24. Siječanj 2022. 16:32

Kejsy  ❄️ ☃️

roxanne95
    Vjeruj mi nista ne propustas. Ja sam imala uzasnooo bolne menstruacija do poroda. Ali kod nas je genetski tako, poslije poroda popusti u stvari vecini postane podnosljivo, meni je sad nekad bolna menstruacija, ali ne pijem nista protiv bolova samo popusti za koji sat, nista posebno, ali je pre poroda bilo nesnosno. Ovo sto kazes da se posvetimo sebi tek kad planiramo bebu je u principu jako cesto na zalost. Neke zene i dalje misle da ne mogu ostati trudne ako piske poslije odnosa, meni se place kad to negde cujem ili procitam…

mary1808
    Da li si radila pretraage, malo je rano za tvoje godine da se tek tako skrati menstruacija, nemoj me pogresno shvatiti sve je to normalno da traje 3-4 pa cak i samo 2 dana, nego kad se desi promjena, ona je obicno uzrokovana necim, najcesce ima veze sa hormonima, moze biti i neka upala, ili nesto tako.. Nije mi cilj da te zabrinem, nego me zanima jesi radila nesto od pretraga, ili ne.. Jesu ti redovni ciklusi? Vidim da su duzii , ali to ok, ako su redovni..

Sta podrazumijevas pod pretrage? Redovne jesam a ostalo nisam...to je nekako krenilo kad sam se cijepila pa ajd kao mislim si mozda je do toga. Moram si naci novu ginicku jer ova mi je bas odbojna i ne osjecam se dovro dok pricam s njom, jedva cekam da izađem a ona isto na sve odgovori mlada si, pa kad si na faksu to vam je od stresa i tako 😅 imam sve redovno i nije nikad se sogodilo da je cekam duze od 34dc(to je bilo kad je bila karantena kad se samo sjedilo,jelo i ležalo😅
    Stigle mi trakice pa cu poceti na 10dc😁

👩‍🦱 28
    👨33
    Ciklusi 30-32
    🏁 9/21
    ➕ 18.2. 💛

kikolina_7
    24. Siječanj 2022. 18:23

bok svima! nisam baš bila ažurna ovdje prošli tjedan zbog posla 😖 nadam se da ću moći češće prisustvovati svim događanjima na temi 😊 evo da ja napišem svoje prve simptome koje sam primijetila jako rano u prvoj trudnoći koja je nažalost završila spontanim.. grudi su bile teške i osjetljive za poludit, nisam ih mogla ni taknuti😐 svaki dan piškila ko manijak, čak se i 1-2 puta noću dizala ići na wc što inače nije slučaj, povremeni grčevi u donjem dijelu trbuha i zadnji, meni osobno najveći znak, nisam dobila nijedan predmenstrualni prišt 😅 e po tome sam najviše znala da sam trudna!

mary1808 mi smo pokušavali 9mj prije 1. folikulometrije, a u međuvremenu mi je ginić dao da napravim nalaze spolnih hormona i štitnjaču, a muž sprrmiogram. mislim da se to podrazumijeva kao osnovne pretrage..

Siri živahni spontani je najbolji!! još da se tad poklope i plodni dani, to bi bio pun pogodak! 🥰

što se mene tiče, ja sam obavila folikulometriju danas 3. put u 7 dana 😅 ginić kaže da je sve u savršenom redu za akciju! kroz 12-24h bi trebala biti ovulacija, imali odnose u četvrtak, jučer, nastavljamo u istom tonu danas i sutra 🥰 i nadamo se najboljem, čak ginić i sestra drže fige 😂😂

Kejsi štipkanje zvuči obećavajuće, nadam de da će biti veeeliki plusić🤞🏼

• Marićka
    24. Siječanj 2022. 19:43

Siri i meni su testovi pokazivali negativno par dana iako sam imala sve druge simptome ovulacije 🤞🏻

Imam jedno pitanje, ne znam ako neka od vas zna što bi to moglo biti...
    Od ovulacije, odnosno zadnja 3 dana, navečer mi bude užasno hladno i budem jako umorna, ali jako u smislu - jedva oči držim otvorene u pola 9 i imam 2 deke na sebi. 🥲
    Ima li to veze s ovulacijom? Nisam nikad imala ovako nešto, a da nisam bila bolesna 🤷‍♀️

BlairWaldorf
    24. Siječanj 2022. 20:19

Siri 🐾

Meni to ostavilo link trakica? 😅 a jesam mutava danas i sva neka nervozna 🤣
    https://ibb.co/F7SGMDr

Oprostite na toliko poruka i na uznemiravanju 🙈

Meni izgleda kao da je CD 22 bila najtamnija trakica i onda lagano blijedi. Moguće da ti je tad bio peak.

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    24. Siječanj 2022. 20:25

Lavica ♌

Curee ❤
    Evo da vam javim. Operacija je bila gotova u 15. Ali cim su me probudili, odmah sam povracala, nisam niti skuzila to i rekla sam im "oprostite sto povracam" 😂
    Ali sada je ok, juhicu 🥘 sam popila (posoljena 🧂😂), kao da nista nije bilo..
    Ali ne znam jos nista.
    Sutra ce mi doktorica sve reci, nadam se ujutro.. Ali prije operacije mi je rekla "ako je jajovod prosiren, kao balon, maknut ce ga ali ako nade cistu u tom jajovodu, samo nju ce odstraniti i to je to.. i ako je cista, odmah prohodnost tj HSSG (posto jajovodi su bili prohodni)
    Dva sata sam bila tamo..
    Bitno da sam ok, normalno hodam ali, vidjet cemo sutra kako bude ❤❤❤

Oprostite sto nisam aktivna.. Saljem svima 🤗 i 😘… i novim curama i starim curama… neka nam bude sve kako mi zelimo i da se borimo za nasu bebu 🥰

Ljubim te 💋 bit će sve dobro ❤️

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    24. Siječanj 2022. 20:27

Siri 🐾

Javi nam rezultate* bože što sam mutava pa to nisu istine,vrijeme je za spavanje 😴😴😴😵‍💫

🙈🙋🤣🤣 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    24. Siječanj 2022. 20:36

Siri 🐾

BlairWaldorf

Siri 🐾

Meni to ostavilo link trakica? 😅 a jesam mutava danas i sva neka nervozna 🤣
    https://ibb.co/F7SGMDr

Oprostite na toliko poruka i na uznemiravanju 🙈

Meni izgleda kao da je CD 22 bila najtamnija trakica i onda lagano blijedi. Moguće da ti je tad bio peak.

To i želim reći,tad je bio nagli pik i isti dan ovulacija,barem je temperatura tako rekla,a i nekoliko dana kasnije spletom okolnosti je tada bilo vidljivo žuto tijelo. E sad,možda te trakice meni ne odgovaraju jer pik onako,bude u razmaku od par sati pa posvjetli opet i odmah bude ovulacija ili ja ne kontam funkciju tih trakica i dalje 🤷‍♀️ Evo baš zbunjujuće 😅 zato spram tog ciklusa ne očekujem da će tako brzo ovulacija kod mene jer sam TEK 10DC 😂

Koliko sam ja upućena ovulacija je 24-48 sati nakon peaka. Najbolje je u biti čak ni ne mozgati previše već pokrivati pa si onda sigurna. Sto se tiče mog proslog ciklusa (bez trakica) ja sam (barem tako mislim) krivo procjenila (prerano) i peak i ovulaciju a nisam pokrivala 🥴 ja startam sa trakicama 10DC iako me aplikacija navodi da krenem odmah 🙈

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Marićka
    24. Siječanj 2022. 22:41

Kejsy  ❄️ ☃️

Siri 🐾

Kejsy ❄️ ☃️

Lavice drago mi je sve proslo dobro i da si ti ok. Zna biti zeznuto ko povraca nakon anestezije, ali neka je to sve iza tebe .
    Cure budem malo kasnije samo nesto da zavrsim, svratih da vidim da li se Lavica javila i da vam kazem da mi je lice sve gore, pa kao tinejdzerka nisam imala oviliko akni strasno… mene ocigledno simptomi smao poslije podne i navecer ulove. Vratilo se trckaranje na wc i ono stipkanje se pojavilo par puta li intezivnije, sad je vise licilo na probadanje. Ako ovaj ciklus ne bude plusic, definitivno idem hormone provjeriti onda nesto ne stima… Dnevne temeprature su od 37- 37.3 i vidjecemo sta ce stvarno biti, grudi sac boluckaju, cas probadaju, ali nista cpecijalno…

Ma ti si trudna kad ono piškiš? 🙈

Eto srece kad bi bilo💞.. Uff rano jos tek sam 18dc, a 7 ili 8 dpo.. ima do testica jos prilicno 🙈

Držim ti 🤞🏻🤞🏻 za plusić 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.