Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bachata
    28. Prosinac 2021. 04:07

Ja neznam da li od vas tko ima problem s nesanicom ali mene već par dana ubija. Mislim u prvom tromjesečju pa da je nesanica prisutna? Nikako zaspat, pa me grčevi hvataju u nogama, pa se okreće, ma me grudi bole, pa se dižem piškit…. Ima li još tko s ovim tegobama problem u ovako ranoj trudnoći?

4i10h a ja oka sklopila nisam 🙈😬

👩‍❤️‍👨33g.,mm 35g.😍
    1 Spontani 5. /2020. 😔
    Eutirox - 1tabl od 50mg dnevno
    Andol 100-1tabl dnevno( 3 mutirajuća gena) folacin 400- 1 tabl dnevno
    Beta ➕ 20.12.2021.g.🤩🙏😇
    Trudnoća termin- 08.08.2022.g.😇🙏👶

Bachata
    28. Prosinac 2021. 08:57

Brontosaurica

Bachata

Bok žene…. Ma imam jedno pitanje…. U srijedu mi je prva kontrola ulrtazvuka… Ono šta mene zanima je par pitanja ako tko može odgovoriti :
    1.koje simptome vi imate jer ja imam možda svako drugi dan kao male žgaravica al na ništa se ne gadim, mirise znam osjetit nekad jače, povećane grudi i kao malo bole, iscjedak lagani prozirna i to je to. Nema povraćanja, ni konstantno piškenje ni ništa dr pa me to brine jel tako treba bit iako po beti ispada da sam tek 5tjedana T?
    2. Nos mi je kao začepljen, suh, kao da nema slinovnici i to najviše preko noći pa nezz jel i to od T i postoji li nešto na prirodnoj bazi to rješit?
    3. Pošto sam gr na grupa 0 i rh - čula sam neke babske priče da ako je ž neg rh a M pozitivan da ne može iznijeti trudnoću ako nosi muško dijete pa nezz da li ima itko da opovrgne svojim primjerom to jer ja oko sebe imam 3 osobe gdje se to podudara a i sama sam 0- a muž A+ i imala sam jedan spontani pa nezz šta bi mislila. U jednu ruku mi to smiješno a u drugu me malo strah.
    Eto soory na dužoj por ako tko ima volje i želje da mi odg bila bih zahvalna :)

U difuzor kapaj eterično ulje cajevca i nos ce ti biti super. Simptomi su ok mala je trudnoća. Ja nisam ni znala po simptomima da sam trudna

Thanxyć..... Difuzor je ovlaživač zraka?
    A za magnezij ću isto trebat vidit jer ovo je ajme a btw spavalica sam velikaaaa tako da me satrala ova nesanica 🤦‍♀️😁

👩‍❤️‍👨33g.,mm 35g.😍
    1 Spontani 5. /2020. 😔
    Beta ➕ 20.12.2021.g.🤩🙏😇

baarbaraa34
    28. Prosinac 2021. 09:27

Brontosaurica ja sam isto prije imala taj potpis dolje, a sad ne funkcionira ili ga ne znam nastimat.
    Bachata sto se simptoma tice ja ih u prvoj T nisam imala do nekog 8.tjedna i onda su pocele mucnine i to je manje vise bilo to.
    Ne prizivaj ih, budi sretna sa trudnocom bez simptoma, nije to nuzno nista lose, a i imas jos oho ho vremena da te svasta doceka. Zgaravica, grcevi, otecenost..i ostale cari.
    Sto se nosa tice, da difuzor je dobra ideja samo recimo ja ne primjetim da nesto ovlazi zrak, a pici nam jedan u boravku vecinu dana i jedan u spavacoj cijelu noc, ali svakako je dobra investicija. Mozda bi ti konkretnija pomoc bila Nisita mast za nos. To ti je zapravo fizioloska u obliku kremice i onda malo istisnes drito u nosnicu i izmasiras sa vanjske strane nosa da se rasiri. Probaj, stetit ne moze.
    Za krvne grupe nemam iskustva i znanja, ali mozda je najbolje da pitas dr. Znam samo da u nekoj kombinaciji + i - zena dobije inekciju prije ili nakon poroda...ili tako nešto, sad sam pobrkala, ali znam da je rjesivo i nista strasno.
    U biti inekcija se dobije ako imas streptokok, ali to i tako testiraju tamo oko 36.tjedna tak da se sa time sad ne opterecuj, a za krvne grupe pitaj dr., tak ces biti najsmirenija.
    I da, za grceve kao sto ti je Brontosaurica napisala uzmi si magneziji. Najbolji omjer cjene i jacine ti je Mg od Twinlaba. 90kom 100kn. Znaci imas 3 mj. Ja ga pijem zbog glavobolja pa sam ih probala brdo jedno. I piji najbolje navecer pred spavanje. Tak mi rekla teta 🙂 u ljekarni jer kod zena se najbolje tak razgradjuje...nesto bla bla, al eto ona mi tak savjetovala.
    Kejsy jesi ti nedavno imala biokem.? Nisam znala to da se nakon nje uvjetno receno lakse ostane trudno. Daj Boze da i kod tebe to vec ovaj mjesec bude slučaj!🙏🏻
    A za moju LH trakicu i oskudnu M sam vec i sama sve pomislila sto si ti napisala hahaha, ali realno meni su M i inace slabe. Jedino 2.dan budu jedan, dva uloska koji se bas napune i nakon toga vec slabi. Iako ovu M sam valjda da nije higijene sve dane mogla proci sa max. 2 uloska, al kazem ti kod mene je to manje vise uobicajeno.
    Makar probat cu danas iz znatiželje opet pisnit jednu Lh. Jel moguce da zbog O ona potencijalno opet bude ful ful pozitivna ko ona jucer?

Bachata
    28. Prosinac 2021. 09:57

baarbaraa34

Brontosaurica ja sam isto prije imala taj potpis dolje, a sad ne funkcionira ili ga ne znam nastimat.
    Bachata sto se simptoma tice ja ih u prvoj T nisam imala do nekog 8.tjedna i onda su pocele mucnine i to je manje vise bilo to.
    Ne prizivaj ih, budi sretna sa trudnocom bez simptoma, nije to nuzno nista lose, a i imas jos oho ho vremena da te svasta doceka. Zgaravica, grcevi, otecenost..i ostale cari.
    Sto se nosa tice, da difuzor je dobra ideja samo recimo ja ne primjetim da nesto ovlazi zrak, a pici nam jedan u boravku vecinu dana i jedan u spavacoj cijelu noc, ali svakako je dobra investicija. Mozda bi ti konkretnija pomoc bila Nisita mast za nos. To ti je zapravo fizioloska u obliku kremice i onda malo istisnes drito u nosnicu i izmasiras sa vanjske strane nosa da se rasiri. Probaj, stetit ne moze.
    Za krvne grupe nemam iskustva i znanja, ali mozda je najbolje da pitas dr. Znam samo da u nekoj kombinaciji + i - zena dobije inekciju prije ili nakon poroda…ili tako nešto, sad sam pobrkala, ali znam da je rjesivo i nista strasno.
    U biti inekcija se dobije ako imas streptokok, ali to i tako testiraju tamo oko 36.tjedna tak da se sa time sad ne opterecuj, a za krvne grupe pitaj dr., tak ces biti najsmirenija.
    I da, za grceve kao sto ti je Brontosaurica napisala uzmi si magneziji. Najbolji omjer cjene i jacine ti je Mg od Twinlaba. 90kom 100kn. Znaci imas 3 mj. Ja ga pijem zbog glavobolja pa sam ih probala brdo jedno. I piji najbolje navecer pred spavanje. Tak mi rekla teta 🙂 u ljekarni jer kod zena se najbolje tak razgradjuje…nesto bla bla, al eto ona mi tak savjetovala.
    Kejsy jesi ti nedavno imala biokem.? Nisam znala to da se nakon nje uvjetno receno lakse ostane trudno. Daj Boze da i kod tebe to vec ovaj mjesec bude slučaj!🙏🏻
    A za moju LH trakicu i oskudnu M sam vec i sama sve pomislila sto si ti napisala hahaha, ali realno meni su M i inace slabe. Jedino 2.dan budu jedan, dva uloska koji se bas napune i nakon toga vec slabi. Iako ovu M sam valjda da nije higijene sve dane mogla proci sa max. 2 uloska, al kazem ti kod mene je to manje vise uobicajeno.
    Makar probat cu danas iz znatiželje opet pisnit jednu Lh. Jel moguce da zbog O ona potencijalno opet bude ful ful pozitivna ko ona jucer?

Thanxyć.... Radije ću probati tu kremu jer kako mi je isušilo nosnice, puno mi je tih malih krastica s obzirom da nema šta vlažit nosnicu.
    Za magnezij svakako ću uzet :)
    A ostale čari trudnoće čekam 👶😇😬

👩‍❤️‍👨33g.,mm 35g.😍
    1 Spontani 5. /2020. 😔
    Beta ➕ 20.12.2021.g.🤩🙏😇

Mama_anđela
    28. Prosinac 2021. 11:43

[ul]
    [li]Trudnice 🤰
    Atina ➕[/li]
    [li]Marta ➕[/li]
    [li]SamoJa➕[/li]
    [li]Ina85 ➕[/li]
    [li]Zoeeuzoee ➕[/li]
    [li]Lozaa ➕[/li]
    [li]Pikapolonka ➕[/li]
    [li]Mama_anđela ➕[/li]
    [li]🎅ODBROJAVANJE - 12 MJESEC ❄🎅[/li]
    [li]Nina23 25.12. - 3 dana kasni ❤️[/li]
    [li]🍀ODBROJAVANJE - 1 MJESEC 2022.❄[/li]
    [li]Lion32 04.01.-  7 dana ❤️[/li]
    [li]Keysi 05.01. - 8 dana ❤️[/li]
    [li]Brontosaurica 06.01. - 9 dana ❤️[/li]
    [li]Buhtlica 14.01. - 17 dana ♥️[/li]
    [li]Baarbara 14.01. - 17 dana ♥️[/li]
    [li]Mila 17.01.- 20 dana ♥️[/li]
    [li]Reaa 18.01. - 21 dan ♥️[/li]
    [li]Lavi..[/li]
    [li]Sekica..[/li]
    [li]BlairWaldorf..[/li]
    [li]Lavica..[/li]
    [li]Mina234…[/li]
    [li]Nina23..[/li]
    [li]Lekaa ..[/li]
    [li]Inna92 ..[/li]
    [li]Malina_30..[/li]
    [li]Kamilica ..[/li]
    [li]Ameliee   ….[/li]
    [li]Zuzujalica..[/li]
    [li]Delia…[/li]
    [li]Ninach…[/li]
    [/ul]
    .
    Dobar dan curee :) Daanas kasnim s listom, rjesavam neke uputnice pa kasnim i na posao, sve je nekako usporeno :S Zato jer su procedure katastrofalne, najvise volim ici privatno, ali sam sada odustala jer mi je ovaj test sto trebam raditi 1400 kn, pa mi se ne da placati ga kad mogu odraditi besplatno u gradu udaljenom 40km. Bas nas ove pretrage ubise, nama zenama je fakat najteze :S
    .
    Lavica, bas ti zavidim sto si doma i odmaras, uzivajte i aktivnosti sto vise. Drzim fige da operacija bude cim prije, da rijesis to Onda si blize cilju
    .
    Bachata, sto se tice simptoma, to je sve individualno, ja prosle godine niti sam povracala, niti sam zgaravicu imala, malo mucnine ujutro, ali tek su poslije pocele i bio je djecak. Dok sad evo toliko sam umorna samo spavam, navecer ne mogu odgledati emisije koje sam ranije gledala, muz se ljuti jer sjedi sam :D zgaravica, moram paziti da ne jedem prezacinjeno, jednom sam povratila samo, mucnine imam, kafu vec ne mogu da pijem, gadi mi se, i apetit mi je bas los, navecer pojedem malo hljeba bar jer da nisam gladna, a nemam posebne zelje ni za jednim jelom. Eto to je moje iskustvo. I bradavice zignu ponekad, i dole imam pritisak i napuhana sam, hlace ne mogu zakopcati vise.. Sretno na pregledu i biti ce sve okej

🙋‍♀️ 27 g.
    🙆‍♂️ 36 g.
    12.12.2020. - UZV, 28 tjedan, fetus mortus.. Baby boy H.💙

- Terapija: Clexane NMH, Duphaston
    🐣surprise 21.12.2021. ➕
    -Termin: 21.08. 2022. 🙏🍀❤
    -NIPT 10+1, sve uredno 😇 💙 It's a boy 💙

Mama_anđela
    28. Prosinac 2021. 11:57

Kejsy, super je kada imas takav posao i mozes ga tempirati po sebi. Sada si dala si oduska i super je sto si mogla, bez stresa bez iceg, dok ja s jedne strane zurim do bolnice, pa mislim kasnim na posao, a frka mi jer je kraj godine, i tu sam jos dodatno uznemirena, ali proci ce i ovo. Inace sam se davala i previse, prosle godine pogotovo, i kad e sve zavrsilo tako rekla sam da necu vise, zelim da budem vise posvecena svom zdravlju, djetetu, jer na kraju kad dodju te neke teske situacije opet sam sebi pomazes, nikog nema drugog. Zato cu se potruditi da sto vise dam oduska sebi. Previse nam je ovo ionako sve napeto.. Sretno neka ti bude

.
    Cure, Brontosaurica, kejsy, Baaarbaraa sto se tice ovog potpisa, mozete kliknuti na ovaj link : https://lilypie.com/index.html .
    Tu imate opcije trudnoca, zatrudnjivanje i ostalo i birate do kraja sve kako vam odgovara, i na kraju kad dodjete do dijela gdje stoji html kod, izaberete oociju forums-pseudo html, kopirate ga i stavite u vas potpis na profilu

🙋‍♀️ 27 g.
    🙆‍♂️ 36 g.

🐣surprise 21.12.2021. ➕

Mama_anđela
    28. Prosinac 2021. 12:14

Ninaa, si tu? Kakvo je stanje kod tebe?
    .
    Lavi, pratimo li se? Je li M prosla, jesi li isplanirala novi pregled i pocela s klomifenom ponovo?

🙋‍♀️ 27 g.
    🙆‍♂️ 36 g.

🐣surprise 21.12.2021. ➕

• LaVi
    28. Prosinac 2021. 14:07

Mama_anđela

Ninaa, si tu? Kakvo je stanje kod tebe?
    .
    Lavi, pratimo li se? Je li M prosla, jesi li isplanirala novi pregled i pocela s klomifenom ponovo?

Pozdrav!
    Nema mene tu baš,odlučila sam malo manje razmišljati o svemu ovome
    Uglavnom M nije došla,po duphaston nisam još išla rekla je doktorica da pričekam još koji dan pa da ako baš baš zakasni dugo onda uzmem i krenem ponovno pa ćemo onsa i klomifen ponovit valjda
    Ali ja sam sam ponovno u temperaturi nekoj i prehladi tako da ću se malo odmoriti i ozdraviti pa dalje.
    Izgleda da me korona skroz uništila i srozala imunitet
    Od simptome pred M nemam niš osim tu i tamo osjetljivih bradavica i nekog iscjedka pojačanijeg 
    Al taj traje malo duže već
    Kad budem išla kod doktorice to ću joj reći isto
    Možda sam pobrala neku upalu

Vama svima koji su ugledali plusiće čestitam i nek vam je prava školska!!!😘😘😘

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    Neredovne menstruacije,amenorea
    11/2021 duphastone i klomifen
    2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
    2024- Belara
    Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000

Bachata
    28. Prosinac 2021. 14:29

Kejsy

Bachata

Bok žene…. Ma imam jedno pitanje…. U srijedu mi je prva kontrola ulrtazvuka… Ono šta mene zanima je par pitanja ako tko može odgovoriti :
    1.koje simptome vi imate jer ja imam možda svako drugi dan kao male žgaravica al na ništa se ne gadim, mirise znam osjetit nekad jače, povećane grudi i kao malo bole, iscjedak lagani prozirna i to je to. Nema povraćanja, ni konstantno piškenje ni ništa dr pa me to brine jel tako treba bit iako po beti ispada da sam tek 5tjedana T?
    2. Nos mi je kao začepljen, suh, kao da nema slinovnici i to najviše preko noći pa nezz jel i to od T i postoji li nešto na prirodnoj bazi to rješit?
    3. Pošto sam gr na grupa 0 i rh - čula sam neke babske priče da ako je ž neg rh a M pozitivan da ne može iznijeti trudnoću ako nosi muško dijete pa nezz da li ima itko da opovrgne svojim primjerom to jer ja oko sebe imam 3 osobe gdje se to podudara a i sama sam 0- a muž A+ i imala sam jedan spontani pa nezz šta bi mislila. U jednu ruku mi to smiješno a u drugu me malo strah.
    Eto soory na dužoj por ako tko ima volje i želje da mi odg bila bih zahvalna :)

e za suh nos nije stetno i pomaze je fizioloski rastvor naspes u sprej bocicu i posprejas u nos s vreme na na vreme ili nakapaj malo pre spavanja. Ako nemas neke ovlazivace vazduha mozes posudu sa vodom staviti na radiojator. Ako nemas radijator ili nesto tako samo preko ofingera prebaci dobro ocjedjen mokar peskir, samo da ne kapa ali da ispusta vlagu.. to su ono resenja za prvu pomoc. Sluznica nosa se cesto isusuje u trudnoci, isto kao sto je cesto da pucaju kapilari u nosu, tako da.. nista cudno. Nadam se da ti nesto pomogne

Hvala ti puno sve ću pokušat pa šta upali :) 

👩‍❤️‍👨33g.,mm 35g.😍
    1 Spontani 5. /2020. 😔
    Beta ➕ 20.12.2021.g.🤩🙏😇

• LaVi
    28. Prosinac 2021. 15:34

Ma da,sad odmor da mogu dočekati normalno Novu godinu zdrava a onda idemo dalje 
    Pa vidjet ću sa doktoricom,s obzirom na grčiće koje sam imala ja bi rekla da je O bila samo možda nije bila dobra ili ne znam
    Ili mi je tanak endometrij bio pa se nije ulovilo ali eto što je tu je
    Sad mi je prvo ozdravit pa dalje.
    Hvala tii Kejsy!!

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    Neredovne menstruacije,amenorea
    11/2021 duphastone i klomifen
    2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
    2024- Belara
    Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.