Tko planira i radi na bebi - šesti nastavak 👶💗

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mama_andjela
    15. Listopad 2021. 22:58

Delia

Pozdrav, evo ja opet, danas mi bio neki smedji iscjedak i otisla sam na pregled, koji mi je ujedno bio i prvi otkad sam ugledala pozitivan test. Rana je trudnoca, plod je u maternici, ali vidi u maternici i neku krv, nije mi nista objasnjavala, isplakala sam se ko godina, dobila Duphastone tablete i jednu ampulu Progesteron u debelo meso. Jos uvijek sam zabrinuta, bas me strah sad. Za 7 dana imam opet kontrolu, drugo bas nista mi nije receno, ni koliko tjedana je, samo da mirujem i uzimam tu terapiju.

Delia, zao mi je sto prolazis kroz to stanje sada, ali ti ne mora znaciti nista lose, sto postoji ta krv, iz tog razloga si dobila tu terapiju koja ce to otkloniti. U narednih 7 dana se pricuvaj, bez naprezanja i prati tijelo. Dosta djevojaka je smedjarilo i cak imalo cistu krv i sve je zavrsilo uredno. Znam da nas to generalno plasi, ali nekad pojava smedjarenja na vrijeme sprijeci neki problem s tim sto uzmes ispravnu terapiju i rijesis te male promjene. Cuvaj se, biti ce to sve u redu vjerujem. Dok trudnoca postoji, nada je ogromna. 😊

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Do 04.06.'21. uzimala Yaz kontracepcijske pilule.
    Od 07/21 pokušavamo :)
    - Pijem Inofolic HP i Aspirint protect.

Inna_92
    16. Listopad 2021. 09:33

Sedmatina iako nisam pacijentica od prof Vrčića, znam ga preko drugih kanala i potvrđujem da je super. Ja osobno idem u Podobnik, i jako sam zadovoljna (piše mi u potpisu u kojoj sam fazi).

Draga Kamilice, sad kad vas iznenadi jedna ljetna bebica taman da se ti i muž odmorite od turističke sezone😘
    Lavica sasvim je razumljivo da se tako osjećaš. Gledaj to ovako: Nakon HSG znat ćeš na čemu si, ako ti i pronađu nešto, uštedit ćeš mjesece i mjesece... Imaš dobrog partnera koji je uz tebe, on igra veliku ulogu. Vi doslovno ništa ne morate odmah i naglo, sve u dogovoru s mužem i liječnikom. Mene je nakon histeroskopije pitao doktor želimo li pokušavati još malo sami budući da kroz jedan jajovod nešto sitno ipak prolazi, ali muž i ja smo odlučili da idemo u postupak.
    Sretno draga Lavice, možeš ti to.💪
    Za Buffy mi je posebno drago, čestitam još jednom.🥰

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

Mama_andjela
    16. Listopad 2021. 14:46

Lavica, zelim ti svu srecu, razumijem i strah i brigu ali bas kao sto i sama kazes, saznati ces istinu konacno o svom tijelu  sto mozes, a sto ne. Barem necete vise gubiti vrijeme i znati cete tacno ciljano na sta idete. Svu srecu ti ponovo zelim, i da to bude najlaksi i najbrzi put do dolaska bebice. Nadam se samo najboljim rezultatima HSG i da ce tu itekako biti pozitivnih vijesti😊😊 
    .
    ExInna, tebi draga svu rdcu takodjer zelim, da taj postupak bude najbolje i najbrze rjesenje, da bebicu sto prije uzmes u svoje ruke. 😊 U te postupke se zaista ne razumijem, pa da se ne provalim sa kojekakvim izjavama, sve u svemu drzim figice da ti i dragi napokon docekate svoje sunasce😊

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.
    12.12.2020.- UZV, 28 tjedan, beba se ne pomijera. Prirodan porođaj nakon 9h. Baby boy H💙

Mama_andjela
    16. Listopad 2021. 14:49

Trudnice🤰:

[ul]
    [li]Nikki777 ➕[/li]
    [li]Allie➕[/li]
    [li]Atina ➕[/li]
    [li]Marta ➕[/li]
    [li]Visibaba ➕[/li]
    [li]BabyM ➕[/li]
    [li]🍂 ODBROJAVANJE - 10. MJESEC 🍂[/li]
    [li]AriaRia 11.10.-5 dana kasni❤️[/li]
    [li]Ninach 24.10. 9 dana ❤[/li]
    [/ul]
    [ul]
    [li]Gaga88 29.10. 13 dana ❤[/li]
    [/ul]
    [ul]
    [li]ODBROJAVANJE - 11 MJESEC 🍂[/li]
    [li]Zoeeuzoee 07.11 - 22 dana ❤️[/li]
    [li]Nina23 09.11. - 24 dana ❤️[/li]
    [li]Buhtlica 10.11.- 25 dana ❤️[/li]
    [li]Mama_andjela 14.11. - 29 dana ❤️[/li]
    [li]BlairWaldorf 14.11. - 29 dana ❤️[/li]
    [li]Kamilica ..[/li]
    [li]SamoJa …[/li]
    [li]Ina85..[/li]
    [li]Lavica..[/li]
    [li]Leka..[/li]
    [li]Ameliee [/li]
    [li]ExInna[/li]
    [/ul]
    .
    Zdravo cure, danas ne radim pa kasnim s listom 😊 Nadam se da ste sve okej 😊
    .
    AriaRia, ne javljas se, nadam se da se kod tebe nesto lijepo desava 😊

👩27 g.
    🤵‍♂️36 g.

Delia
    16. Listopad 2021. 15:04

Mama_andjela

Delia

Pozdrav, evo ja opet, danas mi bio neki smedji iscjedak i otisla sam na pregled, koji mi je ujedno bio i prvi otkad sam ugledala pozitivan test. Rana je trudnoca, plod je u maternici, ali vidi u maternici i neku krv, nije mi nista objasnjavala, isplakala sam se ko godina, dobila Duphastone tablete i jednu ampulu Progesteron u debelo meso. Jos uvijek sam zabrinuta, bas me strah sad. Za 7 dana imam opet kontrolu, drugo bas nista mi nije receno, ni koliko tjedana je, samo da mirujem i uzimam tu terapiju.

Delia, zao mi je sto prolazis kroz to stanje sada, ali ti ne mora znaciti nista lose, sto postoji ta krv, iz tog razloga si dobila tu terapiju koja ce to otkloniti. U narednih 7 dana se pricuvaj, bez naprezanja i prati tijelo. Dosta djevojaka je smedjarilo i cak imalo cistu krv i sve je zavrsilo uredno. Znam da nas to generalno plasi, ali nekad pojava smedjarenja na vrijeme sprijeci neki problem s tim sto uzmes ispravnu terapiju i rijesis te male promjene. Cuvaj se, biti ce to sve u redu vjerujem. Dok trudnoca postoji, nada je ogromna. 😊

Moja mama kaze da je ona to smedjarenje imala kroz cijelu trudnocu sa mnom, i da se ja nisam dala 😁. Nadam se da ce i moj bebac biti tako uporan, kao ja. 🙈 Doktorica me je isto pitala da li ja ili muz imamo blizance u obitelji 🙄. Ja se nadam da ce sve biti oke, jos mi je teze jer godinama imam problem i sa anksioznoscu. Danas mi 5. dan kasni. Kad se moze vidjet da li bebino srce kuca? Zadnja menstruacija bila je od 09.09. do 14.09, ovulacija 27.09.  

👩-29 (trombofilija) 🧑🏻-28
    Krenuli po bebolinu 👶🏻 No.1 od 01/2021
    06.10. +
    16.10.21. Missed ab 6tt 😞
    13.04.22. - biokemijska trudnoća 😞

marta96
    16. Listopad 2021. 15:34

Delia mene isto muči to smedarenje, trudim se mirovati, uzimam terapiju, ali traje vec 10 dana.. Čak mi se čini da sad ima više jer je bilo dana kad je bila samo jedna ili dvije točkice.. Na uzv je bilo sve ok i dalje mirovanje i odraditi sve nalaze do iduceg pregleda koji je za 10 dana.. Tako da ni ja ne znam šta je i od čega jer očito mirovanje nema veze s tim kod mene🤷‍♀️ ali vidim da je to dosta čest slučaj u trudnoćama.. 

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Delia
    16. Listopad 2021. 15:49

marta96

Delia mene isto muči to smedarenje, trudim se mirovati, uzimam terapiju, ali traje vec 10 dana.. Čak mi se čini da sad ima više jer je bilo dana kad je bila samo jedna ili dvije točkice.. Na uzv je bilo sve ok i dalje mirovanje i odraditi sve nalaze do iduceg pregleda koji je za 10 dana.. Tako da ni ja ne znam šta je i od čega jer očito mirovanje nema veze s tim kod mene🤷‍♀️ ali vidim da je to dosta čest slučaj u trudnoćama..

Ne preostaje nam onda nista drugo, nego da cekamo i da se nadamo da ce biti sve uredu. 😥 Sigurno i tebi razne misli prolaze kroz glavu, tesko je biti miran, pogotovo kad to jako dugo zelis. Mene je malo mama smirila, jer ona kaze da je ona to imala svo vrijeme, a nije ni uzimala nikakvu terapiju, tada u to vrijeme se nije ni islo tako cesto na preglede kao sada. I mene je bas strah, jer znam da osim mirovanja i uzimanja preporucene terapije ne mogu nista. Mi zene smo stvarno lavice i svaka nama cast sta sve prezivimo. 
     Jel i ti pijes Duphastone? 

06.10. +

marta96
    16. Listopad 2021. 15:59

Delia

marta96

Ne preostaje nam onda nista drugo, nego da cekamo i da se nadamo da ce biti sve uredu. 😥 Sigurno i tebi razne misli prolaze kroz glavu, tesko je biti miran, pogotovo kad to jako dugo zelis. Mene je malo mama smirila, jer ona kaze da je ona to imala svo vrijeme, a nije ni uzimala nikakvu terapiju, tada u to vrijeme se nije ni islo tako cesto na preglede kao sada. I mene je bas strah, jer znam da osim mirovanja i uzimanja preporucene terapije ne mogu nista. Mi zene smo stvarno lavice i svaka nama cast sta sve prezivimo.

Da, mene je bas strah jer sam imala spontani u lipnju gdje sam jako prokrvarila i jos imam traume od toga i bas se bojim. Iako je onda to bilo za očekivati jer se plod navodno nije razvijao, sad imamo i otkucaje, ali me ipak plaši.. Da pijem ih 3x1 na dan

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Delia
    16. Listopad 2021. 16:32

marta96

Delia

marta96

Da, mene je bas strah jer sam imala spontani u lipnju gdje sam jako prokrvarila i jos imam traume od toga i bas se bojim. Iako je onda to bilo za očekivati jer se plod navodno nije razvijao, sad imamo i otkucaje, ali me ipak plaši.. Da pijem ih 3x1 na dan

Ja 4x2, za 7 dana kontrola 😣 i 1 amp Progesteron u debelo meso jucer dobila. Kud mi zena nije nista puno ni rekla, da bar znam sta da očekujem. Pa ovo je za izludit stvarno. Zao mi je sto si imala spontani 😔 Ja nesto kontam, mozda mi nije rekla koji je tjedan, jer i ne ocekuje da ce ostati trudnoća 🙄 

06.10. +

Delia
    16. Listopad 2021. 16:56

Delia

marta96

Delia

marta96

Ja 4x2, za 7 dana kontrola 😣 i 1 amp Progesteron u debelo meso jucer dobila. Kud mi zena nije nista puno ni rekla, da bar znam sta da očekujem. Pa ovo je za izludit stvarno. Zao mi je sto si imala spontani 😔 Ja nesto kontam, mozda mi nije rekla koji je tjedan, jer i ne ocekuje da ce ostati trudnoća 🙄

Sad mi bas djeluje puno na svakih 6 sati 2 tablete, to je 8 tableta u 24 sata. 😬

06.10. +

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.