Rozarozica ja pijem Elevit jos od novembra. I ništa drugo pored toga. Sto se tiče pretraga mi nismo nista kontrolisali pre nego sto smo poceli da se trudimo. Tek kad je proslo sad godinu dana smo krenuli na pretrage. Sto se tice lh trakica,ja sam ih ranije koristila pa sam prestala, pa sam sad ponovo kupila 40 komada 😂🤣 ovaj mesec sam skroz pogresila ovulaciju,mislila sam da je bila 17dc a ona bila 12.dc. 😐 Kako ti pratis ovulaciju ? ❤
Za sada još nikako, jer velim tek smo ovaj mjesec odlučili da se više ne pazimo 🙂 do sada bi primjetila plodne dane jedino po pojacanom iscjetku, grceve koje spominjete nisam imala tj nisam obracala paznju na njih do ovog ciklusa (taman negdje na sredini sam osjetila probadanja neka i to smo pokrili par dana ali nebum se odma nadala da smo odmah iz prve pogodili 🤣 plus nakon par dana od hopsanja nakon brisanja na wcu sam primjetila smećkasti isjedak s malim tragom krvi). pošto sam tek na samom početku na ovom području nekako ne bih htjela biti u samom startu preopterećena sa svim tim i stvarati si presing da moram što prije ostati trudna 🙂
U 5 mj. bi trebali imati svadbicu ako korona dozvoli pa sam si nekako u glavi posložila da za početak idemo spontano i opušteno pa ako u narednih 6 mjeseci se ne desi ništa onda otići na pregled i vađenje hormona.
Na zadnjem ginekoloskom sam pitala doktoricu trebam li odraditi neke pretrage prije nego ostanem trudna pa mi je rekla da nema potrebe, osim da mogu početi piti folat kad krenemo u akciju.
Eto, veselim se druženju ovdje sa vama 😁
👩🦱 28
🧔 28
3/2021 krenuli na bebu no.1
Dijagnoza nema ali neredovitih ciklusa ima
Papa uredna
💊 Jod, Selen, Osteobel, Magnezij, vitamin C, folat
Za početak krenuli opušteno i bez pritiska kada će se uhvatiti 😊
bambina mislim da u uputstvima pise da ovulacija nastupa u roku od 48 sati od smajlica tako da nikako nije kasno , znaci taj dan kad je smajlic i dan poslin je najvece plodno razdoblje (tako su oni naveli )
Tako sam i ja shvatila, a prošli mjesec nismo hopsali dan prije ni dan poslije smajlića odnosno tek smo navečer mada sam znala da je prošlo već pa nisam bila ni iznenađena što sam dobila.
Pretprošli mjesec mi je jako čudan bio, najčudniji ikad, kao da se nešto događalo, ali na kraju sam ipak dobila stvari. Leđa su me počela boljeti par dana nakon ovulacije i nisu prestajala, čudno štrecanje u jajniku, jednu noć sam se preznojavala kao luda, boo.
U biti, kada sada malo razmislim, samo taj jedan mjesec smo baš bili pokrili sve dane, ostala dva mjeseca samo smo brljali.
A ništa, ovaj opet zapet, nema druge! 😅
Ja pijem folat od Solgara, mada sam mislila prebaciti se na prenatalne kapsule npr. Novalac, nemam pojma.
Pijem vrkutu već par godina zbog bolnih menstruacija, dovela me to toga da uopće ne moram piti tabletu tako da preporuka od mene za vrkutu!
I od ljeta prošle godine Oleovit D3.
Dadaaa jel se to nazire nestoo 🤞💙❣️
Više ni sama neznam ili je ili sam bolesna 🤣 samo znam da sam umorna i da mi se spava
Dadaaa jel se to nazire nestoo 🤞💙❣️
Više ni sama neznam ili je ili sam bolesna 🤣 samo znam da sam umorna i da mi se spava
Uznas i sama da navijamo za najbolje🤞❣️❣️odmori pa se vratiii da se druzimo🤣🤣🤗🤗
🙎♀️29
🧔44
Papa 6/2020 ✅
Štitnjača (hipo) 3/2021 TSH -3.47
Pokusavamo 12/2020
Vrkutica, folnica,stolisnik
Kapi joda
Slobodno vrijeme-Ribar🐟
"Even miracles take a little time" ❣️
"Hope is the only thing stronger than fear" ❣️
https://ibb.co/L9pfnzC
Pjesma ovulaciji
Ovulacijo moja, zlocesta O,
Jos nisi dosla, zast-o?
Trakice blijede svakoga dana,
Ljutis me i osjecam se izdana.
https://ibb.co/L9pfnzC
Pjesma ovulaciji
Ovulacijo moja, zlocesta O,
Jos nisi dosla, zast-o?
Trakice blijede svakoga dana,
Ljutis me i osjecam se izdana.
🤣🤣🤣Kraljicaaa... Sad cee ženooo jel ne vidis🤞🤞💙💙
🙎♀️29
🧔44
Papa 6/2020 ✅
Štitnjača (hipo) 3/2021 TSH -3.47
Pokusavamo 12/2020
Vrkutica, folnica,stolisnik
Kapi joda
Slobodno vrijeme-Ribar🐟
"Even miracles take a little time" ❣️
"Hope is the only thing stronger than fear" ❣️
Cure, što vam znači pik?
Da li je to kao na Clearblue smajlić?
Neznalica i početnik.. 😅😅😅😅
Rio ❤️
Bambina tvoj ciklus ima 3 faze: folikularnu, ovulaciju i lutealnu fazu.
.
Neposredno prije ovulacije dogodi se LH peak (ili pik, kako mi kazemo), on naznacava da se ovulacija sprema za cca 24-36 sati (ovisi kako koji izvor). To je nagli porast hormona LH koji uzrokuje ovulaciju, iliti izbacivanje jajne stanice iz jajnika. 🙂 LH trakice (testovi), ukljucujuci i Clearblue, stvoreni su da detektiraju nagli rast tog hormona. Kad na Clearblueu dobijes smajlic, znaci da ti je trenutno LH peak i da ce ovulacija uskoro 🙂
Cure znate li jesu li za MPO kod privatnika isti preduvjeti kao u državnoj ustanovi? U smislu - da zbog plaćanja nisu potrebni neki nalazi i postupak je brži 🤔
👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 39 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
*1/2025 - iznenadni ➕️
*6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙
Rio ❤️Bambinatvoj ciklus ima 3 faze: folikularnu, ovulaciju i lutealnu fazu.
.
Neposredno prije ovulacije dogodi se LH peak (ili pik, kako mi kazemo), on naznacava da se ovulacija sprema za cca 24-36 sati (ovisi kako koji izvor). To je nagli porast hormona LH koji uzrokuje ovulaciju, iliti izbacivanje jajne stanice iz jajnika. 🙂 LH trakice (testovi), ukljucujuci i Clearblue, stvoreni su da detektiraju nagli rast tog hormona. Kad na Clearblueu dobijes smajlic, znaci da ti je trenutno LH peak i da ce ovulacija uskoro 🙂
E super, onda slijedi paljba ako je ikako moguće!
Meni je najteže izdržati 4 sata bez odlaska na wc kao ono: nemoj misliti na torticu! 😄 Baš kada ne smijem, tjera me, strašno.
Sortiraj odgovore
Najstariji