Tko planira i radi na bebi- drugi nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    silver
    03. Svibanj 2020. 16:10

malamarelica

silver

malamarelica

silver

LeLa2807

Vodite računa da maca prah nije dobar kod zena sa viskom estrogena (dobroćudne izrasline na dojkama, miomi)… Isto kao i nocurak. Sretno. 😻

Ja se slažem sa ovim, maca nije dobra za žene koje imaju hipotireozu pa pripazite. Ako imate sve to provjereno samo naprijed ali ako sumnjate na probleme sa štitnjačom ili estrogenom…oprez!

Pa vise nisam ni u sto sigurna jer sam procitala da je bas dobro za tu situaciju, gdje zene pisu da im se unormalio tsh. Meni je 2.0. A pit cu pa sto bude
    Valeera nadam se da ces sutra konacno znati kakva je situacija, drzim fige

Ako kažeš da je tvoja vrijednost 2.0, slobodno uzimaj! I sretno!!

Aha, ok onda. Valjda to nije ta snizena vrijednost. Meni jos bolje ako padne do 1 npr jer je valjda idealno za trudnocu kada je ispod 2. Vidjet cemo. Hvalaa 💓

Tvoja vrijednost je optimalna! Imas očito zdravu štitnjaču. Reci nam ako primjetiš neke dobrobiti maca-e (ili ne daj bože suprotno). 

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

03. Svibanj 2020. 17:23

Vidim da su neke od ženica baš iskusne.. Tema za PCO nije baš živa pa ću tu pitati.... Koji je vaš savjet za PCO..  Prije godinu i pol sve je bilo uredno, i kad smo počeli raditi na bebi ali neuspjesno otisla sam na pregled i ustanovili su policisticne jajnike.. U mediju vremenu sam se malo i udebljala i primjetila probleme s kožom... Ovulacije i M imam uredne.. TSH mi je izmedju 1.8 i 2.4 varira na svakom nalazu..  Sta se tice hormona ovo je nalaz od jeseni 2019 : ja ga iskreno ne kužim ginica je rekla samo da nije savršen.. Ništa mi nije pojašnjeno detaljnije osim trudite se još malo ako ne bude išlo onda ćemo pricat sta dalje.. LH 8.50 fSh 7.77 prolaktin 433. 7 estradiol 209.1 inzulin 18.4...   Ako tko ima sta neka komentira savjete misljenja.. 💕💕

Ps. MM ce obaviti spermiogram  ovaj tj.. Koliko se cekaju nalazi? 

Tinchy_07
    03. Svibanj 2020. 18:02

Valera stvarno mi je zao da to prolazis. Najgore je kad neznas na cemu si. Ajde bar je sutra ponedjeljak pa ces znat vise. 
    Hcijanas nebi bilo lose da napravis nove nalaze, ako ti se sto promijenilo i da odes kod endokrinologa. Jesi radila inzulinsku rezistenciju? Opceniti savjet bi bio (nije da ga se ja bas pridržavam) zdrava prehrana, bavljenje tjelesnom aktivnoscu i izbjegavanje stresa. Koliko pokusavate?
    Mm radio spermiogram u Rijeci i dođe poštom za par dana, cca tjedan. Sad neznam gdje ce tvoj dragi radit i dali je sad situacija s koronom sta poremetila u radu

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

03. Svibanj 2020. 18:17

lotus

Valera stvarno mi je zao da to prolazis. Najgore je kad neznas na cemu si. Ajde bar je sutra ponedjeljak pa ces znat vise.
    Hcijanas nebi bilo lose da napravis nove nalaze, ako ti se sto promijenilo i da odes kod endokrinologa. Jesi radila inzulinsku rezistenciju? Opceniti savjet bi bio (nije da ga se ja bas pridržavam) zdrava prehrana, bavljenje tjelesnom aktivnoscu i izbjegavanje stresa. Koliko pokusavate?
    Mm radio spermiogram u Rijeci i dođe poštom za par dana, cca tjedan. Sad neznam gdje ce tvoj dragi radit i dali je sad situacija s koronom sta poremetila u radu

Tražit ću dr da mi da uputnicu za sve ponovno ovaj tjedan a on nek napravi spermio... Pokušavamo god dana, s tim da nisam pratila svaku O.. Mislila sam nek ide sve svojim putem ali ocito mi treba tempiranje... Nadam se da ce to biti uskoro +...  Cekam O oko 13-14og... Pocet cu 9og lh pratit da mi ne bi uranila.. 

Malo me i strah da njemu to nece biti okej (ima viska dosta kg..) Ali nemora znacit vidjela sam puno muskaraca debljih da nisu imali probleme

Tinchy_07
    03. Svibanj 2020. 18:45

Hcijnas

lotus

Tražit ću dr da mi da uputnicu za sve ponovno ovaj tjedan a on nek napravi spermio… Pokušavamo god dana, s tim da nisam pratila svaku O.. Mislila sam nek ide sve svojim putem ali ocito mi treba tempiranje… Nadam se da ce to biti uskoro +… Cekam O oko 13-14og… Pocet cu 9og lh pratit da mi ne bi uranila..

Malo me i strah da njemu to nece biti okej (ima viska dosta kg..) Ali nemora znacit vidjela sam puno muskaraca debljih da nisu imali probleme

Moj isto ima viska kg, mada to nije toliko mjerodavno za spermiogram. S tim da muz ima astenozospermija, ali od kad uzima profertil mu se jako popravio 

🧔 35
    🙎🏼‍♀️32
    🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙

malamarelica
    03. Svibanj 2020. 18:49

silver

malamarelica

silver

malamarelica

silver

LeLa2807

Vodite računa da maca prah nije dobar kod zena sa viskom estrogena (dobroćudne izrasline na dojkama, miomi)… Isto kao i nocurak. Sretno. 😻

Ja se slažem sa ovim, maca nije dobra za žene koje imaju hipotireozu pa pripazite. Ako imate sve to provjereno samo naprijed ali ako sumnjate na probleme sa štitnjačom ili estrogenom…oprez!

Pa vise nisam ni u sto sigurna jer sam procitala da je bas dobro za tu situaciju, gdje zene pisu da im se unormalio tsh. Meni je 2.0. A pit cu pa sto bude
    Valeera nadam se da ces sutra konacno znati kakva je situacija, drzim fige

Ako kažeš da je tvoja vrijednost 2.0, slobodno uzimaj! I sretno!!

Aha, ok onda. Valjda to nije ta snizena vrijednost. Meni jos bolje ako padne do 1 npr jer je valjda idealno za trudnocu kada je ispod 2. Vidjet cemo. Hvalaa 💓

Tvoja vrijednost je optimalna! Imas očito zdravu štitnjaču. Reci nam ako primjetiš neke dobrobiti maca-e (ili ne daj bože suprotno).

Hvala ti, ja sam uvijek mislila da mora biti nizi. Hoću, naravno.
    Hcijnas iskreno mi nista nije jasno oko tih policisticnih, osim da postoji razlika izmedu policisticnih jajnika i sindroma policisticnih jajnika. Ali ne znam koja je to razlika 😶 Ako te tjesi meni je lh 13.00, fsh 7.54 na 5dc (mozda bi bilo drukcije da sam vadila 3dc) Ugl to je navodno inverzija i simptom je sindroma policisticnih jajnika. Nijedan ostali simptom nemam i jajnici su mi dosad uvijek bili b.o. Nasla sam i da neki doktori ne uzimaju da je stvar problematicna ako je omjer lh/fsh manji od 2:1. Samo ako je toliko ili vise. Provjerite prvo spermiogram, mislim da je to sad kljucno, a onda ces ti lako regulirati hormone po potrebi

https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png

• Dusica_32
    03. Svibanj 2020. 21:50

Cao zene ne znam da li sam promasila forum temu ali imam jedan problem pa ako mi mozete pomoci l.Menstruacija mi kasni 1 mjesec a inace nikad ne kasni zasnji put kad je kasnilo 10 dana bila sam trudna e sad kad mi je kasnilo 3 dana ja sam uradila test i bio je negativan sad posle mjesec dana nisam radila ponovo iskreno se i plasim imam simptome kao sto su bolne grudi otecene nadudut stomak umor stalno sam pospana...veca zelja za sexom pokusala sam da zakazem termin kod sviga doktora aki zbog ove situacije koja se desava nije bilo moguce da tobijem termin.i sad se vec brinem da li mi mens.kasni zbog stresa ili sam trudna da li je noguce imati sve te simtptome a da nisam trudna svakako cu sutra kupiti opet test ali imate li vi neki savjet da mi date.imala sam odnos sa muzem kiji je bio ne zasticen ali opet mislim se to he bilo dva iki tri puta a sa prvim  djteteom smo pokusaviaki 6 mjeseci dok se to desil.molik vas ako mi mozete dati neki savjet i izvinite ako sam pogresila stranicu.Hvala 😊

pupetta
    03. Svibanj 2020. 22:57

Dusica_32

Cao zene ne znam da li sam promasila forum temu ali imam jedan problem pa ako mi mozete pomoci l.Menstruacija mi kasni 1 mjesec a inace nikad ne kasni zasnji put kad je kasnilo 10 dana bila sam trudna e sad kad mi je kasnilo 3 dana ja sam uradila test i bio je negativan sad posle mjesec dana nisam radila ponovo iskreno se i plasim imam simptome kao sto su bolne grudi otecene nadudut stomak umor stalno sam pospana…veca zelja za sexom pokusala sam da zakazem termin kod sviga doktora aki zbog ove situacije koja se desava nije bilo moguce da tobijem termin.i sad se vec brinem da li mi mens.kasni zbog stresa ili sam trudna da li je noguce imati sve te simtptome a da nisam trudna svakako cu sutra kupiti opet test ali imate li vi neki savjet da mi date.imala sam odnos sa muzem kiji je bio ne zasticen ali opet mislim se to he bilo dva iki tri puta a sa prvim djteteom smo pokusaviaki 6 mjeseci dok se to desil.molik vas ako mi mozete dati neki savjet i izvinite ako sam pogresila stranicu.Hvala 😊

Svakako postoji mogucnost trudnoce, pogotovo jer ti menstruacija nije nastupila, a imala si nezasticene odnose. Kupi test i napravi ga s prvim jutarnjim urinom - ukoliko si trudna sad ce ti vec test itekako brzo reagirati. Sretno 😊

Baby P 03/21 💙

• more2309
    04. Svibanj 2020. 08:32

Dobro jutro cure,
    Nisam preko vikenda bila aktivna na forumu jer sam odlucila poslusat Lotosov savjet i moram ti reci VELIKO hvala 😘😘😘! Nakon dugo vremena suprug i ja smo se posvetili jedno drugom, a ne samo pravljenju bebe, uzivali smo razgovarajuci o svemu uz vino, bas nam je to trebalo jer kao da smo se udaljili u posljednje vrijeme, obadvoje se nosimo sa situacijom na svoj nacin, pa ponekad osuđujemo jedno drugo zbog toga, a u biti zelimo istu stvar. Nakon ovog produzenog vikenda imam osjecaj kao da smo se ponovo zaljubili i da se volimo jos vise. 

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• more2309
    04. Svibanj 2020. 08:34

Valeera

Evo cure, počela sam baš jako krvariti, jako jako tako da mislim da bi to bilo to. Ništa, ide se dalje.

Zao mi je, nekako sam se bas veselila sretnom ishodu. Drzi se draga ❤❤ i javi sto ti je rekao ginekolog.

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.