Pozdrav cure. Imam 29 g i nikad nisam rađala.
Ukratko: Imam intramuralni miom od 3 cm te PCOS (sindrom policističnih jajnika), operiran papilom na dojci. Miom pratim od kako je bio 1 cm. Nikada mi nije predstavljao problem i ginekolog nije htio “kopati po njemu”. Sada se pojavila ideja da se on ipak odstrani. Nisam najsretnija s tom idejom. Pokušavam par mjeseci ostati trudna ali zbog PCOS nemam ovulacije pa će biti malo teze (mjerim temperaturu, LH trakice i iscjedak. Sve bilježim u Kindara aplikaciji).
Inače sam sportašica i nikad nisam jela šećere niti ugljikohidrate.
Kako miom raste, a ja nemam ovulacije i želim imati bebu odlučila sam:
- izbaciti mlijecne proizvode (navodno hrane miom),
- izbaciti meso (jer ne mogu nabaviti ono netretirano, a hormoni mi divljaju),
- smanjila sam jaja na 2 kom/tjedno,
- izbacila kavu (zadnjih 8 god. pila po 3 kave/dan ),
- izbacila cardio intezivne treninge kao body combat, Spinning, utrke tračanja, trail (njih ne voli štitnjača, a niti PCOS),
- izbacila vodu iz pipe (kupila sam filter).
- izbacila času crnog vina koju sam svaku noć s gustom pila.
- prestala sam panično pratiti ovulaciju s LH trakicama i basalu temperaturu. Pocelo me opterećivati. Napetost je prelazila i na partnera. Odlučila sam se opustiti i poredati si život, a ovulacija će sama od sebe nekada doći.
Uvela sam:
- prehranu baziranu na vocu i povrću s niskim glikemijski indexom, vratila sam ugljikohidrate ali od integralnih zitarica. Prehrana se čak može nazvati i veganskom ali bez namirnica s visokim GI.
- sada treniram yogu, pilates, šetam (i dalje mi je čudno sto vise nisam znojna kao nekada nakon odradenog treninga) :)
- pijem Ulje boražine (preporuka privatnog dermatologa. Bogato omega 6.).
- pijem Gynositol (citam po forumima da se cure žale da je skup. Googlajte online shopove u inozemstvu ja ga s postarinom kupujem duplo jeftinije),
- pijem čaj od Nevena.
- i zadnje ali ne i manje bitno: pokušavam se umiriti. Život u velikom gradu je stresan čim ujutro udes u auto. Stres je okidač svega. Duboko dišem, učim se meditirati, izbjegavam negativne ljude.
Dugačak je post. Možda moj prvi i zadnji. Možda sam nekome pomogla, a možda će netko tek meni pomoći.
Fancy, meni isto treba doci 21.01, pratimo se…
I ja sam također radila danas test od 10miu koji je negativan. Eto ne polazem neke prevelike nade zbog toga al opet se nadam i drzim nam fige da ipak ugledamo pozitivan testic 🤞🏻♥️
Koji si radila?!
Radila sam gravignost ultra, jutros opet uradila gravignost mini od 25IU (:shameonme:) jer opet imam bolove tipa menstrualnih, od jutros jos jace nego jucer.
Dal pms il nesto drugo vidjet cemo 😩 necu se toliko stresirati oko same mens ako dodje u planirano vrijeme, ali hocu ako dodje ranije - to bi vec mogao biti problem buduci da sam 99.9% sigurna da mi je ovulacija bila 08.01. ili najkasnije 09.01.
Not that fensi, ekšli..
Uf... svaka čast na disciplini... ja kad smanjim kavu sa 3 na 2 šalice, i kad pijem folnu, sam na konju i mislim da puno radim.. heheheh ... P.S. vodu iz pipe možeš izbaciti al čaša vina je zdrava.. ako za ništa drugo, onda za živce
02/2017..... spontani pobačaj
02/2018..... stigla naša curica :-)
04/2019..... spontani pobačaj
07/2019..... spontani pobačaj
02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik
Ja si nisam reducirala radosti kao ti, ali svaka čast. popijem sa dragim vikendom, jedino što bi htjela je riješit se cigara (to ne podržavam!) i radim na tome da ih smanjim i u konačnici izbacim. jedem normalno. moj je stav da više šteti stres i opterećivanje oko apsolutno svega koliko jedem, šta jedem nego si priuštit neki gušt. Pijem folnu i vrkutu.
Prije dvije godine opereirala dojku, nakon 2 mj reekscizija da bolje počiste rubove. bio je dobroćudni tumor (ne fibroadenom).
miomić 1 cm, ali pijem vrkutu i nadam se na iducoj kontroli da ga nema. xD hahaha optimizam
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Pozdrav cure. Imam 29 g i nikad nisam rađala.
Ukratko: Imam intramuralni miom od 3 cm te PCOS (sindrom policističnih jajnika), operiran papilom na dojci. Miom pratim od kako je bio 1 cm. Nikada mi nije predstavljao problem i ginekolog nije htio “kopati po njemu”. Sada se pojavila ideja da se on ipak odstrani. Nisam najsretnija s tom idejom. Pokušavam par mjeseci ostati trudna ali zbog PCOS nemam ovulacije pa će biti malo teze (mjerim temperaturu, LH trakice i iscjedak. Sve bilježim u Kindara aplikaciji).
Inače sam sportašica i nikad nisam jela šećere niti ugljikohidrate.
Kako miom raste, a ja nemam ovulacije i želim imati bebu odlučila sam:
- izbaciti mlijecne proizvode (navodno hrane miom),
- izbaciti meso (jer ne mogu nabaviti ono netretirano, a hormoni mi divljaju),
- smanjila sam jaja na 2 kom/tjedno,
- izbacila kavu (zadnjih 8 god. pila po 3 kave/dan ),
- izbacila cardio intezivne treninge kao body combat, Spinning, utrke tračanja, trail (njih ne voli štitnjača, a niti PCOS),
- izbacila vodu iz pipe (kupila sam filter).
- izbacila času crnog vina koju sam svaku noć s gustom pila.
- prestala sam panično pratiti ovulaciju s LH trakicama i basalu temperaturu. Pocelo me opterećivati. Napetost je prelazila i na partnera. Odlučila sam se opustiti i poredati si život, a ovulacija će sama od sebe nekada doći.
Pozdrav Rita, da li si radila nalaz prolaktina? Ja sam prije par godina po izuzetno oskudnoj mens pretpostavila da nemam ovulacije (mada mi to tada nije bilo pretjerano bitno jer nisam bila ni u braku a komoli da sam zeljela dijete).
Tada sam uradila nalaz hormona gdje se ispostavilo da se prolaktin uglavnom kretao oko 1200(mikroadenom hipofize).
Nakon uvodjenja terapije i izljecenja mikroadenoma, prolaktin se vratio u ref. vrijednosti i tad sam opet pocela osjecati simptome ovulacije (egg white iscjedak na 13-14 dan ciklusa).
Not that fensi, ekšli..
Di ste zene? Napokon sam uspjela dogovorit pregled nakon konizacije sad u utorak. E sad me zanima nesto... Ima li neka cura da je imala cin3 i bila na letzu jer me zanima postoji li mogucnost da mi opet nadju cin i ako mi je javljeno da je operacijom sve maknuto?
Pregled mi je taman nekako oko ovulacije pa cu joj reci da pogleda da li se sta dogadja s mojim dragim jajnicima.
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️
Pozdrav cure, mozda je koja imala slicnu situaciju.. Lh trakice pozitivne 18dc i 26 dc.. Jucer 42 dc bila na ultrazvuku folikul 19mm a endometrij 6mm.. Kaze dok dolazi ovul neka akcijamo ali da je tek iznad 7mm ppvoljno za trudnocu da cemo vidjet 🤨
Mala
Pozdrav cure, mozda je koja imala slicnu situaciju.. Lh trakice pozitivne 18dc i 26 dc.. Jucer 42 dc bila na ultrazvuku folikul 19mm a endometrij 6mm.. Kaze dok dolazi ovul neka akcijamo ali da je tek iznad 7mm ppvoljno za trudnocu da cemo vidjet 🤨
Nisam imala situaciju s toliko ovulacija. Ali jedam sa tankim endometrijem. Pa mi je ginekolog dao da pijem estrofem i utrogestan nakon ovulacije
Još dva dana 🙈🙈🙈
Danas već osjećam lagane grčeve.. Više u području lijevog jajnika..
Ak slučajno ne dođe.. U nedjelju radim test..
Kako ste vi ostale koje ovih dana morate dobiti?
Marina, i meni menstrualnih kalendar pokazuje jos dva dana.
Ali buduci da muku mucim sa peoduzenim ciklus ima, iscjedak mi je toliko jak da mislim da mozda sada ovuoliram. Ili je normalno pred imati jak iscjedak? Kakvi su tvoji simptomi? Ja nemam nikakvih, niti bol u grudima, nista. A po jednom menstrualnom kalendaru mi kasni 1 dan.
Ninuška znači da smo tu negdje.. 🤩
Iscjedak inače nije jak pred M ali i ja imam onak neki žućkasto mliječni iscjedak ali mislim da tak imam pred svaku m.. A od ostalih simptoma… Baš sam gore pisala.. Neznam.. Skoro pa ništa.
Grudi nula.. Lijeva me boli danas ali ne kak inače nego više pod pazuhom.. Trbuh.. Ništa.. Malo sam napuhnuta.. Mislim da je PMS..
Jučer sam imala u par navrata onaj čuda. Okus u ustima.. Danas mislim da ne.. Možda mi se slina jače luči.. A možda malo previše pridajem pažnje pa umišljam.. Realno mislim da mi stiže menga.. Nadam se da se varam.. 😟
Ninuška javljaj mi se dalje.. Pliss.. Lakše mi je
Kod mene danas zivci, plakanje i na najmanju sitnicu, uzas. Sacekati cu nedjelju. Test necu raditi, produzeni ciklusi pa sama ne znam da li da se nadam cemu. I da, piskim cesce nego obično. Javlja se i ti 😊
To su sve pozitivni znaci.. Baš mi je drago😊😊.. Držim ti fige da te iznenadi plusić.. 🥰
Ja sam isto rekla da ću u nedjelju ak ne dobijem u subotu kroz dan a inače su mi jako točne..
A nekako sad pred večer počela nervoza.. Baš PMS 😟
Marina kako stoje stvari kod tebe? Ima li simptoma? Ja jos nisam dobila.
Još dva dana 🙈🙈🙈
Danas već osjećam lagane grčeve.. Više u području lijevog jajnika..
Ak slučajno ne dođe.. U nedjelju radim test..
Kako ste vi ostale koje ovih dana morate dobiti?
Marina, i meni menstrualnih kalendar pokazuje jos dva dana.
Ali buduci da muku mucim sa peoduzenim ciklus ima, iscjedak mi je toliko jak da mislim da mozda sada ovuoliram. Ili je normalno pred imati jak iscjedak? Kakvi su tvoji simptomi? Ja nemam nikakvih, niti bol u grudima, nista. A po jednom menstrualnom kalendaru mi kasni 1 dan.
Ninuška znači da smo tu negdje.. 🤩
Iscjedak inače nije jak pred M ali i ja imam onak neki žućkasto mliječni iscjedak ali mislim da tak imam pred svaku m.. A od ostalih simptoma… Baš sam gore pisala.. Neznam.. Skoro pa ništa.
Grudi nula.. Lijeva me boli danas ali ne kak inače nego više pod pazuhom.. Trbuh.. Ništa.. Malo sam napuhnuta.. Mislim da je PMS..
Jučer sam imala u par navrata onaj čuda. Okus u ustima.. Danas mislim da ne.. Možda mi se slina jače luči.. A možda malo previše pridajem pažnje pa umišljam.. Realno mislim da mi stiže menga.. Nadam se da se varam.. 😟
Ninuška javljaj mi se dalje.. Pliss.. Lakše mi je
Kod mene danas zivci, plakanje i na najmanju sitnicu, uzas. Sacekati cu nedjelju. Test necu raditi, produzeni ciklusi pa sama ne znam da li da se nadam cemu. I da, piskim cesce nego obično. Javlja se i ti 😊
To su sve pozitivni znaci.. Baš mi je drago😊😊.. Držim ti fige da te iznenadi plusić.. 🥰
Ja sam isto rekla da ću u nedjelju ak ne dobijem u subotu kroz dan a inače su mi jako točne..
A nekako sad pred večer počela nervoza.. Baš PMS 😟
Marina kako stoje stvari kod tebe? Ima li simptoma? Ja jos nisam dobila.
Nisam ni ja.. A nemam ni osjećaj da ću dobiti.. Baš ništa. Niti nemam simptome ničega😂😂😂 A sutra je taj daaaan.
Sutra i radim cijeli dan pa neću misliti na to.
Sortiraj odgovore
Najstariji