Pupa draga❤ bit ćemo mi mame. Meni isto ponekad neka pjesma ili neki post tako podsjeti na malu bebicu koju sam uskoro trebala držati u naručju pa lijem suze. Termin mi je trebao biti na Božić i mislim da će mi ove godine na taj dan biti malo teško,pogotovo ako do tad ne zatrudnim opet. Al budemo mi to. Možemo. Nedavno me bas jedna zena ohrabrila. Pricamo tako za bebe i iskustva i ona je imala isto neku operaciju prije pa je bilo upitno hoće li i kako će iznijeti trudnoću, 35 godina je imala. I kaže ona da si je u jednom trenutku samo rekla: čekaj malo, pa ja sam mlada i zdrava žena i zašto ne bi mogla imati dijete?I nakon takvog stava i promijene mindseta dobila je što je htjela. Nije to samo do promjene stava da se razumijemo, imala je naravno i srecu da je sve bilo ok i super je ispalo. Ali njoj za mentalno zdravlje je ta promjena bila potrebna da se makne od očajavanja i straha s kojim su je svi plašili da je upitno kako će biti. I rekla mi je da mindset igra veliku ulogu i da ne trebam ni u jednom trenutku pomisliti da to ne mogu postići i da ne bi mogla biti mama. I to sam trebala čuti.
Clio naša🤗🤗❤❤sve nam javljaj.
Hazel Drzi se draga. Žao mi je❤
Haha Mašo. A što ćeš. Tako ispadne. Sad ćete u novo hopsanje i po +😘😘😘😘
Anabela javi sto kazu nalazi.
Stormy svaka čast mami👏💛 i to što kazes,super je što postoji mjesto kao ovo.
Susika i Sassy sretno🤞🤞🤞
Kiflice drzi se😘😘❤
Mia hvala na info🤗
Mislim da sam sve obuhvatila. Meni M danas službeno stigla.
👱♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze
7/2025 prve mpo konzultacije
Sljedeći mjesec će biti naš i svi ćemo dobiti u ranjeni Božićni poklon 🥰
Nego, kupila sam danas u dm-u tablete od A-Z mama. Uzela sam ih ponajviše jer sadrže potrebnu dnevnu količinu folne kiseline (400 mikrograma). Što mislite o njima? Da li ih još neka od vas uzima?
28.1. ➕🤰
28.9. Rita
🦔🍂
I sanjarka stavi me na listu za 30.11.
Kolegica s posla je saznala 4 dana prije termina za porod da je beba umrla. Nije bilo dijagnoze, njenoj curici je jednostavno srce prestalo kucati. Nakon 3-6 mjeseci je ponovno zatrudnila (ne sjecam se vise nakon koliko vremena tocno) i rodila prije godinu dana zdravog deckica. Svim zenama s takvim sudbinama i takvom snagom skidam kapu do poda!
Kada me M razocara i bude mi tesko, sjetim se toga i podsjetim da nemam zasto tugovati i da mi je sasvim dobro.
pokusavamo od 11/2018
oligoasthenoteratozoospermia 2% prog. pokretnih
Anabela, ako šta pomaže, maloprije sam čitala da bazalna obično pada 25.dana ciklusa ako nije došlo do oplodnje.
Ovisi sve o ovulaciji kad je bila.
Generalno:
-ako padne do O+3 znaci da bez obzira na porast nije rijec o ovulaciji
-ako padne do O+9 znaci da postoji slabost zutog tijela. Nakon ovulacije i pucanja folikula se iz njega oslobadja jajna stanica i od njega stvara zuto tijelo. Zuto tijelo je bitno za odrzavanje hormona i uvjeta za implantaciju. Ako je slabo, hormoni i uvjeti za implantaciju se narusavaju i temperatura pada. U tom slucaju bi trebale lijecniku na pregled.
-poslije O+9 svakoj zeni varira. Nekim zenama padne prije M, nekim na 1. ili 2. dan M.
-ako je O+18 i dalje iznad coverline onda je trudnoca u pitanju
*coverline je zamisljena linija odnosno temperatura koja se racuna iz prosjeka temperature mjerenih 6 dana prije porasta + 0,20
Primjer:
porast 15.DC
prosjek temp. 9.,10.,11.,12.,13. i 14. DC
36,12 + 36,15 + 36,05 + 35,95 + 36,0 + 36,08 = 216,35
2016,35 : 6 = 36,05
36,05 + 0,20 = 36,25
coverline povlacite na ovom primjeru dakle na 36,25 i u odnosu na tu temperaturu/liniju pratite porast i pad temperature u drugoj fazi ciklusa
Hvala ti,otprilike sam ovo znala..Mjerim temp duze vrijeme. Samo mi je malo bilo nejasno oko tog progesterona,u koje vrijeme ga mjeriti, kad bi bio rezultat najbolji.Eto,shvatila sam uglavnom. Ipak minje bolje ranije jer lutealna faza mi traje krece..I temp pocne padati malo ranije .
38god.
Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
Spermio✔endo operisana 2011g.
Predlozen ivf,UZ 20.02'21
I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
Beta 10.05. Negativna,2,1
Nemamo vise smrzlica...😏
Pupa draga❤ bit ćemo mi mame. Meni isto ponekad neka pjesma ili neki post tako podsjeti na malu bebicu koju sam uskoro trebala držati u naručju pa lijem suze. Termin mi je trebao biti na Božić i mislim da će mi ove godine na taj dan biti malo teško,pogotovo ako do tad ne zatrudnim opet. Al budemo mi to. Možemo. Nedavno me bas jedna zena ohrabrila. Pricamo tako za bebe i iskustva i ona je imala isto neku operaciju prije pa je bilo upitno hoće li i kako će iznijeti trudnoću, 35 godina je imala. I kaže ona da si je u jednom trenutku samo rekla: čekaj malo, pa ja sam mlada i zdrava žena i zašto ne bi mogla imati dijete?I nakon takvog stava i promijene mindseta dobila je što je htjela. Nije to samo do promjene stava da se razumijemo, imala je naravno i srecu da je sve bilo ok i super je ispalo. Ali njoj za mentalno zdravlje je ta promjena bila potrebna da se makne od očajavanja i straha s kojim su je svi plašili da je upitno kako će biti. I rekla mi je da mindset igra veliku ulogu i da ne trebam ni u jednom trenutku pomisliti da to ne mogu postići i da ne bi mogla biti mama. I to sam trebala čuti.
Clio naša🤗🤗❤❤sve nam javljaj.
Hazel Drzi se draga. Žao mi je❤
Haha Mašo. A što ćeš. Tako ispadne. Sad ćete u novo hopsanje i po +😘😘😘😘
Anabela javi sto kazu nalazi.
Stormy svaka čast mami👏💛 i to što kazes,super je što postoji mjesto kao ovo.
Susika i Sassy sretno🤞🤞🤞
Kiflice drzi se😘😘❤
Mia hvala na info🤗
Mislim da sam sve obuhvatila. Meni M danas službeno stigla.
hvala ti🥰
Ne znam jel popratite ljetne bebe, al naša Mirjam iz grupe nosi blizance😍😍
Anabela, ako šta pomaže, maloprije sam čitala da bazalna obično pada 25.dana ciklusa ako nije došlo do oplodnje.
Generalno:
-ako padne do O+9 znaci da postoji slabost zutog tijela. Nakon ovulacije i pucanja folikula se iz njega oslobadja jajna stanica i od njega stvara zuto tijelo. Zuto tijelo je bitno za odrzavanje hormona i uvjeta za implantaciju. Ako je slabo, hormoni i uvjeti za implantaciju se narusavaju i temperatura pada. U tom slucaju bi trebale lijecniku na pregled.
-poslije O+9 svakoj zeni varira. Nekim zenama padne prije M, nekim na 1. ili 2. dan M.
*coverline je zamisljena linija odnosno temperatura koja se racuna iz prosjeka temperature mjerenih 6 dana prije porasta + 0,20
Primjer:
porast 15.DC
36,05 + 0,20 = 36,25
coverline povlacite na ovom primjeru dakle na 36,25 i u odnosu na tu temperaturu/liniju pratite porast i pad temperature u drugoj fazi ciklusa
Hvala ti,otprilike sam ovo znala..Mjerim temp duze vrijeme. Samo mi je malo bilo nejasno oko tog progesterona,u koje vrijeme ga mjeriti, kad bi bio rezultat najbolji.Eto,shvatila sam uglavnom. Ipak minje bolje ranije jer lutealna faza mi traje krece..I temp pocne padati malo ranije .
Pretpostavljala sam da si znala...rekoh idem ipak napisati ako postoji koja tiha citacica da nije skroz upucena...mozda nekome pomogne...
pokusavamo od 11/2018
oligoasthenoteratozoospermia 2% prog. pokretnih
Generalno:
Primjer:
porast 15.DC
36,05 + 0,20 = 36,25
Pretpostavljala sam da si znala…rekoh idem ipak napisati ako postoji koja tiha citacica da nije skroz upucena…mozda nekome pomogne…
Hoce sigurno, ja sam puno toga naucila ovdje na forumu ❤
38god.
Hormoni✔AMH-0,053 ng/ml(Odlican amh kad pogledamo rezultate ispod)❤
Spermio✔endo operisana 2011g.
Predlozen ivf,UZ 20.02'21
I Ivf; 6 j.celija.4 oplodjene..
2 blastociste 🐧🐧, 2 prestale s razvojem u ranom stadiju blastociste.
Stimulacija: Menopur,femare,cetrotide,ovitrele.
28.04 2021 transfer-fet(vracene 2 blastice)
Beta 10.05. Negativna,2,1
Nemamo vise smrzlica...😏
Ja sedim na kafi oko mene sve bebe, kako su medene ….. ajmeeeee Bozeeeeee
Jesu slatkice male. 😁😁 😍
Sortiraj odgovore
Najstariji