Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Predrag
    02. Kolovoz 2021. 12:05

Mimmy

Bok cure,
    Ja sam dosta zbunjena oko trombofilije, jer su podijeljena mišljenja.
    Ma moj pai i mthfr mutirani homozigot me moja ginekologinja želi staviti na heparin iduću trudnoću-samo je rekla da mi mora hematolog propisati nalaz, da ne priznaju od ginekologa.
    Bila sam i kod još jednog cijenjenog ginekologa koji mi odmahuje rukom na moje mutacije i govori da to ništa nema veze, čudi se da su me uopće slali na testove za trombofiliju i da moramo shvatiti da sve što ne preživi 10.tjedan ima toliko grešaka da je moralo otići… nažalost mi još nije gotov phd nalaz, pa ne znamo šta je stvarni uzrok, a i pitanje je hoće li nam što reći.
    Ima li netko iskustva s ovim mutacijama, imam osjećaj da sam postala toliko očajna i opsjednuta ovim dijagnozom 😓

To nije tačno !!!!  Trombofilija je sigurno jedan od uzroka spontanih pobačaja i ginekolozi kao ginekolozi se slabo ili nikako ne razumiju u problem trombifilije i zbog toga pričaju priče ne treba.. . Nađite dobrog hematologa i ispitajte sklonost ka trombofiliji i uzimajte heparin bez obzira jer on samo pomaže a odmoći vam ne može !  Ako su genetske mutacije organizam to prepozna odmah i spontani ide do 6-7  nedelje a sve ostalo je uzrok trombofilija ! Nisam doktor ali iskustvo je čudo

BlairWaldorf
    02. Kolovoz 2021. 13:33

Di su trudnice ? Kako ste curke ?

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    03. Kolovoz 2021. 10:12

antonela98

Nista nije rekao gin zasto je to, mala vjerojatnost je ponavljanja ali eto..
    Najgore je cekanje da pocne krvarenje

antonela98

Nista nije rekao gin zasto je to, mala vjerojatnost je ponavljanja ali eto..
    Najgore je cekanje da pocne krvarenje

S obzirom na dva ponavljajuća imas osnovu za daljnje pretrage. Proći će, znam da nije lako ali ako bilo sto trebas tu smo. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• XOXO
    03. Kolovoz 2021. 11:04

BlairWaldorf

Di su trudnice ? Kako ste curke ?

Bokic curke! Pratim vas pomalo koliko posao dopusta. Vidim ima novih al nisam od neke pomoci posto nemam iskustva ni sa medikamentoznim ni sa trombofilijom. Ja sam imala inducirani u 16tt i kiretazu. Mogu samo rec da vas kiretaze ne treba biti strah ukoliko do nje mora doci. U danasnje vrijeme radi se pod opcom anestezijom i sve je brzo gotovo kao i oporavak.
    Blair kako si ti? U kojoj ste fazi. Evo ja ulazim u 11t i naravno da nije sve mirno al nedam se. Neki dan se probudila u lokvi krvi al na srecu sve je ok i ne znaju razlog. Mozda neka zilica mozda hematom koji je naglo dosao i otisao jer na prijasnjem pregledu ga nije bilo. Cekam nalaze panorame i to je uglavnom to. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Jakasam💝
    03. Kolovoz 2021. 11:08

Pozdrav svima.
    Htjela bih s vama podijeliti svoju pricu. Prosle godine u 9. mj sam rodila svoje prvo blago. Porod prosao super, beba super, pa smo rekli zasto nebi jos jedno dok smo mladi. Oboje imamo 26 godina.
    Dogodila nam se druga trudnoca koja je od pocetka bila nikakva. Napravim test koji je pozitivan. Veselje do neba, ali krene krvarenje. Idemo na hitnu, opet pijem duphaston kao u prvoj trudnoci. Sve super. Idem na pregled u 7+1tt. Vidi se GV i ZV, ali ne i beba. Vadim betu koja je 28000+, nakon dva dana 25000+. Idem isti dan kad sam saznala za pad bete kod svog dr na Merkur, pregled, a kad ono lupa srce kao veliko beba je tu. Kako je moguce da beta pada, a beba se napokon vidi i lupa srce ❤️❤️.  Kaze dr desava se i to , ali ne garantira da ce opstati. Stalno pomalo krvarim, pijem duphaston i dalje dok nisam jace prokrvarila i zavrsim na hitnoj. Dijagnoza Missed ab. Tada sam bila trudna 10+1, a po njima je bebi stalo srce sa 9+4. Tuga golema. Naprave mi kiretazu 24.5.2021. Odem doma i umirujem se pored svoje curice i muza. Poslozim si u glavi da je tako trebalo biti. Sada smo spremni za novu trudnocu. Dr su na kontroli rekli da mozemo odmah iduci ciklus. Jednostavno ova trudnoca je propala, jer beba je imala spojene stanice koje se nisu mogle dalje razvijati. Proslu menstruaciju sam imala 19.6., jucer sam imala ovulaciju, a odnose 31.7. i 1.8., a meni nikako nije dobro. Bole me prsa dobro, napetost u njima ogromna, umorna sam... Znam da je nemoguće ista tako rano, ali zaista se osjecam drugacije. Jedino sto mi daje upitnike iznad glave je da mi se mozda plodni dani nisu malo poseremetili. Odnos smo imali i 25.7. koji mi je bio i zadnji dan menstruacije. Citam po netu da su neke zene bas tada ostale trudne. Iskreno, bojim se, ali i zaista bih voljela novu trudnocu.

+07.07.2023.
    1. pregled 6+4, kuca ❤, CRL 0,45mm, Terapija Utrogestan
    2. pregled 9+0, sve je dobro❤, CRL 19,9mm, terapija Utrogestan
    3. pregled 🔜11.09.

• Dora87
    03. Kolovoz 2021. 19:20

Pozdrav cure. Evo da se i ja uključim na ovu temu sa svojim iskustvom. 19.5. zadnja M, nakon što je sljedeća kasnila naručim se u gin na pregled. Kaže da vidi plod i ŽV, ali da mu se čini manji plod u odnosu na tjedne i da dođem za 7 dana. Naravno da je pošlo po zlu i idući tjedan je samo potvrdio da nema otkucaja još, a već bi trebalo biti i da je plod iste veličine kao i tjedan prije. Odlazim u KBC Split na pregled gdje mi gin to isto potvrđuje i daje 7 dana da vidimo hoće li se nešto pozitivno  ipak dogoditi. Odlazim sljedeći tjedan, nema nikakvog pomaka i dogovaram se sa gin za medik.pobačaj. Ovo mi je prva trudnoća i prvi pobačaj, ponudili su mi želim li kiretažu ili tablete. Prije uzimanja prve tablete, naravno ponovno me pregledava na uzv. Uzimam 3 tablete i idem kući, za 2 dana trebam opet doći. U ta 2 dana ne događa se ništa, samo laganu bol osjećam kao kad trebam dobiti M. Dolazim u bolnicu i uzimam 2 tablete koje se tope između obraza nekih sat vremena. Cimerica i ja u sobi u istoj situaciji. Oko 8,30 dobile tablete, oko 9,30 počinju lagani bolovi, oko 11 doslovno kao trudovi, stezanje u pravilnim intervalima i kreće čišćenje i izbacivanje svega. Jako krvarenje je trajalo nekih sat vremena, nakon toga manje. Oko 15h gin nas pregledava i pušta obe kući jer je ostalo neki 10ak mm i da dođemo na kontrolu za 2 tjedna. Kad sam došla kući, odmah taj dan i sutradan su još dva ugruška izašla, lagano krvarenje. 2-3 dana sam još osjećala kao stezanje maternice. Sljedećih par dana svijetlosmećkasti iscjedak, doslovno nosim samo dnevne uloške. Moj gin je rekao ništa od kupanja u moru i odnosa dok ne obavim pregled sutra. Nadam se da će sve biti ok. Samo još da napomenem da su svi u splitskoj dnevnoj bolnici bili ljubazni, dolazili nas gledati stalno dok smo bili tih 6 sati u bolnici,nudili lijekove protiv bolova. Pohvale doktorima i sestrama 🙌

BlairWaldorf
    03. Kolovoz 2021. 21:47

Dora87

Pozdrav cure. Evo da se i ja uključim na ovu temu sa svojim iskustvom. 19.5. zadnja M, nakon što je sljedeća kasnila naručim se u gin na pregled. Kaže da vidi plod i ŽV, ali da mu se čini manji plod u odnosu na tjedne i da dođem za 7 dana. Naravno da je pošlo po zlu i idući tjedan je samo potvrdio da nema otkucaja još, a već bi trebalo biti i da je plod iste veličine kao i tjedan prije. Odlazim u KBC Split na pregled gdje mi gin to isto potvrđuje i daje 7 dana da vidimo hoće li se nešto pozitivno ipak dogoditi. Odlazim sljedeći tjedan, nema nikakvog pomaka i dogovaram se sa gin za medik.pobačaj. Ovo mi je prva trudnoća i prvi pobačaj, ponudili su mi želim li kiretažu ili tablete. Prije uzimanja prve tablete, naravno ponovno me pregledava na uzv. Uzimam 3 tablete i idem kući, za 2 dana trebam opet doći. U ta 2 dana ne događa se ništa, samo laganu bol osjećam kao kad trebam dobiti M. Dolazim u bolnicu i uzimam 2 tablete koje se tope između obraza nekih sat vremena. Cimerica i ja u sobi u istoj situaciji. Oko 8,30 dobile tablete, oko 9,30 počinju lagani bolovi, oko 11 doslovno kao trudovi, stezanje u pravilnim intervalima i kreće čišćenje i izbacivanje svega. Jako krvarenje je trajalo nekih sat vremena, nakon toga manje. Oko 15h gin nas pregledava i pušta obe kući jer je ostalo neki 10ak mm i da dođemo na kontrolu za 2 tjedna. Kad sam došla kući, odmah taj dan i sutradan su još dva ugruška izašla, lagano krvarenje. 2-3 dana sam još osjećala kao stezanje maternice. Sljedećih par dana svijetlosmećkasti iscjedak, doslovno nosim samo dnevne uloške. Moj gin je rekao ništa od kupanja u moru i odnosa dok ne obavim pregled sutra. Nadam se da će sve biti ok. Samo još da napomenem da su svi u splitskoj dnevnoj bolnici bili ljubazni, dolazili nas gledati stalno dok smo bili tih 6 sati u bolnici,nudili lijekove protiv bolova. Pohvale doktorima i sestrama 🙌

Biti će sigurno. ❤️
    Imamo jako sličan put osim u dijelu da ja tokom S nisam boravila u bolnici nego doma. 
    Xoxo 
    Evo uskoro 3. menstruacija nakon S.... ili ...  iako ... Nekako se čudno osjećam.... A možda sam samo nesto krivo pojela... 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

BlairWaldorf
    03. Kolovoz 2021. 21:49

Xoxo 

Doma si ,odmaras ? 😁

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Nives27
    04. Kolovoz 2021. 10:04

Dora87

Pozdrav cure. Evo da se i ja uključim na ovu temu sa svojim iskustvom. 19.5. zadnja M, nakon što je sljedeća kasnila naručim se u gin na pregled. Kaže da vidi plod i ŽV, ali da mu se čini manji plod u odnosu na tjedne i da dođem za 7 dana. Naravno da je pošlo po zlu i idući tjedan je samo potvrdio da nema otkucaja još, a već bi trebalo biti i da je plod iste veličine kao i tjedan prije. Odlazim u KBC Split na pregled gdje mi gin to isto potvrđuje i daje 7 dana da vidimo hoće li se nešto pozitivno ipak dogoditi. Odlazim sljedeći tjedan, nema nikakvog pomaka i dogovaram se sa gin za medik.pobačaj. Ovo mi je prva trudnoća i prvi pobačaj, ponudili su mi želim li kiretažu ili tablete. Prije uzimanja prve tablete, naravno ponovno me pregledava na uzv. Uzimam 3 tablete i idem kući, za 2 dana trebam opet doći. U ta 2 dana ne događa se ništa, samo laganu bol osjećam kao kad trebam dobiti M. Dolazim u bolnicu i uzimam 2 tablete koje se tope između obraza nekih sat vremena. Cimerica i ja u sobi u istoj situaciji. Oko 8,30 dobile tablete, oko 9,30 počinju lagani bolovi, oko 11 doslovno kao trudovi, stezanje u pravilnim intervalima i kreće čišćenje i izbacivanje svega. Jako krvarenje je trajalo nekih sat vremena, nakon toga manje. Oko 15h gin nas pregledava i pušta obe kući jer je ostalo neki 10ak mm i da dođemo na kontrolu za 2 tjedna. Kad sam došla kući, odmah taj dan i sutradan su još dva ugruška izašla, lagano krvarenje. 2-3 dana sam još osjećala kao stezanje maternice. Sljedećih par dana svijetlosmećkasti iscjedak, doslovno nosim samo dnevne uloške. Moj gin je rekao ništa od kupanja u moru i odnosa dok ne obavim pregled sutra. Nadam se da će sve biti ok. Samo još da napomenem da su svi u splitskoj dnevnoj bolnici bili ljubazni, dolazili nas gledati stalno dok smo bili tih 6 sati u bolnici,nudili lijekove protiv bolova. Pohvale doktorima i sestrama 🙌

Evo i ja da se nadovežem na tvoje..drugi spontani, bebi prestalo srce kucati u 7 tjednu trudnoce a bila sam trudna 10+5. Ja sam se odlucila na kiretažu u opcoj anesteziju u kbc firule medutim sve se zakompliciralo prije jer je krenulo samo ali u abnormalnom kolicinama krvi odvela me hitna izgubila krv pozlilo mi tlak pao, na kraju mi se tkivo zapetljalo u cervix i stvaralo ogroman pritisak..svaka cast doktorima i sestrama u dnevnoj bolnici na firulama na ginekologiji predivni ljudi spasili mi život dolazili svako malo obilaze držali me za ruke tješili..predivni doktori i sestre.

👩🏼 27

👱🏻‍♂️32

Pokušavamo 12/2020
    08.03. blighted ovum 6tj
    31.07 missed abortion 10 tj

Tina0409
    04. Kolovoz 2021. 12:37

Curke,

Evo da se ja javim malo s godišnjeg…trenutno smo u španjolskoj i tu su mi bili plodni dani,ali nažalost zbog ureaplasme koju liječimo antibioticima radimo pauzu dok ne ustanovimo da je vise nema.😊

03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
    30.01.23. 👶🏼💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.