Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Samoja6
    06. Travanj 2021. 15:35

zoeeuzoee

Inace imam 23 godine nikad nisam imala nikakve zahvate ni bilo kaj slicno pa me uzasno strah i neznam divim vam se pogotovo curama koje su to vise puta proslee…. Stvarno vam svaka cast❤️❤️

Nemaš se čega bojati... Ja kad sam išla sam sebi stavila u glavu da će mi na neki način biti lakše kad se toga riješim! U biti nakon cijelog tog tjedna sam i jedva čekala da odem i da još to obavim kad je već moralo biti tako! I baš smo ja i cura koja je bila samnom u sobi (zbog iste stvari) komentirale kako se osjećaš 100 kg lakše kad dođeš tamo i kad sve to krene jer znaš da je gotovo! Naravno, psihička bol ostaje, ali s vremenom je manja. 💞

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 17:15

Irena26

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Irena26

Pozdrav cure, sa podijelim sa vama svoje iskustvo gubitka bebe. U 19 nedjelji sam otišla na redovni pregled gdje su mi rekli da su bebi nažalost prestali otkucaji u 16 nedjelji ja nisam imala nikakve simptome, niti bol, krvarenje nista, strašan šok i nevjerica…
    Izavanje prirodnog poroda je bilo jako bolno i trajalo je 48 h, sam proces kiretaze nisam ni osjetila bio je pod anestezijom, sve te stvari i fizicka bol se brzo zaborave. Ostaje samo praznina i tuga sa kojom se treba izboriti… Sada sam u procesu pretraga da vidimo šta bi mogao biti uzrok, spremna sam i da ga saznamo i da nikad ne saznamo. Nisam izgubila nadu i vjeru da će jednog dana da nam dođe bebica, a našu curicu ćemo uvijek nositi u srcu i mislima!

Jesu ti napravili analizu ploda? Da nađu uzrok?
    Grlim te puno, to tvoje je neusporedivo bolnije od ovog moga

Pitala sam se da li bi bilo lakše da se sve to ranije izdešavalo ali msm da ne jer svaki gubitak je tezak, prosto znamo da su to bile naše bebe… Sada uskoro treba da stigne PH nazal kako smo radili prenatalni dr kaze da je genetski sve bilo ok. Šaljem zagrljaj ❤️

Jako mi je žao. Napravi sve pretrage trombofilije i imunologije. Vjerujem da je ipak barem malo lakše ako na kraju dobijemo neki razlog, neki closure. 
    Želim ti da ti tvoj anđeo pomogne da do majčinstva idući put dođeš puno puno lakše. 

💔💔💔

• Ivanamark
    06. Travanj 2021. 17:15

NanaJ

Scarlett

Ja sam se upravo vratila s uzv. Kaže da se dobro samo čisti i da ne treba ni tablete ni kiretaža za sada. Preporučio sve moguće pretrage prije iduće trudnoće. Ići ću popodne kod soc.gin. po uputnice i sve kaj mi treba već.
    Cure jel pijete vi kakve dodatke prehrani? Uzela sam maca prah pa ne znam jel da pričekam s tim dok sve nalaze obavim ili da odmah počnem uzimat.

Ja ti od prvog dana nakon kiretaze pijem caj od vrkute i stolisnika. Vrkuta je dobra za maternicu, brze cijeljenje i njeno jacanje pogotovo nakon spontanih, dovodi hormone u red, sve u svemu super biljka za nas zene.

Dali čaj od vrkute pijete tijekom cijelog ciklusa ili? Čitala sam da negdje da se ne pije za vrijeme podnih dana. Pa nisam sigurna kako je piti. 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 17:17

Samoja6

zoeeuzoee

Inace imam 23 godine nikad nisam imala nikakve zahvate ni bilo kaj slicno pa me uzasno strah i neznam divim vam se pogotovo curama koje su to vise puta proslee…. Stvarno vam svaka cast❤️❤️

Nemaš se čega bojati… Ja kad sam išla sam sebi stavila u glavu da će mi na neki način biti lakše kad se toga riješim! U biti nakon cijelog tog tjedna sam i jedva čekala da odem i da još to obavim kad je već moralo biti tako! I baš smo ja i cura koja je bila samnom u sobi (zbog iste stvari) komentirale kako se osjećaš 100 kg lakše kad dođeš tamo i kad sve to krene jer znaš da je gotovo! Naravno, psihička bol ostaje, ali s vremenom je manja. 💞

Ovo je istina, oporavak počne kad tijelo prestane biti trudno. Dok god je tijelo trudno (a ostaje trudno iako plod više nije živ), ne možemo krenuti dalje. I vrijeme stvarno pomaže. A iz iskustva žena koje su nakon toga postale majke, čujem da jednom kad imaju zdravu trudnoći i imaju svoju bebu u rukama, to uvelike nadoknadi gubitak koji su imale. Ostaje rana, ali jako mala.

💔💔💔

Samoja6
    06. Travanj 2021. 18:11

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Samoja6

zoeeuzoee

Nemaš se čega bojati… Ja kad sam išla sam sebi stavila u glavu da će mi na neki način biti lakše kad se toga riješim! U biti nakon cijelog tog tjedna sam i jedva čekala da odem i da još to obavim kad je već moralo biti tako! I baš smo ja i cura koja je bila samnom u sobi (zbog iste stvari) komentirale kako se osjećaš 100 kg lakše kad dođeš tamo i kad sve to krene jer znaš da je gotovo! Naravno, psihička bol ostaje, ali s vremenom je manja. 💞

Ovo je istina, oporavak počne kad tijelo prestane biti trudno. Dok god je tijelo trudno (a ostaje trudno iako plod više nije živ), ne možemo krenuti dalje. I vrijeme stvarno pomaže. A iz iskustva žena koje su nakon toga postale majke, čujem da jednom kad imaju zdravu trudnoći i imaju svoju bebu u rukama, to uvelike nadoknadi gubitak koji su imale. Ostaje rana, ali jako mala.

E sad samo treba doći do toga! 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 18:18

Samoja6

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Samoja6

zoeeuzoee

E sad samo treba doći do toga!

Evo, samo što nismo 

💔💔💔

jelenas
    06. Travanj 2021. 18:35

Draga Irena, isti scenarij kao kod mene. 
    Šaljem zagrljaj ❤️

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Marita_07
    06. Travanj 2021. 18:57

Pozz svima,
    Moj oporavak je super prošao, bila sam na uzv i dr je reko da je sve dobro završilo. 
    Plan je da nakon sad što dobijem mengu napravim biopsiju endometrija sa hist. i imun.analizom  kako bi prilikom drugog postupka koji je za sada u 5 mj. bili sigurniji i mirniji.
    Ima li tko iskustva s biopsijom?
    Hvala curke, pusa svima! 😘

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 19:11

Rita_55

Pozz svima,
    Moj oporavak je super prošao, bila sam na uzv i dr je reko da je sve dobro završilo.
    Plan je da nakon sad što dobijem mengu napravim biopsiju endometrija sa hist. i imun.analizom kako bi prilikom drugog postupka koji je za sada u 5 mj. bili sigurniji i mirniji.

Nemam, ali i mene čeka isto. Baš će me zanimati kako će to kod tebe proći. kad ideš, sad u travnju? U kojoj klinici?

💔💔💔

Marita_07
    06. Travanj 2021. 19:22

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Rita_55

Pozz svima,
    Plan je da nakon sad što dobijem mengu napravim biopsiju endometrija sa hist. i imun.analizom kako bi prilikom drugog postupka koji je za sada u 5 mj. bili sigurniji i mirniji.

Nemam, ali i mene čeka isto. Baš će me zanimati kako će to kod tebe proći. kad ideš, sad u travnju? U kojoj klinici?

MTBica  tako negdje krajem 4 mj, IVF poliklinika. Pitala sam koje pretrage bi trebala napraviti pa je rekao dr. da je dobro napraviti tu, pogotovo kad si u IVF-u da se lakše implantira zametak. Što se tiće trombofilije reko je da zna da je pravilo tek nakon više uzastopnih pobačaja, a kod socijalne idem kroz 2 tj pa ću vidjet hoće mi dat uputnicu za to.

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.