Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 19:34

Rita_55

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Rita_55

Pozz svima,
    Moj oporavak je super prošao, bila sam na uzv i dr je reko da je sve dobro završilo.
    Plan je da nakon sad što dobijem mengu napravim biopsiju endometrija sa hist. i imun.analizom kako bi prilikom drugog postupka koji je za sada u 5 mj. bili sigurniji i mirniji.
    Ima li tko iskustva s biopsijom?
    Hvala curke, pusa svima! 😘

Nemam, ali i mene čeka isto. Baš će me zanimati kako će to kod tebe proći. kad ideš, sad u travnju? U kojoj klinici?
    MTBica tako negdje krajem 4 mj, IVF poliklinika. Pitala sam koje pretrage bi trebala napraviti pa je rekao dr. da je dobro napraviti tu, pogotovo kad si u IVF-u da se lakše implantira zametak. Što se tiće trombofilije reko je da zna da je pravilo tek nakon više uzastopnih pobačaja, a kod socijalne idem kroz 2 tj pa ću vidjet hoće mi dat uputnicu za to.

Kod kojeg si doktora tamo? Ja sam kod G. Meni je isto rekao raditi histeroskopiju, biopsiju, NK cells i scratching, pa ću iza toga na FET. Na žalost, meni je sad velika šansa da će i idući završiti spontanim pa već razvijamo strategiju za dalje 
    Što se tiče trombofilije, pitaj socijalnu odmah mailom da ti da, nalazi se čekaju mjesec dana, ako još 2 tjedna čekaš na uputnice, pa kasnije opet na termin to će ti sve skupa predugo trajati.
    Druga opcija je da napraviš te pretrage privatno. Da nisam imala vremena, ja bila išla privatno, ali kako sam nakon prošlog spontanog imala pauzu od 2 mjeseca, taman sam u to vrijeme stigla i ovako. S tim da sam svejedno dio pretraga (imunologiju) obavila privatno.
    Bit ću ti zahvalna ako podijeliš iskustvo sa histero i ostalim ovdje kad ih napraviš. Ako ti nije problem podijeliti, jesi li bila na čiščenju tabletama/kiretažom? Ovo ideš odmah nakon prve menstruacije? Koji dan ciklusa?

💔💔💔

Marita_07
    06. Travanj 2021. 20:09

Kod dr. M. jako sam zadovoljna s njim,zapravo svi tamo su stručnjaci. Budi sigurna da smo u dobrim rukama 😊.
    Sreća u nesreći je da sam prošla s medikamentima, dobila u Petrovoj i isla odmah kući. Bilo je bolno, pila sam i Ibuprofene ali su mi teško sjeli na želudac pa mi je još bila mučnina i od toga. Krvarenje nekih tj dana i sve se očistilo.Reko je da ne trebamo puno čekati, tako da evo već polako se pripremam za nove borbe.Pitala sam soc. pa je nekako negodovala oko trombofilije ,probat ću opet. 
    Naravno,pratimo se... Javim sve kako je prošlo, 21.dan nakon menge se radi biopsija💪🙏. 

Kakvi su tebi nalazi za sve što si do sada napravila? 

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 20:27

Rita_55

Kod dr. M. jako sam zadovoljna s njim,zapravo svi tamo su stručnjaci. Budi sigurna da smo u dobrim rukama 😊.
    Sreća u nesreći je da sam prošla s medikamentima, dobila u Petrovoj i isla odmah kući. Bilo je bolno, pila sam i Ibuprofene ali su mi teško sjeli na želudac pa mi je još bila mučnina i od toga. Krvarenje nekih tj dana i sve se očistilo.Reko je da ne trebamo puno čekati, tako da evo već polako se pripremam za nove borbe.Pitala sam soc. pa je nekako negodovala oko trombofilije ,probat ću opet.
    Naravno,pratimo se… Javim sve kako je prošlo, 21.dan nakon menge se radi biopsija💪🙏.

Kakvi su tebi nalazi za sve što si do sada napravila?

Ja sam jako zadovoljna sa G, a čujem da je i M sličan kalibar.
    Ja sam još u prvom postupku počela uzimati Euthyrox jer mi je TSH bio oko 3, pa da ga spustimo na 1.5. U trudnoći dodatno podivlja, tako da sam sad na dozi od 75.
    A u svim ovim pretragama, sve mi je bilo ok osim što sam PAI heterozigot, pa sam u ovoj trudnoći uzimala heparin. Kao što vidiš, nije mi pomoglo.
    Jedino što nisam napravila je ovo što sad planiramo, histeroskopija, biopsija + NK cells, nakon toga sam provjerila sve što se ima za provjeriti u Hrvatskoj . Plus, plod iz ove trudnoće je sad na citogenetici, nadam se da ćemo i tu dobiti neke odgovore. Nadajmo se da će biti dovoljno.
    Meni je G isto rekao 21dc, međutim, nešto je pričao da ćemo pričekati ciklus. Iskreno, nisam puno pratila, jer sam ja došla na kontrolu, a onda mi je on na kontroli izvadio plod koji se već bio odvojio i bila sam u šoku. Više sam pokušavala ne upasti u histeriju i biti normalno ljudsko biće, nego što sam mogla pratiti njegove optimistične planove. Izgleda da mi neće trebati ni čišćenje ni ništa, da je to to, što je sreća u nesreći. Jedino što se meni sad ne čeka 2 ciklusa za dalje, htjela bih sad u travnju obaviti histeroskopiju, kako bih u svibnju mogla na FET. I u lipnju na novu stimulaciju ako FET ne upali.  Na žalost, postoji dobra šansa da ću nakon toga morati na rizičnu operaciju mioma nakon koje je upitno hoću li uopće moći ostati trudna, a oporavak će dugo trajati - što u mojim godinama znači i drastično opadanje plodnosti, radi čega bih rado imala više smrzlića prije nego krenem u tu kocku. 

💔💔💔

NanaJ
    06. Travanj 2021. 21:36

Curke da se i ja javim sam svojim apdejtom. U petak je bila kontrola nakon vakuumske, phd nalaz uredan (nema upale, nije bakterija, nije trombofilija), plod je bio na kraniotipu nakaz uredan- zdrava curica. S moje ginekoloske srane sve super (maternica, jajnici...) sutra cu dobiti sto sve od nalaza trebamo obaviti muz i ja. Evo ne znam da li sam sretna ili zabrinuta, lakse mi je jer je plod dosao uredan, znaci nije genetski, a opet zasto je do ovog doslo 2. put 🥺 Idemo sada korak po korak, mlada sam, ocito zdrava, nadam se da cu imat djecu i da je ovo samo losa sreca 🥺

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

NanaJ
    06. Travanj 2021. 21:40

**kariotip 🙈

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 22:22

NanaJ

Curke da se i ja javim sam svojim apdejtom. U petak je bila kontrola nakon vakuumske, phd nalaz uredan (nema upale, nije bakterija, nije trombofilija), plod je bio na kraniotipu nakaz uredan- zdrava curica. S moje ginekoloske srane sve super (maternica, jajnici…) sutra cu dobiti sto sve od nalaza trebamo obaviti muz i ja. Evo ne znam da li sam sretna ili zabrinuta, lakse mi je jer je plod dosao uredan, znaci nije genetski, a opet zasto je do ovog doslo 2. put 🥺 Idemo sada korak po korak, mlada sam, ocito zdrava, nadam se da cu imat djecu i da je ovo samo losa sreca 🥺

Uff, baš mi je žao.
    Sad je važno napraviti sve imunološke pretrage sa tvoje strane, jer iz nekog razloga je tijelo odbacilo zdravi plod 
    To ti je bio rezultat citogenetike ili? Jer meni PHD nalaz za prošli spontani nije vratio ništa pametno, kamoli kariotip i spol zametka. Samo neke generičke izjave.

💔💔💔

NanaJ
    07. Travanj 2021. 07:11

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

NanaJ

Curke da se i ja javim sam svojim apdejtom. U petak je bila kontrola nakon vakuumske, phd nalaz uredan (nema upale, nije bakterija, nije trombofilija), plod je bio na kraniotipu nakaz uredan- zdrava curica. S moje ginekoloske srane sve super (maternica, jajnici…) sutra cu dobiti sto sve od nalaza trebamo obaviti muz i ja. Evo ne znam da li sam sretna ili zabrinuta, lakse mi je jer je plod dosao uredan, znaci nije genetski, a opet zasto je do ovog doslo 2. put 🥺 Idemo sada korak po korak, mlada sam, ocito zdrava, nadam se da cu imat djecu i da je ovo samo losa sreca 🥺

Uff, baš mi je žao.
    Sad je važno napraviti sve imunološke pretrage sa tvoje strane, jer iz nekog razloga je tijelo odbacilo zdravi plod
    To ti je bio rezultat citogenetike ili? Jer meni PHD nalaz za prošli spontani nije vratio ništa pametno, kamoli kariotip i spol zametka. Samo neke generičke izjave.

Da, ovo je bila citogenetika. A po phd nalazu smo iskljucili trombofilijj, bakterije, viruse... Ne znam sta da mislim, mozda je mene bog predodredio samo da budem mama muskoj djeci 🙈

Ne znam da li sam sretna jer nije genetski ili sam jos vise zabrinuta jer sam opet na pocetku i nista jos uvijek ne znam...

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

pingo
    07. Travanj 2021. 07:55

Nanaj - baš mi je žao😞
    moj update - upravo radim OGTT s inzulinskom rezistencijom, popila otopinu i čekam još 4 vađenja krvi, već mi se blago i vrti, sutra navećer idem kod ginekologa na kontrolu, a do tada strahujem hoće li trebati novo čišćenje😟

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

Tonkica111
    07. Travanj 2021. 08:18

Cure, upadam kao padobranac.... Al iskreno malo sam zabrinuta... 10 +3 sam, no simptomi kao da su se u sekundu ugasili... Od mučnine i grudi... Da li je vama tako bilo... Znam da se možda nebi trebala brinuti i da je normalno sve to... Al nekako nemam ugodan osjećaj... 

pingo
    07. Travanj 2021. 08:28

Tonkice, simptomi trudnoće odlaze i prolaze, ja ni po ćemu nisam primjetila da su mala srca stala kucati (više od dva tjedna), simptomi dolaze i odlaze, a tjelo je trudno dok god je plod u njemu... molim te nemoj se zamarati crnim misima, sve će biti u redu, čuvaj se i mazi trbuh😘

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.