Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lori🍀
    07. Travanj 2021. 08:47

Hej NanaJ sretno dalje s pretragama. Dobro je da nije genetski. Možda je problem u kvaliteti spermija, iako onda bi možda imala problema sa začećem hmm ne znam. Možda se neka od žena ovdje više razumije u to? Mislim ako je u tome problem to se da riješiti.
    Kakva ti je štitnjača? Jesi provjerila TSH i antitijela?

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

Lori🍀
    07. Travanj 2021. 08:48

pingo

Nanaj - baš mi je žao😞
    moj update - upravo radim OGTT s inzulinskom rezistencijom, popila otopinu i čekam još 4 vađenja krvi, već mi se blago i vrti, sutra navećer idem kod ginekologa na kontrolu, a do tada strahujem hoće li trebati novo čišćenje😟

Sretno javi nam kako je sve prošlo i drži se

Nizak AMH, ostalo ok

jelenas
    07. Travanj 2021. 08:49

Tonkica111

Cure, upadam kao padobranac…. Al iskreno malo sam zabrinuta… 10 +3 sam, no simptomi kao da su se u sekundu ugasili… Od mučnine i grudi… Da li je vama tako bilo… Znam da se možda nebi trebala brinuti i da je normalno sve to… Al nekako nemam ugodan osjećaj…

Meni su simptomi naglo nestali i imala sam jako jako loš osjećaj u vezi svega, na što su mi svi naravno govorili da nisam normalna. Bila sam normalna i bila sam u pravu, nažalost. Mislim da ako postoji i najmanja sumnja, bilo što da te uznemiruje, zakaži pregled i daj Bože da ti netko kaže: vidiš, sve je ok i bezveze paničariš. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Lori🍀
    07. Travanj 2021. 08:50

Tonkica111

Cure, upadam kao padobranac…. Al iskreno malo sam zabrinuta… 10 +3 sam, no simptomi kao da su se u sekundu ugasili… Od mučnine i grudi… Da li je vama tako bilo… Znam da se možda nebi trebala brinuti i da je normalno sve to… Al nekako nemam ugodan osjećaj…

Tonkice ništa ti to ne znači biti će sve ok nemoj se nervirati. Isto tako neke žene i dalje povraćaju iako su imale npr. missed ab. Sjećam se da kad sam bila u jesenskim da su cure pisale kako su im mučnine naglo stale i onda su se znale čak i naglo vratiti. A neke cure uopće nemaju mučnine. Samo se probaj umiriti a ako te to muči i dalje odi na pregled da se uvjeriš da je sve kako treba

Nizak AMH, ostalo ok

Tonkica111
    07. Travanj 2021. 09:00

jelenas

Tonkica111

Meni su simptomi naglo nestali i imala sam jako jako loš osjećaj u vezi svega, na što su mi svi naravno govorili da nisam normalna. Bila sam normalna i bila sam u pravu, nažalost. Mislim da ako postoji i najmanja sumnja, bilo što da te uznemiruje, zakaži pregled i daj Bože da ti netko kaže: vidiš, sve je ok i bezveze paničariš.

Otići ću iza posla na pregled.... Nadam se da će sve biti okej...jednostavno neću bit mirna dok ne odem

NanaJ
    07. Travanj 2021. 09:09

Lori1988

Hej NanaJ sretno dalje s pretragama. Dobro je da nije genetski. Možda je problem u kvaliteti spermija, iako onda bi možda imala problema sa začećem hmm ne znam. Možda se neka od žena ovdje više razumije u to? Mislim ako je u tome problem to se da riješiti.

Mislili smo da je mozda radi psorijaticnog artritisa kojeg ima muz pa da je on napravio nekakvu gresku na spermiju, ali evo nalaz s citologije je doso uredan, onda nekako mislim da nije to toga, a ni njega jer eto ostajem brzo trudna. Ja sam sumnjam da mozda moje tijelo odbacuje zenski plod, pisto je s ovim evo bilo sve ok s tijelo ga je odbacilo, znam dosta zena sa tom dijagnozom i sve imaju na kraju djecu. Sto se tice tsh on je bio dobar taman koliko treba. A nista sad idemo korak po korak s pretragama i nadamo se najboljem 🙏🏼

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

NanaJ
    07. Travanj 2021. 09:12

Tonkica111

Simtomi ti nista ne znace, oni se povuku pa se vrate i tako u krug. Evo jutro prije mog pregelda sam imala mucnine, dosla na pregled bebici stalo srce, tako da simptomi stvarno ne znace nista. Drzim fige da je sve ok samo smireno 

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

Lori🍀
    07. Travanj 2021. 09:18

NanaJ

Lori1988

Mislili smo da je mozda radi psorijaticnog artritisa kojeg ima muz pa da je on napravio nekakvu gresku na spermiju, ali evo nalaz s citologije je doso uredan, onda nekako mislim da nije to toga, a ni njega jer eto ostajem brzo trudna. Ja sam sumnjam da mozda moje tijelo odbacuje zenski plod, pisto je s ovim evo bilo sve ok s tijelo ga je odbacilo, znam dosta zena sa tom dijagnozom i sve imaju na kraju djecu. Sto se tice tsh on je bio dobar taman koliko treba. A nista sad idemo korak po korak s pretragama i nadamo se najboljem 🙏🏼

Moram priznati nikad čula da tijelo odbacuje plod određenog spola.
    A ni da psorijatični artritis ima veze sa začećem.
    Ali treba ispitati sve mogućnosti.
    Zaista postoji mogućnost da se 2x dogodilo slučajno, da nemate neki problem. Držim fige za dalje

Nizak AMH, ostalo ok

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Travanj 2021. 09:30

Artritis i bilo koja imuno bolest može uzrokovati spontane, zato se i trebamo testirati na sve imuno + reuma faktore itd.
    Također, neki problem u spermiju može uzrokovati spontane, zato se radi mikrodelecija na y kromosomu, dna fragmentacija sperme, ...
    Dalje, štitnjača, D vitamin, inzulinska rezistencija, ... 
    Skraćeno, svašta može i ne mora uzrokovati. Najčeće imamo kombinaciju stanja, neka za koja se još ni ne zna da su štetna i zato nam dolazi do ovoga, iako ima hrpa žena koja imaju samo jednu od tih dijagnoza i nemaju nikakvih problema.

💔💔💔

NanaJ
    07. Travanj 2021. 10:41

Curke koje ste radile kariogram, gdi ste radile i koliko ste cekale? 

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.