Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Travanj 2021. 10:47

NanaJ

Curke koje ste radile kariogram, gdi ste radile i koliko ste cekale?

Koliko sam shvatila, treba ti kariotip, a ne kariogram.
    Radi se na Rebru, Svetom Duhu i u Klaićevoj koliko ja znam. Najbolje ti je zakazati se na sva tri mjesta pa vidjeti gdje ćeš prvo dobiti termin. Dosta se čeka, nekad i po par mjeseci, ali neke cure su imale sreće i uletile u roku od koji tjedan, kad netko otkaže negdje. Nalaz se čeka oko mjesec dana.

💔💔💔

NanaJ
    07. Travanj 2021. 11:28

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

NanaJ

Radi se na Rebru, Svetom Duhu i u Klaićevoj koliko ja znam. Najbolje ti je zakazati se na sva tri mjesta pa vidjeti gdje ćeš prvo dobiti termin. Dosta se čeka, nekad i po par mjeseci, ali neke cure su imale sreće i uletile u roku od koji tjedan, kad netko otkaže negdje. Nalaz se čeka oko mjesec dana.

Ne ne kariogram za mene i muza, kariotip je raden na fetusu. Budem onda zakazala u sve 3 bolnice pa gdi prvo dobijemo tam idemo. A jos sam htjela pitat za HLA tipizaciju kam se to idem 🙈 oprostite ak sam dosadna ali kad dodem kod ginekologa pol toga zaboravim pitat 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Travanj 2021. 11:44

NanaJ

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

NanaJ

Ne ne kariogram za mene i muza, kariotip je raden na fetusu. Budem onda zakazala u sve 3 bolnice pa gdi prvo dobijemo tam idemo. A jos sam htjela pitat za HLA tipizaciju kam se to idem 🙈 oprostite ak sam dosadna ali kad dodem kod ginekologa pol toga zaboravim pitat

Meni su objasnili ovo:
     kariotip je kao album za slicice, a kariogram predestavlja 1 slicicu. Mozes ti raditi kariogram za samo 1 set kromosoma, a kariotip je kompletna slika nasih kromosoma. Tako da ako je kariotip uredan znaci da su svi kromosomi uredni, a da je samo nekoliko kariograma onda je upitno sto je s ostalima ako pretraga nije radjena. Al za neplodnost se uvijek radi kompletna pretraga na sve kromosome. 

Dakle, treba ti kariotip. 
    Mislim da se HLA tipizacija radi samo na Rebru ili privatno, ali nisam sigurna. Znam da je na Svetom Duhu nema.

💔💔💔

• Irena26
    07. Travanj 2021. 11:55

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Irena26

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Irena26

Pozdrav cure, sa podijelim sa vama svoje iskustvo gubitka bebe. U 19 nedjelji sam otišla na redovni pregled gdje su mi rekli da su bebi nažalost prestali otkucaji u 16 nedjelji ja nisam imala nikakve simptome, niti bol, krvarenje nista, strašan šok i nevjerica…
    Izavanje prirodnog poroda je bilo jako bolno i trajalo je 48 h, sam proces kiretaze nisam ni osjetila bio je pod anestezijom, sve te stvari i fizicka bol se brzo zaborave. Ostaje samo praznina i tuga sa kojom se treba izboriti… Sada sam u procesu pretraga da vidimo šta bi mogao biti uzrok, spremna sam i da ga saznamo i da nikad ne saznamo. Nisam izgubila nadu i vjeru da će jednog dana da nam dođe bebica, a našu curicu ćemo uvijek nositi u srcu i mislima!

Jesu ti napravili analizu ploda? Da nađu uzrok?
    Grlim te puno, to tvoje je neusporedivo bolnije od ovog moga

Pitala sam se da li bi bilo lakše da se sve to ranije izdešavalo ali msm da ne jer svaki gubitak je tezak, prosto znamo da su to bile naše bebe… Sada uskoro treba da stigne PH nazal kako smo radili prenatalni dr kaze da je genetski sve bilo ok. Šaljem zagrljaj ❤️

Jako mi je žao. Napravi sve pretrage trombofilije i imunologije. Vjerujem da je ipak barem malo lakše ako na kraju dobijemo neki razlog, neki closure.
    Želim ti da ti tvoj anđeo pomogne da do majčinstva idući put dođeš puno puno lakše.

Hoću javim ako bilo šta otkrijem što bi moglo da nekome pomogne. Početkom maja bih trebala da radim pretrage na trombofiliju i ostale nalaze dok se kako su mi rekli hormoni vrate u normalu. 
     A sigurna sam da nam svima naši anđeli šalju snagu ❤️❤️

• Irena26
    07. Travanj 2021. 11:58

jelenas

Draga Irena, isti scenarij kao kod mene.
    Šaljem zagrljaj ❤️

Zaista mi je žao ❤️, nisam imala pojma koliko žena, parova prolazi kroz isto... Nisam mogla da pronađem tvoju priču ali ako kažeš da je isti scenario razumijem. Jesi li se oporavila? Jesi li uspjela da dođeš do nekog objašnjenja. Meni je prva trudnoća sve uredno, totalno sam bila opuštena, smirena i onda šok... Grlim te ❤️

zoeeuzoee
    07. Travanj 2021. 12:01

Evo cure bila u petrovoj na jos jednom ult nista se nije vidjelo
    Popila tablete, bas me strah kaj me ceka :/

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

zoeeuzoee
    07. Travanj 2021. 12:13

Ja sam uzasno nervozna, smije se nakon tableti pusiti cigarete? 

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Travanj 2021. 12:39

zoeeuzoee

Sad smiješ štogod hoćeš. 
    Sretno!

💔💔💔

Samoja6
    07. Travanj 2021. 13:04

zoeeuzoee

Nije smiješno, ali ti si mi sad baš smiješna! 🙂 Nemoj se ljutiti!
    Samo ti puši! Bome sam ih i ja podimila tada, uffff...
    Ne boj se ničega! Ako te počne boliti, slobodno popij i tabletu protiv bolova! 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

jelenas
    07. Travanj 2021. 13:54

Irena26

jelenas

Draga Irena, isti scenarij kao kod mene.
    Šaljem zagrljaj ❤️

Zaista mi je žao ❤️, nisam imala pojma koliko žena, parova prolazi kroz isto… Nisam mogla da pronađem tvoju priču ali ako kažeš da je isti scenario razumijem. Jesi li se oporavila? Jesi li uspjela da dođeš do nekog objašnjenja. Meni je prva trudnoća sve uredno, totalno sam bila opuštena, smirena i onda šok… Grlim te ❤️

Jako nas je puno, a vjerujem još i više onih koji o tome odluče ne pričati.
    Ja sam imala pobačaj 11.01. u 20tt. Sad mogu reći da sam se oporavila, iako moram priznati da mi svako toliko bude dosta teško, ima dana kad mislim samo na nju i što je moglo biti. Nadam se da ću nekako lakše to sve otpustiti kad nam prođe termin porođaja. Objašnjenje mog socijalnog ginekologa je da je to jednostavno bila loša sreća, a privatni ginekolog (koji ujedno radi u vinogradskoj) me poslao na set pretraga jer u phd nalazu stoji da je iza posteljice bio ugrušak. Čekam nalaze trombofilije još. Moja sreća u ovome svemu je da imam predivnu curicu iz prve trudnoće koja je prošla super. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.