Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Samoja6
    30. Studeni 2020. 19:35

josipaa

Veliki pozdrav,
    Uclanila sam se ima 5 minuta jer mi je danas jedan od onih dana kad bi vristala zbog situacije, a hvala bogu u svojoj blizini nemam bas nekoga da je prošao slicno.
    Da skratim, 27 godina, tri godine u braku, 4 spontana pobacaja. Sva 4 u ranoj trudnoći, do 8 tjedna.
    Obišla najbolje doktore u Splitu i napravila bezbroj pretraga i eto na nuli.
    Cula svakakvih čudnih objašnjenja ali nijedno ni blizu rješenja mog problema.
    Tu sam da se malo pojadam, pomognem ako mogu…

💔💔 Žao mi je... Ja još prelazim preko ovog prvog i pokušavam naći razloge...
    Kakva su to čudna objašnjenja? U kolikom roku su bila ta 4 pobačaja? Jesi radila pretrage? 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• josipaa
    30. Studeni 2020. 19:43

Prvi je bio u svibnju 2018 (7 tjedana), drugi u kolovozu 2019 (6tjedana), treći u studenom 2019 ( 6tjedana) i zadnji prije tri mjeseca u 8 tjednu. 
    Muz i ja zdravi, obavili sve mogu pretrage koje sam nasla da se mogu obavit, sada još čekam neku HLA tipizaciju.
    Čudna objašnjenja u smislu da smo nekompatibilni sto ja kao vjernik i neko ko obožava svog muža sustavno odbijam.
    Obzirom da ti je prvi spontani, ne virujen da će te slat na ikakve daljnje pretrage. 
    U kojem si tjednu bila, oprosti pretpostavljam da si napisala, ali tek sma se uključila trebat će mi vremena da pavatam sve sto se događa:)

Samoja6
    30. Studeni 2020. 19:50

josipaa

Prvi je bio u svibnju 2018 (7 tjedana), drugi u kolovozu 2019 (6tjedana), treći u studenom 2019 ( 6tjedana) i zadnji prije tri mjeseca u 8 tjednu.
    Muz i ja zdravi, obavili sve mogu pretrage koje sam nasla da se mogu obavit, sada još čekam neku HLA tipizaciju.
    Čudna objašnjenja u smislu da smo nekompatibilni sto ja kao vjernik i neko ko obožava svog muža sustavno odbijam.
    Obzirom da ti je prvi spontani, ne virujen da će te slat na ikakve daljnje pretrage.
    U kojem si tjednu bila, oprosti pretpostavljam da si napisala, ali tek sma se uključila trebat će mi vremena da pavatam sve sto se događa:)

Ušla u 9 tjedan... Bez ikakvih naznaka, bolova, otišla na wc i to je bilo to... Znam da me neće slati na nikakve pretrage, ali hoću sama sebe... Mjesec dana prije trudnoće sam napravila kompletnu krvnu sliku... Tsh je bio 2,4, i za to su mi rekli da je to u redu. Papa test uredan, jajnici čisti, sve u redu... Kažu, to je tako, neke trudnoće se održe neke ne... To kao odgovor mi je očajan! Mora postojati neki razlog... Ili onaj, prvi put najčešće završi tako... Što je žalosno, ali i istinito! Samo što želim razlog! 
    To da ste nekompatibilni mi je također nebuloza, neznam... Po čemu? Jesu ti vadili krvnu grupu? Rh faktor?

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Malena3
    30. Studeni 2020. 19:57

Ajme čitam i baš sam se rastužila 😟
    Ja sam imala 1 spontani pred 3 godine nakon 2 mj od njega ostala trudna rodiča i sve ok. Sada smo se odlučili na 2 dijete i ostanem trudna iz prve i prokrvarit (biokemijska trudnoća)
    Doktor mi je rekao da se ovo sada i ne računa kao trudnoća jer puno žena prokrvarit a da i ne znaju da su trudne i da normalno možemo nastavit radit na bebici.
    Nakon prvog spontanog radila sam samo krvnu sliku, papa test i muž sperniogram i sve je bilo ok. To su prepisali da se jednostavno dogodilo, nikakvih objašnjenja nisam puno dobila. 

• josipaa
    30. Studeni 2020. 19:58

Bas zbog toga sta su nam svi nalazi uredni, i čisti kariogrami ( nalaz o mogućim  mutaciju na genima), doktorica su ruke vezane pa je naglašena rec da nismo kompatibilni.
    Prvi put kad sam to cula sam bila očajna  tri dana sastavljala plan u glavi kako ostavit muza pa da moze imat dice i slično...
    Stvar je u tome sto su doktori do jedne faze trudnoće u potpunosti nemoćni, pa prezentiraju to na način da nam horoskop nije dobar.
    Tvoj tih je dobar, ja sma od prvog ypontanog na terapiji za štitnjaču i znao mi je svaki i do 10, ali mislim da stirnjaca ima veći utjecaj na zacece nego na ovo što se nadam dogada posto znam puno cura sa velikom terapijom bez ikakvih problema u trudnoćama.
    Krvne grupe su nam iste, rh pozitivan, u sljedećoj trudnoći cu na nagovor doktora pokušati sa heparinom jer jedino to jos nisam probala.
    Sto se tebe tice mozes napraviti test na trombofiliju i glukoze,  iako stvarno virujem da će ti sve bit ok i da će sljedeća trudnoća proc školski.
    Jesi bila na kretati?
    Oprosti sto sma se raspisala, mogla bi do prekosutta...

• Malena3
    30. Studeni 2020. 20:06

Nisam bila na nikakvim pretragama jer su mi 2 doktora rekla da nema potrebe. 
    Rekla sam ako mi se dogodi još jedan spontani tražit ću sve. 
    Šta je to kretata? 🙉
    A test na trombofiliju koliko se čeka nalaz? Kako se test radi? Nemam ti ja pojma ništa od toga 🙉

Samoja6
    30. Studeni 2020. 20:08

josipaa

Bas zbog toga sta su nam svi nalazi uredni, i čisti kariogrami ( nalaz o mogućim mutaciju na genima), doktorica su ruke vezane pa je naglašena rec da nismo kompatibilni.
    Prvi put kad sam to cula sam bila očajna tri dana sastavljala plan u glavi kako ostavit muza pa da moze imat dice i slično…
    Stvar je u tome sto su doktori do jedne faze trudnoće u potpunosti nemoćni, pa prezentiraju to na način da nam horoskop nije dobar.
    Tvoj tih je dobar, ja sma od prvog ypontanog na terapiji za štitnjaču i znao mi je svaki i do 10, ali mislim da stirnjaca ima veći utjecaj na zacece nego na ovo što se nadam dogada posto znam puno cura sa velikom terapijom bez ikakvih problema u trudnoćama.
    Krvne grupe su nam iste, rh pozitivan, u sljedećoj trudnoći cu na nagovor doktora pokušati sa heparinom jer jedino to jos nisam probala.
    Sto se tebe tice mozes napraviti test na trombofiliju i glukoze, iako stvarno virujem da će ti sve bit ok i da će sljedeća trudnoća proc školski.
    Jesi bila na kretati?
    Oprosti sto sma se raspisala, mogla bi do prekosutta…

Da, kad sam prokrvarila (ali ekstremno obilno) sam otišla na hitnu (ginekologiju), tada je srce još kucalo i doktor je ustanovio da to nije ništa i prepisao mi duphastone... Uopće nije shvatio da je zapravo pobačaj u tijeku i s tim mi je zaustavio krvarenje, naručio me na pregled za 2 tjedna kod svog gin i rekao da ne moram dolaziti zbog krvarenja... Međutim na svoju ruku sam nakon 2 dana otišla na pregled i ustanovilo se da je taj dan srce prestalo kucati... Rekla mi je da odmah prestanem piti duphastone, počela lagano krvariti, sutradan u bolnicu dogovoriti čišćenje, dan nakon već dobila prvu tabletu, i u petak trebala doći u bolnicu po druge 2, ali meni nisu bile potrebne jer čim sam prestala piti duphastone, i popila tu prvu tabletu tijelo se samo od sebe počelo čistiti... I evo to još uvijek traje... 
    Na trombofiliju sumnjam da će me itko poslati zato što je "samo" jedan pobačaj... 

Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• josipaa
    30. Studeni 2020. 20:11

Malena3

Šta je to kretata? 🙉
    A test na trombofiliju koliko se čeka nalaz? Kako se test radi? Nemam ti ja pojma ništa od toga 🙉

Mislila sma na kirerazu i pitanje je bilo upućeno za samoja6:)
    A tebi želim svu sreću i blage ti seeee na tvom djetetu :)

• Malena3
    30. Studeni 2020. 20:14

josipaa

Malena3

Šta je to kretata? 🙉

Mislila sma na kirerazu i pitanje je bilo upućeno za samoja6:)
    A tebi želim svu sreću i blage ti seeee na tvom djetetu :)

Vjeruj mi da nakon spontanog svašta mi se motalo po glavi, nisam išla na kiretažu nego sam tablete dobila. 
    Jesi tražila drugo mišljenje u nekom drugom gradu? A ovo šta su ti rekli za ne kompatibilnost mi je ludost i neznam kako to mogu uopće i reći 

• josipaa
    30. Studeni 2020. 20:43

Samoja6

josipaa

Bas zbog toga sta su nam svi nalazi uredni, i čisti kariogrami ( nalaz o mogućim mutaciju na genima), doktorica su ruke vezane pa je naglašena rec da nismo kompatibilni.
    Prvi put kad sam to cula sam bila očajna tri dana sastavljala plan u glavi kako ostavit muza pa da moze imat dice i slično…
    Sto se tebe tice mozes napraviti test na trombofiliju i glukoze, iako stvarno virujem da će ti sve bit ok i da će sljedeća trudnoća proc školski.
    Jesi bila na kretati?
    Oprosti sto sma se raspisala, mogla bi do prekosutta…

Da, kad sam prokrvarila (ali ekstremno obilno) sam otišla na hitnu (ginekologiju), tada je srce još kucalo i doktor je ustanovio da to nije ništa i prepisao mi duphastone… Uopće nije shvatio da je zapravo pobačaj u tijeku i s tim mi je zaustavio krvarenje, naručio me na pregled za 2 tjedna kod svog gin i rekao da ne moram dolaziti zbog krvarenja… Međutim na svoju ruku sam nakon 2 dana otišla na pregled i ustanovilo se da je taj dan srce prestalo kucati… Rekla mi je da odmah prestanem piti duphastone, počela lagano krvariti, sutradan u bolnicu dogovoriti čišćenje, dan nakon već dobila prvu tabletu, i u petak trebala doći u bolnicu po druge 2, ali meni nisu bile potrebne jer čim sam prestala piti duphastone, i popila tu prvu tabletu tijelo se samo od sebe počelo čistiti… I evo to još uvijek traje…
    Na trombofiliju sumnjam da će me itko poslati zato što je "samo" jedan pobačaj…

Bojim se da te neće slati na nikakve pretrage  bar mene nisu do trećeg puta. Imala sma sreće sta imam dobru ginekologicu koja ne štedi uputnice i sve sto sam ja htjela pregledati ili mi je neko sugerira ona mi je omogućila.
    Koliko godina imas?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.