Blizu Rijeke sam, takk da idem na Kbc Rijeka na humanu. Sve ti odradila trombofiju stecene, stitnu sve antitijela, uzv, bas sve, hormone spolne, torch, briseve, kariogram, muz spermio, briseve, urologa, hormone stritnjace, spole, kariogram. Dakle krv su nam pregeldali svu i zarazne bolesti, nasljedne i autoimune. Sve super osim tog mog Pai-1 isto heterozigot i muz sad zadnji nalaz spermiograma ocajan nakon terapike jer mu je bilo jedan parametar los, pa sad mu jos gori sad je sve lose.
Da. Meni su rekli da se nadam jos u tu histeroskopiju. Mada suprug nije uradio niti jedan nalaz, navodno ne treba jer mogu ostati trudna. Medjutim, posle ovoga krenucemo na svoju inicijativu uradit i to. Za kariotip su nam rekli da 90% nije to, kao nista na to ne ukazuje ali uradicemo i njega za svaki slucaj.
Gle kod vise spontanih svakako postoji opcija da nesto genetski nije super, a npr losa morfologija spermjja isto koze utjecat da imas spontane iako ti ostajes trudna. Mislim da nam je situacija tu negdje zato bi ti sacjetovala da bas sve inzistiras da napravite oboje
Pozdrav Tetaa, i ja sam na stimulaciji Femarom. Kakva su tvoja iskustva, kako ste tempirali odnose? :)))
Svjesna, nisam cula za femaru, ja sam uzimala klomifen. To je nesto slicno ili?
Uzimala sam najmanju dozu od 50ug, od 3. do 7. dc. Onda sam isla na folikulometriju od 10.dc. pa dalje po potrebi. Uvijek sam imala jedan folikul, tako da nije bilo hiperstimulacije, i ulovili smo prsnuce, odnosno ovulaciju. Uspjeli smo iz drugog ciklusa. Oba dva ciklusa sam od 16.dc do menge, tj. do plusa koristila utrogestan 3x2, a sad kad nam je uspjelo sam presla na duphastone isto 3x2.
TETA hvala na odgovoru, femara je drugi lijek na istom principu ali sa dosta manje nuspojava i manje stanjuje endometrij.
Sjećaš li se koliki ti je bio folikul i kako se razvijao? Ja sam išla 6dc imala sam tri folikula od 11mm, danas idem opet da vidim kakvo je stanje. Kako ste tempirali odnose?
U ovom zadnjem ciklusu sam isla samo na jednu folikulometriju 14dc, na svakom jajniku je bio jedan folikul (22mm i 17mm). Endo je bio 10mm, uzimala sam sok od cikle.
Poslije nisam mogla ici jer sam bila na putu, a i muz je bio na putu, pa je odnos bio 13dc i 16dc, i uspjelo je :)
Ciklus prije toga mi je na 16dc folikul bio 22mm, endo 14mm. Odnose smo imali od 10dc do 20dc svaki ili svaki drugi dan u prosjeku.
Lijepe si folikule imala, ja se nadam da ću približno imati sreće kao ti :)
A zašto si išla na stimulaciju, je li nisi imala prirodno svoje ovulacije ili se jednostavno nije htjelo? Jesam li dobro pročitala da imaš neki tip trombofilije, ili je možda neka druga članica pisala da uzima heparin.. nisam sigurna. isto me čeka tako se bojim.
Svjesna, imala sam 3 spontana pobacaja i jedan ginekolog mi je rekao da uzrok moze biti losa jajna stanica, jer su mi ciklusi bili oko 35 dana. Nisam vadila spolne hormone pa neznam, ali on kaze da kad je ovulacija kasnija moze biti losa j.s. koja kasnije nosi kromosomsku gresku. Predlozio je uzimanje najmanje doze klomifena i dobro sam reagirala na njega. Kako sam uzimala duphastone, u kombinaciji s klomifenom on jos produzuje cikluse, pa sam tako nakon prvog mjeseca koristenja klomifena dobila M 34.dc, a slijedeci ciklus kad smo uspjeli, sam na 30.dc imala betu 80 :)
Uz to sam uzimala andol, i od pozitivne bete heparin. Da, ja imam neke faktore trombofilije, i pozitivna antikardiolipinska antitijela.
Kakva je tvoja situacija, nisam bas popratila..?
Policistični jajnici, ciklusi na 36 dana, kasne ovulacije, iza mene je jedan spontani. Zato sam i ja na stimulaciji, isti razlog.
Imam trombofiliju. Danas mi je 10dc pa idem vidjeti koliki su folikuli.
Prvi put sam ostala trudna lako a sad vidjeti ćemo kako će ići.
Sortiraj odgovore
Najstariji