Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anjaa
    14. Kolovoz 2018. 15:49

Grizli

I ja bi ti prwporucila da napravis pretrage jer tebi je to vec 2 put spontani u ranoj fazi. Jesi radila sto od pretraga nakom prvog

Hocu svakako cu odraditi pretrage, ali mene sada plasi da nije vanmatericna 😥😥😥

• anjaa
    14. Kolovoz 2018. 23:28

isla sam na pregled...kazu da trebam raditi kiretazu....a plod se ne vidi....nista mi nije jasno!je li iko imao ovakvo iskustvo?

• Gonal
    17. Kolovoz 2018. 12:50

Pizdrav cure. Nova sam ovdje. Danas mi je po zadnjon m 9+1 medjutim u utorak na uzv se vidila gestacijska i zumanjcana al ploda nema. Poslali su me vaditi betu koja je bila 9668, a jucer 8200. Dr mi je rekla da slijedi spontani al da ne treba radit kiretazu da ce krvarenje doc samo i ocistit se sve s obzirom da beta pada. Iskreno malo me strah da sto nebi ostalo. Prestala sam s utrogestanima jos u utorak ali krvarenja jos nema
    Inace ovo mi je drugi spontani. Prvo je bio u 6tt i sad ovaj. 
    Posto nisam iz Zg ako koja zna gdje se moze napravit nalaz za antifosfolipidni, torch..

https://lb1f.lilypie.com/VzS3p1.png

Grizli
    17. Kolovoz 2018. 14:37

Anjaa iako se plod ne vidi nekad rade kiretazu jer se ipak razvije zumanjacka. Jesi ponavljala betu, mislim dal pada ili stagnira?
    Gonal zao mi je za ovo iskustvo. Mislim da smo vec pisale na nekoj temi i strasno mi je zao sto se rrudnoca nije pravilno razvijala. U pravilu ako beta pada ne kiretiraju. Jesu ti dali da ponovis betu za 2 dana? Po tome mogu vidjet dal ce otic samo. Imas li bolove? Ako osjecas bolove slobodno popij nesto jace jer znaju biti dosta jaki grcevi. Savjetovala bi ti da mirujes sto vise mozes jer se onda lakse oporavi organizam. Vjerojatno ce trebat neko vrijeme da opadne razina progesterona pa da krene krvarenje. Sto si vadila sve od nalaza? Antitijela stitnjace se vade normalno u laboratoriju to ti moze dat i tvoj lijecnik opce prakse uputnicu. Kao i za torch, al za to treba ginekolog dat uputnicu ili moze i opca ako je dobro raspolozen pa napise da sumnja na neku od zaraznih bolesti. To se vadi na Zavodu za javno zdravstvo. 

• Gonal
    17. Kolovoz 2018. 14:50

Vadila sam betu u utorak pa jucer i samo mi je rekla da je u padu i da ce doc do spontanog krvarenja al ja cu radi svoje sigurnosti iduci tjedan jos ponoviti betu da vidim stanje.
    Ja se cak dobro i osjecam kao da mi se u organizmu nije nista niti dogodilo a kroz dan me zna zaboliti nekoliko puta kao pred mengu.
    S obzirom da sam bila u mpo vodama 3 godine, vadila sam hormone stitnjace, ogtt. Sad moram torh, antifosfolipide, trombofiliju i neznam za kariogram supruznika. Soc ginekologica mi je super, hoce dat uputnicu sto god ju trazis. Jedan dr mi je cak savjetovao laparo i histero da isto napravim.
    Nemogu si dozvolit treci spontani jer psihicki necu izdrzat zato cu sad napravit pauzu od svega i napravit sve nalaze da vidim na cemu sam.

Grizli
    17. Kolovoz 2018. 14:59

Odakle si ako nije problem? Trombofilija se vadi obicno na kbc, ja sam u Rijeci vadila na kbc sad ne znam ako si iz Dalmacije ili Slavonije sigurno cure znaju gdje se vade. Jesu ti napisali onda na humanoj preporuku za kariogram? Jer ako nemas preporuku specihaliste placa se, a dosta je skupo. Ili moras ici na konzultacije a to je samo u Zg sto sam ja bila nasla za nas i te kontultacije se na Rebru cekaju po 7-8 mjeseci. Ako ti na humanoj napisu preporuku tvoja gin ti da uputnicu za tebe, a muzu daje opca praksa. Oboje to odraditi u Klaicevoj bolnici. Za nju trazi uputnicu jer je najmanja guzva i stvarno dobis temina za 1-2 mj i nazale za 1 mj na adresu. Znam kako se osjecas i znam taj strah jako dobro. Imala sam 4 spontana i nisu utvrdili pravi uzrok, zavrsila na mpo cisto da kao jos budu sigurni da pravi spermij oplodi stanicu jer muz ima los spermiogram. Kakav je muzu spermiogram? Meni recimo nikad nisu savjetovali laparo ni histero. Ako ti je gin super onda svakako od nje trazi sve uputnice. Pretpostavljam da su ti svi ostali nalazi uredni. 

• Gonal
    17. Kolovoz 2018. 15:08

Iz Like sam.
    Svi nalazi do sad su nam dobri al ocito treba zagrebat ispod povrsine da bi se nasao uzrok.
    Kod mene je problem sto mpo mi ne zeli dat pretrage jer smatra da je to nepotrebno i 2 puta sam prirodno ostala trudna uz 6 neuspjesnih postupaka. Al problem postoji to je jasno kao dan. Sad sam odlucila uzet stvar u svoje ruke i radit pretragu po pretragu.

Grizli
    17. Kolovoz 2018. 15:48

Onda si mozda i u Rijeci na humanoj di sma i ja. Gle ja sam ostala 4 put prirodno i imala spontane, 2 neuspjela ivf. Nista konkretno nisu nasli. Cudno da te ranije nisu trazili nalaze za trombofiliju posebno nasljednu to je cesti uzrok ranih spontanih. Oni na humanoj znaju dosta komplicirat i kao sve je ok, a negdje je neki problem tako i kod mene. Ja mena sta nisam probala pa ezo oept se dogadja. Jedva su nam dali da krenemo s mpo jer cak i privatnici su mi rekli da je to puka sreca, prirodni proces itd., a skupo sam placala savjete i preglede. Svakako si napravi te pretrage koje mozes a koje nisi prije, plus ponovi briseve. 

Bowlica
    17. Kolovoz 2018. 21:32

Pozdrav cure! Nova sam na forumu i voljela bih s vama podijeliti svoje iskustvo. Imam 38 god.i dvoje djece iz urednih trudnoca. Prvo dijete je rodjeno 4tj a drugo dijete 6 tjedana.
    U sijecnju sam ostala trudna veliko iznenadjenje, sreca i uzbudjenje...i onda u 8TT sam isla privatno na konzultacije i UZV samo radi mjera predostroznosti i dr.otkrio da srce ne kuca a 10 dana prije sve bilo ok...

Bila sam na kiretazi nakon 2 dana u Vinogradskoj pod opcom anetezijom. 100 pitanja u glavi kako i zasto ali dan danas odgovora nema. Šok i nevjerica pa kako mi...svi nalazi su bili u redu i papa i brisevi...

Sada bakon toliko vremena pokusat cemo opet ii je toliki strah u meni da li ce sve biti u redu. Nedavno sam ponovila i papu i briseve nadjena je ureaplazma na antibiotiku sam i kremi....za 2tj opet brisevi i ako bude ok idemo dalje u borbu. Vidim da si dajte krasnu podrsku i zato sam se i javila do sada sam samo citala. Budimo hrabre i sretno svima dalje!

Ja 38, M 39
    2 djece, 2018. I 2020. missed ab. u 8 i 9TT, 2019 biokem.
    Ciklusi 35 dana cca, blagi PCOS, mali septum maternice odstranjen 2021.g.
    Čekamo bebu 12/2021 fraxiparine

• Gonal
    17. Kolovoz 2018. 21:45

Grizli

Onda si mozda i u Rijeci na humanoj di sma i ja. Gle ja sam ostala 4 put prirodno i imala spontane, 2 neuspjela ivf. Nista konkretno nisu nasli. Cudno da te ranije nisu trazili nalaze za trombofiliju posebno nasljednu to je cesti uzrok ranih spontanih. Oni na humanoj znaju dosta komplicirat i kao sve je ok, a negdje je neki problem tako i kod mene. Ja mena sta nisam probala pa ezo oept se dogadja. Jedva su nam dali da krenemo s mpo jer cak i privatnici su mi rekli da je to puka sreca, prirodni proces itd., a skupo sam placala savjete i preglede. Svakako si napravi te pretrage koje mozes a koje nisi prije, plus ponovi briseve.

Na humanoj sam u Petrovoj. Neznam zasto me nisu slali, kad god sam pitala bili ih napravila uvijek isti odgovor jos nije potrebno. Ali sad je definitivno potrebno i necunodustat dok to ne obavim.
    Masnica dobro nam dosla😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.