Ma sve to stoji, ali trebalo bi mijenjati praksu.
Ne mislim da bi one sad trebale educirati roditelje o svemu, ali posvetiti 15 minuta svakoj novoj mami i objasniti osnovne stvari, to bi se moglo! Uostalom puno tih sestara su i same mame pa bi trebale znati koji su osnovni problemi i nedoumice.
Ali skrenuli smo s teme, ovo je za neku skroz drugu raspravu.
Zato smo mi tu jedni za druge da pomognemo ako znamo kao sto ti i renata i još par cura pomažete, vjerojatno bolje od ijedne sestre
url=https://lilypie.com]
Ma sve to stoji, ali trebalo bi mijenjati praksu.
Ne mislim da bi one sad trebale educirati roditelje o svemu, ali posvetiti 15 minuta svakoj novoj mami i objasniti osnovne stvari, to bi se moglo! Uostalom puno tih sestara su i same mame pa bi trebale znati koji su osnovni problemi i nedoumice.
Ali skrenuli smo s teme, ovo je za neku skroz drugu raspravu.
Zato smo mi tu jedni za druge da pomognemo ako znamo kao sto ti i renata i još par cura pomažete, vjerojatno bolje od ijedne sestre
Samo da se nadovežem kratko, nije totalni offtopic, jer se radi o skoku u razvoju... Kada sam ja bila u bolnici sa bebicom, i kad mi je tek nadolazilo mlijeko, pitala sam jednu od sestara (koja uopće nije neka stara) može li se to prvo nadolaženje nazvati skokom u razvoju. Kao odgovor na moje pitanje je samo zakolutala očima i rekla kako mi "internet mame" imamo svakakve ideje. Tužno da je tako, ali srećom nisu sve takve. Zato ovdje kako i sam kažeš ima hrpa "internet mama" koje su spremne pomoći i koje su mene osobno naučile što je skok u razvoju i još masu drugih stvari.
Inače, ja mislim da je to prvo nadoleženje mlijeka svojevrsan prvi skok u razvoju...
Krešimir 19.08.2014. <3
možda jesam internet mama ali da mi nije interneta najvjerojatnije bih prestala dojiti kod zadnjeg skoka u razvoju jer su mi svi govorili da mi je dijete gladno i bla bla sve ostale fraze a ustvari nitko nema pojma.
da mi nije interneta ne bih znala da moram bebača odvesti na uzv kukova do 2 mj života nego bih čekala i tada bi možda bilo kasno da ovako lijepo ispravljamo problem. a vjerujem da bi svi doktori počevši od ginekologa, medicinskih sestara, pedijatara i ostalih trebali posvetiti puno više vremena za objasniti barem osnovne stvari . e onda se žale da ljudi previše se opterećuju čitajući informacije na internetu... hmmmm pitam se zašto
možda jesam internet mama ali da mi nije interneta najvjerojatnije bih prestala dojiti kod zadnjeg skoka u razvoju jer su mi svi govorili da mi je dijete gladno i bla bla sve ostale fraze a ustvari nitko nema pojma.
da mi nije interneta ne bih znala da moram bebača odvesti na uzv kukova do 2 mj života nego bih čekala i tada bi možda bilo kasno da ovako lijepo ispravljamo problem. a vjerujem da bi svi doktori počevši od ginekologa, medicinskih sestara, pedijatara i ostalih trebali posvetiti puno više vremena za objasniti barem osnovne stvari . e onda se žale da ljudi previše se opterećuju čitajući informacije na internetu… hmmmm pitam se zašto
Drage internet mame! Slazem se s vama, niko niosta ne govori, a kad ih se pita onfa smo cudne i kao otkud vam te ideje! Jucer sam vas pitala vezano za stolicu, a danas mogu potvrdit da je beba sto posto u skoku! Od 1 sat mi je na cici zaspala je par puta po minutu. Mene sad zanima koliko njoj treba da navuce mliko, jel stra me da je gladna, a i ovako ne dobiva bas puno na tezini. Dosadasnji skok smo odradilina ad pa nisam sigurna u nista.
Drage internet mame! Slazem se s vama, niko niosta ne govori, a kad ih se pita onfa smo cudne i kao otkud vam te ideje! Jucer sam vas pitala vezano za stolicu, a danas mogu potvrdit da je beba sto posto u skoku! Od 1 sat mi je na cici zaspala je par puta po minutu. Mene sad zanima koliko njoj treba da navuce mliko, jel stra me da je gladna, a i ovako ne dobiva bas puno na tezini. Dosadasnji skok smo odradilina ad pa nisam sigurna u nista.
skok traje od 3-5 dana, međutim bebe su indiviudualne pa je moguće i koji dan duže.. bitno je stisnut zube i na svaki kme bebu na cicu, bez čaja, vode i ad, jedino tako bude nadošlo mlijeko
Bas citam kaj ste pisale…
Rodila sam u Pakracu. Sve do jedne sestre su nam pomagale oko dojenja, a jedna starija (40-45) nam je pricala o skokovima u razvoju i sve nam objasnjavala. Bila sam odusevljena s tim koliko pomazu oko dojenja i bile su svim mamama velika podrska <3
Žene, moj malac ima 3 mjeseca. U posljedna dva dana je baš kao na početku teme: cendrav, kratko i nemirno spava, traži sisu, ali dok mu ponudim povuče par puta i onda ju drži u ustima. Ako ga pokušam maknuti, plače.
Pretpostavljam da je to skok u razvoju.
Jedino mi je čudno što ne sisa puno. Svud po netu piše da si "povećava proizvodnju", ali moj slabo navlači, samo bi sisu držao u ustima. I dok se tak držimo i mazimo smije se od uha do uha. ali ako bi trebalo na spavanje tuga i jad.
Sortiraj odgovore
Najstariji