Molim anonimno hvala
Zanima me dali se kojoj zeni dogodilo da ima odnos par dana prije ocekivane men.i nakon zavrsetka primjeti roskaste tragove krvi,menst. Je trebala doc dva dana nakon medutim nije i kasnila je tri dana,dosla je u pon popracena jakim bolovima,ali s tamnom krvi i nekakvim ugruscima,vec u srijedu je bila na kraju(iako obicno traje 5dana). ParAlelno s tim su prisutne glavobolje i cesto mokrenje,te bol i otezanost nogu,a danas i bol u krizima koja se preljeva prema jajnicima ,u petak ujutro idem u gin,ali me zanimaju iskustva mama/zena ako je neka imala slicne simptome i dali se imamo prostora nadat plusicu 😊😊 hvala puno nadodat cu samo da sam uz to sve jako razdrazljiva cas placem cas se smijem,kako smo na vikendici na otoku gdje nema ljekarne nego jedna trgovina za sutra sam se narucila,vjerujem da su male sanse za plusic ali isto tako me tjesi da mi je teta 3mj imala normalne menst dok plod nije ozivio tek tada joj je vjestica kasnila 😶😶
Zasto jednostavno ne kupis test i rijesis se nedoumica?
Čitala sam u komentarima da bi se trebalo čekati i uraditi test par dana prije nove mjesečnice, a to mi je malo dugo za čekati, pa me zanima da li je neka imala slično iskustvo. 😊
Cao devojke,ako ima nekog volela bih da mi odgovori.. citam vase poruke vec neko vreme e sad imam nesto za pitati.. ja i momak vec 3-ci mesec pokusavamo sa bebom,dva meseca ja sam dobila mengu na vreme i kupila sam lh trakice za ovulaciju,25-og uradila test i testna linija je bila deblja nego kontrolna sto znaci da se ovulacija desava ili ce se desiti sutradan znaci 26-og,ja sam tada preko noci osetila iscedak i zigali me jajnici sto moze znaciti da je ovulacija nastupila i da ce trajati do 26-og.. mi smo imali nezasticene odnose 20,21,22,23,24 i 26-ti pa se nadam da smo uboli plodne dane i ovulaciju al po trakicama jesmo.. a 25-og pridvece imala sam bazalnu 37,1 sto moze znaciti da se ovulacija desava,sad trebam dobiti 11-og ali se nadam da necu.. jeste da je sve jos rano ali imam gorusicu vec 3 dana po ceo dan stomak me malo bolicka kao pred mengu pa stane i opet sve tako,nocas mi je bilo hladno i stomak me bolicka sto meni ni zimi nije hladno :) umorna sam vec zadnja dva dana bas.. mozda i zbog posla al eto.. sad se plasim posto dva meseca nista dal moze neko okvirno da mi kaze dal je moguce da sam ubola sve plodne dane? Sta vi mislite? Hvala unapred :) pozz svima :)
Prerano je za sve. Mislim teorijski može bit da već imaš simptome ali nećeš ništa saznat još bar 8 dana. Želim ti plusić ubrzo!
Prerano je za sve. Mislim teorijski može bit da već imaš simptome ali nećeš ništa saznat još bar 8 dana. Želim ti plusić ubrzo!
Hvala na odgovoru.. nee znam ja da je prerano za sve ali nekako se osecam mnogoo cudno zato sto mi gorusica vec 5 dana ne prestajeee uopste pipa i koselu vodu jela banane sve zivo i nista.. i imam bass pojacan beli gusci sekret znaci osetim ga kad curi.. i to mi se nije desavalo i plus uvece mi vec 3 dana temperatura 37,1 e zato mi je sve cudno.. mada necu se opterecuvati jer necu da se razocaram.. pa sta bude..
Pozdrav.
Prvi puta sam na bilo kakvom forumu, i zanima me vasa misljenja pa se nadam da cete mi pisati..
Moja situacija je ovakva:
U januaru sam rodila, carskim rezom. U martu sam pocela dobijati menstruaciju koja je do juna bila tacna u dan(ciklus 25 dana). U junu je kasnila 4 dana. 3. dan kasnjenja sam uradila test na kome mi se ukazala jako slabo vidljiva druga crtica ali posto sam je ugledala nakon vise od sat vremena kada sam uradila test, sumnjala sam da to moze znaciti ista jer znam da tako ne treba, ali eto nisam bacila test i pogledala ga ponovo, ne znam zasto. 4. dan menstruacija je dosla ali je bila dosta slabija nego inace, nije bilo nikakvih ugrusaka, sto inace bude, nista me nije bolilo ili nagovijestilo da ce mens stici i trajala samo 3 dana(inace bude 5-6). Uradila sam jos jedan test nakon sedmicu od prestanka mens i desilo se isto kao i sa prvim testom. U julu stigla je dan prije, trajala isto samo 3 dana, istog intenziteta kao i prosla i posle jedan dan samo pomalo smedjeg iscjedka. Dobila sam sada bas prije 3 dana, tacno za 25 dana, trajala je 3 dana, isto znaci slabija nego inace, 3. dan skoro da nista nije ni bilo(juce). Ne sumnjam puno u trudnocu iako nije nemoguca, suprug i ja vecinom koristimo metodu prekinutog snosaja za koju znam da nije pouzdana. Moram napomenuti da sam za vrijeme te 3 mens 2 puta povratila, ali podavno i sa razmakom od nekih 10 dana, povremeno imam mucnine, grudi mi samo nekada budu tvrdje nego inace ali nisu takve stalno i ne bole me, temperatura je normalna(jer u prosloj trudnoci sam imala malo povisenu prije nego sam saznala da sam trudna). Citam eto da postoje te situacije da mens dodje a da trudnoca postoji, ali za ovaj moj slucaj ne znam sta vise da mislim. Radila sam i 3. test samo ne znam bas tacno koliko je vremena proslo od tad, ali isto tako ukazala se slabo vidljiva crtica. Kako crtica moze uvijek biti tako slaba ako je u pitanju trudnoca? Za to vrijeme(da jeste trudnoca) trebala je vec biti dobro crvena. Ali zasto se uopste pojavljuje ta slaba crta, jer ja kad sam imala negativne testove nikakve crtice nije bilo. I zasto bi menst dosla tako vecinom redovno i svaki mjesec je tu. Ne znam sta da mislim.. Kod doktora sam se narucila 25. Nemaju termina prije. Molim za vasa misljenja. Hvala :)
Druga crtica znaci pozitivan test pa bila ona slaba ili jaka. Ne kuzin jel se crtica pojavila odma ili? Nije realno gledat rezultat testa nakon sat vremena.. inace sta se tice menstruacije, meni je jedno vrime isto tako trajala po 3 dana i bila je slaba, a nisan bila trudna. Ali trebas razlikovat svjezu krv i neku sukrvicu ili tipa smedji iscjedak... mislin da je namjerodavnije napravit test prvim urinom i odmah pogledat rezultat..pa ako prikaze i slabu drugu crticu test je pozitivan. Slaba druga crtica bude uglavnom ako radis test rano (na dan ocekivane menstr, koji dan prije ili poslije..) jer jos uvik nemas toliko hormona da jace prikaze. Medjutim ako test ponovis za par dana treba se jasno vidit druga crtica ili nesto bas i nije u redu...
Dalmatinka, hvala na odgovoru.
To svakako sve znam, a napisala sam da se uvijek crtica pojavila ali ne nakon onih 5 minuta nego kasnije, prvi test sam pogledala nakon nesto vise od sat vremena ponovno, ne znam zasto, a znam da to tako ne treba ali nemam objasnjene zasto sam tad pogledala, jer eto jednostavno jesam, jbg. Uglavnom ni na jednom nisam ugledala crticu kroz 5 min, nego poslije, ne da vrag da ga bacim odmah 😑 ali isto tako znam prije kada sam ocekivala prvu trudnocu, negativan test mi je bio negativan i nakon sat ili vise. Nikakve crte nije bilo. Mene je mucilo to zasto se na istim tim testovima sada pojavi nakon tog vremena. A i od juna do avgusta bi crtica svakako trebala biti dobro crvena ako bi bila trudnoca. Svakako ti se jos jednom zahvaljujem na odgovoru pa eto vidjet cu sta ce biti kod doktorice..
Dalmatinka, hvala na odgovoru.
To svakako sve znam, a napisala sam da se uvijek crtica pojavila ali ne nakon onih 5 minuta nego kasnije, prvi test sam pogledala nakon nesto vise od sat vremena ponovno, ne znam zasto, a znam da to tako ne treba ali nemam objasnjene zasto sam tad pogledala, jer eto jednostavno jesam, jbg. Uglavnom ni na jednom nisam ugledala crticu kroz 5 min, nego poslije, ne da vrag da ga bacim odmah 😑 ali isto tako znam prije kada sam ocekivala prvu trudnocu, negativan test mi je bio negativan i nakon sat ili vise. Nikakve crte nije bilo. Mene je mucilo to zasto se na istim tim testovima sada pojavi nakon tog vremena. A i od juna do avgusta bi crtica svakako trebala biti dobro crvena ako bi bila trudnoca. Svakako ti se jos jednom zahvaljujem na odgovoru pa eto vidjet cu sta ce biti kod doktorice..
Meni je pozitivan test pokaza pozitivno nakon par sekundi.. sican se jednom da san radila i bija je negativan, a nakon 20ak min se pojavila druga crta..nisan bila trudna.. jednostavno test nakon 10ak min nije valjan. Nadan se da ce na kraju ispast onako kako prizeljkujes :)
Sortiraj odgovore
Najstariji