@daly56
Mene si iskreno jako nasmejala , predpostavljam da si jako jako mlada kada si se oko ovoga uplasila . Ovde bi zene volele da se tako lako moze zatrudneti 😁 Nisi trudna ne brini 😅
Drago mi je ako sam te nasmijala 🤗 na drugim forumima su me uglavnom ismijavali,mada i njih razumijem.Znam da sam jako neiskusna ali ne mogu normalno funkcionosati razmisljaju o tome, odlučila sam pitati vas koje ste sigurno mnogo iskusnije jer je u mojoj glavi sve moguće.Pa može se reći da jesam,imam 19 🤷
@jannanna123
Sačekati ću onda da vidim šta će se desiti do sutra. Ako sutra vještica ne dodje onda u subotu radim test. Puno hvala na odg, malo sam se smirila i svima želim puno sreće 🍀💝
@daly56
Mene si iskreno jako nasmejala , predpostavljam da si jako jako mlada kada si se oko ovoga uplasila . Ovde bi zene volele da se tako lako moze zatrudneti 😁 Nisi trudna ne brini 😅
Drago mi je ako sam te nasmijala 🤗 na drugim forumima su me uglavnom ismijavali,mada i njih razumijem.Znam da sam jako neiskusna ali ne mogu normalno funkcionosati razmisljaju o tome, odlučila sam pitati vas koje ste sigurno mnogo iskusnije jer je u mojoj glavi sve moguće.Pa može se reći da jesam,imam 19 🤷
Mlada si i kada se odlucis na seksualne odnose treba da se pazis , ali s obzirom da ih jos uvek ne upraznjavas , nema potrebe da brines . ☺️
@daly56
Mlada si i kada se odlucis na seksualne odnose treba da se pazis , ali s obzirom da ih jos uvek ne upraznjavas , nema potrebe da brines . ☺️
Hvala vam puno na savjetima.Sigurne ste da na navedeni način trudnoća nije moguća,onako kako sam opisala?
Bikica onda je prerano za test, jer si danas kao 5dnt blastice. Grudi ti ne moraju nista znaciti, simptomi su stvarno individualni. Ja sam od utrogestana imala milijun svakakvih zbunjujucih simptoma, od duphastona me uvijek bole grudi dok god pijem tako da smo stvarno sve razlicite. Ipak, ako uzimas progesteron samo oralno vjerojatno su ovi grcevi dobar znak. Javi nam u subotu navijam za plus ko kuca! 🍀
Daly56 trudna sto posto
@malla
A i ja sam ista kao ti. Sad i ovi previse napredni aparati pa uvek nadju neki detalj da ti zadaju glavobolju. Stalno mi poostravaju mirovanje i tako. Al dobro je sve to dok guramo dalje . To za carski rez cujem prvi put da mora. Mislim da to kod nas nije pravilo 🤷🏼♀️ Ja sam planirala kad zatrudnim da uzivam , da se edukujem , da idem na vikend odmore… svi planovi su pali u vodu , stalno neka briga i strah, isto nam je ne brini☺️
Dobro je da nisam sama u tim pretjeranim brigama 😁 Znaaaam, nikakvo uzivanje, ni za mene ni za ljude.oko mene 😁 Ali upravu si, dok god guramo dalje dobro je. Da nam je docekati da udjemo u 9.mjesec da odahnemo vise od briga 😊
Drago mi je da je sve uredu kod tebe. Srerno i puno strpljena 😊
Poštovane dame,vjerovatno ćete mi se smijati ali mislim da nisam dovoljno educirana i željela sam čuti vaše mišljenje o ovome.Nikada nisam imala spolni odnos s dečkom.Prije smo to prakticirali preko odjeće ali već godinu dana ne zbog mog ogromnog straha od trudnoće. Vjerovatno ne bih trenutno osjećala strah da mi se nije desilo nešto čudno ovaj mjesec.Posljednju menstruaciju sam imala 22.02.,bila je sasvim normalna,uredna ali otkako je završila možda sam samo dva dana imala bijelo pranje a ostatak ciklusa,nekih 17/18 dana sam imala smeckasti iscjedak koji je varirao od svijetlo smedje do tamno smedje,dva dana pomjesano s rozim iscjedkom a u dva navrata je bilo malo krvi.Evo već dva dana je sve uredu,menstruaciju jos nisam dobila.Uglavnom imam uredne cikluse ali zbog te promjene pojavio mi se strah.Znam da može doći do poremećaja ciklusa,bila sam i prehladjena,imala temperaturu jednu noć,nisam se dobro ni oblačila,bila sam pod stresom ali strah koji osjećam natjerao me da se vama obratim zbog naredne situacije.Naime,zanima me da li je moguća trudnoća ukoliko me dečko dirao po goloj stražnjici rukama na kojima je moglo biti malo sperme? Postoji li mogućnost da se nešto slilo do rodnice i da na taj način ostanem trudna (bila sam u sjedećem položaju)? Na ostalim forumima djevojke su mi rekle da nije moguće ali sam htjela čuti i vaše mišljenje.
Pitala sam jednog doktora online,rekao je kako nije moguće jer nikad nisam imala spolni odnos.Zeljela bih vas jos nesto pitati? Istina je da nikad nisam imala spolni odnos,dakle nikad nije bilo ni blizu penetracije niti je bilo pokušaja ali zanima me da li je moguće da se himen nekad oštetio s obzirom da je dečko nekad prstima prodirao u vaginu i to preko odjeće (donji veš i strample) ne duboko,ali sam nekad osjetila bol pa me strah da li je moguće da je na taj način himen mogao puknuti i da je onda moglo uspjeti nešto doći do rodnice ako mu je bilo sperme na rukama kad me dirao po goloj stražnjici?
Hvala vam.
Draga daly56, naravno da ismijavanje ne dolazi u obzir, premlada si i nedovoljno educirana. Ne brini, ne postoji ni teoretska sansa da je doslo do trudnoce. Daj boze da tako lako moze doci do trudnoce, niko ne bi bio sretniji od nas koje smo na ovom forumu 😁 Molim te, kad odlucis imati odnose, da se ne sramis traziti savjete i edukovat se, mozes to uraditi kod strucne osobe ako nemas nekoga bliskog kome bi se mogla povjeriti.
Bikica onda je prerano za test, jer si danas kao 5dnt blastice. Grudi ti ne moraju nista znaciti, simptomi su stvarno individualni. Ja sam od utrogestana imala milijun svakakvih zbunjujucih simptoma, od duphastona me uvijek bole grudi dok god pijem tako da smo stvarno sve razlicite. Ipak, ako uzimas progesteron samo oralno vjerojatno su ovi grcevi dobar znak. Javi nam u subotu navijam za plus ko kuca! 🍀
Daly56 trudna sto posto
Javi sta je bilo danas. 💪🏻 sretno 🍀
"https://lb1f.lilypie.com/oyF1p1.png"
@malla
Joj svasta bih te tako pitala da malo ispratimo jedna drugu al glupo mi je o tome ovde pretrpavati temu. U svakom slucaju drago mi je da se pratimo i da guramo kako treba . Cujemo se onda opet za neko vreme da vidimo kako nam ide ☺️ 🍀🍀
Alexandra novosti s uzv, oni jaki bolovi 14 i 15og dana ciklusa su bili od jake ovulacije ne od ciste kako sam se bojala (stalno te ciste dobijam od prosle stimulacije) ugl sve izgleda super, mengu bi trebala dobiti dns/sutra i dr dan ciklusa krecem sa rekovelle. A 1dc sa deksametazonom da spustimo malo LH. Rekla mi je da ce me opet staviti u hiper zbog AMH ali jebiga, tako da mi slijedi najvjv opet FET sto je meni ok, samo sto kosta iako sam preko zavoda.🙄 Testirali su me na covid brzi test i morala sam cekati dok ne bude gotovo da odem iz klinike. Indiciran je ICSI i ovaj put. Sve u svemu pozitivan dojam i jedva cekam krenut pikanje, ljubim vas sve😘
Sortiraj odgovore
Najstariji