Hejjj, evo za sad sve ide svojim tokom. Bila sam na drugom ekspertnom bilo je sve ok, nije dobro dr videla plodovu vodu pa moram na kontrolu za koji dan da to proveri, nadam se da ce sve biti ok 😊 kako ste vas dvee ?😊🍀
Iskreno, mislila sam da cu uzivati u trudnoci ali ja sam stalno za nesto u strahu i brizi... vise sama sebe nerviram 😂 Inace hvala bogu za sad je sve uredu.
Isla sam razgovarati sa doktorom za kojeg zelim da me primi u bolnicu i porodi kad za to dodje vrijeme, i iznenadilo me sto je rekao da se kod nas u bolnici vantjelesne oplodnje zavrsavaju carskim, da ne idu na prirodan porod...to zaista nisam znala...
Alexandraa odlicno, fenomenalne vijesti, divna brojka🤩 Volim FET-ove😂 kako se ti osjecas? Jesi bila pod opcom ili?
I ja sam super zadovoljna sa ishodom. Sad cemo vidjeti hoce li se svi pravilno dijeliti i koliko blastica cemo imati. Pa iznenadjujuce dobro se osjecam. Malo me boli u predelu jajnika ali mislim da je to normalno. Jedino sto se moram mjerit svaki dan,kg temp,tlak i to kao prevencija hiperstimulacije ali ovako sve OK. Bila sam u opcoj anesteziji da. Sad jedva cekam da cujem u pon kako je sve proslo 😍😍
"https://lb1f.lilypie.com/oyF1p1.png"
Alexandra daa cuvaj se i odmori se, javi u pon😍 navijam za puno blastica!🤞🏼❤️
Drage buduće mame nova sam ovdje i iskreno prestravljena sam! Zanima me dal je neka od vas imala slična iskustva budući da ne mogu sve da pročitam , a čitam danima i samo mi je gore. Ukratko radila sam ICSI 18.03. 2fet. Od toga dana sam imala stalno blage menstrualne grčeve, probadanja s vremena na vrijeme, titranja u maternici , bas se nešto dešava cijelo vrijeme. Grudi su mi bile čitav postupak od samog početka bolne i napuhane. Prije dva dana su počele da ispuhuju a danas su skroz ispuhale i ne bole uopće sto je tipično kod mene kada trebam dobiti. Sutra bi trebala po app dobiti i jutros sam imala bas jak menstrualni grč , tipičan grčevima koje inače imam. Cijeli dan još ništa . Bojim se strašno najviše jer su mi ovakvi simptomi uvijek pred mjesečnicu bas isti. Dal je neka od vas imala slično i kako se završilo . Hvala cure puno ❤️ Nadam se da nisam smorila ali hvatam se za sve i svasta
Bikica ne znam jesam li te dobro shvatila, 18.03. je bio FET dva zametka? Koliko su bili stari? Mislim da se ne moras toliko zamarati simptomima jer ih imamo od svih droga sto uzimamo, za trudnicke je ionako prerano. Dosta cura forumu je imalo menstrualne grceve i to je bio dobar znak, a neke nisu imale nista, i ispuhale su im se grudi pa su bile trudne. Mengu ces ionako tesko dobiti dok si pod terapijom. Ako je bila blastica da probas sutra/preksutra napraviti test? Drzim fige da je uspjesno i da se to samo beba namjesta🤞🏼💕
Da, 18.03. ICSI , fet 2 zametka stara 3 dana, znam da su ona bili dobre kvalitete. Od terapije imam samo duphaston i to je to . Imam termin za betu 31.03. A sve mislim da mi je prerano za test budući da je danas 7i dan ako se prvi računa kao nulti. Ugl čitala sam svuda da su ti grčevi još i ok ali mene vise brinu iskreno cice jer su mi inače one uvijek znak da stiže M. A tako je i sada ispuhale su bas na vrijeme 😢 nadam se da to nije nikakv znak da svakako mogu bit trudna . Hvala puno na odg❤️ I sretno svim curama, ženama 🍀
@malla
A i ja sam ista kao ti. Sad i ovi previse napredni aparati pa uvek nadju neki detalj da ti zadaju glavobolju. Stalno mi poostravaju mirovanje i tako. Al dobro je sve to dok guramo dalje . To za carski rez cujem prvi put da mora. Mislim da to kod nas nije pravilo 🤷🏼♀️ Ja sam planirala kad zatrudnim da uzivam , da se edukujem , da idem na vikend odmore... svi planovi su pali u vodu , stalno neka briga i strah, isto nam je ne brini☺️
@bikice simptomi su zaista individualna stvar , svaka zena je prica za sebe . Ja sam radila betu hcg 10 dana od transfera i pokazala je tacnu vrednost , tako da mozes vec 28-29 da proveris ako si nestrpljiva . Ja ti zelim puno srece 🍀🍀🍀
Poštovane dame,vjerovatno ćete mi se smijati ali mislim da nisam dovoljno educirana i željela sam čuti vaše mišljenje o ovome.Nikada nisam imala spolni odnos s dečkom.Prije smo to prakticirali preko odjeće ali već godinu dana ne zbog mog ogromnog straha od trudnoće. Vjerovatno ne bih trenutno osjećala strah da mi se nije desilo nešto čudno ovaj mjesec.Posljednju menstruaciju sam imala 22.02.,bila je sasvim normalna,uredna ali otkako je završila možda sam samo dva dana imala bijelo pranje a ostatak ciklusa,nekih 17/18 dana sam imala smeckasti iscjedak koji je varirao od svijetlo smedje do tamno smedje,dva dana pomjesano s rozim iscjedkom a u dva navrata je bilo malo krvi.Evo već dva dana je sve uredu,menstruaciju jos nisam dobila.Uglavnom imam uredne cikluse ali zbog te promjene pojavio mi se strah.Znam da može doći do poremećaja ciklusa,bila sam i prehladjena,imala temperaturu jednu noć,nisam se dobro ni oblačila,bila sam pod stresom ali strah koji osjećam natjerao me da se vama obratim zbog naredne situacije.Naime,zanima me da li je moguća trudnoća ukoliko me dečko dirao po goloj stražnjici rukama na kojima je moglo biti malo sperme? Postoji li mogućnost da se nešto slilo do rodnice i da na taj način ostanem trudna (bila sam u sjedećem položaju)? Na ostalim forumima djevojke su mi rekle da nije moguće ali sam htjela čuti i vaše mišljenje.
Pitala sam jednog doktora online,rekao je kako nije moguće jer nikad nisam imala spolni odnos.Zeljela bih vas jos nesto pitati? Istina je da nikad nisam imala spolni odnos,dakle nikad nije bilo ni blizu penetracije niti je bilo pokušaja ali zanima me da li je moguće da se himen nekad oštetio s obzirom da je dečko nekad prstima prodirao u vaginu i to preko odjeće (donji veš i strample) ne duboko,ali sam nekad osjetila bol pa me strah da li je moguće da je na taj način himen mogao puknuti i da je onda moglo uspjeti nešto doći do rodnice ako mu je bilo sperme na rukama kad me dirao po goloj stražnjici?
Hvala vam.
@daly56
Mene si iskreno jako nasmejala , predpostavljam da si jako jako mlada kada si se oko ovoga uplasila . Ovde bi zene volele da se tako lako moze zatrudneti 😁 Nisi trudna ne brini 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji