Simptomi nakon embriotransfera - čekanje BETE

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    30. Lipanj 2020. 20:19

Leptiric1702

Bubica1

Leptiric1702

8. 7. bih trebala vadit betu, a po menstrualnom kalendaru za 4 dana bi vještica tribala stić. Nadam se da nece. Ne znam kako izdržat još tjedam dana neznanja..

Znači, tu smo negdje. Da, meni ovaj period čekanja dođe kao najgori u cijelom postupku. Vrijeme nikako da prođe, a počele su me prati svakakve promjene raspoloženja. Malo sam dobro i mislim da će sve bit super, pa onda začas, opet u nekom bedu. Jel' i vama tako? Zato mi je nekako lakše ovdje s vama dijeliti svoje misli. 😊

Isto, isto! Ujutro sam puna elana i poz misli, nakon pola sata se osjecam prazno, u pmsu, placem pa se smijem, a koliko god da je suprug podrška jednostavno ne može razumit kakav se rollercoaster emocija vrti u meni. Zato sam i dosla ovde, mi se razumijemo u svojoj (ne)sreći jel tako?

Da, čak i ako imaš s kim razgovarati, opet to nije isto jer ljudi koji nisu u tome, teško mogu razumijeti kroz što prolazimo. Od samog početka postupka pa sve do ovog čekanja. Zato cemo zajedno sve to skupa lakše prebroditi 😊 Samo jako 💪🤗

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Bubica1
    30. Lipanj 2020. 20:20

Principessa_1709

Zaboravila sam pitati - kakva su vaša iskustva s menstruacijom i MPO-om? Dolazi li vam prema kalendaru ili se to zbog hormona poremeti?

Meni je ovo prvi mpo pa još nemam iskustva po tom pitanju.

👩 37 - AMH 13

Bubica1
    30. Lipanj 2020. 20:25

Nego cure, još sam htjela pitati. Kako ste s jelom ovih dana? Ja imam osjećaj da bi mogla pojesti vola 😄 Pogotovo za slatkim ludim. Pa si razmišljam, ako pretjeram u necem da ne bi nepovoljno utjecalo. Ne znam da li to ima kakve veze? 🤔 Dr. mi je samo napomenula da ne bi smjela jesti sirovo meso i ribu. I nisam sigurna za kavu, pijem bezkofeinsku od transfera. 😋

👩 37 - AMH 13

• Nata38
    30. Lipanj 2020. 20:31

Principessa_1709

Zaboravila sam pitati - kakva su vaša iskustva s menstruacijom i MPO-om? Dolazi li vam prema kalendaru ili se to zbog hormona poremeti?

Ja sam u prošla dva postupka bila u stimuliranom ciklusu, nekako se sve odvilo ranije nego ovaj put (mislim na transfer), tako da sam prvi put počela krvariti pod utrogestanima, valjda dan prije bete, a drugi put par dana  nakon prestanka uzimanja utrića... 
    Ma moji su ciklusi pomalo ludi...od 25 do 33 dana... Imam mikroadenom na hipofizi pa je valjda i do toga.
    Sad mi "kasni" jedan dan... Sva sam pod dojmom... 🙈Bojim se sutrašnjeg dana 😑

• Nata38
    30. Lipanj 2020. 20:36

Bubica1

Nego cure, još sam htjela pitati. Kako ste s jelom ovih dana? Ja imam osjećaj da bi mogla pojesti vola 😄 Pogotovo za slatkim ludim. Pa si razmišljam, ako pretjeram u necem da ne bi nepovoljno utjecalo. Ne znam da li to ima kakve veze? 🤔 Dr. mi je samo napomenula da ne bi smjela jesti sirovo meso i ribu. I nisam sigurna za kavu, pijem bezkofeinsku od transfera. 😋

Ma ja jedem sve što mi dođe pod ruku 😂😂😂
    Kavu popijem samo ujutro i to nesicu sa puno mlijeka... Mislim da jedino nisam grah jela u ova dva tjedna, dovoljno sam napuhana i bez njega, a sve ostalo - samo daj 🤪
    I jednom sam jela pohanog oslića... A ova moja trudnjača svaki tjedan pojede konzervu tunjevine (to se kao treba izbjegavati) jer bez nje ne može 🤔
    Mislim da si smijemo sve priuštiti bar ova dva tjedna do bete, a kasnije na dijetu ako planovi padnu u vodu 🤨

Bubica1
    30. Lipanj 2020. 20:49

Nata38

Bubica1

Kavu popijem samo ujutro i to nesicu sa puno mlijeka… Mislim da jedino nisam grah jela u ova dva tjedna, dovoljno sam napuhana i bez njega, a sve ostalo - samo daj 🤪
    I jednom sam jela pohanog oslića… A ova moja trudnjača svaki tjedan pojede konzervu tunjevine (to se kao treba izbjegavati) jer bez nje ne može 🤔
    Mislim da si smijemo sve priuštiti bar ova dva tjedna do bete, a kasnije na dijetu ako planovi padnu u vodu 🤨

Sad kad si mi to rekla, odmah navalila na sladoled, pa kud puklo da puklo 😄 Ako sam ja zadovoljna, valjda će i mrvica biti ☺️
    Hmm, vjerojatno ova iz konzerve nije toliko opasna koliko svježa. Ne znam, stvar je navodno u bakterijama, da ne bi nečega bilo u nedovoljno prerađenoj hrani.
    Ma bitno da mogu navaliti na slatko 😆
    Joj mogu misliti koliko si nervozna zbog sutra, ali još samo malo. Od srca ti želim veliku betu 😊

👩 37 - AMH 13

• Leptirica 90🦋
    30. Lipanj 2020. 20:54

Da li možda koja cura ide u zagreb u petrovu bolnicu hvala sretno svima

Azospermia

• Nata38
    30. Lipanj 2020. 21:16

Bubica1

Nata38

Bubica1

Kavu popijem samo ujutro i to nesicu sa puno mlijeka… Mislim da jedino nisam grah jela u ova dva tjedna, dovoljno sam napuhana i bez njega, a sve ostalo - samo daj 🤪
    I jednom sam jela pohanog oslića… A ova moja trudnjača svaki tjedan pojede konzervu tunjevine (to se kao treba izbjegavati) jer bez nje ne može 🤔

Sad kad si mi to rekla, odmah navalila na sladoled, pa kud puklo da puklo 😄 Ako sam ja zadovoljna, valjda će i mrvica biti ☺️
    Hmm, vjerojatno ova iz konzerve nije toliko opasna koliko svježa. Ne znam, stvar je navodno u bakterijama, da ne bi nečega bilo u nedovoljno prerađenoj hrani.
    Ma bitno da mogu navaliti na slatko 😆
    Joj mogu misliti koliko si nervozna zbog sutra, ali još samo malo. Od srca ti želim veliku betu 😊

Hvala ti... 😇
    Ja jutros poslije doručka tri reda velike dorine s keksom riješila... Da budemo iskreni, mogla sam i cijelu, al nekako mi neugodno, baš sam krmačica 🙈
    Sladoled sam riješila poslije ručka... Sad grickam bundevine sjemenke i pokušavam postići zen, a u pupi probada nekaj... 🤔

• Principessa_1709
    01. Srpanj 2020. 08:59

Kakva vam ke situacija s mjehurom? Meni je inace mjehur manji pa cesto cesto na wc, ali sam primijetila da se ustajem 1-2 puta nocu zbog neopisivo punog mjehura.

Bubica1
    01. Srpanj 2020. 09:22

Principessa_1709

Kakva vam ke situacija s mjehurom? Meni je inace mjehur manji pa cesto cesto na wc, ali sam primijetila da se ustajem 1-2 puta nocu zbog neopisivo punog mjehura.

Meni je isto tako. Primijetila sam da ubrzo nakon što nešto popijem trčim na WC. Imam osjećaj da mi se mjehur puno brže puni nego inače. Ne pijem ništa prije spavanja pa nekako uspijem izdržati do jutra, nisam se još budila tokom noći.

👩 37 - AMH 13

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.