RADNO PRAVO

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kengurica
    18. Lipanj 2019. 16:28

Lucielle jesam dobro shvatila, prekidala si komplikacije? I htjela si dati obracun prosjeka?

Lucy_
    18. Lipanj 2019. 16:43

Kengurica

Lucielle jesam dobro shvatila, prekidala si komplikacije? I htjela si dati obracun prosjeka?

Tako je. Prekidala sam, zbog neuspjelog transfera. I nosila sam izračun prosjeka, tj. stanicu za svaki mj. posebno, uz doznake. Al uvažila mi je samo prvi izračun jer nije prekid veći od 30 dana između bolovanja.. 

• Kengurica
    18. Lipanj 2019. 16:49

Kuzim. Kaj su te stavili na komplikacije prije potvrdjene trudnoce? Mene ne, ja sam prvo bila nakon transfera na normalnom bolovanju. E to mi je malo u.ebalo prosjek. Ayla a ne znam kaj da ti kazem, ja sam racunala i kako imam dosta visoku placu za tih tjedan dana mogu dobiti izmedju 2000-3000kn. Opet sam bar tisucu u plusu jer ce komplikacije biti umanjene za nekih 1000. Borim se za svaku kunu jer su me zakucale komplikacije.

18. Lipanj 2019. 17:08

Kengurica

Kuzim. Kaj su te stavili na komplikacije prije potvrdjene trudnoce? Mene ne, ja sam prvo bila nakon transfera na normalnom bolovanju. E to mi je malo u.ebalo prosjek. Aylaa ne znam kaj da ti kazem, ja sam racunala i kako imam dosta visoku placu za tih tjedan dana mogu dobiti izmedju 2000-3000kn. Opet sam bar tisucu u plusu jer ce komplikacije biti umanjene za nekih 1000. Borim se za svaku kunu jer su me zakucale komplikacije.

Ma razumim te, vidi sta ti je najbolje uciniti 

ninanina
    02. Srpanj 2019. 11:07

Pozdrav, zanima me ako je netko ovdje koristio dopust trudne radnice ili tražio lakše radno mjesto? Navodno kod mojeg poslodavca nitko to dosad nije tražio pa mi neće baš odobrit zamolbu, pa me zanima ima li netko iskustva sa tim? 

deewillow
    21. Srpanj 2019. 12:55

Slavujak

Stelle123, zaštićeni ste odmah po sili zakona. Poslodavca je potrebo obavijestiti o trudnoći s potvrdom vašeg ginekologa, nije propisan rok, možete sami odluciti kada. Ako radite na opasnim poslovima, možete tražiti da vas rasporedi na druge. (čl. 30. do 36. Zakona o radu). Da ne duljim, ima još dosta toga u Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, pa slobodno pitajte konkretno što vas zanima. Npr. Imate pravo na slobodan dan za preglede, stanku za dojenje 2 sata dnevno itd.

Imam ja jedno pitanje. Onaj slobodni dan 1 mjesecno na kojeg trudna radnica ima pravo- ima li netko iskustva u tijelu drzavne uprave kako se to zatrazi i kako se to na kraju ishodi? Jer je to relativno novo pravo, od prije par godina doslovno, pa me zanima ako netko zna kako se to ishodi u tijelu drzavne uprave kao poslodavcu? Jasno mi je da je svaka "kadrovska" drukcija, ali evo, svako iskostvo je dobrodoslo :) puno hvala unaprijed!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.