Cure, jel tko imao kandidu u trudnoci?
Naime ovako prilikom vaginalog brisa je utvrdeno da imam bakteriju proteus mirabilis, dobila sam antibiotik xorimax koji trebam piti dvaput dnevno 10 dana, danas mi je 8 dan kako pijem, a prije 3 dana sam primjetila kako imam pojacan sirast iscjedak, osjecam bol, peckanje, zarenje, nelagodu.. citala sam nuspojave xorimaxa pise da mogu uzrokovati povecani rast kandide, kad sam osla na simptome kandide sve sto se meni dogada su simptomi kandide.. doktorica mi radi popodne pa cu ju nazvat vidit sto ce mi reci..
Obavezno neke probiotike uzmi uz antibiotik..antibiotik se nikad sam ne bi trebao piti, jer koliko koristi jednom, toliko štetim nečem drugom.. javi se doktorici popodne.
Jahanara pa ovako, kad sam počela pit, kaže gin da bih trebala i vit c uz heferol jer pospješuje apsorpciju, no kako ga ima vec u prenatalu, pila sam heferol uz čašu soka od naranče. Ajme koja žgaravica! Onda mi je rečeno da mogu i uz hranu, pa to i radim, ali ako npr pojedem jogurt ili popijem mlijeko, onda gledam da prođe barem 2h, jer mliječno pak sprječava apsorpciju željeza. Od nuspojava imam izrazito tamnu stolicu, a čitala sam da može prouzročiti proljev ili zatvor... kod mene je ovo drugo, i, nažalost, neki dan sam primjetila hemeroide, nema krvi, ali osjećam lagano bol ponekad :/
Jahanara pa ovako, kad sam počela pit, kaže gin da bih trebala i vit c uz heferol jer pospješuje apsorpciju, no kako ga ima vec u prenatalu, pila sam heferol uz čašu soka od naranče. Ajme koja žgaravica! Onda mi je rečeno da mogu i uz hranu, pa to i radim, ali ako npr pojedem jogurt ili popijem mlijeko, onda gledam da prođe barem 2h, jer mliječno pak sprječava apsorpciju željeza. Od nuspojava imam izrazito tamnu stolicu, a čitala sam da može prouzročiti proljev ili zatvor… kod mene je ovo drugo, i, nažalost, neki dan sam primjetila hemeroide, nema krvi, ali osjećam lagano bol ponekad :/
Ja u prvoj trudnoci nisam mogla pit heferol,totalni zatvor od njega,onda sam na preporuku endokrinologa dobila legofer,to mi je bilo puno bolje za pit..nikakvih nuspojava nisam imala.
Neznam jesi ri pitala za savjet oko hemica,uglavnom meni je najvise pomogla svinjska mast..od kremica nista.
Jooooj kako sam ljuta na svoju ginekologinju😡 Dakle, pisala sam da me je jako presjeklo prije neki dan nakon što sam piškila. Tražila sam urinokulturu, nije mi dala, već je rekla da normalno vadim urin i krv. U urinu imam puno leukocita, krv je ok, i kaže sestra da nazovem za sat vremena za terapiju. Ja joj na to kakvu terapiju, niste mi radili UK, kako mi mozete dati terapiju bez antibiograma? Kaze ona kao da se trudnicama daju antibiotici sirokog spektra i da se nista ne brinem. Rekla sam da se brinem i da ne bih pila neki random antibiotik bez UK. I svejedno ona meni da nazovem za sat vremena. I tako sad lagano pizdim i cekam tih sat vremena da prođe.
Shenna stvarnonau ti dr svi razliciti i svi rade po nekim svojim nahodjenjima. Moja nakon svakog redovnog pregleda da uputnicu za uk, a ks nakon svako drugog. Ali zato veli nece da me dole cacka, pa nece niti papu niti briseve, veli radili smo jaci nalaz koji cita sve moguce jace od pape i briseva pred sami postupak 🤷🏻♀️, a eto ja joj vjerujem i imam povjerenjanu nju pa se ne bunim, ali kad kazem da nesto hocu bez da mi je to ona predlozila ona se odmah slozi samnom.
Sheena jel imas bakterija u urinu? Ako ti osnovna pretraga nije pokazala bakterije, nece ni UK.
Piše da ima nešto bakterija. Crp uredan, leukociti 15 u mokraći. Nazvala me sestra i rekla da dođem po uputnice i terapiju. Dođem tamo, pokupim uputnicu za UK i da mi još za bolničko liječenje, pitam zašto, ona odmahuje rukama i kaže da se samo javim na odjel. Otišla na odjel, doktorica koja tamo radi dobila slom živaca kako sam mogla dobiti uputnicu, a da me doktorica nije ni pregledala (svi su razgovori išli preko sestre) i navodno će se sutra žaliti na nju. Brzo me pregledala, sve izgleda ok, rekla da sutra dam UK i počnem nakon toga uzimati antibiotike. Eto, nisam pametna🤷♀️
Cure, sorry šta se ubacujem, imam pitanje... izgleda da sam nešto pokupila, gripu ili tak, temp 38,5c i raste... pošto radimo na djetetu a na svakoj uputi piše da nije preporučljivo ako planirate dijete ili biste mogli biti trudni (danas je 16dc znam da još nije došlo do implantacije ali i toćno znam kada je bila O) šta biste preporučile za smanjenje tempice???
Hvala cure, sorry na dugom postu 😊
Piše da ima nešto bakterija. Crp uredan, leukociti 15 u mokraći. Nazvala me sestra i rekla da dođem po uputnice i terapiju. Dođem tamo, pokupim uputnicu za UK i da mi još za bolničko liječenje, pitam zašto, ona odmahuje rukama i kaže da se samo javim na odjel. Otišla na odjel, doktorica koja tamo radi dobila slom živaca kako sam mogla dobiti uputnicu, a da me doktorica nije ni pregledala (svi su razgovori išli preko sestre) i navodno će se sutra žaliti na nju. Brzo me pregledala, sve izgleda ok, rekla da sutra dam UK i počnem nakon toga uzimati antibiotike. Eto, nisam pametna🤷♀️
Bože sačuvaj. Odakle si? Urinokulturu obavezno moraš dati, pogotovo ako imas te simptome pri mokrenju ili na kraju mokrenja (moze biti cistitis uzrokovan e.coli). E.coli u urinu moze biti jako opasna u trudnoci.
Uz antibiotike obavezno uzimaj vaginalete (da ne dobijes gljivice) ili pij neke probiotike...
Ja urin nosim jednom mjesecno i brisevi mi se rade jednom mjesecno. Nalazi su uvijek uredni ali se stanje u trudnoci u 10 dana moze promijeniti i uzrokovati svasta...zao mi je što imas takvog lijecnika i ako je ikako moguce-promijeni ga
Sortiraj odgovore
Najstariji