Pitat cu ih, ako bas bude potrebno nekako cemo se organizirati pa ici.
Nadala sam se iz razloga sto sam cula za neke da su ih pustili bez tecaja, al stvarno ne bi htjela riskirati pa da ne moze biti sa mnom.
A sad i Rode nesto poduzimaju po tom pitanju da se omoguci da na porodu umjesto supruga bude npr majka, sestra, te da nema uvjetovanja tecajem. Ako sam ja to dobro pohvatala, jer vijesti slusam u prolazu.
Mi ne cemo ic na tecaj. Bili smo kad sam 1 puta bila trudna. Kad sam malog rodila..isto je suprug bio samnom. I sad ce bit. Ako ga ne misle pustit unutra..mogu im i pred bolnicom rodit! Bez njega ne mislim. A ne mislim im ni placat 400 kn za svako dijete. A i uz njih dvoje zbilja nemam kad na tecaj. I ne zelim. Radje to vrijeme iskoriatim da se druzimo kao obitelj mi..provedemo u igri..ili sto vec zele pacici.
Ne znam jel mislis na karlovacko rodiliste,ali ni nemoras svaki put plaćati. Ja sad idem na carski pa ionako muz nemoze samnom…
Jahanara,vidjela sam peticiju al dok oni to usvoje.. uh.
Lavice, oprosti sto se ubacujem. Zanima me kako znas da ides na carski? Jesi prvo dijete rodila na carski ili?
Nedavno sam takoder pitala zna li tko kakav je praksa tamo kad je prvi carski bio? Ja sam rodila prije 3godine hitnim carskim, pa me zanima sto mogu ocekivati sada. Hvala
Nema problema Ivcy. Imala sam odmah po vaginalnom porodu dijagnosticiranu placenta accreta (urasla posteljica). Kad sam je poradjala (posteljicu) povukla je van maternicu. Na mjestu gdje je urasla je doslo do rupture maternice i hitna operacija. Zbog tog sava na maternici postoji rizik da mi pukne maternica u ovoj trudnoci tako da je obavezan carski i to 36.-37.tjedan (da se dodatno ne rasteze). Krecem na preglede u bolnicu vec krajem ovog mjeseca da kontroliraju situaciju obzirom je proslo 2.5god.
Mislim da bi i tebe slali na carski jedino ako izrazis zelju da zelis prvo probati vaginalno. Tko ti je radio carski?
LaLuna kako ti je od heferola? Imas kakvih nuspojava?
Ne znam sto se kod mene dogadja zadnjih par dana, al nakon heferola dobijem proljev. Na prazan zeludac ne mogu piti, vec pijem nakon rucka.
Isto tako mi je i muka. Na pocetku trudnoce mi je bilo malo mukica kad bi postala gladna, a zadnjih dana mi je muka bas dosta. Pisale ste da moze biti od prenatala. Nisam ih pila 2-3 dana, al mucnina je i dalje tu.
Znaci bude mi dobro kad se dignem, pojedem, popijem kavu, sve pet. Popijem folacin i kroz 15min se pojavi mucnina. Traje oko sat vremena.
Nakon rucka i zeljeza proljev i mucnina koja traje do noci.
Ili mi ne pasu tablete ili su se kod mene mucnine kasno javile...
Nema problema Ivcy. Imala sam odmah po vaginalnom porodu dijagnosticiranu placenta accreta (urasla posteljica). Kad sam je poradjala (posteljicu) povukla je van maternicu. Na mjestu gdje je urasla je doslo do rupture maternice i hitna operacija. Zbog tog sava na maternici postoji rizik da mi pukne maternica u ovoj trudnoci tako da je obavezan carski i to 36.-37.tjedan (da se dodatno ne rasteze). Krecem na preglede u bolnicu vec krajem ovog mjeseca da kontroliraju situaciju obzirom je proslo 2.5god.
Mislim da bi i tebe slali na carski jedino ako izrazis zelju da zelis prvo probati vaginalno. Tko ti je radio carski?
Stajcer mi je bio, ja sam pocela sve prirodno naravno, otvorila se i dobila drip i satima se mucila i mucila i na kraju su malom poceli otkucaji naglo padati pa smo na carski morali.
Ne zelim ni pokusat prirodno jer imam usku zdjelicu a mali mi imao skoro 4kile pri porodnu i 53cm. Uzas me strah ovog poroda pa zato i pitam. Da ja znam da cu uspjeti rodit prirodno nebi se ja sekirala ali kad znam da postoji sansa da me muce i na kraju nista opet, ne zelim uopce prolazit kroz to opet. Nakon carskog sam 3dana na infuziji bila, mali na antibioticima jer je pokupio bolnicku bakteriju. Bio je jako dugo bez vode itd.
Kad si saznala da ces na carski? Sorry ako davim
Fever, hvala 😊 nije to onda tako strašno. Kaže mi sad jedna cura na fejsu da je bila na tečaju i da nisu neki partneri mogli doći pa su se vjerojatno zamijenili i mogu izostati jednom. A čuj ako ništa drugo, otkazat ćemo pa se prijaviti neki drugi mjesec. I ja bih najradije u 2. ili 3. mjesecu, moram vidjeti kad će mi biti stručni ispit pa da se ne poklopi 🙂
Školjka http://www.dzz-zapad.hr/majkaidijete/Termini_tecaja_za_trudnice.pdf
🧔39
👧31
Stajcer mi je bio, ja sam pocela sve prirodno naravno, otvorila se i dobila drip i satima se mucila i mucila i na kraju su malom poceli otkucaji naglo padati pa smo na carski morali.
Ne zelim ni pokusat prirodno jer imam usku zdjelicu a mali mi imao skoro 4kile pri porodnu i 53cm. Uzas me strah ovog poroda pa zato i pitam. Da ja znam da cu uspjeti rodit prirodno nebi se ja sekirala ali kad znam da postoji sansa da me muce i na kraju nista opet, ne zelim uopce prolazit kroz to opet. Nakon carskog sam 3dana na infuziji bila, mali na antibioticima jer je pokupio bolnicku bakteriju. Bio je jako dugo bez vode itd.
Kad si saznala da ces na carski? Sorry ako davim
Meni je on dosao na operaciju, a inace me specijalizant poradjao😕 Ja bi s druge strane pet puta rodila ponovno prirodno samo da ne prolazim kroz taj oporavak poslije😣 odmah iza toga su mi rekli da ako planiram slijedece trudnoce da je to obavezni carski, sto sam i znala, jer sam tamo skoro iskrvarila zbog rupture (zapravo su mi krenuli vaditi maternicu ali je ipak uspjeli spasiti sa par savova). Sumnjam ako su ti rekli da je preuska zdjelica onda da bi te slali na prirodnjak ponovno!
Pitat cu ih, ako bas bude potrebno nekako cemo se organizirati pa ici.
Nadala sam se iz razloga sto sam cula za neke da su ih pustili bez tecaja, al stvarno ne bi htjela riskirati pa da ne moze biti sa mnom.
A sad i Rode nesto poduzimaju po tom pitanju da se omoguci da na porodu umjesto supruga bude npr majka, sestra, te da nema uvjetovanja tecajem. Ako sam ja to dobro pohvatala, jer vijesti slusam u prolazu.
Mi ne cemo ic na tecaj. Bili smo kad sam 1 puta bila trudna. Kad sam malog rodila..isto je suprug bio samnom. I sad ce bit. Ako ga ne misle pustit unutra..mogu im i pred bolnicom rodit! Bez njega ne mislim. A ne mislim im ni placat 400 kn za svako dijete. A i uz njih dvoje zbilja nemam kad na tecaj. I ne zelim. Radje to vrijeme iskoriatim da se druzimo kao obitelj mi..provedemo u igri..ili sto vec zele pacici.
Ne znam jel mislis na karlovacko rodiliste,ali ni nemoras svaki put plaćati. Ja sad idem na carski pa ionako muz nemoze samnom…
Jahanara,vidjela sam peticiju al dok oni to usvoje.. uh.
Da. Mislim na karlovacko rodiliste. Kad sam malog isla rodit onda je bilo da potvrda vrijesi ako razmak nije veci od 2 god..a poslije da se treba placat opet
Cure, jel tko imao kandidu u trudnoci?
Naime ovako prilikom vaginalog brisa je utvrdeno da imam bakteriju proteus mirabilis, dobila sam antibiotik xorimax koji trebam piti dvaput dnevno 10 dana, danas mi je 8 dan kako pijem, a prije 3 dana sam primjetila kako imam pojacan sirast iscjedak, osjecam bol, peckanje, zarenje, nelagodu.. citala sam nuspojave xorimaxa pise da mogu uzrokovati povecani rast kandide, kad sam osla na simptome kandide sve sto se meni dogada su simptomi kandide.. doktorica mi radi popodne pa cu ju nazvat vidit sto ce mi reci..
Filip&Andrej
27.03.2020
Sortiraj odgovore
Najstariji