Fever, ja bih isto htjela roditi u Osijeku, tražit ću ginekologinju da me prebaci tamo pred kraj. Išla bih idući mjesec na tečaj za trudnice s mužem pa da može biti sa mnom na porodu.
Ja sam na +6.8 kg🙈 Baš sam se vagala, zeznula me mamina sarma i baklava što mi je spremila za vikend😂
Da vas pitam odmah, nekad kad idem piškiti me zaboli jako onako sa strane, malo iznad prepone, kao da naglo ispraznim mjehur pa me presječe. Sinoć me toliko presjeklo da još osjetim. U četvrtak idem kod privatnika pa ću pitati šta bi to moglo biti🤷♀️
Jutro :)
Ja ti predlažem napraviti urinokulturu. Da nije neka upalica radi bakterije. U međuvremenu da si olakšaš pij puno tekućine, čaja od brusnice i toplo se obuci
Fever, baš se veselim, vjerojatno ćemo se viđati 😊😊😊 kod koje si dr u Osijeku? I da,hvala na info o patronatom usluzi 😁😁
Tina, otići ću provjeriti za svaki slučaj, hvala. Imala sam prije trudnoće problema s urinoinfekcijama, simptome sve znam, ali nikad ovako nešto, zato mi je čudno. I doslovce me jednom tjedno negdje samo presječe ili čak i rjeđe🤷♀️
Baš se tjeram piti vodu zbog toga što sam sklona upalama, tako da unosim dovoljno tekućine. Jučer sam bila malo fizički aktivnija pa je možda i do toga🤷♀️
I mi planiramo na tečaj u idućoj godini.
Muž je na putu taman ovaj vikend tak da nećemo do westgate-a, a i nekak mi je još rano kupovat, nisam još ništa pogledala što bi, to planiram u 12 mj. Moram vidjeti što ću sve od šogorica uzeti.
Fever hvala na postu, ja bi takvu patronažnu
Jahanara ja čistim smanjenim intenzitetom, ono što mi je teško, odradi dragi. Iako priča da ćemo unajmit nekog za čišćenje, al mu ja nedam
Neverland krupnim
U četvrtak počinjem s vježbanjem za trudnice pa javim kako to izgleda.
a što se tiče tlaka, meni na pregledu bude malo povišen, još mi je doktor rekao da si pratim tlak.
I sad mjerim svaki dan, i imam nizak, prosjek mi je 105 sa 70. valjda od uzbuđenja zbog pregleda naraste.
Neverland- kod dr Leko sam, ali odradujem privatno ona tri pregleda kod Rosse ( dr. Becarevic).
Radila mini anomaly S 14tt, idem u 22. Tt na veliki i za ovaj zadnji se jos premisljam hoce mi trebati na njega bi trebala u 32.tt. To ću još vidjeti iako mislim da će ova 2 biti dosta.
It’s a baby boy💙
Hej cure, ja se jednostavno ne stignem javiti al kod mene sve okej, mala stalno udara, zdjelica i ledja bole i takooo
Zadnji pregled mi je odgodjen jer je gin bolesna, mislim da cu privatno otici. Znate mozda koje ordinacije rade i subotom u zg?
Jutro cure!
Moj tlak jutros školski 124/80. Dogovoren anomaly u ponedjeljak 18.11.
Mužev tlak boze pomozi 155/105 😕
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Neverland- kod dr Leko sam, ali odradujem privatno ona tri pregleda kod Rosse ( dr. Becarevic).
Radila mini anomaly S 14tt, idem u 22. Tt na veliki i za ovaj zadnji se jos premisljam hoce mi trebati na njega bi trebala u 32.tt. To ću još vidjeti iako mislim da će ova 2 biti dosta.
Misliš na 3 pregleda na kojima se gledaju anomalije? Detaljni pregledi? Ja sam kod Galićke i nisam ni razmišljala da odem negdje dalje. Iako me malo sekira što čekam 30 dana svaki pregled 😕
Mi dobijemo prijavu od bolnice taj dan kada babinjaca izadje iz bolnice, ako je otpust bio poslije 9h dolazimo iduci dan ( sve prijave koje dobijemo do 9h odradujemo taj dan) bolnice su nam tek sad pocele davati broj mobitela pa je lakse za dogovor, ali obavezno prezime koje je na otpusnom treba biti i na stanu/zvonu da se ne gubi vrijeme.
Dolazimo koliko puta treba ( dok pupak ne bude gotov) cca je to 4-5x u prvih dva tjedna ( mi vecinom idemo svaki drugi dan) u biti u dogovoru sa majkom. Pokazujemo kupanje, toaletu pupka, toaletu nosića, vazemo ( ne dajte vagati vise od 1x u 5 dana jer se lako zavarati ( pun mjehur/crijeva/zeludac) pa da se ne opterecujete gramima. Zelena stolica ne mora uvijek znaciti stolica gladi ;-)
Pokazujemo polozaje za dojenje, izdajamo, masiramo ako dode do mastitisa, dajemo savjete. Nakon sto pupak otpadne i bude suh pupak konacno, onda dolazimo po potrebi, ako majka nazove zbog necega, ako joj je sumnjivo nesto, neki osip, da prevazemo.
Ja idem jos sa 2-3 mj vagati, pa s 4-5 vagati+razgovor o uvodenju kasica. To ovisi o sestri i zelji majke, neke odbiju jer imaju majku, sestru, prijateljicu koja je rodila pa su upucene.
Imamo sluzbene telefone na kojima smo dostupni, takoder Osijek ima i telefon koji je dostupan i izvan radnog vremena i djeluje se u sklopu savjetovalista za dojenje pa majke zovu i izvan radnog vremena patronaze.
Vikendom se ne ide u posjete, bar sto se slavonije tice.
Vi se ne morate posebno pripremati, sve to treba pitate u posjeti, treba prirediti kadicu za kupanje, tetre, malu gazu za kupanje, ulje ili cete kupati u cistoj vodi, peskiric, robica normalno. Za toaletu pupka- octensept, male gazice za pupak sterilne, mrezica, Tyrosur prasak. Za ispiranje nosica- fizioloska, igla, sprica, bilo bi idealno i nastavak za usisavac.
Ako Vas nesto jos zanima pitajte.
Ja obicno budem u posjeti kod prvorotke oko 1-1,5h. Kod viserotke koja sama kupa pogledam samo pupak i ako ima pitanja i vaganje.
Draga, ajde se ti lijepo prebaci i u zg, pa da obiđeš koji put i nas
Nadam se da su druge patronažne barem slične tebi!
Sortiraj odgovore
Najstariji