Skoljka, nisam ja hrcak! Iako bi moj dragi reko da sve skupljam... ali svako malo radim cistku. Djecje stvari skupljam jer sam planirala jos jedno dijete. A u ormarima su mahom velike stvari, putni krevetic, madrac za taj krevetic, spuzvaste podloge (one umjesto kocki)ok imam dvije, al koristim jednu u stan, drugu na plazi ili livadi ili gdje vec. Pa je tu onaj lezeci dio od kolica koji ja imam u kombinaciji sa auto sjedalicom, srecom nisu dva komada 🤣🤣🤣🤣 sve to negdje moras smjestit a moze ici u garazu ako imate, ili spremiste. Mi smo odlucili da nam ostane doma da ne skuplja vlagu i da nam misevi ne hodaju po tome. Ima tu jos hrpa stvari koje su potrebne ali eto primjera sta zauzima mjesta. A vozni park da ne pricam...
Masen, nasa iskustva su skroz drugacija 😉 mi smo se npr kupali 2-3x tjedno. Moja se od toga razbudila pa nam nije bil o zgodno pred spavanje to odradivat, vec kroz dan. Dijete operete 20x dnevno kod presvlacenja, tj ja sam ju prala pod pipom. I dan danas to radim kod svakog presvlacenja.
Toplomjer obican, najobicniji na alkohol. Mjerenje u guzi kroz prv i period obavezno. Mi srecom nismo bili puno bubani, kad su krenule temp, nocu je koma skidat dijete svako malo pa sam nabavila onaj za u uho. Problem je sto nije precizan, ali kad ti dijete boluju onda pratim s tim okvirnu temp, sirup i cepice ionak ne dajes dok nije visoko, za to ti ni nije bitno da bude precizno.
Meni je najpotrebnija stvar inhalator, kad god ti dijete ima problema sa disnim putevima, cistis nos ili inhaliras. Mi smo uzeli omronov duobaby inhalator sa aspiratorom. Na pocetku sam joj izvlacila na usta, al za to ti treba bas onak dobar kapacitet pluca.. pa sam uzela onaj na usisavac, ali sam dobila info da se usisavaci od toga usmrde pa moras uzet novi kasnije, a i nespretno mi je vuci usisavac da dijetetu usisam nos, 3x dnevno... da ne pricam kako se svaki put stresla kad bi joj dosla sa usisvacem. Na kraju je ovaj omronov idealan! Ima samo jednu manu, postoji neka gumica koja je nezamjenjiva, a nama je nestala, jel ju mala scupala ili je pukla nemam pojma. Zamjena je 160kn cijeli taj dio za aspirator. To smo ovo ljeto mijenjali. Imam i nastavak za odrasle pa eto i sebe inhaliram kad mi treba.
url=https://lilypie.com]
Mi smo baby gym koristili bas onak puno. Cesto je lezala u njemu i na ledima i na trbuhu. Korstili smo i gnjezdo. Preko dana je stalno spavala u njemu prva 3 mjeseca. Lezaljka mi je bila spas do 9 kg. Dok nije dosla u situaciju da ju moze okrenuti. Svaki moj odazak na wc je bila u tome, svakodevno a tusiranje je bila u tome. Kasnije se neko vrijeme nisam kogla oprat jer nisam imala kam s malom 😁 moras cekat muza da dode s posla. Kad sam kuhala cesto je bila u ljuljacki.
Pogledajte na faceu casmatino podloge, meni je super stvar, spuzvasta u komadu, lako se pere, koristim na svim mogucim mjestima, izolira od hladnoce zimi na podu ili ljeti od vrucine na terasi na plocicama. Ima, svoju vrecu, torbu tako da se slozi unutra.
Mi smo bili iskljucivo na cici 6 mjeseci, tako da nam bocica nije bila potrena. Nisam se niti jednom izdojila pa s tim nemam iskustva.
Komodu za presvlacenje nisam imala, mi sm o se ja krevetu presvlacili i jos se tamo presvlacimo. Puno minje ljudi reklo da cu to ionako radit u hodu i po cijrkom stanu, al eto mi imam o neku naviku to odradit na krevetu i dobro nam ide. Neko vrijeme su me leda bolila, to priznajem, al u pocetku kad sm o de presvacili 20x u danu i uvijek na istoj strani bi sjedila.
Evo da imate jos koje iskustvo 😁
Frau a ja mislila tebi ormari puni robe 😂, ipak su sve korisne stvari👍. I ja imam namjeru nabaviti Omrov inhalator sa aspiratorom, sogorica mi radi u ducanu koji je distributer za hr pa cu dobiti 30% pa se isplati svakako a i ona hvali da je bas dobar. Jel znas kad ce nalaz?
Sutra!!! Cekam.... ne mogu zaspat 🙏💞❤🙏🙏
Dobro jutro curke! Ima li kakvih testova u prvom tromjsječju da su važni, a da se u bolnicama ne obavljaju nego samo privatno, pritom mislim na testove kojima se može nešto spriječiti još u trudnoći? Inače nisam zagovornik nepotrebnih testova, no nešto što može puno značiti za bebu, za bebino zdravlje, to me zanima...
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Cure, vi se bojite sa ćete se previše udebljati, a ja se brinem što se uopće ne debljam. Na prošlom pregledu čak kilu pala. Što se više približava idući pregled, sve me više strah šta će mi reći. A beba dobro napreduje. Ja stvarno jedem, sve mi je fino, eto jedino što sam izbacila slatko i grickalice zbog šećera. Ne mogu jesti na silu, a na dan imam pet obroka: doručak, užina, ručak, užina i večera. Ne gledam koliko ću pojesti i svejedno kile ne idu gore. Za poludit. U prvoj trudnoći dobila sedam kila, inače se teško debljam. Takav je valjda metabolizam☹️
Jutric!
Frau 🤞🤞🤞🤞🤞❤️❤️❤️❤️❤️
Vrapcic ja znam samo za kombinirani probir, u Petrovoj se ne treba narucivat,u Vinogradskoj treba bar tjedan ranije. Radi se od 12tt. Neznam jel postoji jos nesto.? Jedino tko ima problem sa stitnom, pa te pretrage, ili takao nesto sto je vezano bas za majku ako na to mislis?
MeddleO407 mislim da je u pitanju tvoj metabolizam, tako je moja sestra išla u rodilište sa 59-60 kg, rodila, bilo sve ok. Djete zdravo! 😊
Skoljka za probir znam, za štitnjaču me već poslao na pretrage.. Hvala na info ☺️
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji