Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    24. Rujan 2019. 15:54

Jahanara

Hvala cure na odgovorima.
    Magnezij znam popit tu i tamo, mozda svaki 2-3 dan. Kako se sjetim. Najvise kad probava zasteka.
    A sto se tice folne i prenatalnih, nisam jos pocela. Trebala bi se zaletiti do ljekarne. U prosloj trudnoci mi je gin propisao, al sam tada bila dosta rano na pregledu. A sada idem sa 7tjedana pa me malo brinulo da ne kasnim sa folnom.

Ne kasnis :)) Znam xure koje su saznale u 9, 10 nedelji da su trudne, jer su imale kratku M, i onda im je to bilo normalno, nisu ni pretile dok nisu krenuli neki simptomi, i rodile zdravu decu😁 Duga je trudnoca, sve se to nadoknadi 😁

Smiley
    24. Rujan 2019. 16:10

Clio35

vanush

Clio35

Hvala ti na odogovoru. Poslodavac se raspitao ubiti kako bi mogla ostati na punoj placi posto radim sezonski posao pa da mogu dobivati punu naknadu tijekom trudnoce. U knjigovodstvu su rekli da pokusam otvoriti komplikacije pri kraju ugovora tako da bi mogla primati tu naknadu. morati cu vidjeti onda s ginekologom.Trudnocu ce mi voditi privatnik ali isto moram ici kod soc.ginekologa? Tek ce za dva tjedna otvoriti trudnicku jer je jos rano.

A tvom poslodavcu se apsolutno isplati da ti se otvori bolovanje jer naknada u slučaju komplikacija u trudnoći ide 100% na teret hzzo, šta znači da poslodavac ima 0kn troškova. Jedino ako sam dobro shvatila ti za sada nemaš komplikacije? Nadam se da ih nećeš ni imati, i da će ti trudnoća proći u najboljem redu :) Pa teoretski nema razloga da ideš na bolovanje iako shvaćam financijsku situaciju, tako da ti to ovisi o doktoru.
    Bolovanje ti otvara socijalni ginekolog. Nađi si ga ako ga nemaš jer kod njega moraš otvoriti bolovanje i svaki sljedeći mjesec dolaziti po doznake. Ali isto tako, ima puno pretraga u trudnoći za koje ti on piše uputnice. Ja isto vodim privatno, odem kod svoje ginekologice sa popisom šta sve treba i ona nema problem da ona samo piše uputnice a moj mpo doktor vodi.

Nemam hvala Bogu nikakvih komplikacija. Jucer sam bila na pregledu i utvrđena mi je trudnoća od 6 tjedana. Pregled ponovno za 2 tjedna kada ce mi otvoriti trudničku. Ali iskreno u panici sam i dosta me strah jer nemam nikakvih simptoma osim bolnih grudi. Znaci sve drugo ko da i nisam trudna. Citala sam svasta pa me strah spontanog jer nemam nikakvih sdimptoma.ovo mi je prva trudnoca a imam 35 god.

Ne brini. I ja imam 35 i skoro pa nikakvih simptoma i svašta prolazi kroz glavu al sve je to normalno i svaka trudnica je drugačija

Mom
    24. Rujan 2019. 16:18

Strahovi su nam svima zajednički vidim. Trebamo biti pozitivne u svakom slučaju. Sve je ok, sve je ok. 😁

jojo2502
    24. Rujan 2019. 17:16

Danas obavila prvi pregled, odgovara po zadnjoj M 😊
    Za sad je sve okej, ali totalno drugacije od prve trudnoce..

[/ur

Lemon
    24. Rujan 2019. 17:52

Od kad ide uzv preko trbuha i o čemu to ovisi? Imam sutra mini anomaly. kako su ga vama radili? Ne sjećam vise kako je bilo u 1.trudnoci.. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Chappie
    24. Rujan 2019. 17:57

Ja sam sa 13+ tjedana isla na pregled u i opet mi je vaginalni radio. Valjda ce sad u ponedjeljak preko trbuha. Ne znam.. mislim da od 12. Tjedna moze preko trbuha

🧔39
    👧31

Boa35
    24. Rujan 2019. 18:17

Lemon

Od kad ide uzv preko trbuha i o čemu to ovisi? Imam sutra mini anomaly. kako su ga vama radili? Ne sjećam vise kako je bilo u 1.trudnoci..

Kad sam ja bila u petrovoj dio nas je išlo na vaginalni pregled..a nakon što su se sve trudnice izredale, onda je dr došla u hodnik i odabrala nekoliko mršavih cura da idu s njom jer ona ima samo preko trbuha uzv..ja nisam htjela ići jer sam taman na redu trebala biti, tako da je meni vaginalni bio..
    A sad kod privatnika su mi radili i vaginalni  i preko trbuha..i lijepo se vidjelo i preko trbuha 🤗

Boa35
    24. Rujan 2019. 18:18

Lemon

Zaboravih napisat - sretno sutra!! 💚

Lemon
    24. Rujan 2019. 18:23

Hvala cure, pregled je u 5 popodne pa ce me sutra uhvatiti uzbuđenje, a i mm ce prvi put vidjeti bebicu pa jedva čekam njegovu reakciju 😍

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

skoljka
    24. Rujan 2019. 18:27

Lemon

Ja sam sa 12 i koji dan bila na mini anomaly i krenula je vaginalno i odmah presla na stomak i bolje se sve vidjelo, mislim da to ovisi od polozaja maternice.
    Sretno sutra 🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.